Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
AZ ELLENZÉK ELFOGLALTA A LENGYEL PARLAMENTEt – TÖMEGTÜ
  2016-12-17 13:56:27, szombat
 
  AZ ELLENZÉK ELFOGLALTA A LENGYEL PARLAMENTET - TÖMEGTÜNTETÉS ROBBANT KI AZ ÉPÜLET ELŐTT

Forradalmi hangulat van Varsóban, a parlamentben az ellenzék elfoglalta az üléstermet, az épület előtt tömegtüntetés tört ki. Éjjel 3 után néhány perccel a rendőrség erőszakot alkalmazott a kijáratot blokkoló tüntetők ellen.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2016. december 16. | 43 hozzászólás

Az épületben az ellenzék bojkottálja az ülést, a parlament előtt tömegek a demokráciáért tüntetnek és Kaczyński, a kormányzó párt elnöke lemondását követelik
Lengyel ellenzéki képviselők pénteken este bojkott alá vették a lengyel parlament üléstermét, megbénítva annak munkáját. Elfoglalták a szónoki emelvényt és az ülést vezető elnöki emelvényt, miközben kórusban demokráciát, sajtószabadságot és a kizárt képviselő visszaengedését követelik, miután az ülést vezető elnök kizárt egy ellenzéki képviselőt a tanácskozásról, mert az a sajtószabadságot követelő papírlapot tett maga elé beszéde közben. A parlament egyelőre nem tudja folytatni a munkáját, az ülésteremben csak az ellenzéki képviselők maradtak, a kormánypártiak egy másik terembe vonultak és ott folytatják a tanácskozást az ellenzék nélkül a jövő évi költségvetésről. Az épület előtt spontán tüntetés kezdődött.

Az ügy előzménye, hogy a lengyel parlament kormánypárti többséggel megszavazta a szejm új házszabályát, amely - magyar mintára - jelentősen korlátozta a sajtó tevékenységét az épületben. Csak szűk, kijelölt helyen lehet a képviselőket kérdezni és videó felvételeket csak kijelölt stáb készíthet az épületben.

Később a kormánypárti képviselők egy másik teremben - az ellenzék szerint - a házszabályt megsértve, vita és az ellenzék részvétele nélkül, törvénytelenül megszavazták a jövő évi költségvetést. Az ellenzéki pártok világra szóló botrányról beszélnek és további tiltakozó lépéseket terveznek a kormánypárt ellen. A KOD nevű, demokratikus mozgalom tüntetést hirdetett vasárnap délre a köztársasági elnöki palota elé.


Szabad sajtó - szabad emberek transzparens a varsói parlament előtti péntek esti tüntetésen
Az épület előtt még éjjel fél háromkor is tartott a tüntetés, miközben jelentős rendőri erők jelentek meg a környéken. A tüntetők kitartanak és nem engedik a kormánypárti képviselőket, hogy elhagyják a parlamentet. A rendőrség azzal fenyegetőzik, hogy a kijáratot blokkoló tüntetőket erőszakos úton fogják eltávolítani.

Néhány perccel éjjel 3 óra után a tüntetők összecsaptak a rendfenntartókkal, akik könnygázt vetettek be ellenük.

Az ellenzéki politikusok még éjjel fél háromkor is a parlament üléstermében voltak, ahol közben kikapcsolták a világítást. A képviselők azt skandálták, hogy ,,nem félünk a sötétségtől." A parlament elnökének dolgozószobájában közben a kormányzó párt a PiS vezetői, Jarosław Kaczyński elnök vezetésével válságtanácskozást tartottak a kialakult helyzetről.

Alig valamivel éjjel 3 óra előtt a kormánypárti képviselők az ellenzéki pártiakkal folytatott kisebb lökdösődés és szópárbaj után, rendőrségi támogatással elhagyták az épületet. A kijáratot blokkoló tüntetőket a rendfenntartók távolították el a kormánypárti képviselők útjából. Az eseményről videó készült az épületben.

A varsói parlament, a szejm épülete előtt még hajnali 3 után is jelentős tömeg tüntetett és többek között azt skandálta: alkotmány, demokrácia, nem jöttök ki karácsonyig, nem adjuk a demokráciát! Itt élő adásban a tüntetés.

Az utcán, a parlament kijáratát blokkoló tüntetők ellen a rendőrség valamivel éjjel 3 óra után erőszakot alkalmazott.

Az ellenzéki Polgári Platform vezetője, Michal Szczerba Twitterén arról számolt be, először látott a szejm épületénél felfegyverzett rendőröket. Egy másik ellenzéki politikus, Jerzy Meysztowicz a TVN24-nek úgy nyilatkozott, a rendőrök könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen.

Számos lengyel városban spontán tüntetések kezdődtek pénteken este a kormányzópárt, a PiS székházai előtt a KOD, (Komitet Obrony Demokracji - Demokrácia Védelmi Bizottság) társadalmi mozgalom szervezésében. A képen a gdański tüntetés látható. Az Egyesült Államokban élő lengyelek Washingtonban a lengyel nagykövetség előtt demonstráltak a sajtószabadságért.

Sajtóorgánumok sora tiltakozott Lengyelországban a tervezett korlátozások ellen.

A varsói kormány szerint ez hatalomátvételi kísérlet
Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter azzal vádolta meg szombaton az ellenzéki pártokat, hogy törvénytelenül át akarták venni a hatalmat, miközben az ellenzék második napja nem hajlandó elhagyni az alsóház, a szejm üléstermét.

,,Úgy vélem, hogy ami tegnap történt, az illegális kísérlet volt a hatalom megszerzésére" - jelentette ki a belügyminiszter az RMF FM kereskedelmi rádióban.

Zsebesi Zsolt

Ennyien nézték pénteken este, fél tizenkettőkor és olvasták a hírt a Gépnarancson egyszerre, vajon holnap reggel lesz-e ennek következménye Budapesten is, ahogy az már többször előfordult a történelemben. A lengyelek támogatást és szolidaritást várnak tőlünk. Remélem, megkapják, mint ahogy annyiszor a történelemben és ahogy annyiszor megkaptuk mi is tőlük.

Ezeken a hasábokon idén júniusban tettünk közzé egy kiáltványt, amelyben az alábbit követeltük a magyar ellenzéktől:

,,Felhívjuk a magyar demokratikus ellenzéket, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a lengyel KOD mozgalommal (Komitet Obrony Demokracji azaz Demokrácia Védő Bizottság), hogy a két ország józanul és európai módon gondolkodó erői ismét együtt harcolhassanak a lengyelek és a magyarok szabadságáért. A két ország demokratikus mozgalmai egyesítsék erőiket. Közösen lépjenek fel mindkét országban és Brüsszelben is a lengyel és a magyar demokrácia védelmében. Az együttműködés neve legyen: Bem József Demokráciavédő Páneurópai Mozgalom és legyen nyitott a hasonló gondokkal küzdő kelet-európai demokratikus mozgalmak előtt."

A felhívás és a mozgalom megfogalmazott célja máig nem veszítettek semmit az aktualitásukból. Kövessük a lengyel példát!

Nyisd meg és lájkolj, ha szolidáris vagy a lengyel demokratákkal!

***

Párbeszéd: Szabad Varsó, zúgjon a hangod, Budapest, felelj neki!

Lengyelországban orbáni mintára csonkolják a demokráciát, de az ellenzék bátor kiállása minden elismerést megérdemel. A Párbeszéd, amelynek vezetői éppen öt éve vonták blokád alá a magyar Parlamentet hasonló helyzetben, szolidaritásáról biztosítja a lengyel demokratákat - olvasható a Párbeszéd közleményében.

A sajtó szabadsága a hatalom elszámoltathatóságának első számú eszköze; nem véletlen, hogy a kiépülő önkényuralmak mindenhol a média korlátozásával, elnémításával, megvásárlásával próbálkoznak - ahogy Lengyelországban, úgy Magyarországon is.

A lengyel Orbán-másolat, Kaczynski és csapata most is csak azt teszi, amit a Fidesz többé-kevésbé büntetlenül megtehetett az elmúlt hat és fél évben. Reméljük, a lengyelek és Európa tanultak a magyar példából, és nem hagyják magukat elaltatni, nem hagynak berendezkedni egy újabb putyini típusú tekintélyuralmi rendszert.

És még inkább reméljük, hogy a szabadságszerető lengyelek ellenállása ösztönözni fogja a magyarokat, és egyre többen csatlakoznak azokhoz, akik nem hajlandóak együttműködni az Orbán-rezsimmel és kiszolgálóival.



http://gepnarancs.hu/2016/12/az-ellenzek-elfoglalta-a-lengyel-parlamentet-tomegtu ntetes-robbant-ki-az-epulet-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: banánköztársaság, lengyelországban, szabadságszerető, sajtószabadságot, szolidaritásáról, belügyminiszter, tekintélyuralmi, aktualitásukból, költségvetésről, visszaengedését, hatalomátvételi, megvásárlásával, korlátozásával, rendfenntartók, tanácskozásról, törvénytelenül, demokráciavédő, magyarországon, felfegyverzett, harcolhassanak, kormánypártiak, kiszolgálóival, megfogalmazott, sajtóorgánumok, tevékenységét, szervezésében, szolidaritást, demonstráltak, közleményében, megszerzésére, demokráciáért, történelemben, szabadságáért, tizenkettőkor, együttműködés, elnémításával, ellenzék elfoglalta, épület előtt, rendőrség erőszakot, kijáratot blokkoló, ellenzék bojkottálja, parlament előtt, demokráciáért tüntetnek, kormányzó párt, lengyel parlament, szónoki emelvényt, ülést vezető, kizárt képviselő, ellenzéki képviselőt, parlament egyelőre, ülésteremben csak, ellenzéki képviselők, ELLENZÉK ELFOGLALTA LENGYEL PARLAMENTEt, ELLENZÉK ELFOGLALTA LENGYEL PARLAMENTET, TÖMEGTÜNTETÉS ROBBANT KI AZ ÉPÜLET ELŐTT, Zsebesi Zsolt, Jarosław Kaczyński, Polgári Platform, Michal Szczerba Twitterén, Jerzy Meysztowicz, Komitet Obrony Demokracji, Demokrácia Védelmi Bizottság, Egyesült Államokban, Mariusz Blaszczak, Demokrácia Védő Bizottság, József Demokráciavédő Páneurópai Mozgalom, Szabad Varsó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Isten áldja  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Kezdet  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Ne feledjük: a föld jóval több...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Alvó cica  Március 15 emlékére virágba bo...  A szív és a cselekvés egységes...  A halolaj és a hal még a migré...  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Ibolya  Magyarország ilyen hely.  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Heltai Jenő: Szabadság  A tékozló és Isten gondviselés...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyet értesz?  Jó éjszakát  Fújjad márciusi szél . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Mindig tud adni ,  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem kellett volna!  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Mélységes szomorúsággal  Szép estét kedves látogatóimna...  Talpra vándor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A Mindenható Istenben bízva  Atyám !  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Csendes éjszakán  Jóga férfiaknak  Üdvözöllek az oldalamon  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Aztán itt van egy másik szerep...  Nyíljatok meg 
Bejegyzés Címkék
ellenzék elfoglalta, épület előtt, rendőrség erőszakot, kijáratot blokkoló, ellenzék bojkottálja, parlament előtt, demokráciáért tüntetnek, kormányzó párt, lengyel parlament, szónoki emelvényt, ülést vezető, kizárt képviselő, ellenzéki képviselőt, parlament egyelőre, ülésteremben csak, ellenzéki képviselők, másik terembe, ellenzék nélkül, sajtó tevékenységét, képviselőket kérdezni, kormánypárti képviselők, másik teremben, ellenzék szerint, házszabályt megsértve, ellenzék részvétele, ellenzéki pártok, kormánypárt ellen, köztársasági elnöki, varsói parlament, tüntetők kitartanak, kormánypárti képviselőket, rendőrség azzal, tüntetők összecsaptak, ellenzéki politikusok, parlament üléstermében, parlament elnökének, kialakult helyzetről, ellenzéki pártiakkal, rendfenntartók távolították, eseményről videó, szejm épülete, parlament kijáratát, rendőrség valamivel, ellenzéki Polgári, szejm épületénél, másik ellenzéki, rendőrök könnygázt, tüntetők ellen, gdański tüntetés, lengyel nagykövetség, tervezett korlátozások, varsói kormány, ellenzéki pártokat, ellenzék második, szejm üléstermét, illegális kísérlet, lengyelek támogatást, hasábokon idén, alábbit követeltük, magyar ellenzéktől, magyar demokratikus, magyarok szabadságáért, magyar demokrácia, együttműködés neve, hasonló gondokkal, mozgalom megfogalmazott, lengyel példát, lengyel demokratákkal, ellenzék bátor, magyar Parlamentet, lengyel demokratákat, sajtó szabadsága, kiépülő önkényuralmak, média korlátozásával, lengyel Orbán-másolat, magyar példából, újabb putyini, szabadságszerető lengyelek, banánköztársaság, lengyelországban, szabadságszerető, sajtószabadságot, szolidaritásáról, belügyminiszter, tekintélyuralmi, aktualitásukból, költségvetésről, visszaengedését, hatalomátvételi, megvásárlásával, korlátozásával, rendfenntartók, tanácskozásról, törvénytelenül, demokráciavédő, magyarországon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.