Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért nézik el a fideszesek az orbáni korrupciót?
  2016-11-29 11:09:06, kedd
 
   
  Kiemelés a
lenti írásból: A megszólított állampolgár pedig ettől a pillanattól kezdve már nem szavazó vagy szimpatizáns volt, hanem hívő. Nem véleménye volt, hanem hite. Nem érvekkel rendelkezett, hanem dogmákkal. Nem értelemmel fordult a magyar közélethez, hanem érzelemmel. Nem másik értékrenddel küzdött, hanem a nemzet ellenségeivel. Nem gyűléseket tartott, hanem liturgiát. Nem a választási győzelem volt a tét, hanem a nemzet üdvözülése.

Vona Gábor

Tabu 10. rész

Miért nézik el a fideszesek az orbáni korrupciót?

A Fidesz a polgári Magyarország ígéretével lett kispártból középpárt, majd középpártból néppárt. Az út során ezen cél mögé nagyon sok konzervatív, jobboldali, polgári értékrendű ember sorakozott fel, akiket fűtött a posztkommunista elittől való megszabadulásnak, az európai felzárkózásnak és a nemzeti-keresztény értékek megőrzésének vágya, egyszóval a polgári Magyarország víziója. A kommunizmus rossz emlékei, a baloldal nemzeti érzéketlensége és a szociálliberális tandem mögött rejlő nemzetközi háttérerő ezt a küzdelmet valamiféle szakrális szabadságharccá sűrítette ezekben az emberekben. Ebben az isteni színjátékban pedig Orbán Viktor, a Fidesz vezetője már nem csupán egy politikai vezető volt, hanem szinte pontifex maximus, az égi erők küldötte. A másik oldalon felsorakozó hatalmas erőkkel szemben csak egy isteni küldött veheti fel a versenyt - gondolhatták a Fidesz szimpatizánsai. A marketingguruk pedig meglátva az ebben rejlő lehetőséget, készre gyártották a ,,polgári Magyarország" és a ,,tévedhetetlen és szeplőtelen Orbán Viktor" kommunikációs termékeket.

A szekuláris világban élő nyugati ember számára az egyházak, a vallás egyre kevésbé képes kapaszkodókat adni létkérdéseivel kapcsolatban. A modern nyugaton - ahová, ha nem is a béreink, de a gondolkodási mintáink alapján mi, magyarok is tartozunk - még az úgymond vallásos emberek számára is szükség van ,,istenpótlékokra". Az emberben meglévő transzcendencia szükséglet valamiféle kielégítésére. Ezt a szerepet pedig a politika is betöltheti, amennyiben képes elrugaszkodni a profán szakpolitika materialista szintjétől, és valamiféle metapolitikai dimenziót megcsillantani. A Fidesz a polgári Magyarország álomképével, a nemzetárulásra permanensen készülő baloldal falra festésével és a magyar Messiás megszületésének örömhírével meg is adta ezt a metapolitikai keretet. A megszólított állampolgár pedig ettől a pillanattól kezdve már nem szavazó vagy szimpatizáns volt, hanem hívő. Nem véleménye volt, hanem hite. Nem érvekkel rendelkezett, hanem dogmákkal. Nem értelemmel fordult a magyar közélethez, hanem érzelemmel. Nem másik értékrenddel küzdött, hanem a nemzet ellenségeivel. Nem gyűléseket tartott, hanem liturgiát. Nem a választási győzelem volt a tét, hanem a nemzet üdvözülése. Orbán Viktor pedig ezen - egyre idősödő, egyre bezárkózóbb és változásra egyre kevésbé képes - szavazóbázis számára minimum főpap volt, de sokkal inkább ,,Istenkirály" (G. Fodor Gábor). (Itt fontos megjegyezni, hogy a Fidesz ,,kommunista Sátán" elleni szakrális küzdelmének ellentéteként felrajzolható a baloldal ,,náci Lucifer" elleni apokaliptikus harca is.)

Mindenki számára jól ismert a vallások pszichológiájának azon jelensége, amikor egy adott istenség vagy szent személy tekintélyének megsértése a hívekből elképesztő mértékű felháborodást vált ki. A békés gyülekezetből ilyenkor akár teljesen irracionális, elementáris, nem ritkán fizikai erőszakba is forduló düh tör fel. Ez valahol természetes folyamat, hiszen egy ilyen sértés az emberi létezés legmélyére hatol, ott kelt bizonytalanságot, zavart, megbotránkozást. A fentiek alapján talán világossá válik, mit éreznek a ,,viktoriánus" nyugdíjasok, amikor valaki ,,csúnyán" beszél Orbán Viktorról. Uram bocsá' korruptnak nevezi. Ez az ő szemükben istenkáromlás, és mint ilyen természetesen igaztalan vád. ,,Orbán Viktor nem lehet korrupt. Hogy miért? Mert az lehetetlen. Azért." Hitünk pillérei nem omolhatnak össze, mert akkor mi is összeomlunk. Olyan ez nekik, mintha egy kereszténynek azt mondanánk, hogy Jézus nem támadt fel, a muszlimnak, hogy Mohamed nem járt sem Mekkában, sem Medinában, a buddhistának pedig, hogy Buddha nem világosodott meg. Ez káromlás, gyalázat, elégtételt kíván.

Ennyi bevezető után szeretném bejelenteni, hogy szerintem Orbán Viktor korrupt. Az elmúlt huszonhat év legkorruptabb politikusa. Vállalva, hogy a Fidesz gyülekezetében ezzel a kijelentésemmel megbotránkoztatom a híveket, de sajnos ez az igazság. A baloldal is korrupt volt, nagyon, de igazán tökéletesen működő, állami gépezetté ő tette a lopást. Megértem, ha ez annyira fájdalmas, hogy egyben már hihetetlen is, és azt is megértem, hogy idősebb és fideszes honfitársaim már nem bírnának ki még egy csalódást. De ettől még ez az igazság. Sajnos. Számomra ezért nem is az az érdekes, hogy Orbán Viktor elkötelezett szimpatizánsai miért nem látják a kilógó lólábakat, mert arra a fenti, vallásos buzgóság, pontosabban vakbuzgóság a magyarázat. A valódi kérdés, hogy azok a fideszes politikusok, akik a kormányfő közelében vannak, akik nyilván látnak dolgokat, akik számára egyértelmű, hogy mi folyik, nos, ők miért nézik el az orbáni korrupciót?

Nyilván adná magát az érvelés, hogy az a fajta vallásos hevület, ami összeköti a szimpatizánsokat, amely torzítja a valóság észlelését, őket is magával ragadta. Biztosan van ilyen is, néhány szerencsétlen balek, aki ott ül a parlamentben, és tényleg elhiszi a mesét, de ez nem kielégítő magyarázat. Kell, hogy legyen valami racionális oka is annak, hogy a Fidesz politikusai ilyen fegyelmezetten elfogadják a lopás ekkorára nőtt, a polgári Magyarország álmától, a konzervatív-keresztény értékektől fényévekre lévő létezését. A baloldali ellenzék által rendre hangoztatott okfejtés szerint a fideszes képviselők azért tűrik a vezetőjük korruptságát, mert ők is a rendszer részei, ők is lopnak, és a közös bűn összeköti, szövetségessé kovácsolja a csapatot, mint egy maffiát. Szintén azt tudom mondani, ilyen is van. A politikus, aki látván a keresztapa mozgását, leköveti azt, kiépíti a saját vonalait, tiszteli a szabályokat, visszaosztja a szükségeset és tartja a markát, na, meg a száját. Azonban ez is kevés. Kell, legyen még valami magyarázat, amivel ez a rendszer összetartható. Ami nem valami rózsaszínű, vallásos köd, mint a szavazóké, de nem is a nyers számítás, mint a bandatagoké. Valami olyan, ami egyszerre racionális és egyszerre morális. És itt jön a lényeg. Itt érthetjük meg Lánczi Andrást, a főideológust, aki arról beszélt, hogy amit korrupciónak mondanak, az a Fidesz kormányzásának lényege. Lánczi András nem egy amorális tanácsadó. De akkor miért mond ilyet?

Orbán Viktor úgy tekint a jelenre, mint egy átmeneti időszakra. A cél egy új elit kiépítése, amely a jövőben képes a nemzet vezetésére, képes a fontos döntések meghozatalára, képes a gazdasági és szellemi erők koncentrálására. Meggyőződése, hogy múltunk útvesztése az elit problémája, vagy még pontosabban az alkalmas elit hiányának problémája. A vezető feladata tehát, hogy létrehozza, megerősítse és pályára állítsa ezt az elitet. A társadalom igazi felemelése ezután és az ő vezetésükkel veheti kezdetét. Az igazi kérdés, hogyan teremtsünk elitet?

Nézzük meg, korábban hogyan történt, a régi idők nemessége hogyan jött létre! Leegyszerűsítve a folyamatot, a király megküzdött a trónért, majd mikor megszerezte azt, megnézte, hogy kik voltak azok a harcosok és támogatók, akik őt ezen az úton leginkább segítették. Nekik földet, vagyont, nemesi címet adott. Ők lettek az első generáció. Talán nem voltak túlságosan képzettek, nem voltak eléggé rátermettek, pláne nem voltak műveltek, de megbízhatóak voltak, és lecsapták a csatában számtalan ellenség fejét. Az ő gyermekeik már a jólétbe és a nemesi felelősségbe születtek bele, a királyi udvarban játszottak, nevelték őket, fontos feladatokra készültek gyermekkoruktól fogva. Ők lettek a második generáció. A harmadik generáció pedig már annyira erős volt, hogy egy részük nem is csak a kormányzat, hanem a kultúra, a vallás, a művészet vagy a tudomány felé fordult. Vagyis mind a gazdasági, mind az államigazgatási, mind a szellemi szféra megtelt a királyhoz hű elittel, akik az ország egészét vállaikra vették, feleltek annak anyagi és lelki javaiért. Ez pedig mindaddig erőt adott az államnak, amíg az elit ellátta feladatát. Természetesen ez egy nagyon egyszerű séma, de arra elegendő, hogy megértsük az orbáni nagy tervet.

Orbán Viktor trónra jutott, és most épp az új elit első generációját segíti megerősödni. Hogy alkalmatlanok, hogy arrogánsak, hogy műveletlenek és hogy elképesztően korruptak, beleértve magát a ,,királyt" is? Igen, de ez természetes. Orbán szerint az első generáció mindig ilyen, de első generáció nélkül nincs második, második nélkül nincs harmadik és így tovább. Vagyis egyszerűen el kell fogadni, hogy az új elit létrehozása nem egy romantikus lányregény. A nagy dolgok a történelemben sokszor a mocsokból virágoztak ki. A király első nemesei vérrel áztatták a kardjukat, mielőtt az unokáik megtanultak latinul. Most is az első generációs strómanok arcátlan és vállalhatatlan lopása és viselkedése olyan szükséges rossz, amin át kell menni, hogy majd az unokák kiművelt emberfők sokaságát alkotva vállaikra vegyék az ország irányításának felelősségét. Ez tehát az orbáni magyarázat a Fidesz belső körei számára. Bármilyen abszurd, de morális érvelés. Azt üzeni az udvarnokoknak: tudom, hogy mocskos dolgokat csinálunk, tudom, hogy a mindennapi erkölcs próbáját nem állná ki ez az egész, de mi itt történelmet írunk, és a történelmi morál másképp működik, gondoljatok csak Machiavellire. Vérrel, vassal és kegyetlenül kell megszereznünk mindent, hogy aztán erre felépíthessük a békés, erkölcsös és kulturált jövőt.

Az írás végén tegyük fel a kínzó kérdést: lehet, hogy Orbán Viktornak van igaza? Lehet, hogy az első generáció törvényszerűen mocskos kell, hogy legyen, különben eltapossák? Lehet, hogy egy biztonságos magyar jövő felé ezen a korrupt poklon keresztül vezet csak út? Nem csupán hinni akarom, hanem tudom, hogy nincs így. Tudom, hogy Orbán Viktor téved. Hogy nem tesz mást, mint aljas politikájához gyárt - vagy gyártat - ideológiát. Egyrészt semmi garancia nincs arra, hogy egy mocskos első generációt majd egy letisztult és felelős második követ. Sőt, sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a második és az utána jövő generáció pontosan ezeket a mintákat fogja folytatni, mi több, még inkább felerősíteni. Az Orbán által épített új feudalizmus nem egy új Árpád-kornak ágyaz meg, hanem kiskirályok anarchiáját készíti elő. Másrészt a király első generációs nemese ugyan nem volt művelt és felelős államférfi, de legalább jó és hős katona volt, aki ha úgy adódott, meghalt a harctéren. Ez pedig, akárhogy is nézzük, teljesítmény. De Orbán Viktor első generációs strómanjai milyen teljesítményt tudnak felmutatni? Képesek lennének állami források és politikai tisztogatások nélkül kinőni? Képesek lennének a piacról megélni? Innovatívak, kreatívak, rátermettek? Orbán a legtehetségesebbek közül emelte ki az első generációt, ahogy anno a király tette, vagy a legaljasabbak közül? A válasz egyértelműen az utóbbi.

A fentiekből talán érthetővé vált, hogy szerintem miért tűrik el a fideszesek az orbáni korrupciót. Mint ahogy az is érthetővé vált, hogy miért fontos megállítani ezt az ámokfutást. El kell venni Orbán Viktor tulajdonából Magyarországot és visszaadni az embereknek. Ez valójában az első generáció feladata...

tegnap, 17:58
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szimpatizánsokat, bizonytalanságot, szociálliberális, megszabadulásnak, istenpótlékokra, megszületésének, szabadságharccá, transzcendencia, koncentrálására, posztkommunista, kijelentésemmel, gyermekkoruktól, megbotránkozást, államigazgatási, leegyszerűsítve, marketingguruk, szimpatizánsai, vállalhatatlan, gyülekezetében, fegyelmezetten, létkérdéseivel, nemzetárulásra, törvényszerűen, valószínűbbnek, érzéketlensége, kormányzásának, magyarországot, megcsillantani, felzárkózásnak, szerencsétlen, történelemben, alkalmatlanok, legaljasabbak, teljesítményt, tisztogatások, irányításának, megszólított állampolgár, pillanattól kezdve, magyar közélethez, nemzet ellenségeivel, választási győzelem, nemzet üdvözülése, orbáni korrupciót, polgári Magyarország, posztkommunista elittől, európai felzárkózásnak, kommunizmus rossz, baloldal nemzeti, szociálliberális tandem, küzdelmet valamiféle, isteni színjátékban, politikai vezető, Vona Gábor, Orbán Viktor, Orbán Viktor”, Fodor Gábor, Orbán Viktorról, Lánczi Andrást, Lánczi András, Orbán Viktornak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent Bernadett csodálatos imá...  Kellemes délutánt kívánok  Szèp napot  Szeretet és ismeret  Ejnye  Plüss maci  Damiáni Szent Péter püspök és ...  Ezen a nyelven  Facebookon kaptam  Napraforgók  Mindig azt keresd, ami jót tes...  Gondolat........  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mohács  Az öröm  Az elengedés mechanizmusa  A kis testőr  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi az a rezonancia?  Minden embernek, így a magyarn...  Nő tulipánokkal  Virágba borult a Holt-tenger k...  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makray János festmények:  Posertube  Png virág  Én még hittem abban  Jó éjszakát  A tej- és tejtermékmentes diét...  Facebookon kaptam  Csaba testvér toborzója a Pass...  Png nő  Rózsa csokrok vázában  Kovács Gergely érsek Gyulafehé...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden embernek, így a magyarn...  Várjuk a gólyákat  Czóbel Minka Egyszer volt... ...  Vizsgázom  Az elengedés mechanizmusa  Anyanyelvem, te édes mostoha, ...  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Február 21-én az anyanyelv nem...  A fatimai jóslatok - vallásos ...  Az öröm  Posertube  A fatimai jóslatok - vallásos ...  Anyanyelvem, te édes mostoha, ...  Péntek van......  Posertube  Február 21-én az anyanyelv nem...  Azt akarjuk, hogy minden simán...  Png virág  Szèp napot  Ferenc pápa: Legyen a szívünk ...  Facebookon kaptam  Van értelme a misének áldozás ...  Facebookon kaptam  Szép rózsa... barátaimnak.....  Facebookon kaptam  Gerberák  Ha a nagyság álarca boldoggá t...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét, jó éjszakát ! .......  Ezen a nyelven  Tulipánok  Templomunk esti keresztje  Johann Caspar KERLL / Requiem  Itt a tavasz, halihó! - Böjte ...  KIállítás  Facebookon kaptam  Elkezdődött a mohácsi busójárá...  Szép estét, jó éjszakát ! .......  Ábrahám, mint közbenjáró  Halló Február! Jó, hogy hamar ...  Ha a nagyság álarca boldoggá t...  Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus ú...  Kellemes délutánt kívánok  Útravaló – 2020. február...  Tiszta ezüst színű tó felett ...  Facebookon kaptam  Szegfű pohárban  Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus ú...  Makray János festmények:  A hitetlen nevetés  vesekövet okozhat  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Vizsgázom  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  Ejnye  Png nő 
Bejegyzés Címkék
megszólított állampolgár, pillanattól kezdve, magyar közélethez, nemzet ellenségeivel, választási győzelem, nemzet üdvözülése, orbáni korrupciót, polgári Magyarország, posztkommunista elittől, európai felzárkózásnak, kommunizmus rossz, baloldal nemzeti, szociálliberális tandem, küzdelmet valamiféle, isteni színjátékban, politikai vezető, másik oldalon, isteni küldött, versenyt &#8211, marketingguruk pedig, ebben rejlő, szekuláris világban, vallás egyre, modern nyugaton, gondolkodási mintáink, úgymond vallásos, emberben meglévő, szerepet pedig, profán szakpolitika, nemzetárulásra permanensen, magyar Messiás, metapolitikai keretet, baloldal &#8222, vallások pszichológiájának, adott istenség, hívekből elképesztő, békés gyülekezetből, ilyen sértés, emberi létezés, fentiek alapján, buddhistának pedig, elmúlt huszonhat, kijelentésemmel megbotránkoztatom, kilógó lólábakat, valódi kérdés, fideszes politikusok, kormányfő közelében, valóság észlelését, lopás ekkorára, baloldali ellenzék, fideszes képviselők, vezetőjük korruptságát, rendszer részei, keresztapa mozgását, saját vonalait, rendszer összetartható, nyers számítás, amorális tanácsadó, átmeneti időszakra, jövőben képes, nemzet vezetésére, fontos döntések, elit problémája, alkalmas elit, vezető feladata, társadalom igazi, igazi kérdés, régi idők, király megküzdött, úton leginkább, első generáció, csatában számtalan, nemesi felelősségbe, királyi udvarban, második generáció, harmadik generáció, művészet vagy, tudomány felé, szellemi szféra, ország egészét, elit ellátta, nagyon egyszerű, orbáni nagy, romantikus lányregény, nagy dolgok, történelemben sokszor, mocsokból virágoztak, király első, unokáik megtanultak, első generációs, unokák kiművelt, ország irányításának, orbáni magyarázat, mindennapi erkölcs, történelmi morál, írás végén, kínzó kérdést, biztonságos magyar, korrupt poklon, mocskos első, utána jövő, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2891
  • e Hét: 2891
  • e Hónap: 63822
  • e Év: 166176
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.