Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!
  2016-12-01 07:28:08, csütörtök
 
   
  Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!

Közzétéve 2016-12-01

Orbán retteghet, durva felmérés az elégedetlenekről


Csaknem kétharmados többségben a pesszimisták.
A 2018-as választások közeledtével egyre fontosabb, kik az elégedett, illetve elégedetlen szavazók. A Policy Solutions, a Závecz Research és a Friedrich-Ebert-Stiftung megvizsgálta, milyen általános jellemzői vannak azoknak a választóknak, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok, akik kritikusak a kormánnyal. Az elemzés szerint Magyarországon az alacsony iskolázottságú, idősebb, kistelepüléseken élő választók között a legnagyobb az elégedetlenség. Az ellenzéki pártok számára ugyanakkor komoly kihívás, többségüket nem lehet interneten elérni.

A nők pesszimistábbak
A magyar választókra nem jellemző a derűlátás az ország helyzetét illetően, a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok. A válaszadók 61%-a látja borúsan a helyzetet, csak 31 százalék tekinthető bizakodónak. A nők (62%) egy árnyalattal sötétebben látják a helyzetet, mint a férfiak (59%) - de alapvetően mindkét csoportra a negatív helyzetértékelés jellemző.
60 év után már megvan a kétharmad
Valamennyi korcsoportban a rossz irányt érzékelők vannak többségben. A legelégedettebbnek a 30-39 évesek mondhatók (40%). 40 év felett az életkor előrehaladtával fokozatosan emelkedik a borúlátók aránya. A 60 évnél idősebb korosztálynak a leglesújtóbb a véleménye közállapotokról: kétharmaduk szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, és csupán negyedük lát okot az optimizmusra.
Tanulni kell a derűlátáshoz
Az iskolai végzettség erősen hat az ország helyzetének megítélésére. Minél képzettebb valaki, annál valószínűbb, hogy pozitívan ítéli meg az irányt, amerre az ország tart. A legkevésbé iskolázottak, a 8 osztályt sem végzők csoportját minden társadalmi csoportnál erősebb negatív érzület jellemzi: 83 százalékuk szerint rossz irányba mennek a dolgok. A diplomások a legkevésbé borúlátóak, körükben az átlagosnál jóval magasabb az itteni helyzetet jónak ítélők aránya (41%). Ez ugyanakkor csak mérsékelt pesszimizmust jelent, mert még a legmagasabb végzettségűek között is az elégedetlenek vannak többségben (50%).
A legkisebb is számít
Minél nagyobb településen él valaki, annál kevésbé látja rossznak a dolgok alakulását. Ennek megfelelően Budapesten van a legtöbb optimista (35%), de ez is csak egy erős kisebbség (55% elégedetlen). A kisebb városokban élők álláspontja megegyezik az országos átlaggal (31%), a községekben élők körében még alacsonyabb az optimisták aránya: 28%, vagyis a kis településeken a legpesszimistábbak. Az elégedetlen szavazók többségét nem interneten lehet elérni.
Az internettel nő az optimizmus
A gyakori internethasználók elégedettebbek a dolgok aktuális alakulásával, mint azok, akik csak ritkán, vagy egyáltalán nem használják a világhálót. Az alkalmi internetezők rendkívül kritikusak: több mint háromnegyed részük szerint rossz irányba haladnak a dolgok. Az internetet legalább heti rendszerességgel használók optimistábbak a teljes magyar népességnél: 43% szerint jó az irány.
5% fideszes is morog
Politikai értelemben az elégedetleneknek négy számottevő méretű és markánsan elkülöníthető csoportja különböztethető meg: a bizonytalan (a teljes népesség 22%-a), a baloldali-liberális (17%), a jobbikos (12%) és a kormánypárti elégedetlenek (5%), tehát a Fidesz-szimpatizánsok egy szabad szemmel is jól látható része sem ért egyet a dolgok jelenlegi alakulásával. A legnépesebb csoportot alkotó bizonytalanok körében enyhe a női túlsúly. Az átlagosnál többen vannak az 50 éven aluliak között, és kiugró az arányuk 8 osztálynál kevesebbet végzetteken belül. Sokan közülük munkanélküliek, az álláskeresők közel fele tartozik közéjük.
Az ellenzéki profil

fuck
A baloldali-liberális elégedetlenek nagyobb arányban kerülnek ki a nők közül, korszerkezetük pedig erőteljes idősödést mutat, a 60 év felettieknek messze a legnagyobb részét ez a csoport alkotja. Jellemzően az alapfokú végzettségűek körében találhatók, igen erősen felülreprezentáltak a nyugdíjasok és háztartásbeliek inaktív csoportján belül. Legjellemzőbb lakóhelyük a főváros, de a kisebb településtípusokban is viszonylag kiegyensúlyozott arányban vannak jelen. A Jobbik az országos helyzettel elégedetlen szimpatizánsai a párt táborának profiljához kapcsolódóan főként a férfiak és a 40 év alatti korosztályokban vannak jelen. Tipikusan szakmunkás, illetve középfokú végzettséggel rendelkeznek. Minden településtípuson hasonló arányban találhatjuk őket.
A Fidesz gyenge pontja
Az országban zajló folyamatokkal szemben kritikus fideszesek között nagyjából kiegyensúlyozott a férfiak és nők aránya, és életkor alapján is viszonylag egyenletesen oszlanak meg. Az átlagosnál többen vannak a legkevésbé iskolázottak körében, a közép- és felsőfokú végzettségűeknél alig vannak jelen. Budapest felől a kisebb települések felé haladva növekszik a fideszes elégedetlenek részaránya. A Fidesz elégedetlenjei az átlagosnál nagyobb arányban élnek vidéki kisvárosokban, falvakban, jellemzően segéd- és betanított munkások. A Fidesz gyenge pontját tehát az alacsony iskolázottságú, rossz anyagi helyzetben lévő, kistelepülésen élő támogatói jelentik. (Az elemzés a Závecz Research által 2016-ban, két hullámban, személyes megkereséssel végzett közvélemény-kutatások adatain alapul.)
“Politikai osztálylétszám"
Tavaly a Policy Solutions ezen a néven, a GfK Hungária Piackutató kutatásait felhasználva elemezte a magyar választók társadalmi hátterét, az egyes pártok szavazóinak életstílusát. A kutatás 20 társadalmi csoportot különböztetett meg, összegyűjtve legfontosabb politikai, gazdasági, társadalmi problémáikat.
A csoportok közül - a mostani elégedetlenek között meghatározó - bizonytalanok, rejtőzködők egyik legfontosabb kategóriája az Elszegényedő középosztály volt. A csoport tagjai igen erős kapcsolati hálóval rendelkeznek, szinte minden társadalmi rétegben átlagon felül vannak jó ismeretségeik. A kisvállalkozóktól, a fodrászokon és a bolti eladókon keresztül az igazgatókig minden foglalkozási körben értékes kapcsolati tőkével bírnak. Szinte mindegyiküknek van lakása, amelynek értéke azonban igen alacsony. Jellemzően panelben vagy régi társasházban élnek. Sokan, de az átlagnál nem többen laknak vidéki kockaházakban.
Már Class FM sincs
Aktív újságolvasóként számos napi- és hetilapot az átlagnál gyakrabban vesznek. Kiemelkednek ezek közül a női magazinok. Átlagon felül követik a televíziós csatornák adásait. A rádióadók közül a közrádiók, a Class FM és a Klubrádió hallgatottsága volt náluk kiemelkedő. A híreket interneten is követik, zenei ízlésük kettős: hallgatnak komolyzenét, de szeretik a mulatós zenét is.
A csoport tagjai az átlagnál aktívabbak civilszervezetekben, elsősorban szakszervezetben és adománygyűjtő szervezetekben, a vallásosság tekintetében megosztottak. A csoport az átlagosnál jobban érdeklődik a közélet és a politika iránt, a magyar demokrácia helyzetével nagyon elégedetlen, nagyon elkötelezett a demokrácia mellett. Tagjai körében szinte nincs is olyan, aki a diktatúrát jobbnak tartaná.
Értékrendjét tekintve a csoport mérsékelten balos, nem tekinti magát se konzervatívnak, se liberálisnak, a Fideszt a Jobbiknál is erőteljesebben elutasítja, és nem kiemelkedő rokonszenvvel fordul a baloldal felé, amelyek közül népszerűségben a kisebb pártok (Együtt, PM, DK) egy hajszállal megelőzik az MSZP-t és az LMP-t.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Ahogyan azt a közmondás tartja: “nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni!"
Döbrögisztánban a a “választás" mindössze technikai részletkérdés-a végkimenetelnek semmi köze a közhangulathoz.
Ergo: mindenki tudja, hogy a helyzet nagyon rossz!-ám A POLGÁRI DEMOKRÁCIA HAGYOMÁNYOS KERETEIN BELÜL MEG NEM VÁLTOZTATHATÓ!
Igaz ez jelen esetben a qrmányváltásra, és igaz ez az ország általános helyzetére is. Tetézi a bajokat, hogy politikai maffiáink mindegyike CSAKIS A JELEN RENDSZERBEN GONDOLKODIK, és nincs létező alternatív politikai erő!
ORSZÁGUNK HELYZETÉN EGY ESETLEGES QRMÁNYVÁLTÁS SEMMIT NEM SEGÍTENE!
Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!

http://www.balrad.com/2016/12/01/eb-marna-bennunket-legfeljebb-kutya-helyett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helyzetértékelés, rendszerességgel, szakszervezetben, kiegyensúlyozott, kistelepüléseken, elégedetleneknek, településtípuson, végzettségűeknél, elégedetlenekről, különböztethető, háztartásbeliek, végkimenetelnek, újságolvasóként, előrehaladtával, döbrögisztánban, pesszimistábbak, közállapotokról, korosztályokban, elégedettebbek, elégedetlenjei, osztálylétszám, elégedetlenség, magyarországon, mindegyiküknek, hallgatottsága, különböztetett, szervezetekben, kistelepülésen, iskolázottságú, konzervatívnak, munkanélküliek, közhangulathoz, qrmányváltásra, szimpatizánsok, népszerűségben, korszerkezetük, 2018-as választások, elemzés szerint, alacsony iskolázottságú, ellenzéki pártok, magyar választókra, ország helyzetét, többség szerint, válaszadók 61%-a, árnyalattal sötétebben, negatív helyzetértékelés, rossz irányt, 30-39 évesek, életkor előrehaladtával, borúlátók aránya, véleménye közállapotokról, iskolai végzettség, Policy Solutions, Závecz Research, Hungária Piackutató, Class FM, POLGÁRI DEMOKRÁCIA HAGYOMÁNYOS KERETEIN BELÜL MEG NEM VÁLTOZTATHATÓ, CSAKIS JELEN RENDSZERBEN GONDOLKODIK, ORSZÁGUNK HELYZETÉN EGY ESETLEGES, SEMMIT NEM SEGÍTENE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
03.28. 21:43 Koronavírus - Sürgős forrásokkal segítik a rászorulók élelmiszer-vásárlását...
03.28. 21:33 Koronavírus - Trump három amerikai állam karanténjára készül, New Yorkban e...
03.28. 21:33 Koronavírus - Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
03.28. 21:13 Koronavírus - Franciaországban kétezer fölé emelkedett a halottak száma
03.28. 21:13 Koronavírus - Spanyol kormányfő: a nem létfontosságú ágazatok leállnak két ...
03.28. 21:03 Koronavírus - Nem szervezik meg a honvédelmi táborokat
03.28. 21:03 Koronavírus - Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását
03.28. 20:43 Egy órára lekapcsolták Budapest díszkivilágítását a Föld órája akcióhoz csa...
03.28. 20:43 Koronavírus - A Normafa mellőzését kéri a park igazgatója
03.28. 20:32 Volt egy telitalálatos szelvény az ötös lottón
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Útravaló – 2020. március...  Keresztút és szentmise Csíksom...  Ha kint hideg a reggel, és söt...  Tavaszvárás  Imádkozzunk Hazánkért  Liliomok  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Útravaló – 2020. március...  Szombattalan szombat - Háromsz...  Hervadó virágszál . . .  Naplemente  Szentírás üzenete - 2020. márc...  Az évszázad fotója  Vigyázzunk egymásra!  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Szèp estét kedves látogat...  Vásárlási korlátozás  Nárciszok  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Szép Ernő idézet  A tavasz a kedvenc évszakom  Szép napos tavasz, kedves kike...  Az évszázad fotója  Otthonról végezhető keresztúti...  Facebookon kaptam  Rózsaszín rózsák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nő az ablaknál  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Hervadó virágszál . . .  Ferenc pápa „Urbi et Orb...  Élj úgy........  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislányok csokorral  Képes üzenet !  Járvány, Félelem...avagy Kiút ...  Kislány cicával  Nő virág kosárral  A Te szavad lélek és élet  Png csokor  Titkok, melyeket nem vihetek m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A látszat csal  Apostoli hitvallás  Világméretű közös ima 03.27  Te és én........  Facebookon kaptam  Naplemente  Ferenc pápa „Urbi et Orb...  Injekció  4. nagyböjti hét szombat  Kedves elégedetlenek és hiszti...  A.J. Christian idézet  Lélekgyöngy.......  A boldogság a szív mosolya.......  Erre vártam  Szentmise közvetítés nagyböjt ...  Szép napos tavasz, kedves kike...  A.J. Christian idézet  Facebookon kaptam  Kökény  Imádkozzunk Hazánkért  Facebookon kaptam  Maradj otthon videó gyűjtemény  Facebookon kaptam  Harmónia......  A nap gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Nő tulipán csokorral  Injekció  Egy dunántúli mandulafáról  Szép napot kívánok mindenkinek...  Szép Ernő idézet  Facebookon kaptam  Almaillat  Ördög-puli  A legrosszabb állapot  Vásárlási korlátozás  A nap gondolata  Titkok, melyeket nem vihetek m...  Süni vízparton  Tavi rózsa  Kellemes kávézást......  Png nő  Png rózsa csokor  Posertube  Tulipánok  Png rózsa csokor  Hervadó virágszál . . .  Naplemente  Naplemente  Facebookon kaptam  Korlátozást rendelnek el Magya...  Te és én........  Ma találkoztam valakivel, vala...  Megalázkodás Isten előtt 
Bejegyzés Címkék
2018-as választások, elemzés szerint, alacsony iskolázottságú, ellenzéki pártok, magyar választókra, ország helyzetét, többség szerint, válaszadók 61%-a, árnyalattal sötétebben, negatív helyzetértékelés, rossz irányt, 30-39 évesek, életkor előrehaladtával, borúlátók aránya, véleménye közállapotokról, iskolai végzettség, ország helyzetének, ország tart, legkevésbé iskolázottak, legkevésbé borúlátóak, átlagosnál jóval, itteni helyzetet, legmagasabb végzettségűek, elégedetlenek vannak, dolgok alakulását, legtöbb optimista, erős kisebbség, kisebb városokban, országos átlaggal, községekben élők, optimisták aránya, elégedetlen szavazók, gyakori internethasználók, dolgok aktuális, alkalmi internetezők, internetet legalább, teljes magyar, elégedetleneknek négy, teljes népesség, kormánypárti elégedetlenek, szabad szemmel, dolgok jelenlegi, legnépesebb csoportot, átlagosnál többen, álláskeresők közel, ellenzéki profil, legnagyobb részét, csoport alkotja, alapfokú végzettségűek, országos helyzettel, párt táborának, országban zajló, kisebb települések, fideszes elégedetlenek, átlagosnál nagyobb, magyar választók, egyes pártok, csoportok közül, mostani elégedetlenek, csoport tagjai, bolti eladókon, igazgatókig minden, átlagnál gyakrabban, televíziós csatornák, rádióadók közül, híreket interneten, mulatós zenét, átlagnál aktívabbak, vallásosság tekintetében, átlagosnál jobban, politika iránt, magyar demokrácia, demokrácia mellett, diktatúrát jobbnak, csoport mérsékelten, baloldal felé, kisebb pártok, hajszállal megelőzik, közmondás tartja, helyzet nagyon, ország általános, helyzetértékelés, rendszerességgel, szakszervezetben, kiegyensúlyozott, kistelepüléseken, elégedetleneknek, településtípuson, végzettségűeknél, elégedetlenekről, különböztethető, háztartásbeliek, végkimenetelnek, újságolvasóként, előrehaladtával, döbrögisztánban, pesszimistábbak, közállapotokról, korosztályokban, elégedettebbek, , ,
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 310
  • e Hét: 310
  • e Hónap: 45361
  • e Év: 226252
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.