Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem fogadta Orbánt túl nagy lelkesedéssel a bajor CSU, bár t
  2018-01-07 10:32:53, vasárnap
 
  Nem fogadta Orbánt túl nagy lelkesedéssel a bajor CSU, bár trollmágnesnek még mindig használható

Tbg
POLITIKA
január 6., szombat 13:59


Az MTI közölt németországi lapszemlét azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországba látogatott.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap szombati számában Az ő barátja címmel közölte Klaus-Dieter Frankenberger kommentárját, amely szerint a bajor Keresztényszociális Unióban (CSU) nagyon a szívükbe zárták Orbán Viktort, és gyakran meg is hívják, de nem tudni, hogy azért-e, mert a "menekültelhárítási csata hősét tisztelik benne", vagy azért, mert más érdekek kötik őket össze Magyarországgal. Mindenesetre egy ilyen fellépés lehetőséget kínál Orbán bírálóinak, hogy felhánytorgassák a szabadságjogok megsértését, neki pedig arra, hogy magát a ,,keresztény Nyugat megmentőjeként" beállítva még nagyobb nyilvánossághoz jusson és felháborodást okozzon.

A FAZ szerzője hozzátette, dicséretes, hogy a CSU keresi a rendszeres kapcsolat lehetőségét a közép-európai kormányfőkkel, ,,de jobban is odafigyelhetett volna, mielőtt felmenti Orbánt" a jogállamisággal kapcsolatos ügyekben.

Frankenberger szerint Orbán az integrációhoz kételkedéssel viszonyuló vezetők közé tartozik az EU-ban, ami nem bűn, de kérdés, vajon ez érdekében áll-e a CSU-nak, amely ugyan indokoltan utasítja el az európai egyesült államok gondolatát, de pontosan látja, hogy ,,Németországnak kell viselnie a legnagyobb terhet, ha mások megtagadják a tehermegosztást".

A Die Welt című napilap online kiadásában Orbán úgy tesz, mintha menekültek százezrei lennének úton címmel közölte Thomas Vitzhum összeállítását, amely szerint a CSU ,,körüludvarolja Orbánt", akinek feladata a bajor párt önbizalmának erősítése, azonban a bajorok és a magyar kormányfő a politika tartalmát illetően már nem állnak annyira közel egymáshoz, mint a menekültválságban.

A parlamenti választásra készülő magyar kormányfő számára a nagyszabású fogadtatás Németországban egy üzenet a magyar választóknak, az őszi tartományi parlamenti választásra készülő CSU számára pedig Orbán fogadása "jelzés is a konzervatív polgároknak", akik más pártokra szavaztak a tavalyi szövetségi parlamenti választáson.

A CSU számára Orbán a ,,magyar szocializmus sírásója", a menekültpolitikában kemény irányvonal megtestesítője, az EU-integráció ügyében pedig a kétkedőkhöz, szkeptikusokhoz tartozik, akik valamennyi területen az integráció visszafordítását, a nemzetállamok erősítését szorgalmazzák.

Azonban 2018 nem 2015, amikor a CSU-nak az Angela Merkel menekültpolitikájával szembeszálló politikusként volt szüksége Orbánra.

Az idők megváltoztak, és a CSU-s szövetségi parlamenti képviselők közül messze nem mindenki volt boldog a magyar kormányfő meghívásától, akinek így bírálatokkal is szembesülnie kellett, a többi között hozzátéve, hogy míg a CSU-ban azt hangsúlyozzák, hogy 2015 óta sok eredményt sikerült elérni, Orbán ,,úgy állítja be a helyzetet, mintha még mindig százezrek lennének úton Európa felé".
Orbán antiszemita minták alapján politizál

A Spiegel Online hírportál Fegyvertársak között címmel közölte Florian Gathmann írását, amely szerint Orbán Viktor ,,maximális figyelmet" biztosít a CSU-s szövetségi parlamenti képviselők találkozójának, de ,,fellépése nem csak segít a pártnak".

A szerző kifejtette, hogy Horst Seehofer és sokan mások a CSU-ban ,,egyet s mást elnéznek" Orbán Viktornak, és nem tesznek különbséget a ,,fiatal és a mostani" énje között, az egykori szabadságharcos és a mai kormányfő között, aki ,,szívesen korlátozza országában a másként gondolkodók szabadságát", a ,,Soros György által finanszírozott CEU elleni harcot antiszemita minták" alapján folytatja, és az utóbbi években rendre szembehelyezkedett az EU döntéseivel, különösen a menekültpolitikában.

A szerző szerint mindez nem fér össze a ,,lényegében egyértelműen EU-párti" CSU-val, amely évtizedek óta a gyakorlatban mutatja meg, hogy miként kell egy tartományt a ,,világra nyitott, plurális" módon kormányozni.

Így a CSU-ban egyesek nem is tartották jó ötletnek Orbán meghívását, bár ezt senki sem mondja ki nyíltan.

Ugyanakkor a tanácskozást a szervezők a polgári-konzervatív politika csúcstalálkozójának szánták, és ebbe ,,mégiscsak beleillik Orbán, aki Európában mindenkinél keményebb a menekültpolitikában", és fellépése ,,provokáció is a testvérpárt Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és különösen annak elnökével, Angela Merkellel szemben". (MTI)

Orbán Viktor kabinetjének videója itt nézhető meg az útról.
https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10155845215041093/



https://444.hu/2018/01/06/nem-fogadta-orbant-tul-nagy-lelkesedessel-a-bajor-csu-b ar-trollmagnesnek-meg-mindig-hasznalhato
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszafordítását, felhánytorgassák, szabadságharcos, odafigyelhetett, szkeptikusokhoz, tehermegosztást, nyilvánossághoz, magyarországgal, jogállamisággal, trollmágnesnek, miniszterelnök, szabadságjogok, találkozójának, megmentőjeként, németországban, megtestesítője, összeállítását, trollmagnesnek, németországnak, finanszírozott, körüludvarolja, kormányfőkkel, lelkesedessel, integrációhoz, hangsúlyozzák, lelkesedéssel, politikusként, szorgalmazzák, nemzetállamok, frankenberger, kételkedéssel, fegyvertársak, felháborodást, bajorországba, gyakorlatban, szembesülnie, szívükbe zárták, ilyen fellépés, szabadságjogok megsértését, rendszeres kapcsolat, közép-európai kormányfőkkel, jogállamisággal kapcsolatos, integrációhoz kételkedéssel, európai egyesült, legnagyobb terhet, bajor párt, magyar kormányfő, politika tartalmát, parlamenti választásra, nagyszabású fogadtatás, magyar választóknak, őszi tartományi, Orbán Viktor, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Klaus-Dieter Frankenberger, Keresztényszociális Unióban, Orbán Viktort, Thomas Vitzhum, Angela Merkel, Spiegel Online, Florian Gathmann, Horst Seehofer, Orbán Viktornak, Soros György, Kereszténydemokrata Unióval, Angela Merkellel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi este  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Anyák napjára  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  James Allen  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 15  Bársony székben  Szép estét  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Szívek  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy gondolat  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nagy és kis csodák  Müller Péter tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó kislány  Szép estét  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Vannak emberek  József Attila – Keresek ...  képre írva  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Nagy és kis csodák  Tanmese  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Nagy és kis csodák  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jan Twardowski - Siessünk 
Bejegyzés Címkék
szívükbe zárták, ilyen fellépés, szabadságjogok megsértését, rendszeres kapcsolat, közép-európai kormányfőkkel, jogállamisággal kapcsolatos, integrációhoz kételkedéssel, európai egyesült, legnagyobb terhet, bajor párt, magyar kormányfő, politika tartalmát, parlamenti választásra, nagyszabású fogadtatás, magyar választóknak, őszi tartományi, konzervatív polgároknak, tavalyi szövetségi, integráció visszafordítását, nemzetállamok erősítését, idők megváltoztak, többi között, szerző kifejtette, egykori szabadságharcos, másként gondolkodók, utóbbi években, szerző szerint, gyakorlatban mutatja, visszafordítását, felhánytorgassák, szabadságharcos, odafigyelhetett, szkeptikusokhoz, tehermegosztást, nyilvánossághoz, magyarországgal, jogállamisággal, trollmágnesnek, miniszterelnök, szabadságjogok, találkozójának, megmentőjeként, németországban, megtestesítője, összeállítását, trollmagnesnek, németországnak, finanszírozott, körüludvarolja, kormányfőkkel, lelkesedessel, integrációhoz, hangsúlyozzák, lelkesedéssel, politikusként, szorgalmazzák, nemzetállamok, frankenberger, kételkedéssel, fegyvertársak, felháborodást, bajorországba, gyakorlatban, szembesülnie, bírálatokkal, németországi, tanácskozást, szembeszálló, önbizalmának, egyértelműen, szocializmus, kabinetjének, mindenesetre, meghívásától, választóknak, kommentárját, megváltoztak, lehetőséget, választáson, kapcsolatos, konzervatív, gondolkodók, frankfurter, lehetőségét, testvérpárt, kétkedőkhöz, nagyszabású, kormányozni, választásra, szabadságát, megsértését, különbséget, antiszemita, orbanviktor, polgároknak, mindenkinél, döntéseivel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.