Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Médiapiac: a mi pénzünkből hazudnak nekünk, és szeretjük
  2016-12-06 15:43:20, kedd
 
  Médiapiac: a mi pénzünkből hazudnak nekünk, és szeretjük


2016. december 06., 8:43

Szerző: neocohn



Tavalyhoz képet nem változtak drámaian a magyarok médiafogyasztási szokásai: kevesebb napilapot veszünk, amúgy meg továbbra is főleg tévéket nézünk (71%), rádiót hallgatunk, valamelyest internetezünk, és egyáltalán nem zavar minket az, hogy - talán a netet kivéve - túlnyomórészt az állampárt híreit és világlátását látjuk-halljuk-olvassuk.

A Mérték és a Medián tanulságos felmérésének egyik fontos következménye, hogy a jelek szerint abszolúte érdemes közpénzmilliárdokat önteni az állami agitpropvilágba (MTVA), valamint a baráti Habony művekbe (Ripost, Lokál, 888) és a Vajna-impériumba (TV2). Hiszen bármennyire tudjuk is, kik foglaltak teret itt az elmúlt években (57 százalékunk állítólag elégedetlen ezzel), és kinek a pénzét is költik ezek a szó szoros értelemben drága emberek, és bármennyire kevesen nézzük is, azért alapvetően továbbra is hiteles hírforrásnak tartjuk a “köztévét" éppúgy, mint a TV2 “hírműsorát." Ezért volt az imént az “állítólag".

Az információforrások hitelességi versenyét a felmérés szerint az RTL Klub nyeri ugyan, de rögtön második helyen ott virítanak az államosított, évi 85 milliárd forintunkból hazudozó és migránsozó (ellenben adómegkerülő) “közcsatornák", majd a harmadik hely a szintén közpénzünkből megsegített kereskedelmi tévéé, amit Vajna Timi férje birtokol. Rögtön ezután következik a Kossuth és a szorgos, kitartó munkával hallgathatatlanná tett Petőfi Rádió, amelyek hírszerkesztőségeiben ott ülnek - kvázi tulajdonosként - az általuk felhasznált MTI-hírek emberei, hogy csekkolják, megfelelő módon használják-e fel a “közmédia" szerkesztői az MTI anyagait.
(Fotó: Last Days of Tények)

(Fotó: Last Days of Tények)

Az állami hírek hitelességét csak erősítheti, hogy bármerre kapcsolna a “közrádióval" elégedetlen hallgató az FM végtelen világában, egész órakor szinte mindenütt az MTI híreit rágják neki szájba, de néha még a Tilos Rádióban is, ami a világ szégyene.

Az állami média második, és az andyvajnásított TV2 harmadik helye médiaelméleti és piaci szempontból is figyelemre méltó tény: az állami propagandának megéri a költekezés, a kínálatra van kereslet, a fogyasztók hitelesség szempontjából visszaigazolják az inputot. Pontosan tudjuk (hiszen a nem állami csatornákban azért látjuk, mennyi közpénz megy el mire), hogy az állampárt és a hozzá közeli oligarchák vették át az utóbbi időben a médiapiacot, de ez mindegy is, hírműsoraik hitelességének nem árt.

Nekünk, a szabad piacgazdaság kisszámú híveinek valószínűleg politikai következtetéseket is le kéne vonnunk abból, hogy vannak az országnak nagy részei, ahol a mai napig a fél nyolcas híradó léte határozza meg a tudatot. Sőt, miközben egyik kezünkkel az RTL-re kapcsolunk, hogy megnézzük Rogán vagy Lázár legújabb botrányait, hazudozásait, a másikkal már letesszük a Magyar Nemzetet meg a többi független(edő) orgánumot, mintha kifejezetten büntetni akarnánk azokat a médiákat, amelyek elfordulnak a Kedves Vezetőtől és T. pártjától.

A kérdés persze az, mi lehet ez a bizonyos politikai konzekvencia. Az egyik egészen biztosan az, hogy az össznépi cinizmus és beletörődés nem használ semmilyen radikálisan szabadelvű gondolatnak. Ha valamiféle szabadpiaci erő kerülne hatalomra, nyilván azt javasolnánk neki, hogy sürgősen privatizálja az állami médiát, így azonban, bár értelme nagyon is volna, tétje nem lenne a lépésnek: ha az állami hazugság ugyanúgy piacképes, mint a tényszerű újságírás, ha tehát senkit nem zavarnak a saját hülyítésünkre és manipulálásunkra elköltött ezermilliárdok, akkor ki támogatna egy ilyen lépést?

Mégis, hol az ingerküszöbünk? Hány botrány, mennyi mások által elköltött pénzünk kell még ahhoz, hogy végre felébredjünk?
Sokszínűség a Mediaworks napilapjaiban (fotó: hvg.hu)

Sokszínűség a Mediaworks lapjaiban (fotó: hvg.hu)

Hosszú évek óta nyugodtan szemléljük az új állampárt és a hozzá közeli oligarchák teljes térnyerését, erőszakos piactorzítását a médiában. Az általunk finanszírozott MTVA és a TV2 mellett új bulvárhálózatot épít ugye a Habony művek (Ripost, 888, Lokál); bezáratták az egyetlen minőségi ellenzéki napilapot, a Népszabadságot, elhallgattatták a Class FM-et; Mészáros Lőrinc közelébe került a Mediaworks, benne számos fontos vidéki napilappal, ahol már el is kezdődött a tatarozás; ő vette meg a most még marginális Echo TV-t, de ez nyilván nem mindig marad így; végül Schmidt Mária kormánybiztos és Terror Háza-főnök vette meg a Figyelőt, hogy végre minőség, méltányosság és mértéktartás költözzön a gazdasági hetilapba.

“A régi típusú médiapiaci modell ugyanis már nem kifizetődő. Ezért lépnek be a tulajdonosi körbe számos helyen a kormányzathoz köthető figurák, akiknek nem nyereség a legfontosabb, ők a közvéleménybe fektetnek be" - nyilatkozta nemrég egy ismert német oknyomozó riporter egy nemcsak idehaza látható trendről. Oligarchák persze mindehol vannak, de az ilyen kísérletek csak akkor sikeresek, ha a közvélemény elég ostoba és/vagy cinikus ahhoz, hogy megengedje, hogy átprogramozzák, és akkor buknak el, ha a megcélzott fogyasztók nem elégszenek meg az éppen adottal. Ha van adófizetői és polgári önérzetük. Hogy ne mondjam: tudatuk.

Naponta dőlnek ránk az állampártból a botrányok. Lopás, korrupció, hűtlen kezelés, közösségek elleni uszítás, haveri “kapitalizmus", barátok, vejek, sógorok, egyéb saját lábon álló családtagok. A legnagyobb botrány azonban éppen most zajlik, a szemünk láttára: az, hogy előbb-utóbb csak valami online szamizdatból fogunk értesülni róluk.



http://kapitalizmus.hvg.hu/2016/12/6/mediapiac-a-mi-penzunkbol-hazudnak-nekunk-es -szeretjuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: médiafogyasztási, manipulálásunkra, bulvárhálózatot, agitpropvilágba, elhallgattatták, visszaigazolják, andyvajnásított, finanszírozott, népszabadságot, átprogramozzák, piactorzítását, ingerküszöbünk, hitelességének, ezermilliárdok, tulajdonosként, kormánybiztos, kormányzathoz, túlnyomórészt, közvéleménybe, következménye, propagandának, internetezünk, közpénzünkből, szempontjából, napilapjaiban, médiaelméleti, hülyítésünkre, piacgazdaság, valószínűleg, adómegkerülő, kereskedelmi, szamizdatból, mértéktartás, méltányosság, felmérésének, forintunkból, magyarok médiafogyasztási, netet kivéve, állampárt híreit, jelek szerint, állami agitpropvilágba, baráti Habony, elmúlt években, felmérés szerint, harmadik hely, szintén közpénzünkből, általuk felhasznált, állami hírek, világ szégyene, állami média, állami propagandának, fogyasztók hitelesség, Vajna Timi, Petőfi Rádió, Last Days, Tilos Rádióban, Magyar Nemzetet, Kedves Vezetőtől, Class FM-et, Mészáros Lőrinc, Echo TV-t, Schmidt Mária, Terror Háza-főnök,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Png virág  Adakozás  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes délutánt kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Hiányzik  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Popper Péter szavai  Nagyon különös  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 19  Idő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alvó cicák  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Jó éjszakát  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Akarat  Hogy lehet megtartani  Lóhere  Png virág  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyarok médiafogyasztási, netet kivéve, állampárt híreit, jelek szerint, állami agitpropvilágba, baráti Habony, elmúlt években, felmérés szerint, harmadik hely, szintén közpénzünkből, általuk felhasznált, állami hírek, világ szégyene, állami média, állami propagandának, fogyasztók hitelesség, hozzá közeli, utóbbi időben, szabad piacgazdaság, országnak nagy, többi független, kérdés persze, bizonyos politikai, egyik egészen, össznépi cinizmus, állami médiát, állami hazugság, tényszerű újságírás, saját hülyítésünkre, ilyen lépést, általunk finanszírozott, egyetlen minőségi, gazdasági hetilapba, régi típusú, tulajdonosi körbe, kormányzathoz köthető, közvéleménybe fektetnek, ismert német, nemcsak idehaza, ilyen kísérletek, közvélemény elég, megcélzott fogyasztók, éppen adottal, legnagyobb botrány, szemünk láttára, médiafogyasztási, manipulálásunkra, bulvárhálózatot, agitpropvilágba, elhallgattatták, visszaigazolják, andyvajnásított, finanszírozott, népszabadságot, átprogramozzák, piactorzítását, ingerküszöbünk, hitelességének, ezermilliárdok, tulajdonosként, kormánybiztos, kormányzathoz, túlnyomórészt, közvéleménybe, következménye, propagandának, internetezünk, közpénzünkből, szempontjából, napilapjaiban, médiaelméleti, hülyítésünkre, piacgazdaság, valószínűleg, adómegkerülő, kereskedelmi, szamizdatból, mértéktartás, méltányosság, felmérésének, forintunkból, államosított, privatizálja, kapitalizmus, felébredjünk, hírforrásnak, állampártból, hazudozásait, kifejezetten, konzekvencia, csatornákban, közcsatornák, legfontosabb, világlátását, hitelességét, gondolatnak, térnyerését, radikálisan, közrádióval, elfordulnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.