Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyárfás székházát 28 millióért újították fel a vébészervezők
  2016-12-01 22:09:51, csütörtök
 
  2016. december. 01. 05:30


Gyárfás székházát 28 millióért újították fel a vébészervezők




Dercsényi Dávid

A Bp2017 Nonprofit Kft. a saját igénye szerint újította fel Gyárfás Tamás Nap TV-s székházát 28 millió forint értékben. A felújítás mellett jut pénz egy 17 milliós, blöffgyanús tanulmány megírására is.

Emlékeznek még, amikor Gyárfás Tamás felajánlotta ingyen a Nap TV székházát a vizes vb-t szervező cégnek, és hogy egyedül a felújítást kell kifizetni?

Most kiderült, ez mennyibe került: a 2017-es vizes vb-t szervező a Bp2017 Nonprofit Kft. 28,08 millió forintot költött az egykori Nap-kelték helyszínéül szolgáló Angol utcai székházra. Gyárfás szavaival élve a cégnek joga van

,,saját igénye szerint rendbe hoznia"
az épületet.

Az ingatlan az úszószövetség vezetéséről szerdán lemondott Gyárfás Tamás tulajdonában lévő St. Plusz Kft.-é. A Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva.

A saját igény tehát 28 millió forint értékű felújítást jelentett. A kft. a mindennapi irodahasználat érdekében újította fel az ingatlant, szólt a magyarázat. (A cikk fejlécében látható fotó nem az Angol utcai székházat, hanem az újjáépített Dagály úszókomplexum látható.)

A cég először a Margitszigeten kapott pár irodát, de Gyárfás már tavasszal kijelentette, a 25 fős csapatnak nagyobb hely kell, mert hamarosan 250 főre duzzad a számuk. A szervező kft. idén március 9-től 2017. december 31-ig kapta meg az épületet, azaz erre az időszakra újította fel.

Nem teljesen érthető, hogyan jött ki a 250 fős dolgozói létszám, hiszen Fónagy János NFM-államtitkár Mesterházy Attilának a Parlamentben adott július közepi írásbeli válaszából még az derült ki, a kft. átlag 45 ember foglalkoztatásával számolt, és erre 438 millió forint költséget tervezett be. Júliusban a kft. dolgozóinak száma 29 fő volt.

A dolgozók száma mindenesetre a vébé közeledtével valóban növekedhet, mivel a nemrég kiírt, és november 18-án a Közbeszerzési Döntőbizottság által is végül jóváhagyott közbeszerzések feltételei között is olvasható volt, hogy az így elvállalt feladatokat az Angol utcában kell elvégezni.

A közbeszerzési kiírások közt olyanok vannak, mint A 2017-es úszóvilágbajnokság megvalósítása tekintetében mobilapplikációs igények felmérése, fejlesztésének előkészítése 25 millió forint értékben, valamint olyan építkezések, fejlesztések, mint a Dagály uszoda körüli létesítmények tervezése, kivitelezése (994,7 millió forint), az akkreditációs központ - jelenlegi margitszigeti szikvízüzem - épületének tervezése, kivitelezése (351,6 millió forint) és egyéb kapcsolódó, kisebb beruházások. (A Dagály úszócentrum építése 49 milliárd forintba kerül, azt a Garancsi-féle Market Zrt. építi, ahogy még sok minden mást.)

De készül társadalmi hatáselemzés is a vb-ről, 17 millió forint megy erre. Három cég verseng a tanulmány elkészítéséért: a Hungary Solution Kft., a Magyar Környezetgazdaságtani Központ, valamint a Lanora Solution Kft. De milyen gyakorlati jelentősége van ennek a minimum 50 oldalas, oldalanként 1500 karakter terjedelmű dokumentumnak?

A kft. válaszolt erre a kérdésünkre is, a válaszban először ilyen és hasonló közhelyek sorjáznak:

,,A leginkább elfogadott vélekedés szerint a sport javítja az állampolgárok jólétét, megerősíti a társadalmi értékeket, elősegíti különböző társadalmi csoportok beilleszkedését és a felfelé irányuló mobilitás egyik fontos csatornája az egyének számára."

,,Gyakorlati tapasztalat, hogy ha egy-egy magyar sportoló kiemelkedő eredményt ér el valamely világversenyen, akkor a sportágba jelentkező gyerekek száma ugrásszerűen megnő, ezzel biztosítva az utánpótlás rendkívül fontos bázisát."
Nos, a hatástanulmányra azért van szükség, hogy feltárja ,,az előbbihez hasonló, pozitív üzeneteket, a sportra, egészséges életmódra nevelés lehetőségeit", és ,,javaslatot tesz azok legjobb kihasználására". Emellett megpróbálja feltérképezni a ,,az eseménnyel kapcsolatos esetleges negatív véleményeket, lehetőséget adva a szervezőknek arra, hogy - amennyiben lehetőség van rá - ezek okait még a problémák megjelenése előtt megszüntessék".

Persze, érdekes lesz majd, ha a pályázók pont azt vázolják majd a pályázati tervben, hogy hogyan kerülhető el az úszóvébé szervezői által elkövetett kabalaállatos baki, bár ez már aligha segít rajtuk.


http://hvg.hu/itthon/20161201_vizes_vb_gyarfas_tamas_angol_utca_szekhaz#utm_sourc e=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_12_01&type-i d=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hatástanulmányra, mobilapplikációs, beilleszkedését, döntőbizottság, fejlesztésének, közbeszerzések, elkészítéséért, margitszigeten, irodahasználat, világversenyen, kihasználására, úszószövetség, közbeszerzési, úszókomplexum, akkreditációs, feltérképezni, megszüntessék, kabalaállatos, állampolgárok, dokumentumnak, létesítmények, margitszigeti, megvalósítása, vébészervezők, parlamentben, mindenesetre, közeledtével, kijelentette, ugrásszerűen, szervezőknek, véleményeket, tulajdonában, lehetőségeit, hatáselemzés, felajánlotta, fejlesztések, saját igénye, felújítás mellett, vizes vb-t, felújítást kell, 2017-es vizes, egykori Nap-kelték, cégnek joga, úszószövetség vezetéséről, úszószövetség főtitkára, saját igény, mindennapi irodahasználat, cikk fejlécében, újjáépített Dagály, időszakra újította, dolgozók száma, vébé közeledtével, Dercsényi Dávid, Bp2017 Nonprofit Kft, Gyárfás Tamás Nap TV-s, Gyárfás Tamás, Plusz Kft, Szántó Éva, Fónagy János NFM-államtitkár Mesterházy Attilának, Közbeszerzési Döntőbizottság, Garancsi-féle Market Zrt, Hungary Solution Kft, Magyar Környezetgazdaságtani Központ, Lanora Solution Kft,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Facebookon kaptam  különleges  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Már Gárdonyi Géza is méltatta  jó reggelt  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Különleges  Sorsunk miatt...  Bornyi Veronika haiku verse  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  jó reggelt  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Szép estét  Segíts neki dicsérni Téged  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Csend  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A pitypang legendája  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szívek  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Azért kaptad  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vito Giaquinto gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Emlékezz  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 15  Különleges  Walter Chrysler mondta  Kertem  A sorsod  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gebhardt Nóra versei II.  Már Gárdonyi Géza is méltatta  40 felett  Müller Péter tollából  Emlékezz  Nem kell hozzá fürdőruhás  A sorsod  Minden tavaszból őrizz..  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
saját igénye, felújítás mellett, vizes vb-t, felújítást kell, 2017-es vizes, egykori Nap-kelték, cégnek joga, úszószövetség vezetéséről, úszószövetség főtitkára, saját igény, mindennapi irodahasználat, cikk fejlécében, újjáépített Dagály, időszakra újította, dolgozók száma, vébé közeledtével, nemrég kiírt, közbeszerzési kiírások, akkreditációs központ, tanulmány elkészítéséért, válaszban először, leginkább elfogadott, sport javítja, állampolgárok jólétét, társadalmi értékeket, felfelé irányuló, egyének számára, sportágba jelentkező, utánpótlás rendkívül, hatástanulmányra azért, előbbihez hasonló, eseménnyel kapcsolatos, szervezőknek arra, problémák megjelenése, pályázók pont, pályázati tervben, úszóvébé szervezői, hatástanulmányra, mobilapplikációs, beilleszkedését, döntőbizottság, fejlesztésének, közbeszerzések, elkészítéséért, margitszigeten, irodahasználat, világversenyen, kihasználására, úszószövetség, közbeszerzési, úszókomplexum, akkreditációs, feltérképezni, megszüntessék, kabalaállatos, állampolgárok, dokumentumnak, létesítmények, margitszigeti, megvalósítása, vébészervezők, parlamentben, mindenesetre, közeledtével, kijelentette, ugrásszerűen, szervezőknek, véleményeket, tulajdonában, lehetőségeit, hatáselemzés, felajánlotta, fejlesztések, kivitelezése, tekintetében, előkészítése, úszócentrum, kapcsolatos, megpróbálja, feladatokat, vezetéséről, megjelenése, szikvízüzem, lehetőséget, ügyvezetője, jelentősége, beruházások, kérdésünkre, oldalanként, államtitkár, dolgozóinak, építkezések, újjáépített, jóváhagyott, helyszínéül, tapasztalat, blöffgyanús, válaszából, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.