Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megfogva - A Rogán-paradoxon és az Orbán-rendszer
  2016-12-03 18:02:12, szombat
 
   
  Megfogva - A Rogán-paradoxon és az Orbán-rendszer
szerző
A szerk.
publikálva2016/46. (11. 17.)


Ha nem értette, hogy miért nem rúgja ki az egyre kellemetlenebb ügyekbe keveredő Rogán Antalt Orbán Viktor, akkor most elmagyarázzuk!

A sokat látott orosz közéletben van egy igen találó kifejezés, alkalmazzák bár azt befolyásos moszkvai politikusra, vagy csupán a rendszeresen megkent vidéki kishivatalnokra. Ez a kulcsszó a sapka.Ha van sapka az illetőn, akkor a piramisszerűen felépülő hatalmi struktúrában van fölötte valaki, aki megvédi a rendőrségtől, az ügyészségtől, a maradék független sajtó támadásaitól. Ha nincs rajta sapka, akkor az illetőt előbb-utóbb láncra verik (ha szerencséje van, csak az állásából rúgják ki). Az, hogy valaki mikor veszti el a sapkáját, sok mindentől függ, de leginkább a rendszer belső, sokszor teljesen kiszámíthatatlan mozgásától, a belső intrikák olykor lenyűgöző dramaturgiájától. Egyébként ha valaki fejéről leröpül a sapka, az nagyon jól mutat az Oroszországban sugárzott propagandacsatornák műsoraiban: lám, Putyin elnök elkötelezetten küzd a korrupció ellen. A király jó, a gonoszt mindig a körülötte lévők között kell keresni.

Ahogyan kellAhogyan kellFotó: Kovács Tamás / MTI


A hazai közbeszédben ugyan nincs egyszavas kifejezés erre a jelenségre, de azért a mi nyelvünk is képes ezt megnevezni: kiesni a pikszisből.

Rogán Antal propagandaminiszter a 2010 után megszaporodott, és különösen az utóbbi két évben sűrűsödő botrányai ellenére sem esett ki a pikszisből (egyelőre). Erről a piramis csúcsán elhelyezkedő legfőbb autoritás biztosította a minisztert hétfőn nyilvánosan, az Országgyűlés plenáris ülésén, amikor az őt Rogánról kérdező ellenzéki képviselőknek kijelentette: ,,Minden egyes támadás, amit hallottam a témában, a miniszterem iránti bizalmat növeli."

Persze, az orbáni kiállás simán értelmezhető befelé szóló figyelmeztetésnek is, és ez esetben ez lehet a jelentése: kóstolgathatjátok Rogánt, szivárogtathattok róla, de ezzel valójában engem támadtok, mert Rogán a védelmemet élvezi - világos, hódmezővásárhelyi barátom?

Címlapon

A Lázár János kancelláriaminiszter és a Rogán Antal közötti konfliktus tavaly tavasszal vált mindenki számára láthatóvá, ekkor merült föl először, hogy Orbán a Miniszterelnökséget vezető Lázár munkakörének egy részét Rogánnak kívánja adni. Elterjedt vélekedés szerint a Rogánhoz köthető és egyre szaporodó botrányok nem függetlenek ettől, és bár néhány esetben valóban fölmerülhet, hogy belülről súgtak a sajtónak egyes leleplezésekhez, ennek nem tulajdonítanánk különösebb jelentőséget. (Hogy mást ne mondjunk, az V. kerületi ingatlanügyeket tárgyaló cikkünk - az egyik első írás a később számos oknyomozást produkáló témában - klasszikus újságírói munka volt, amelyben például a véletlen is nagy szerepet játszott.)

Az viszont tény, hogy Rogán politikusi pályája, különösen a 2014-es választások óta, túlzás nélkül nevezhető kétes ügyek sorozatának. A két képviselőtársával 2012-ben beterjesztett, majd a következő évtől már működő letelepedési kötvény körüli bizniszről mindent ugyan továbbra sem tudunk, de éppen eleget ahhoz, hogy a lényeget lássuk: a Rogán menedzselte törvény értelmében a Rogán vezette bizottság választott ki offshore cégeket az ügyletek bonyolítására, amelyek évi tízmilliárdos hasznot realizáltak - miközben a magyar költségvetés bukott az egészen. Rogán minderről mást állít: legutóbb egy hete az ATV műsorában, ahol minden lényeges pontban hazudott a kötvénybizniszről.

Rogán politikusi ténykedése hovatovább amúgy is abban merül ki az utóbbi hónapokban, hogy kérdezik az ügyeiről, ő válaszol valamit, amiről aztán rövid időn belül kiderül, hogy hazugság. Ez történt a helikopterügyben, amikor először tagadta a röpködés tényét, sőt perrel fenyegette az érdeklődő Népszabadságot, majd a bizonyító erejű fénykép láttán hallgatásba burkolózott, hogy később bicskanyitogató magyarázattal álljon elő: a helikopterezést hivatalosan nem tagadta, csak az újságíróval folytatott magánbeszélgetésben. Részben hasonló a koreográfia a Rogán körüli hálózatot feltáró indexes írás esetében is: Rogán tagadta a kapcsolatot azzal a Kertész Balázs ügyvéddel, aki a jelek szerint a rogáni ügyletek egyik ,,lepapírozója", majd megpróbálta az ismeretséget bizonyító közös fotó nyomát eltüntetni az internetről. Csak hát a cikkben bemutatott hálózat, amely hosszú évek alatt épült ki Rogán körül a közvagyon megcsapolására, nem törölhető egyetlen kattintással.

Ezek miatt, no meg a hazudozást, korrupciógyanút a röhejességgel ötvöző esetek (a naponta négyzetméterekkel táguló Pasa parki lakás vagy a feltaláló Rogánról szóló híradások) miatt már a ,,Fidesz belső ügyeit testközelből figyelő források" is azt találgatják, mikor válik a propagandaminiszter Orbán Viktor számára annyira kínossá, hogy az ,,elengedje a kezét". Mi több, ott tartunk, hogy a békemenetes, csontorbánista Magyar Demokrata hetilap nemcsak hogy rendel egy kutatást, hanem nyilvánosságra is hozza annak eredményét, miszerint Rogán politikai hulla - hiszen ha valaki népszerűtlenebb, mint Gyurcsány Ferenc (ez az eredmény jött ki), annak politikailag vége a jobboldalon. A válasz.hu-n pedig azt olvassuk, hogy egy blöffnek bizonyult füles Rogán bizalmi emberéről, Kertész Balázsról hozzájuk is befutott. ,,Nem is akárhonnan jött a hír, két, egymástól független, kormányközeli (sic!), abszolút megbízhatónak tűnő forrás állította ugyanazt. Még azt is mondták, hogy látták Kertész Balázst, amint berakják a rendőrautóba." Ezek után nem véletlen, hogy a pártban akadnak olyanok, akik szerint Orbán még az idén vagy jövő tavasszal megválik Rogántól.

De lehet, hogy ez a pillanat egyáltalán nem jön el - mi erre tennénk -, és Rogán Antal az égvilágon nem repül sehova, mert (Lázárral együtt) ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfontosabb bástyája. Szerepének fontossága pedig épp a rendszer természetéből következik.

A NER valósága

A NER nem politizál, a NER gyűlöli a politizálást (a közügyekkel foglalkozást, a közjóért való kitartó munkát), sőt gyengeségnek tartja azt. A NER nem akar megoldani semmilyen társadalmi problémát, a NER-nek nem fűlik a foga átfogó reformhoz. A NER nem is tud valódi eredményeket felmutatni. Nem kormányoz, hanem főtevékenysége, a közvagyon magánvagyonná alakítása mellett kizárólag kommunikál. Párhuzamos világot hoz létre médiája révén, álvalóságot kreál álhírekkel, manipulációval, agresszív propagandával. E tevékenység célja teljesen világos: bármi módon és eszközzel (pénz nem számít) biztosítani a relatív többséget Orbán Viktor miniszterelnökségéhez. Az e Potemkin-világ létét napról napra meghosszabbító munka a legkevésbé sem könnyű: így az, aki e szerteágazó tevékenységet koordinálja, a rendszer nélkülözhetetlen eleme. Ezt a feladatot Rogán Antal látja el.

false Fotó: MTI


Rogán hatékonyan végzi a munkáját, erről ő maga dicsekedett múlt héten Kálmán Olgának az ATV már említett műsorában, amikor két perrel fenyegetőző megjegyzése közé beszúrta, hogy a Fidesz népszerűbb, mint a 2014-es győzelem után. És Rogán Antal ezúttal nem hazudott. (Azért a bőréből nem tudott kibújni, mert teljesen igazat sem mondott: a kozvelemenykutatok.hu-n található összesítés szerint a Fidesz nagyjából úgy áll, mint 2014 tavaszán, ami persze igen jó teljesítmény egy kormánypárttól.)

De kinek köszönhető ez a népszerűség? Melyik miniszternek? Varga Mihály kitartó favágásának a Nemzetgazdasági Minisztériumban? Vagy Simicskó Istvánnak? Netán Fazekas Sándornak? Ugyan. Akkor Orbán Viktornak? Orbán személye biztosan számít, de korántsem annyira, mint mondjuk 2010 előtt. Orbán kopik, fárad, és ez egyre láthatóbb is; mind többen utálják szerte az országban, nyilvános megjelenésével immár a nyílt kifütyülést kockáztatja, vagy ami a számára talán ennél is rosszabb, az őt zavarba ejtő (mert valódi) újságírói kérdéseket.

Megismételjük, mert Orbán Rogán Antal melletti hétfői védőbeszédének ez a kulcsa: a Fidesz magabiztos előnye a közvélemény-kutatásokban ma alapvetően annak a propagandamunkának (s ez jelentékeny hányadban menekültellenes, rasszista uszítás), annak a naponta megvívott kommunikációs háborúnak köszönhető, amit Rogán Antal koordinál. Rogán köti össze a ma már jobbára Londonban élő Habony Árpádot, a Tv2-tulajdonos Andy Vajnát, a közmédiát de facto irányító Várhegyi Attilát, a közvéleményt állandóan mérő Századvéget és Nézőpontot a Csetényi Csaba és Kuna Tibor típusú politikai kivitelezőkkel, akik megtervezik, kinyomtatják, sugározzák és országszerte kifüggesztik az ún. politikai üzeneteket. Az új médiacézárok termékei (a Lokál-csoport, a Tv2, a közmédia) a szükséges időben és adagolásban terítik a szükséges üzeneteket, sok millió potenciális szavazó figyelmét uralva, megzavarva, befolyásolva a főleg az orosz propagandaiskolától elsajátított módszerek alapján. Ez a struktúra a Simicska Lajossal történt szakítás után másfél évvel kiépült, és a maga elé tűzött céloknak eddig megfelel. Eredményesen működik, elvégre nem rossz eredmény majd' 3,3 millió embert rávenni egy teljesen értelmetlen népszavazási kérdés támogatására.

Rogán egyelőre épp oly fontos Orbánnak, mint a végrehajtói hatalmat napi szinten működtető Lázár János. A pártban egyiküknek sincs alternatívája, így Orbán számára pótolhatatlanok. (Nemcsak Rogán ússza meg most a botrányait, hanem Lázár is megúszta, amikor - éppen Rogán miatt - ultimátumot adott Orbánnak, hol­ott a főnök az ilyet nagyon nem szereti.) Igen, jelenleg Rogán is pótolhatatlan: hiszen Kocsis Máté, aki a Fideszből egyáltalán fölmerülhetne a helyére, a jelek szerint éppen leszállóágban van.

Egyelőre erősíti

Rogán Antal munkája, eredményei nélkülözhetetlenek a NER fenntartásához. Ám mindez rávilágít a NER alapvető belső problémájára is. Nevezzük Rogán-paradoxonnak: a miniszter pozíciója erős, mégis ezer sebből vérzik. A sebek minden egyes leleplezett hazugsággal csak sokasodnak, ám ezek a sebek a NER-ben ismét csak erősítik a pozícióját - és így tovább. Orbánnak a táboron belüli tekintélye (vagy inkább a mindenkit megfélemlítő hatalma) elegendő ahhoz, hogy legalább a kormánypárt környékén ne mindenki Rogán sebeit bámulja. De Orbán szavai - melyek szerint a Rogánra vonatkozó megannyi állítás blöff csupán - csak abban az univerzumban érvényesek, amelyet éppen Rogán (is) épít neki hazug, és a valódi jelentésükből kiforgatott szavakból.
Egy országos közvélemény-kutatás két hete, a helikopterügy kapcsán azt mérte, hogy az a vélemény, miszerint Rogán Antalnak nem kell távoznia a kormányból, relatív többségben van a választókorú népesség körében. Eljön-e a pillanat, amikor ez a vélemény kisebbségbe kerül: s ha igen, hogyan dönt majd kulcsminisztere és bizalmasa sorsáról a kormányfő? Akár menne, akár maradna, a rendszer mérföldkőhöz érne. Ezért kulcsszereplő Rogán Antal.

http://magyarnarancs.hu/publicisztika/megfogva-101597
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: dramaturgiájától, kiszámíthatatlan, helikopterügyben, nélkülözhetetlen, korrupciógyanút, tulajdonítanánk, nemzetgazdasági, pótolhatatlanok, minisztériumban, bicskanyitogató, kishivatalnokra, ingatlanügyeket, leleplezésekhez, helikopterezést, menekültellenes, kulcsminisztere, népszerűtlenebb, védőbeszédének, népszabadságot, kellemetlenebb, főtevékenysége, kivitelezőkkel, manipulációval, meghosszabbító, megszaporodott, piramisszerűen, elkötelezetten, fenntartásához, nyilvánosságra, kormánypárttól, csontorbánista, oroszországban, megcsapolására, megjelenésével, leszállóágban, megismételjük, egyre kellemetlenebb, sokat látott, igen találó, rendszeresen megkent, piramisszerűen felépülő, maradék független, illetőt előbb-utóbb, állásából rúgják, rendszer belső, belső intrikák, korrupció ellen, gonoszt mindig, körülötte lévők, hazai közbeszédben, 2010 után, piramis csúcsán, Rogán Antalt Orbán Viktor, Kovács Tamás, Rogán Antal, Lázár János, Kertész Balázs, Orbán Viktor, Magyar Demokrata, Gyurcsány Ferenc, Kertész Balázsról, Kertész Balázst, Nemzeti Együttműködés Rendszerének, Kálmán Olgának, Varga Mihály, Nemzetgazdasági Minisztériumban, Vagy Simicskó Istvánnak, Netán Fazekas Sándornak, Akkor Orbán Viktornak, Orbán Rogán Antal, Habony Árpádot, Tv2-tulajdonos Andy Vajnát, Várhegyi Attilát, Csetényi Csaba, Kuna Tibor, Simicska Lajossal, Nemcsak Rogán, Kocsis Máté, Nevezzük Rogán-paradoxonnak, Rogán Antalnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.24. 18:42 Vízilabda Eb - Döntőben a spanyolok, a fináléba jutás kvótát érne a magyaro...
01.24. 18:22 Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez
01.24. 18:22 Súlyosan bántalmazta hűtlen élettársát egy férfi Somogyban, emberölés kísér...
01.24. 18:22 BÉT - Szakértő: alulteljesített a BUX
01.24. 18:22 Illegális bevándorlás - Seehofer: a menekültkérdés ugyanolyan fontos, mint ...
01.24. 18:21 Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat
01.24. 18:11 Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a lengyel bíróságokat ér...
01.24. 18:02 Nébih: visszahívtak egy orosz eredetű kekszet
01.24. 18:02 Devizapiac - Vegyes forintmozgás pénteken
01.24. 18:02 Műkorcsolya Eb - Tóth Ivett 22. a rövidprogram után
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Női kosárlabda 01.22  Facebookon kaptam  Reszelt gyömbéres méz  Grazban a műkorcsolya férfi r...  Téli png  Törhet a tengely...  Ókikötő Dubrovnikban  A magyar kultúra napja  Naplemente  Png rózsa  Körte gyógyhatásai  Példa és szó  Rózsás csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyáva és vakmerő  Mai harmónia kártyám  Téli kép  "Légy hű mindhalálig..."  Szeretet  Téli png  Facebookon kaptam  2. évközi hét csütörtök 01.23  Kellemes teázást  Mai szentek 01.22  Nyugi teszt  Facebookon kaptam  Lusta gazda  Kultura  Facebookon kaptam  Köszönöm  Bíráló bölcs  Kellemes napot kívánok  Kellemes teázást  Virágok vázában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Ellenfél  Paul Verlaine - Érzelmes dialó...  "Légy hű mindhalálig..."  Kellemes kávézást  Nem törödésből származó környe...  Ezért csodálatos a kender  Facebookon kaptam  A szív  Facebookon kaptam  Méregtelenítő koktél  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Téli kép  Pihenő cica  Ő átvitt minket Isten országáb...  Baglyot győz a varjú nappal  Sexy nők  Életünk zeneműve  Erejük megújul  Halló Január!  Facebookon kaptam  Adomány  Érdekes filmek  Erejük megújul  Bátorság  Megbocsátás  Harag  Nagyság  Szép délutánt!  Istenimádat  Szép estét  Reszelt gyömbéres méz  Facebookon kaptam  Gyerek gügyögés  Isten velünk van  Édesebb  Lúgosító leveles kel  Balga  Facebookon kaptam  Graz_műkorcsolya jégtánc_ritmu...  Facebookon kaptam  Az ajándék (részlet) Kedves G...  Téli kép  Ünnepelek én is  Vízcseppes rózsa  Virágok vázában  Aranyosi Ervin: Saját bunda  Téli kép  Harag  Útravaló – 2020. január ...  Nagyság  Nagyapám udvara hangja  Gyáva és vakmerő  Graz_műkorcsolya jégtánc_ritmu...  Balga  Orchidea  Csokor vázában  Örök törvény  Grazban a műkorcsolya férfi r...  Harag  Engedd , hogy önmagam legyek .... 
Bejegyzés Címkék
egyre kellemetlenebb, sokat látott, igen találó, rendszeresen megkent, piramisszerűen felépülő, maradék független, illetőt előbb-utóbb, állásából rúgják, rendszer belső, belső intrikák, korrupció ellen, gonoszt mindig, körülötte lévők, hazai közbeszédben, 2010 után, piramis csúcsán, minisztert hétfőn, miniszterem iránti, orbáni kiállás, védelmemet élvezi, részét Rogánnak, sajtónak egyes, egyik első, később számos, viszont tény, 2014-es választások, következő évtől, lényeget lássuk, ügyletek bonyolítására, magyar költségvetés, utóbbi hónapokban, röpködés tényét, érdeklődő Népszabadságot, bizonyító erejű, helikopterezést hivatalosan, újságíróval folytatott, kapcsolatot azzal, jelek szerint, rogáni ügyletek, ismeretséget bizonyító, cikkben bemutatott, közvagyon megcsapolására, röhejességgel ötvöző, naponta négyzetméterekkel, feltaláló Rogánról, eredmény jött, blöffnek bizonyult, pártban akadnak, idén vagy, pillanat egyáltalán, rendszer természetéből, közügyekkel foglalkozást, közjóért való, foga átfogó, közvagyon magánvagyonná, relatív többséget, rendszer nélkülözhetetlen, feladatot Rogán, 2014-es győzelem, nyílt kifütyülést, számára talán, naponta megvívott, közvéleményt állandóan, szükséges időben, szükséges üzeneteket, teljesen értelmetlen, végrehajtói hatalmat, pártban egyiküknek, ilyet nagyon, miniszter pozíciója, sebek minden, pozícióját &#8211, táboron belüli, mindenkit megfélemlítő, kormánypárt környékén, univerzumban érvényesek, valódi jelentésükből, helikopterügy kapcsán, választókorú népesség, vélemény kisebbségbe, rendszer mérföldkőhöz, dramaturgiájától, kiszámíthatatlan, helikopterügyben, nélkülözhetetlen, korrupciógyanút, tulajdonítanánk, nemzetgazdasági, pótolhatatlanok, minisztériumban, bicskanyitogató, kishivatalnokra, ingatlanügyeket, leleplezésekhez, helikopterezést, menekültellenes, kulcsminisztere, népszerűtlenebb, védőbeszédének, népszabadságot, kellemetlenebb, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5243
  • e Hét: 27071
  • e Hónap: 86179
  • e Év: 86179
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.