Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Van antiszemitizmus? Igen, mert...
  2016-12-13 22:45:16, kedd
 
  Van antiszemitizmus? Igen, mert...
2016. december 11. 23:13

Ifj. Tompó László - Hunhír.info




,,A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá." Az 1919-es 133 napos ,,proletárdiktatúrá"-ról van szó. De nem akárki írta ám ezt, és nem is akármikor.
Magyar Menedék - Magyar Jézus
Kosáry Domokos, 1943-ban. Azon történészek egyike, akik jó úton indultak el, de rossz útra tértek. Mert ő ugyanis múlt századunk kilencvenes éveitől az SZDSZ holdudvarához csatlakozott. Ahhoz, s attól kezdve minden erejét szakmája ápolása helyett az SZDSZ holdudvarának erősítésére használta fel. Ennek jegyében például mindent megtett, hogy egykori professzora, Hóman Bálint rehabilitációját megakadályozza. S ráadásul milyen megokolással! Azzal, hogy ,,németbérenc" politikus volt. Hiába, ekkor már szem számítottak szakmai érvek.

Megkíméljük olvasóinkat aggkori leépülését fémjelző, főleg a 168 Órának adott interjúi, vagy Farkasházy Tivadar szárszói liberális piknikjein elhangzott aranyköpései felidézésétől. Nem kíméljük meg viszont mindazokat, akik vagy nem tudnak, vagy egyenesen nem akarnak tudni arról, hogy a Hóman Bálint és Szekfű Gyula szárnyai alatt felcseperedett Eötvös-kollégista még mennyire másként látta egykor a világot, benne hazánkat.

Ugyanis 1943-ban látott napvilágot Kosárynak egy négyszáztizenegy oldalas kötete Magyarország története címmel, mégpedig a Szinyei Merse Jenő akkori vallás- és közoktatásügyi miniszter megbízásából az Országos Közoktatási Tanács által kiadott Nemzetnevelők Könyvtára sorozatban. Az akkor kereken harminc esztendős ifjú titánt olvasva és közelmúltbeli szerepjátszását ismerve az ember hajlamos nem hinni a szemének.

Ebben a kiegyezés utáni évtizedeket elemezve ezt olvassuk:

,,A régies, maradi liberalizmus szerint a jogegyenlőség megadása után a további fejlődésbe nem szabad beavatkozni, még akkor sem, ha az alsóbb osztályoknak e beavatkozás esetleg tényleges segítséget és védelmet jelent. E felfogás a kapitalizmus rohamos fejlődésének szabad utat engedett, de sorsukra hagyta a mezőgazdasági és ipari munkásokat, érdekükben állami beavatkozásra nem gondolt, kérdéseiket, életüket és szükségleteiket nem ismerte s átengedte őket a század végén kialakuló agrárszocialista és szociáldemokrata szervezkedésnek."

De az ugyebár oly ,,kényes kérdésről" sem hallgatott ekkor:

,,A zsidók felszabadítását a magyar reformmozgalom vezetői őszintén helyeselték, de ezzel párhuzamosan, Széchenyi és Deák is szükségesnek látta a keleti határ lezárását, ami egyébként a régebben bent lakó és asszimilálódó zsidóságnak is érdekében állott volna. Magyarország azonban, mondhatni, túlságosan liberális volt, hogy állami beavatkozással a határt lezárja s ezért az ország gazdasági fellendülése mindig új és új idegen tömegeket vonzott be kelet elmaradt viszonyai közül."

Hihetetlen, de a Farkasházy-piknikek üdítően liberális doyenje ekkor még úgy tűnik, átlátott a szitán:

,,A közvélemény nem látta, hogy az idegen bevándorlás nem vallási kérdés, hanem, ebben az új tömegben, a frissen érkező népfaj kárpát-medencei elhelyezkedésének mikéntjét veti fel."

De lapozzunk csak tovább! Károlyi Mihályt sem kímélte ugyanis:

,,Károlyiék el nem múló történelmi felelőssége az, hogy megfosztották az országot legutolsó védelmi eszközétől, mely legalábbis a magyar lakta területeket megmenthette volna."

Volna, persze. Tudjuk, mást tett. Amint ezt, legalábbis akkor még, Kosáry is tudta. És azt is, amit utódai tettek:

,,Az oroszországi hadifoglyokkal visszaérkezett, kiképzett bolsevista agitátorok, köztük két hírhedtté vált zsidó fiatalember: Kun (Kohn) Béla és Szamuelly Tibor, orosz pénzen nagyarányú földalatti szervezkedést kezdtek."

Hanem a csattanó csak ezután következik:

,,A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá."

Akkor még tehát természetes nek tekintette ezt. Miként azt is, hogy a neki ideológia mellett egzisztenciát, kenyeret is adó Horthy-korszaknak lerója háláját, hiszen ekkor

,,magyar írók, költők és tudósok igyekeztek az európai eszményekhez és az igazi magyar értékekhez visszatérni, szembenézni a múlt tévedéseivel, a jelen feladataival és a jövővel".

Van antiszemitizmus? Igen, mert... A liberálissá lett Kosáry professzor természetesnek tartotta tehát az antiszemitizmus meglétét. De ezt legjobb volna elfeledni, ugye. Pláne a ,,mindentudás enciklopédiája", a Wikipédia segítségével. Amin Kosáry művei felsorolásából e műve hiányzik. De az persze nem, hogy halála évében, 2007-ben Radnóti Miklós ,,antirasszista díjat" kapott. Bizonyára nem akadt horogra e műve díjkiosztói körében.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99774
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rehabilitációját, szociáldemokrata, antiszemitizmust, négyszáztizenegy, agrárszocialista, szerepjátszását, antiszemitizmus, szükségleteiket, szervezkedésnek, felszabadítását, beavatkozással, felcseperedett, visszaérkezett, hadifoglyokkal, reformmozgalom, természetesnek, megakadályozza, enciklopédiája, felsorolásából, közoktatásügyi, felidézésétől, holdudvarához, antirasszista, természetesen, jogegyenlőség, mezőgazdasági, egzisztenciát, beavatkozásra, szervezkedést, holdudvarának, nemzetnevelők, megfosztották, asszimilálódó, közelmúltbeli, párhuzamosan, csatlakozott, többi vezető, zsidók arányszáma, antiszemitizmust tette, négyszáztizenegy oldalas, akkor kereken, ember hajlamos, kiegyezés utáni, jogegyenlőség megadása, további fejlődésbe, alsóbb osztályoknak, kapitalizmus rohamos, század végén, zsidók felszabadítását, magyar reformmozgalom, keleti határ, régebben bent, Tompó László, Magyar Menedék, Magyar Jézus, Kosáry Domokos, Hóman Bálint, Farkasházy Tivadar, Szekfű Gyula, Szinyei Merse Jenő, Országos Közoktatási Tanács, Nemzetnevelők Könyvtára, Károlyi Mihályt, Szamuelly Tibor, Amin Kosáry, Radnóti Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 13  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Sorsunk miatt...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jázmin  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egyszerű  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magamnak  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyák napjára  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Ady Endre - Mindegy átka  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Szép álmokat!  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Egy párkányon  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  különleges  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Bársony székben  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Egy tavasz  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ady Endre - Mindegy átka  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Emlékezz  Eduardo Sacheri gondolata 
Bejegyzés Címkék
többi vezető, zsidók arányszáma, antiszemitizmust tette, négyszáztizenegy oldalas, akkor kereken, ember hajlamos, kiegyezés utáni, jogegyenlőség megadása, további fejlődésbe, alsóbb osztályoknak, kapitalizmus rohamos, század végén, zsidók felszabadítását, magyar reformmozgalom, keleti határ, régebben bent, határt lezárja, ország gazdasági, idegen bevándorlás, frissen érkező, országot legutolsó, magyar lakta, oroszországi hadifoglyokkal, csattanó csak, neki ideológia, európai eszményekhez, igazi magyar, múlt tévedéseivel, jelen feladataival, liberálissá lett, antiszemitizmus meglétét, rehabilitációját, szociáldemokrata, antiszemitizmust, négyszáztizenegy, agrárszocialista, szerepjátszását, antiszemitizmus, szükségleteiket, szervezkedésnek, felszabadítását, beavatkozással, felcseperedett, visszaérkezett, hadifoglyokkal, reformmozgalom, természetesnek, megakadályozza, enciklopédiája, felsorolásából, közoktatásügyi, felidézésétől, holdudvarához, antirasszista, természetesen, jogegyenlőség, mezőgazdasági, egzisztenciát, beavatkozásra, szervezkedést, holdudvarának, nemzetnevelők, megfosztották, asszimilálódó, közelmúltbeli, párhuzamosan, csatlakozott, fejlődésének, népbiztosból, osztályoknak, szükségesnek, kapitalizmus, megokolással, liberalizmus, fellendülése, oroszországi, aranyköpései, segítségével, magyarország, megbízásából, feladataival, megmenthette, eszményekhez, tévedéseivel, bevándorlás, németbérenc, közvélemény, számítottak, beavatkozás, megkíméljük, közoktatási, évtizedeket, beavatkozni, zsidóságnak, területeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.