Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kínos! Lassul a magyarországi összeszerelő-üzem teljesítmény
  2016-12-06 15:30:33, kedd
 
  2016. 12. 6. 12:30

Kínos! Lassul a magyarországi összeszerelő-üzem teljesítménye

Kissé értetlenül fogadták az ipari termelés októberi csökkenéséről kedden közölt előzetes KSH-adatot az elemzők, mert a beszerzésimenedzser-index javuló teljesítményt jelzett szeptemberben és októberben is, és a rendelésállomány is magasabb az egy évvel korábbinál.

A KSH kedden kiadott első becslése szerint októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Szeptemberben 3,7 százalékos volt az ipari kibocsátás éves csökkenése és a második fél évben csak augusztusban volt növekedés. A csökkenés egyik fő oka részben az egy évvel korábbi magas bázis. Nem csak a járműgyártásban hanem minden ágazatban visszaesett a termelés, gyakorlatilag egyforma mértékben, azaz a járműgyártás nélküli ipar kibocsátása is csökkent. Az ipari export is csökkent, és a belföldi értékesítésben is visszaesést mértek.
Ha nincs autó, nincs növekedés

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint a szeptemberi és az októberi visszaesés váratlanságát tükrözi, hogy éppen szeptemberben meredeken ugrott a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index, ami októberben is kiemelkedően magas volt. A német Ifo index alakulása is az ipari termelés élénkülését vetítette előre, így egyedi tényezők állhatnak az ipar váratlan visszaesése mögött. A következő hónapokban újra élénkülhet a termelés, amit a magyar és európai konjunktúramutatók is alátámaszthatnak, decembertől azonban az Audinál tervezett műszak visszafogás fékezheti a növekedés ütemét.

Az idén az eddigi várakozásoknál alacsonyabb, 1,5-2 százalék körüli lehet az ipari termelés növekedése, míg az alacsony idei bázis miatt jövőre 5 százalékra gyorsulhat a bővülés. Lényegesebb gyorsulásra 2018-ban számít az elemző, amikor újabb jelentős autóipari kapacitások lépnek üzembe.
A kiskereskedelemhez csatlakozott az ipar

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott írásos kommentárjában megjegyezte, hogy a kiábrándító negyedik negyedéves adatok sorához a hétfői kiskereskedelmi statisztika után az ipar is csatlakozott. Az ipari termelés már második hónapja messze elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A csalódást keltő teljesítményt szerinte részben magyarázhatja a német ipar gyengélkedése is, de megjegyezte, hogy ez a sejtés csak szerdán igazolódhat, amikor a német statisztikai hivatal kiadja a legfrissebb ipari adatokat.

Feltehető, hogy a legnagyobb súllyal bíró autógyártás és a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok hoztak ismét a vártnál rosszabb eredményt - mondta, hozzátéve: a kibontakozó negatív trend különösen érdekes annak fényében, hogy a beszerzésimenedzser-index emelkedő trendet mutat (javuló teljesítményt sejtet), és a rendelésállomány volumene is magasabb, mint egy évvel korábban.

A gyengébb teljesítmény mögött vélhetően nemcsak a német ipar, de a hazai kapacitáskorlátok elérése is szerepet játszhat - tette hozzá az ING elemzője, aki már csak egy erős novemberben reménykedik, hiszen a hírek szerint decemberben az Audi már megkezdi az átállást a kétműszakos termelésre, vagyis akkor nem várható a teljesítmény felfutása. Ennek fényében a 1,5 százalékos éves átlagos ipari termelésbővülés is nehezen lesz elérhető - mondta Virovácz Péter.


http://alfahir.hu/kinos_lassul_a_magyarorszagi_osszeszerelo_uzem_teljesitmenye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendelésállomány, alátámaszthatnak, feldolgozóipari, termelésbővülés, járműgyártásban, kiskereskedelmi, kommentárjában, értékesítésben, várakozásoktól, várakozásoknál, szeptemberben, magyarországi, teljesítménye, gyakorlatilag, teljesítményt, magyarorszagi, váratlanságát, csökkenéséről, gyengélkedése, teljesitmenye, magyarázhatja, teljesítmény, összeszerelő, csatlakozott, járműgyártás, statisztikai, augusztusban, kiemelkedően, osszeszerelo, kapacitások, novemberben, decembertől, visszaesett, alacsonyabb, visszafogás, statisztika, magyarországi összeszerelő-üzem, ipari termelés, ipari kibocsátás, csökkenés egyik, járműgyártásban hanem, járműgyártás nélküli, ipari export, belföldi értékesítésben, októberi visszaesés, ipar váratlan, következő hónapokban, növekedés ütemét, eddigi várakozásoknál, alacsony idei, kiábrándító negyedik, hétfői kiskereskedelmi, Suppan Gergely, Virovácz Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Popper Péter szavai  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Szép álmokat!  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png cica  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Akarat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  A másik dolog,  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fehér virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  Esti kép  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  képre írva  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Esti kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
magyarországi összeszerelő-üzem, ipari termelés, ipari kibocsátás, csökkenés egyik, járműgyártásban hanem, járműgyártás nélküli, ipari export, belföldi értékesítésben, októberi visszaesés, ipar váratlan, következő hónapokban, növekedés ütemét, eddigi várakozásoknál, alacsony idei, kiábrándító negyedik, hétfői kiskereskedelmi, elemzői várakozásoktól, csalódást keltő, német ipar, sejtés csak, német statisztikai, legfrissebb ipari, legnagyobb súllyal, hozzá kapcsolódó, vártnál rosszabb, kibontakozó negatív, rendelésállomány volumene, évvel korábban, gyengébb teljesítmény, hazai kapacitáskorlátok, erős novemberben, hírek szerint, kétműszakos termelésre, teljesítmény felfutása, rendelésállomány, alátámaszthatnak, feldolgozóipari, termelésbővülés, járműgyártásban, kiskereskedelmi, kommentárjában, értékesítésben, várakozásoktól, várakozásoknál, szeptemberben, magyarországi, teljesítménye, gyakorlatilag, teljesítményt, magyarorszagi, váratlanságát, csökkenéséről, gyengélkedése, teljesitmenye, magyarázhatja, teljesítmény, összeszerelő, csatlakozott, járműgyártás, statisztikai, augusztusban, kiemelkedően, osszeszerelo, kapacitások, novemberben, decembertől, visszaesett, alacsonyabb, visszafogás, statisztika, lényegesebb, igazolódhat, reménykedik, visszaesése, legfrissebb, autógyártás, élénkülését, szeptemberi, kibontakozó, megjegyezte, beszállítói, visszaesést, eljuttatott, takarékbank, gyorsulásra, kibocsátása, decemberben, kiábrándító, kétműszakos, százalékkal, korábbinál, növekedése, értetlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.