Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a minis
  2016-12-15 16:50:54, csütörtök
 
  2016. december 12. hétfő

Kastélyok, villák, székházak - így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben



Mióta Orbán Viktor veje, Tiborcz István otthagyta a közvilágítás-bizniszt a rossz sajtója miatt, egyre-másra jelennek meg hírek az érdekeltségi körébe tartozónak vélt cégek ingatlanvásárlásairól. Olyan üzletekről is, amelyeknél az adásvételhez nevét adó személy feltehetően csak arra szerződött, hogy a valódi tulajdonosok a háttérben maradhassanak. Történik mindez éppen akkor, amikor uniós milliárdok állnak rendelkezésre a kastélyprogramra, és egy új törvény jelentős adókedvezményt is bevezetetett a műemlékek felújítására. Összesítjük a miniszterelnöki vőhöz köthető ingatlanvásárlásokat.





Uniós támogatások és adókedvezmények műemlékek felújítására

Az állami tulajdonban lévő kastélyok, várak turisztikai hasznosítását a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ irányítja. A szervezethez eddig 19 kastély került át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől. A Forster Központ a Nemzeti Kastélyprogram keretében 2014-2018 között 35 kulturális örökségvédelmi projekt kidolgozását, fejlesztését és megvalósítását támogatja összesen 43,8 milliárd forint bruttó becsült összeggel, amiből 33,8 milliárd forint az Európai Unió társfinanszírozásával nyújtott támogatás, 9,9 milliárd forint pedig hazai költségvetési támogatás.

A kormány hozzájárult a kastély- és várprogramban lévő 33 milliárd forintnyi uniós támogatás előlegként történő azonnali és teljes kifizetéséhez. Egy projektre legfeljebb 1,5 milliárd forintot juttatnak, ha világörökségi helyszínről van szó, az összeg ennek a duplája is lehet. Ezen felül a Parlament idei döntése értelmében a műemléki ingatlanok felújításának költsége jövőre levonható lesz a társasági adóalapból.
Az adókedvezmény igénybevételéhez nem kell a kiszemelt műemlék tulajdonosának lenni: az is elég, ha valaki csak bérli a felújítandó épületet. Azok sem panaszkodhatnak majd, akik csak üzemeltetnek, mert a társaságiadó-alapjukat 50 százalékkal ők is csökkenthetik a felújítások költségeivel. A műemlékekre négyzetméterenként 400 ezer forintig lehet a költségeket elszámolni, a nem műemléki épületek esetében pedig 320 ezer, az átalakításokra pedig 220 ezer forintot.

,,A kastélyok felújításának technológiai feladatai ellenőrizhetetlenül sok pénzt igényelnek. Ez tökéletesen alkalmas adócsalásra. Ide bármennyi költséget el lehet számolni. Most teremti meg hozzá a jogszabályi környezetét a kormány azzal, hogy olyan adószabályokat szab, amelyekkel minden további nélkül lehetséges lesz az, hogy akár 4,5 milliárd forintig igénybe vegyék a társaságiadó-kedvezményt" - érvelt Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője a kormány tervei ellen a törvényjavaslat vitájában.
Ha egy vállalkozás nem tudja teljes mértékben igénybe venni a törvény által biztosított adókedvezményt, akkor igénybe vehetik a kapcsolt vállalkozásai is. Az Európai Bizottság ugyanakkor kimondottan ellenzi a műemlékek körüli ellenőrizhetetlen költekezést, például mert az nehezen nyomon követhető.

Tiborcz István üzleti körei a hozzájuk köthető ingatlanszerzésekkel a Parlament által idén elfogadott adókedvezmények megszerzésében is lehetőséget láthatnak: a miniszterelnöki vő augusztus végén tulajdonosként bekerült a WHB Ingatlan Kft. építőipari cégbe - a cégcsoport az elmúlt években a Várkert Bazár felújításában is részt vett. A Tiborczhoz köthető műemlékvásárlásokat ugyanakkor két milliárdos külföldi üzletember, a török Adnan Polat és a szaúdi Ghaith Pharaon magyarországi érdekeltségei bonyolították az elmúlt két évben.



Infografika: Magyar Narancs
Infografika: Magyar Narancs




A turai Schossberger-kastély
Kétszázmillió forintért jutott hozzá hazánk egyik legszebb, bár elég romos állapotú épületéhez, a turai Schossberger-kastélyhoz a TRA Real Estates Kft. Az ügyletet gyorsan összekapcsolták Orbán Viktor miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal, mert az adásvételben korábbi üzlettársa, Hamar Endre ügyvédi irodája járt el, illetve a vevői cégcsoport tulajdonosának, a BDPST Zrt.-nek a bejegyzési illetékét maga Tiborcz István tette le. A kastély parkját tavaly elkezdték rendbe tenni, idén nekiláttak a neoreneszánsz stílusú épület felújításának is. Ami nem olcsó mulatság, tíz éve hatmilliárd forintra becsülték a renoválás költségét.





Már tíz éve is hatmilliárd forintba került volna a turai kastély felújítása from atlatszo.hu on Vimeo.



A Városligeti fasori Spitz-villa
A BDPST Zrt. az egyik érdekeltsége, az AMX HS Real Estate Management Hungary Kft. révén vásárolta meg a Rátkai Klub VI. kerületi ingatlanát. Az épület szerepel Budapest száz éves házai között is. A tulajdonosváltásra tavaly augusztusban került sor, de a birtokbaadás csak idén februárban történt meg. Az épület nem műemléki védettségű, de a környék az, így az új tulajdonos nem változtathat a villa külső homlokzatán.



liget2



A bodajki kastély
A Székesfehérvár közelében található, az 1837 és 1839 között épült, klasszicista stílusú Hochburg-Lamberg-kastélyra a szintén BDPST-leányvállalat TRA Real Estates Kft. csapott le. Idén nyáron aztán az ingatlan átkerült a BDJK-Real Estate Kft.-hez. A feol.hu értesülése szerint a vételi ajánlat 29 millió forintról szólt. 2015-ben több százmillió forintos végrehajtás került a kastélyra és a körülötte lévő telkekre, amelyek biztosítékul szolgálnak egy Raiffeisen-hitelhez.



lamberg_kast__ly_bodajk
Fotó: fejérinfó.hu


A volt Postabank-székház
A BDPST Zrt. másik leányvállalata, az AMX Nador House Kft. 2015-ben megvette a budapesti egykori Postabank-székházat. Ezt követően a céggel együtt eladta a 2015-ös alapítású, Ammar M. Abu Namous jordániai üzletember által jegyzett Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft.-nek, amely szerzeményét Pharaon-Kappa Kft.-re nevezte át. Namous a Bank of Jordan felügyelőbizottsági tagja, akit Ghaith Pharaon - mint később kiderült, nemzetközi körözések alatt álló - szaúdi milliárdos mindenesének tartanak. A cégcsoportban kézbesítési megbízottként felbukkant Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja is.



postabank
Fotó: 444.hu


A seregélyesi kastély
A korábban szebb napokat látott, 1821-ben épült Hochburg-Lemberg-kastélyt úgy tudta a Pharaon-Alfa Kft. megszerezni 2014 végén, hogy a Kastély Hotel Seregélyes Vendéglátóipari Kft. felszámolásba került. A pontos vételár nem ismert, a felszámoló 2014 novemberi hirdetményében a Fejér megyei kastély 320 millió forintos áron szerepelt.



seregelyes_kastely
Fotó: seregelyes.hu
A hőgyészi Apponyi-kastély
A szaúdi üzletember másik érdekeltsége, a Pharaon-Beta Kft. szintén vett egy kastélyt: azt, amit az Apponyi család a 18. században építtetett a Tolna megyei Hőgyészen. A több hektáros arborétum közepén található épület az utóbbi időben kastélyszállóként működött, de - mint az Index írt róla 2010-ben - az ingatlan tulajdonosa, a Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt. felszámolás alá került. A négycsillagos hotel irányára akkor nettó 1,8 milliárd forint volt, most a Pharaon-Beta állítólag valamivel több, mint egymilliárd forintért vásárolta meg. A kft. ügyvezetője ugyancsak Abu Namous.



apponyi
Fotó: legifelvetel.hu


A Kútvölgyi úti villa
A szaúdi milliárdoshoz köthető egyik vállalkozás, a Pharaon-Delta Kft. csapott le az Orbán Viktor miniszterelnök budapesti házával szemközti, 573 négyzetméteres alapterületű villára és az azzal szomszédos telekre - derítette ki a Magyar Narancs. A céget szintén az üzletember mindenese, Namous viszi. Hogy Pharaonék mihez kezdenek ezzel, vagy az általuk felvásárolt többi ingatlannal, nem tudni.



pharaon
Fotó: ittlakunk.hu


A Pharaon-botrány

Ghaith Pharaon több mint másfél évtizede szerepel az FBI körözési listájának első tíz helyezettje között, miután strómanként érintett volt a Bank of Credit and Commerce International (BCCI) 1991-es összeomlásának botrányában. Ez az USA egyik legnagyobb banki csalása volt, a kár összértékét 12 milliárd dollárra tették. Az amerikai hatóságok Pharaont elektronikus csalással, panamázásra való szövetkezéssel, bűnpártolással és felbujtással gyanúsították.

Egy 2002-es francia parlamenti jelentés szerint az üzletember kapcsolatban áll a terrorszervezetek által használt iszlám pénzügyi hálózattal is. A magyar hatóságok és vezető politikusok összevissza beszéltek azzal kapcsolatban, hogy azonosítani tudták-e a körözésekben szereplő adatok alapján Pharaont. Mint megírtuk, a hiteltelen magyarázkodás mögött olyan komoly üzleti érdekek állhatnak, amelyek felülírhatják az ügy nemzetbiztonsági kockázatait. Az FBI a szaúdi milliárdos Magyarországra történő beutazásáról soron kívüli értesítést kért.
Hotel Visegrád és Mahart-ház
Egy félkész visegrádi hotelhez úgy jutottak hozzá a Tiborcz Istvánhoz köthető üzleti körök, hogy a tulajdonos el volt adósodva az MKB felé. Miután megtörtént a váltás, az új tulajt átnevezték Hotel VSGRD Kft.-re. A Börzsönyre és a Dunakanyarra néző épületet egy valamikori bányagödörben alakították ki, így a recepció háttere valódi sziklafal.

A Heti Válasz tényfeltárása szerint a Tiborcz Istvánhoz és Szivek Norbert MNV- vezérigazgatóhoz kapcsolható cégcsoporthoz került továbbá az V. kerületben egy háztömb, mégpedig az, amelyikben a Mahart-ház és Andrew Vajna filmügyi biztos kaszinója is taláható. Az üzlethez kétmilliárd forintos hitelt adott a Gránit Bank, és 15 milliárd forintos hitelt az állami tulajdonú, az utóbbi időben a kormánypárthoz közeli üzleti körök kifizetőhelyeként működő Eximbank.


Fotó: Heti Válasz



Pozícióban a rokonok
Lévai Anikó testvére, Lévai Gizella egyik fia, Szeghalmi Ádám irányította az V. kerületi Terminal éttermet üzemeltető Pakor-Gasztronómia nevű céget. Ezt a munkát tőle augusztusban a Fidesz kedvenc biztonsági cégének egyik tulajdonosa vette át, aki a szomszédos Fröccsteraszt is működteti. Szeghalmi Ádám vezette augusztus közepéig a Cider Alma Kft. Drogida Hungaro nevű leányvállalatát is. A Cider Alma azzal vált ismertté, hogy 3,2 milliárd forintos tartozást halmozott fel az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Kereskedőház felé, és a követelést biztosító zálogtárgyak között több millió konzervet szerepeltetett.

Év végére kiderült, hogy Tibocz István cégvásárlással szert tett egy további, egymilliárd forintra becsült értékű ingatlanra a komáromi ipari parkban is, ahova a kormány csábít befektetőket, például egy dél-koreai autóipari céget. A 3,7 hektáros telken álló 13 ezer négyzetméteres üzem megszerzésének részleteit a Direkt36 derítette ki: a miniszterelnök veje augusztusban jelent meg többségi tulajdonosként a WHB Ingatlan Kft.-ben. Tiborcz beszállása a cégbe azért is érdekes, mert az korábban Paár Attila érdekeltségébe tartozott. Ő volt az, aki tavaly megvásárolta Tiborcz korábbi, a közvilágítás-bizniszben érdekelt Elios Zrt.-t tulajdonló cégét.

Csikász Brigitta


https://atlatszo.hu/2016/12/12/kastelyok-villak-szekhazak-igy-gyarapodott-a-minis zterelnoki-vo-kornyezete-az-elmult-evben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: igénybevételéhez, vezérigazgatóhoz, nemzetbiztonsági, kastélyprogramra, törvényjavaslat, leányvállalatát, adókedvezmények, miniszterelnoki, összekapcsolták, miniszterelnöki, panaszkodhatnak, vagyonkezelőtől, vendéglátóipari, kormánypárthoz, adókedvezményt, leányvállalata, érdekeltségébe, megvalósítását, megszerzésében, kastélyprogram, összeomlásának, székesfehérvár, örökségvédelmi, szövetkezéssel, tulajdonosának, átalakításokra, négyzetméteres, szerepeltetett, tulajdonosként, megszerzésének, adószabályokat, magyarországra, bűnpártolással, miniszterelnök, hirdetményében, cégvásárlással, elmúlt évben, rossz sajtója, érdekeltségi körébe, adásvételhez nevét, valódi tulajdonosok, háttérben maradhassanak, műemlékek felújítására, miniszterelnöki vőhöz, állami tulajdonban, szervezethez eddig, kormány hozzájárult, projektre legfeljebb, összeg ennek, műemléki ingatlanok, társasági adóalapból, adókedvezmény igénybevételéhez, Mióta Orbán Viktor, Tiborcz István, Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi, Vagyongazdálkodási Központ, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, Forster Központ, Nemzeti Kastélyprogram, Európai Unió, Sallai, Európai Bizottság, Ingatlan Kft, Várkert Bazár, Adnan Polat, Ghaith Pharaon, Magyar Narancs, Real Estates Kft, Orbán Viktor, Tiborcz Istvánnal, Hamar Endre, BDPST Zrt, Real Estate Management Hungary Kft, Rátkai Klub VI, BDPST-leányvállalat TRA Real Estates Kft, BDJK-Real Estate Kft, Nador House Kft, Ammar, Pharaon-Omega Fejlesztési, Tanácsadó Kft, Pharaon-Kappa Kft, Zaid Naffa, Pharaon-Alfa Kft, Kastély Hotel Seregélyes Vendéglátóipari Kft, Pharaon-Beta Kft, Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt, Pharaon-Delta Kft, Hogy Pharaonék, Commerce International, Hotel Visegrád, Tiborcz Istvánhoz, Hotel VSGRD Kft, Heti Válasz, Szivek Norbert MNV-, Andrew Vajna, Gránit Bank, Lévai Anikó, Lévai Gizella, Szeghalmi Ádám, Cider Alma Kft, Drogida Hungaro, Cider Alma, Magyar Nemzeti Kereskedőház, Tibocz István, Paár Attila, Elios Zrt, Csikász Brigitta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Bounty krémes  A kételkedés kezelése  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Szívem tiéd  Szép estét  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alvó cicák  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  képre írva  Png lepke  Png csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kutya  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 20  Soha ne kedvezz...  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Png nő  Png nő  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akik bántanak téged  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Sokan azt tartják  Akik bántanak téged  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png csokor  Png cica  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kövesd a cowboyt!  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Éretlen vers  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Nem tudhatod  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A sors  Rátalálsz  Radikális szeretet  Egy bizonyos határt  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einsteinről  Nagyi telefonál  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A sors  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elmúlt évben, rossz sajtója, érdekeltségi körébe, adásvételhez nevét, valódi tulajdonosok, háttérben maradhassanak, műemlékek felújítására, miniszterelnöki vőhöz, állami tulajdonban, szervezethez eddig, kormány hozzájárult, projektre legfeljebb, összeg ennek, műemléki ingatlanok, társasági adóalapból, adókedvezmény igénybevételéhez, kiszemelt műemlék, felújítandó épületet, felújítások költségeivel, költségeket elszámolni, átalakításokra pedig, kastélyok felújításának, jogszabályi környezetét, kormány azzal, kormány tervei, törvényjavaslat vitájában, törvény által, kapcsolt vállalkozásai, műemlékek körüli, nehezen nyomon, hozzájuk köthető, elmúlt években, török Adnan, szaúdi Ghaith, ügyletet gyorsan, adásvételben korábbi, vevői cégcsoport, bejegyzési illetékét, kastély parkját, neoreneszánsz stílusú, renoválás költségét, turai kastély, egyik érdekeltsége, épület szerepel, birtokbaadás csak, villa külső, bodajki kastély, ingatlan átkerült, vételi ajánlat, körülötte lévő, volt Postabank-székház, budapesti egykori, céggel együtt, 2015-ös alapítású, cégcsoportban kézbesítési, seregélyesi kastély, korábban szebb, pontos vételár, felszámoló 2014, hőgyészi Apponyi-kastély, szaúdi üzletember, több hektáros, utóbbi időben, ingatlan tulajdonosa, négycsillagos hotel, szaúdi milliárdoshoz, azzal szomszédos, céget szintén, üzletember mindenese, általuk felvásárolt, amerikai hatóságok, 2002-es francia, üzletember kapcsolatban, terrorszervezetek által, magyar hatóságok, körözésekben szereplő, hiteltelen magyarázkodás, szaúdi milliárdos, félkész visegrádi, valamikori bányagödörben, recepció háttere, üzlethez kétmilliárd, állami tulajdonú, kormánypárthoz közeli, munkát tőle, szomszédos Fröccsteraszt, követelést biztosító, komáromi ipari, kormány csábít, dél-koreai autóipari, miniszterelnök veje, cégbe azért, korábban Paár, igénybevételéhez, vezérigazgatóhoz, nemzetbiztonsági, kastélyprogramra, törvényjavaslat, leányvállalatát, adókedvezmények, miniszterelnoki, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.