Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bejelentette, hogy indul a választáson, kamerát szereltek az
  2018-01-07 10:42:42, vasárnap
 
   
  Bejelentette, hogy indul a választáson, kamerát szereltek az utcájába

Magyari Péter
politika
január 6., szombat 19:52


Februárban időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen, abban a Csongrád megyei városban, ahol a Fidesz hosszú évek óta az országos átlagnál is jobb eredményt szokott elérni. Innen indult Lázár János politikai karrierje, sokáig ő volt a város polgármestere, és a mai napig kezében tartja az egész környék irányítását.

A 2014-es polgármester-választáson a közelmúltban elhunyt Almási István fideszes jelölt 61 százalékkal győzött, és a város összes egyéni képviselői helyét is a Fidesz emberei vitték el.

A Fidesz most Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja. Az ellenzéki pártok közül egyik sem indít saját jelöltet. Ehelyett mindegyik egy független indulót ajánl az emberek figyelmébe, Márki-Zay Pétert.

Márky-Zay többek között e szavakkal jelentette be péntek délután, hogy elindul a választáson:

"Vásárhelyen már 2010 előtt is diktatúra volt. A város egyszemélyi ura dönt minden kérdésben. Központi utasítás sejthető a mögött, hogy ki kap állást és ki nem; kit kell elüldözni a városból és ki kap jövedelmező megbízásokat; sőt, hogy melyik bankban nyitunk számlát vagy melyik céggel temetkezünk. Ha igaz az, hogy a befektetők Vásárhelyen nem kedvezményeket kapnak, hanem sarcot fizetnek, nincs mit csodálkozni azon, hogy a rendszerváltás óta egyetlen nagyvállalat sem települt ide, és a kisvállalkozások is menekülnek az önkény és a magas adók elől. A fiatalok nem találnak munkát, nem indítanak vállalkozásokat, kénytelenek elhagyni a várost - szegény idős szüleik és nagyszüleik magukra maradnak öregkorukra. Hét gyermekemet Hódmezővásárhelyen, vásárhelyinek nevelem, nem szeretném megélni, hogy unokáimat csak skype-on láthassam."

Lázár Jánosra gondolt, amikor a város egyszemélyi uráról beszélt.
Ilyen még nem volt

Hasonló, a Jobbiktól és az MSZP-ig terjedő, és a többi párt által sem megbontott összellenzéki összefogásra még nem volt példa hasonlóan komoly választáson. Erre megközelítőleg hajazott a tavaly decemberi solymári szavazás, de ott csak önkormányzati képviselőt választottak, mindössze ezer ember volt jogosult a részvételre, és a Jobbik nem jelezte a Fidesszel szemben induló független jelölt támogatását, igaz, saját jelöltet sem állított. Akkor a fideszes jelölt 225 szavazattal 169 ellenében legyőzte az ellenzéki független jelöltet.

Márki-Zay Péter a 444-nek azt mondta, hogy azért vállalta az indulást, mert nagyon sok helyi ember erre biztatta. Azt a feltételt szabta, hogy nem akar egyetlen párt jelöltje sem lenni, mert nem tud azonosulni velük, viszont azt is akarta, hogy a pártok ne indítsanak senkit sem ellene. Hivatalosan nincs megállapodás, ahogy Márki-Zay csütörtökön a Hír tv-nek fogalmazott: "biztatásokat magánemberektől kaptam, garanciát pártoktól nem". De az informális alku információink szerint a pártok között már megköttetett.

A február 25-i szavazás ezért kimondatlanul is fontos főpróbája lehet a tavaszi parlamenti választásnak, kiderülhet, hogy legalább elvi szinten van-e értelme a teljes ellenzéki összefogásban gondolkodni egyes választókörzetekben. Hódmezővásárhelyen a Fidesz mellett csak a Jobbiknak és az MSZP-nek van komolyabban szervezett tábora, így itt e két párt háttérmegállapodása volt a döntő, de a pártoktól kapott információink szerint a többi ellenzéki párt is elfogadja Márki-Zay indulását, ezt az LMP már hivatalosan is megerősítette.
Szimpatizált Orbánnal

Márki-Zaynak üzemgazdász, közgazdász, villamosmérnöki és történészi diplomája is van, hét gyermeket nevelnek feleségével, és a hódmezővásárhelyi római katolikus Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke.

2010, de különösen 2006 előtt Orbán Viktorral tudott leginkább azonosulni a hazai politikusok közül, úgy vélte, hogy sokszor ugyan ravaszkodva, de alapvetően jó ügyekért harcolt: a piacgazdaságért, a jogállamért, egy európai Magyarországért. 2010 után egyértelműen csalódott benne, úgy tűnik számára, m intha az eszközből céllá vált volna a pénzszerzés, a nemzet felemelése helyett saját családja és szűk köre meggazdagodásán dolgozik.

Márki-Zay így fogalmazott pénteken: "Míg 2010 előtt félelem nélkül kritizálhattam a balliberális kormányt, ma a hozzám hasonlóan magát kereszténynek valló kormánnyal ezt nem tehetem meg! Barátaim nem merik megosztani Facebook-posztjaimat; Fideszre szavazó édesanyák óvják gyermeküket, nehogy nyilvánosan elmondja véleményét; a helyi hatalmasságok ellenfelei nem kapnak állást lakóhelyükön, újra listázzák az embereket és a párt dönti el, ki kap földet, trafikot, állást..."
Márki-Zay PéterFotó: Facebook

A kormánypárti Ripost máris "árpádsávos-szocialista jelölt"-nek nevezte, arra utalva, hogy Habony Árpád lapja egyszerre tekinti az MSZP és a Jobbik emberének. Márki-Zay erre így reagált: "Ismerőseim a megmondhatói, hogy egyetlen párt tüntetésére mentem el és egyetlen párt mellett kampányoltam életemben, ez a Fidesz volt, 2002-ben..." Egy másik alkalommal pedig ezt írta a Facebookra: "a rendszerváltás óta minden választáson jobboldali, keresztény pártokra adtam szavazatomat".

Egykori Fidesz-szimpatizánsként azt reméli, hogy a Fideszhez húzók közül is lesz, aki támogatja majd, és azt mondta, hogy "ez talán túl patetikusan hangzik, de azt szeretném valóban, hogy fideszesek és ellenzékiek együtt építsék ezt az országot". Deák Ferencet és a kiegyezést idézte fel, szerinte hasonló léptékű megbékélésre lenne szükség.

Az országos politikáról és a pártokról ezt mondta sajtótájékoztatóján: "Az országgyűlési választások előtt ma az ország a pártok kampányától hangos, az ellenzéki pártok inkább egymás ellen harcolnak, mint a kormány ellen - sokan vagyunk, akik kétségbeesetten keressük, hogy kire is adjuk szavazatunkat. Szeretnénk mi ettől itt, Hódmezővásárhelyen elhatárolódni, az ellenzéket is megosztó viszálykodásból kimaradni: szerintem ma az országnak és Hódmezővásárhelynek is összefogásra van szüksége. Indulásom szigorú feltétele az volt, hogy valódi függetlenként képviselhessem a fideszes, illetve a jobb- és baloldali ellenzéki vásárhelyieket egyaránt."

Úgy látja, hogy Hódmezővásárhelyen sokan félnek. A Hír tv-nek arról beszélt, hogy a megfélemlített emberek szócsöve akar lenni, hiszen sokan még egy lájkot sem mernek kattintani a Facebookon, nem hogy a véleményüket szabadon meg merjék osztani. "Önmagában is siker, ha már puszta fellépésemmel arra ösztönözhetem a hatalmon lévőket, hogy meghallják a hangunkat, és elgondolkozzanak, hogy tapintatosabban, finomabban, tisztességesebben kellene politizálni" - mondta a tévének.
Aki rosszat szól, azt kirúgják

Megkérdeztük, hogy mit értett ebben a nyilatkozatában az emberek megfélemlítése alatt. Azt mondta, hogy a félelemkeltésen alapuló rendszert már 2010 előtt kiépítette a városban Lázár János egykori polgármester. Az állam és az önkormányzat az egyik legnagyobb munkaadó a környéken, és leginkább azzal némítja el a város vezetése a kritikusokat, ha azok úgy érzik, hogy kirúgás fenyegeti őket.

Márki-Zay egy machiavellista felvilágosult zsarnokhoz hasonlította Lázárt, például azzal, hogy állítólag több alkalommal nyomást gyakorolt a város közalkalmazottjaira, hogy váltsanak bankot, ha éppen ez kellett neki egy a város számára kedvező megállapodáshoz a pénzintézetekkel. "Az ilyen intézkedéseknek lehetnek jó céljai is, de így mégiscsak beleszól az emberek magánügyeibe, máskor pedig elhallgattatja, megalázza őket. Ha felvilágosult is, de mégiscsak zsarnok."

Márki-Zay maga is tartott a megtorlástól. "Óriási gyomorgörcs, álmatlan éjszakák előzték meg a döntésemet. Amikor azt láttam, hogy az ÁSZ próbálja ellehetetleníteni a pártokat, a sajtó is majdnem teljesen az övék már, teljesen elfogyott a levegő, és az emberek azzal keresnek meg, hogy senki más nem mer semmit se mondani, akkor úgy éreztem, hogy nem mondhatok nemet. Gyáva leszek vagy mártír, így foglalható össze a dilemma. Lelkiismeretemmel nem tudtam volna másként elszámolni."

Így magyarázta el egyik gyerekének, hogy mibe vágott bele: "Csak a nyolcéves Palika nem értette, hogy miért lehetne nekünk ebből bármi bajunk. Az esti ima után megpróbáltam elmagyarázni neki, mit is vállaltam: 'Tudod, ez olyan, mint amikor az osztályban van egy nagyobb, rossz gyerek, aki sorra veri a kisebbeket és elveszi az uzsonnájukat. Ha csak az egyik vagy egy másik tiltakozik, rendre megveri őket. Most Apa ki fog állni és elmondja, hogy ez nem helyes. Lehet, hogy megvernek. De az is lehet, hogy a kicsik most végre mind felállnak, és együtt elzavarják a rossz gyereket.'"
Célkeresztben

Lehet, hogy a bosszú máris utolérte. Amikor még csak informálisan jelentette be az indulását, akkor két nappal később kirúgták a munkahelyéről, és figyelmeztették, hogy a felesége vállalkozásánál hamarosan hatósági ellenőrzés lesz. Erről így írt:

"Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt...

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze... Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek. Kérdéses, hogy van-e összefüggés a két esemény között? Félünk a hatalom bosszújától, de reményt ad, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, van lelkiismeretük, nem teljesítenek akármilyen utasítást, hiszen ezzel később nekik kell együtt élni ebben a városban, vagy ha kényszerből meg is teszik, legalább figyelmeztetnek bennünket."

Politikai kiállása és e fejlemények között nem talált azóta sem bizonyítható összefüggést, de a módszer teljesen illik a városban megszokott eljárásokra a másként gondolkodókkal szemben.

Azóta is történt egy furcsa fejlemény, erről így írt a Facebookon:

"Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták:-)).

Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van... Kormányinfón megkérdezhetné valaki (nyilván évek óta tervezték már, lesz rá írásos bizonyíték is, puszta véletlen, hogy most értek ide, miután Almási úr már elhunyt...)"

Csütörtökön 60 ezer forintot dobtak be egy borítékban a postaládájába, ezzel a szöveggel: "Ügyvédre, plakátra, fegyverre, paripára". Pénzt a kampányra a pártoktól nem fogad el, de hamarosan nyit egy számlát, ahová a magánemberek adományait várja.


https://444.hu/2018/01/06/bejelentette-hogy-indul-a-valasztason-kamerat-szereltek -az-utcajaba


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------


Nagyon kéne vigyázni erre az emberre, mert az már biztos, hogy nem gyáva, de mártír még simán lehet.
Bármikor találhatnak a két órával korábban a nevére “íródott" furgonban 10 migránst. A háza előtt.
Már élesre van töltve pár VV más emberi 0 sorozat sztár, hogy állítsák, hogy soros szponzorált óvszerrel fiatalkorú 2éves nyulával, zoofilkodott, miközben legrand kapcsolók lopását koordinálta telefon.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyháztanácsának, szimpatizánsként, kisvállalkozások, pénzintézetekkel, elgondolkozzanak, alpolgármestert, kórházigazgatót, figyelmeztetnek, meggazdagodásán, vállalkozásánál, magánemberektől, figyelmeztették, megállapodáshoz, viszálykodásból, multinacionális, félelemkeltésen, stíluskülönbség, villamosmérnöki, intézkedéseknek, vállalkozásokat, kétségbeesetten, figyelmeztetést, magyarországért, nyilatkozatában, tapintatosabban, piacgazdaságért, megfélemlítése, munkaviszonyom, megfélemlített, figyelmeztetés, lelkiismeretük, rendszerváltás, machiavellista, képviselhessem, megkérdezhetné, elhallgattatja, országos átlagnál, város polgármestere, egész környék, közelmúltban elhunyt, város összes, ellenzéki pártok, független indulót, emberek figyelmébe, város egyszemélyi, befektetők Vásárhelyen, magas adók, várost –, többi párt, tavaly decemberi, fideszes jelölt, ellenzéki független, Magyari Péter, Lázár János, Almási István, Hegedűs Zoltán, Márki-Zay Pétert, Lázár Jánosra, Márki-Zay Péter, Szimpatizált Orbánnal, Szent István, Orbán Viktorral, Márki-Zay PéterFotó, Habony Árpád, Egykori Fidesz-szimpatizánsként, Deák Ferencet, Most Apa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.22. 11:51 A magyar kultúra napja - Emmi: sorra újulnak meg a színházak az egész orszá...
01.22. 11:51 Tavaly több mint 40 százalékkal bővült az elektromos autók értékesítése Mag...
01.22. 11:51 A brit uralkodócsaládról készül animációs sorozat az HBO Max számára
01.22. 11:51 A DVTK Jegesmedvék felmentette vezetőedzőjét
01.22. 11:41 A budapesti járat is hozzájárult a luxemburgi repülőtér rekordot döntő forg...
01.22. 11:41 A magyar kultúra napja - Átadták a Pro Cultura-díjakat
01.22. 11:41 Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Floridában
01.22. 11:41 Horváth Ildikó: a gyógyszerhatóság új laboreszközei nagyban erősítik a bete...
01.22. 11:23 Schanda: 63 intézmény több mint 7600 szakot kínál a felsőoktatási felvételi...
01.22. 11:21 Ügyészség: hat év börtönt kapott egy korrupt rendőr
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Tündérek műve sok minden  Nők hóban  Esik a hó  Krisztus dicsérete  Téli kép  Kellemes délutánt kívánok  "10 vitamin " A legfontosabb ...  Facebookon kaptam  Png nő  Háziállatok megáldása Remete S...  Rózsaszín rózsa  Rózsa csokor vázában  Óvakodj!  Nők sapkában  Elviselni  Hogy örömet szerezzek kínozómn...  Reviczky Gyula : Szerelem filo...  Png kislány  Elviselni  Téli kép  Tündöklés  Téli naplemente  Fenyő  Alvó cica  Nők hóban  Aranyosi Ervin: Harkály-doktor  Tagore sétány, Balatonfüred.  16 szép kép a varázslatosan be...  Emile Verhaeren: A fagy  Facebookon kaptam  Gyász!  Az üdvösség reménysége  Lámpa jégcsappal  Gyógyteák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Te vagy az út, igazság és élet  Facebookon kaptam  Nemzeti palota Barcelonában  Isten dicsőítése  Óvakodj!  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Barát irigysége  Közúti ellenőrzés.......  Facebookon kaptam  Galambos torta  Evés és élet  Facebookon kaptam  Jöttem...  Nem számít  Kellemes délutánt kívánok  Mókus a havas fenyőágon  A lámpa  Madár etető  Reményem csupán csak egy lehet...  Téli kép  Facebookon kaptam  Boldog Özsébet ünnepelték a Sz...  Virágok csészében  Png fiú csokorral  Az üdvösség reménysége  Facebookon kaptam  Barát irigysége  Harmónia......  Téli kép  Png nő  Facebookon kaptam  Győzelem  Boldog Névnapot  Evés és élet  Halogatás  Facebookon kaptam  Piros szívek  Lépjünk rá a szeretet útjára!  Mókuska oké  Hóember  Dobszay Péterrel interjú a Kla...  feleségként, anyaként milyen l...  Nők hóban  Többet ér  Tanácsok 40 felettieknek  Jöttem...  Gyógyteák  Facebookon kaptam  Bátorság.......  Mit tanít a Párizs érseke a ke...  Nem tudod  Emile Verhaeren: A fagy  Téli naplemente  Erősítsd a lelkedet!  Az ellenség kívülről és belülr...  Én is remélem......  Nagyon sok tervem, célom, vágy...  Mókuska oké  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Galambos torta  Lépjünk rá a szeretet útjára! 
Bejegyzés Címkék
országos átlagnál, város polgármestere, egész környék, közelmúltban elhunyt, város összes, ellenzéki pártok, független indulót, emberek figyelmébe, város egyszemélyi, befektetők Vásárhelyen, magas adók, várost &#8211, többi párt, tavaly decemberi, fideszes jelölt, ellenzéki független, feltételt szabta, informális alku, pártok között, február 25-i, tavaszi parlamenti, teljes ellenzéki, pártoktól kapott, többi ellenzéki, hódmezővásárhelyi római, hazai politikusok, európai Magyarországért, eszközből céllá, nemzet felemelése, balliberális kormányt, hozzám hasonlóan, helyi hatalmasságok, párt dönti, kormánypárti Ripost, másik alkalommal, kiegyezést idézte, országos politikáról, országgyűlési választások, pártok kampányától, kormány ellen, megfélemlített emberek, véleményüket szabadon, hatalmon lévőket, emberek megfélemlítése, félelemkeltésen alapuló, városban Lázár, egyik legnagyobb, város vezetése, machiavellista felvilágosult, ilyen intézkedéseknek, emberek magánügyeibe, emberek azzal, nyolcéves Palika, egyik vagy, másik tiltakozik, kicsik most, rossz gyereket, bosszú máris, felesége vállalkozásánál, stíluskülönbség köztem, főnököm között, döntést semmilyen, hétgyermekes családapát, héttel karácsony, baráti figyelmeztetést, másik híradás, végén Lázár, helyi kórházigazgatót, hatalom bosszújától, módszer teljesen, városban megszokott, másként gondolkodókkal, furcsa fejlemény, helyi sajtó, időbeli egybeesés, vásárhelyi elhalálozott, biztonság megerősítése, magánemberek adományait, nevére &#8220, háza előtt, egyháztanácsának, szimpatizánsként, kisvállalkozások, pénzintézetekkel, elgondolkozzanak, alpolgármestert, kórházigazgatót, figyelmeztetnek, meggazdagodásán, vállalkozásánál, magánemberektől, figyelmeztették, megállapodáshoz, viszálykodásból, multinacionális, félelemkeltésen, stíluskülönbség, villamosmérnöki, intézkedéseknek, vállalkozásokat, kétségbeesetten, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2913
  • e Hét: 13953
  • e Hónap: 73061
  • e Év: 73061
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.