Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A PIRAMISJÁTÉK NEVE: nER - BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIB
  2016-12-20 21:37:35, kedd
 
 
Pontosítanék, nemcsak a karcagiak hanem egész Kelet - Magyarország oda hordta a pénzét!!!


Melyik fideszes briganti is mondta a Joszip Tot stb. ügy után azt, hogy Mo.-on állampolgári jog hülyének lenni? Marcsika, Tarsoly Csaba stb. ezt használta ki. Irreális hozam ígéretének csak hülyék hisznek. Most (is) ráfáztak, futhatnak a pénzük után. Meg persze kártalanításban reménykednek. Ugyan kitől? Pénzüket rég eltapsolta a "bandzsa vénasszony", azt meg kikérem magamnak, hogy a közös kalapból (adófizetők pénzéből) térüljön meg a káruk. Kockáztattak, rajta vesztettek, sorry.
Marcsikát a kapzsiság tartotta fenn, a NER -t az EU-s pénz.
A vérlázító olajaktákkal kapcsolatos gyalázat váltotta ki talán a legnagyobb felháborodást. Benne volt a szoci is, a Fidesz is nyakig. A parlamenti olajbizottságot ellehetetlenítették, pedig összejött vagy 6500 oldalnyi anyag. A bizottság munkáját lezáró ülésre már nem került sor, mert előtte éjjel 85 évre titkosították az egészet. Pintér Sándor időnként néhány apró tételt felold, vagyis mazsolázik. A titkosítás az első Orbán-kormány idején történt!
Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával kellett volna indítani a rendszerváltozást, de az úgynevezett ellenzéki kerekasztalnál (1989/90) elég sok érintett ücsörgött. Hogy ki állította össze a névsorukat, az nem derült ki! 25 esztendő kevés volt ahhoz, hogy az ügynöklisták nyilvánosak legyenek. A harmadik Orbán-kormány regnál jelenleg, és szóba se kerül a listák titkosságának feloldása.
A titkosításról annyit tudni kell, hogy akkor oldják fel, amikor a TITOKGAZDA azt mondja, hogy feloldható! Hogy jelenleg ki Magyarországon a titokgazda, az titok. Maradunk a jelentős gazdasági válságon túl a talán még rettenetesebb erkölcsi válságban is, és nincs már értéke a bizalom szónak se.




*******

A PIRAMISJÁTÉK NEVE: NER - BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIBEN, AMIT A FIDESZ NAGYBAN

Marcsika története egy az egyben a mai magyar politika és társadalom története, csak kicsiben. Arról szól, hogy hogyan tudja egyetlen, primitív, faék egyszerűségű csaló maga alá tiporni egy közösség elitjét, kiforgatva őket mindenükből.

Batka Zoltán vendégírása a Nyugati Fényen.

És mellesleg milyen az, ha nincs oknyomozó helyi média sem, amelyik időben figyelmeztetett volna. A seggnyaló, önkormányzati fenntartású helyi lapok nyilván egy ujjal sem mertek hozzányúlni a jó helyi politikai kapcsolatokkal rendelkező Marcsikához.

Azonban aki kicsit is használja az agyát, vagy legalább google-zik egyet, annak sajtó nélkül is tudnia kellett volna, hogy Marcsika hazudik, mint a vízfolyás.

Lehetetlen hosszú éveken át, folyamatosan évi 18 százalékos hozamot kifizetni. A Kun-Mediátornak pedig nem voltak semmiféle látható befektetései.

Karcagon az emberek nem törődtek ezzel. Hordták a pénzt zsákszámra Marcsikához. Kikapcsolták az agyukat és helyette működött a hit és a tömegpszichózis.

marcsi-ov.png

A vidéki Magyarországon iszonyúan erős a közösségi kapcsolatok szerepe. Falvak, városok társadalma ezekre az emberi kapcsolatokra támaszkodva éltek túl agyalágyult rezsimeket. (pl. így fogják túlélni a mostanit is)

Azonban ha egy csaló el tudja érni, hogy a helyi közösség higgyen neki, úgy a dolog a visszájára fordítható és a közösség immáron öngyilkos buzgósággal fog a csaló érdekében munkálkodni.

Ez valahogy így működik: ha a szomszéd hisz Marcsikának, akkor nekem is hinnem kell. Ha ugyanis nem hiszek neki, ám a szomszéd (és a lakóközösség igen) akkor meghazudtolom a szomszédot és a környezetemet.

Ráadásul a vidéken a hétköznapi praktikum ma is mindenféle hiedelmekkel keveredik, az egészséges szkepszis a hitetlenség jele. És ez a gondolkozási rendszer könnyen "átbillen" a hiedelmek felé. Ha pedig valaki hitetlen, az nagyon könnyen áruló lesz a hívő közösség szemében.

Tehát ha a közösség origójának számító Marcsikát kritizálom, úgy könnyen kikerülök abból a körből, ami vidéken adott esetben a túlélést jelenti.

Marcsika voltaképpen nem csinált semmi rafináltat. Nem volt Wall Street farkasanyója, egyszerű volt mint a raklap, hazudott folyamatosan, szemrebbenés nélkül, közben családjával, öltözködésével rájátszott a tekintélyes (ízléstelen) vállalkozóhölgy megjelenésére. Ennyi.

Azután matematikai okokból kipukkant a lufi.

Az emberek most látnak egy Belize-ből hazahurcolt lebarnult, bandzsa vénasszonyt. A károsultak, köztük egyébként helyi jogászok, közgazdászok most eszmélnek rá, hogy a büszke, nyakas kun város díszpolgársága lényegében egy vécésnéninek dobálta oda milliárdjait aki utána felélte, elnyaralta azt.

Kérdés, hogyan tudja majd azt a közösség magának feldolgozni, hogy egy nem török, nem tatár vette el a felhalmozott kincseit, hanem egyetlen, fegyvertelen, teljesen középszerű vénasszonynak adtak oda mindent és maguktól. Az előzmények ismeretében jó eséllyel még irracionálisabb válasz fog születni.

Na, pontosan történik Magyarországon és ez fog történni a Fidesz országlása után is.

Batka Zoltán



http://nyugatifeny.blog.hu/2016/12/15/a_piramisjatek_neve_ner_broker_marcsi_azt_c sinalta_kicsiben_amit_a_fidesz_nagyban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kártalanításban, olajbizottságot, figyelmeztetett, vállalkozóhölgy, irracionálisabb, tömegpszichózis, díszpolgársága, kapcsolatokkal, kerekasztalnál, öltözködésével, magyarországon, nyilvánosságra, környezetemet, rettenetesebb, titkosságának, felháborodást, titkosításról, vénasszonynak, meghazudtolom, önkormányzati, megjelenésére, titkosították, kapcsolatokra, farkasanyója, vécésnéninek, hiedelmekkel, pontosítanék, folyamatosan, lakóközösség, piramisjatek, magyarország, milliárdjait, szemrebbenés, reménykednek, ügynöklisták, egyszerűségű, karcagiak hanem, pénzük után, közös kalapból, kapzsiság tartotta, vérlázító olajaktákkal, legnagyobb felháborodást, parlamenti olajbizottságot, bizottság munkáját, első Orbán-kormány, ügynöklisták nyilvánosságra, úgynevezett ellenzéki, ügynöklisták nyilvánosak, harmadik Orbán-kormány, listák titkosságának, titkosításról annyit, jelentős gazdasági, PIRAMISJÁTÉK NEVE, BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIB, Joszip Tot, Tarsoly Csaba, Pintér Sándor, BRÓKER MARCSI AZT CSINÁLTA KICSIBEN, AMIT FIDESZ NAGYBAN, Batka Zoltán, Nyugati Fényen, Wall Street,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos mondta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  James Allen  Egy párkányon  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Borzasztó  Az ember emlékekből áll  Spenót fasírttal  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember emlékekből áll  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Erdei gyöngyvirág  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Töröld le  Robin Wight pitypang szobra  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  képre írva  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vidámság  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vidámság  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Tanmese  Ma van a magyar költészet napj...  Zilahy Lajos mondta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  képre írva  Azért kaptad  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  József Attila – Keresek ...  képre írva  Az ember  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vannak emberek  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Anyámról való emlékek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Minden tavaszból őrizz..  Az ember  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Reményik Sándor: Pierrot &... 
Bejegyzés Címkék
karcagiak hanem, pénzük után, közös kalapból, kapzsiság tartotta, vérlázító olajaktákkal, legnagyobb felháborodást, parlamenti olajbizottságot, bizottság munkáját, első Orbán-kormány, ügynöklisták nyilvánosságra, úgynevezett ellenzéki, ügynöklisták nyilvánosak, harmadik Orbán-kormány, listák titkosságának, titkosításról annyit, jelentős gazdasági, bizalom szónak, közösség elitjét, pénzt zsákszámra, vidéki Magyarországon, közösségi kapcsolatok, emberi kapcsolatokra, helyi közösség, visszájára fordítható, közösség immáron, csaló érdekében, szomszéd hisz, lakóközösség igen, hétköznapi praktikum, egészséges szkepszis, hitetlenség jele, gondolkozási rendszer, hiedelmek felé, nagyon könnyen, hívő közösség, közösség origójának, túlélést jelenti, emberek most, vécésnéninek dobálta, közösség magának, felhalmozott kincseit, előzmények ismeretében, kártalanításban, olajbizottságot, figyelmeztetett, vállalkozóhölgy, irracionálisabb, tömegpszichózis, díszpolgársága, kapcsolatokkal, kerekasztalnál, öltözködésével, magyarországon, nyilvánosságra, környezetemet, rettenetesebb, titkosságának, felháborodást, titkosításról, vénasszonynak, meghazudtolom, önkormányzati, megjelenésére, titkosították, kapcsolatokra, farkasanyója, vécésnéninek, hiedelmekkel, pontosítanék, folyamatosan, lakóközösség, piramisjatek, magyarország, milliárdjait, szemrebbenés, reménykednek, ügynöklisták, egyszerűségű, befektetései, olajaktákkal, piramisjáték, kikapcsolták, fegyvertelen, állampolgári, közgazdászok, kockáztattak, gondolkozási, felhalmozott, matematikai, hitetlenség, agyalágyult, nyugatifeny, feldolgozni, mindenükből, hozatalával, vendégírása, kapcsolatos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 949
  • e Hónap: 4694
  • e Év: 158190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.