Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rendszer berendezkedett, lehet menni választani
  2018-01-08 21:18:43, hétfő
 
   
  A rendszer berendezkedett, lehet menni választani

plankog
vélemény
január 2., kedd 14:01


Választási év elején egy közélettel foglalkozó újság normális esetben beharangozót ír, esélyeket latolgat, izgalomba jön és felhívja a figyelmet arra, hogy pezsgő vitákkal teli fontos időszak következik, aminek végén majd megalapozottan döntünk közös sorsunkról.

Természetesen most eszünk ágában sem áll ilyesmit tenni.

Miért hazudnánk az olvasóknak?

2018 tavaszán a klasszikus demokratikus választás helyett valamiféle bizarr showműsort tartanak, ami egyszerre emlékeztet egy nemzeti konzultációra, egy migránsfórum előtti utcai ordibálásra és egy olyan futóversenyre, amiben egy gepárd küzd összekötözött lábú selyemtyúkokkal.

Nemzeti konzultáció, mert pont úgy hangsúlyozza saját demokratikus díszleteit, miközben tartalmilag ugyanúgy csak torz paródia. Utcai kiabálás, mert ettől függetlenül rá fog menni az ország idegrendszere, és kedélyes állatverseny, mert valamiféle vetélkedés közben valóban van. Hogy milyen feltételek mellett, arra mindjárt visszatérünk.

A nyugati típusú, liberális demokratikus választást viszont nem teszi lehetővé a rendszer. Ami végül is nem meglepő, Orbán Viktor maga jelentette be, hogy annak vége van.

Nem érdemes belemenni a szómágiába arról, hogy akkor pontosan milyen rendszer is van. Olyan rendszer van, ahol szabályok, intézmények és informális hatalmi eszközök együttesen segítik, hogy csak egyetlen párt lehessen hatalmon, ahol egyetlen párt politikai irányítás alatt tartja a legfontosabb állami intézményeket, és ahol a kormány a nemzetbiztonság ürügyén gyűlöletkampányt folytat saját állampolgárainak egy része ellen. Mindenki hívja az ilyen rendszert úgy, ahogy akarja.
A berendezkedés éve

Bár az évértékelő szezonból már kicsúsztunk, még érdemes megjegyezni: ha van valami, aminek az éve volt 2017 Magyarországon, az nem a lázadás, hanem a lázadás tökéletes, mértani pontosságú ellentéte, a berendezkedés éve.

A berendezkedés éve már 2016 decemberében elkezdődött. Akkor jelent meg a hír, hogy Mészáros Lőrinc megveszi az Echo tévét, akkor állt ki először a maga hús-vér valójában kezet rázni egy nagy, és politikailag is fontos üzletre. Mészáros színre lépése persze mérföldkő volt a magyar szórakoztatóipar szempontjából, de valami sokkal fontosabb is történt.

Ekkor lépett színre nyíltan az új elit. Ekkor kezdődött el az időszak, amikor az új tőkésosztályt már nem a színfalak és céghálók mögött dugdosták, hanem a kirakatba tették. Egyben ezzel lett vége annak az időszaknak, amikor fideszes politikusok még pironkodnak az urizáláson. A közpénz hosszú éveken keresztül tartó, akkurátus átcsatornázása után Orbán Viktor úgy látta, hogy

a magyar társadalom lelkileg már készen áll arra, hogy elfogadja, tényleg ez az új elitje.

Mészáros (@freemail.hu) onnantól egyre-másra jelent meg hivatalosan, interjúkban, a tehetségét dicsérték tévéjében, rejtőzködés nélkül gyarapodott tovább. Az év végén már felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix teljesen természetesen állt ki igazgatósági elnökként a megújult Echo tévé élén. Mészáros holdingjáról pedig, ami 2017 elején még tőzsdei lufinak tűnt, mostanra világosan látszik, hogy egy óriási tőzsdei vállalat létrejötte felé tart.

Közben jöttek a többiek is. Matolcsy Ádám megvette az Origót. Tiborcz István elismerte, hogy az ő cége vette meg a turai kastélyt. Újságcikkek természetesen utaltak már ezekre az ügyekre korábban is, a tájékozott közönség tudhatott ezekről, mégis egészen más, amikor már nyíltan vállalják.

,,Minden igazság három stádiumon megy keresztül: először kinevetik - majd erőteljesen ellenzik - végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el" - szól a sokat idézett tétel, ennek NER-változatát látjuk itt. Először csak nevettek az emberek, hogy ugyan már, nem a feudalizmusban élünk, miért történne ilyesmi. Amikor elkezdett felsejleni, hogy mégis így van, akkor minden lehetséges jogi eszközzel igyekeztek körülbástyázni, hogy ne látszódjon annyira. Aztán eljött a berendezkedés éve, és a világ legtermészetesebb dolgaként prezentálják, hogy a jegybankelnök fiának tulajdonában van az ország egyik legolvasottabb portálja, a miniszterelnök vejének tulajdonában pedig az ország egyik legszebb kastélya.

Ilyesmi akkor történik egy rendszerben, ha működtetői tudják, hogy megszilárdult a pozíciójuk.

Ha nemcsak egyszerűen nem számítanak arra, hogy jöhet egy hatalomváltás, ami után esetleg valaki elkezdi vizsgálni ezeknek a vagyonoknak az eredetét, hanem konkrétan tudják, hogy ez nem történhet meg. (Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne további rengeteg pénz a színfalak és céghálók mögött.)
A magyar Manchester City

Naivan persze azt lehet mondani erre, hogy igen, vannak csúnya ügyek, na de ez miért jelentené a demokrácia hiányát - egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz jogosan nem számít arra, hogy elveszíti a hatalmát, mert annyival jobb mindenkinél. Mintha a Fidesz ugyanabban a helyzetben lenne, mint a tavasz másik várható nagy nyertese, az angol bajnokságot utcahosszal vezető Manchester City labdarúgócsapat. Mármint nem az Arab-félsziget milliárdosaival való üzleti kapcsolatokra gondolok, hanem hogy mindketten egyszerűen annyival jobbak a mezőnynél. Ez részben igaz is: a Fidesz szervezettebb, profibb, rugalmasabb, felkészültebb, több fontos politikai helyzetet jobban használt ki, mint az ellenzéke, és éppen gazdasági fellendülés is van. De a magabiztosságukat nemcsak ez okozza.

Már a 2014-es kampányban is felborult a pálya: a választási rendszer átszabásától a médiafölényen át az átláthatatlanná tett mezőnyön keresztül a vita hiányáig sok eleme volt annak, miért nem lett az a választás a demokrácia ünnepe. Mivel akkor még nem nemzetbiztonsági kockázatként, csak egyszerűen bohócként ábrázolták az ellenzéket, azt írtuk:

,,Ha a kormánypárt valóban úgy gondolja, hogy az ellenzék nevetséges bohócokból áll, nyugodtan megpróbálhatná legyőzni őket tisztességes versenyben is."

Azóta szinte minden elemében súlyosabb lett a helyzet. Az akkori médiafölény szinte semmi nem volt ahhoz képest, amit lapok felvásárlásával, bezárásával, megszállásával, és a teljes tájékoztatási térkép lefedésével elértek. Most már nem egyszerűen nincs vita, hanem konkrétan államilag szított gyűlölet van a rendszer ellenfeleivel szemben. (A 2016-os migránsellenes kampányban már jól látszott, hogy ezek után sokkal egyszerűbb lesz olyanok ellen is uszítani, akik tényleg itt élnek közöttünk. Azóta jött Őcsény, a Soros-disznó, a civilellenes hergelés.) És míg 2014-ben még csak kellemetlenkedtek bizonyos ellenzéki indulókkal szemben, most már egy fokkal komolyabb fegyvernemre váltott a rendszer, és bevetette az Állami Számvevőszéket. Azt a hivatalt, ami az ellenzéki pártok utolsó irodabérletére is odafigyel, de a Fidesz esetében a szeme előtt lobogtatott szerződéseket sem hajlandó figyelembe venni.

Azt pedig az elmúlt években többször is egyértelműen kifejezte a NER, hogy mi történik, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné. Újra és újra visszaverték a népszavazási kísérleteket, volt olyan eset, amikor kopasz verőemberekkel akadályozták meg. A saját népszavazásuk érvénytelensége miatt kitalálták a politikai érvényesség fogalmát. Amikor pedig zavarták őket a Jobbik plakátjai, a parlamentben már a látszatra sem adva egyszerűen feles többséggel fogadtak el egy kétharmados többséget igénylő törvényt, majd a köztársasági elnök rábólintott. És még egy fejlemény: a nagyközönség számára is nyilvánvaló lett, hogy mind az ellenzéki pártok, mind az ellenzéki média egy része a Fidesz befolyása alatt működik.

Vagyis a Fidesz Manchester City-je úgy vezet a bajnokságban, és úgy veheti biztosra a győzelmét, hogy övék az összes játékvezető és partjelző, embereik vannak az ellenfél csapataiban is, és elsötétítik a képet, amikor az ellenfél támad, de ha valamelyik csapat mégis eljutna a kapujukig, akkor egyszerűen arrébb viszik a gólvonalat. Vagy ráküldik az ellenfél csatárára a biztonsági őrt.
Ettől még lehet élni

,,Úristen, feles törvények meg ÁSZ-vizsgálat, ez aztán a diktatúra!!! Ha olyan nagy elnyomás van akkor miért nem visz el titeket a rendőr? Hogy is van ez lipsik???" - gépeli most be minisztériumi billentyűzetén az ideirányított kormányzati kommentelő. És részben neki is igaza van: ezek az esetek szinte mind távol esnek az emberek úgynevezett hétköznapi életétől. Ha valaki épp a Balatonra indult nyaralni azon a júniusi napon, a legkevésbé sem érintette, hogy a Fidesz épp beletaposott a parlamentarizmus arcába, és az ÁSZ-büntetések bejelentésének napján is ugyanolyan langyos volt a kézműves sör a belvárosi foodtruckokban.

Csakhogy ez teljesen természetes. Egészen gyermeki világkép kell ahhoz, hogy a nem demokratikus rendszereket nagyjából az Éhezők viadala alapján képzeljük el, ahol már megszólalni is tilos, ahol szükségszerűen rohamrendőrök masíroznak örök szürkeség és apokaliptikus lakótelepek között. A demokrácia elvételéhez sokszor nem kell más, mint bürokratikus döntések sora. Egy ilyen rendszerben is lehet boldognak, szerelmesnek, sikeresnek lenni, sőt, akár teljes életet is lehet élni, amíg nem érintenek valakit személyesen is ezek a döntések.

De azért nem árt észrevenni, ha lépésről lépésre elfogy a szabadság.

2018 elején az ellenzéki szavazók hangulata elég pontosan tükrözi ezt az állapotot. A dühöt és a frusztrációt lassan felváltja a reménytelenség és elkeseredés, végső soron a beletörődés. Emberileg ez teljesen érthető: végtelenszer azért nem lehet újra és újra lázba jönni, aztán újra és újra csalódni. Internetadó, tanártüntetések, CEU-tüntetések, hullámok hullámok után, és a végén mindig egy kicsit sötétebb lett a helyzet. Ezek után attól kellene lázba jönnie valakinek, hogy mit művel Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, hogyan taktikázik Karácsony Gergely vagy milyen naiv húzással áll elő a Momentum? Ezt senkitől sem lehet elvárni.
A beletörődés a rendszernek tökéletes

Viszont a rendszer pontosan ezt akarja. Pontosan azt a beletörődő arckifejezést szeretné látni az elégedetlen állampolgárokon, amivel az elmúlt hetekben a közéletet figyelték.

Az eddig felsoroltakon kívül ugyanis ez a pszichológiai trükk lehet a Fidesz választási csodafegyvere.

Hogy az ellenzéki szavazók csalódottsága afelett, hogy a kormányváltás nem lehetséges, teljesen elveszi a kedvüket attól is, hogy egyáltalán bármilyen eredményt elérjenek. Vagyis egyszerűen inkább be sem szállnak a vitákba, nem is nyilvánítanak véleményt, és főleg inkább nem is mennek el szavazni. A Fidesz pedig minden más előnye mellett ezzel is biztosítja, hogy valós támogatottságánál sokkal nagyobb felhatalmazást szerezzen.

Pedig attól még, hogy a kormányváltás nem tűnik opciónak (sőt, még amellett is lehet érvelni, hogy nincs olyan állapotban lévő ellenzéki erő, akire egyáltalán rá lehetne bízni az országot), még egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményt ér el a Fidesz. Egyáltalán nem mindegy, hogy lesz-e kétharmad, hogy mekkora többség lesz, hogy mennyire lesz még rákényszerítve vitákra, kompromisszumokra, alkukra a rendszer.

A legcsúnyább alku is jobb, mint a teljhatalom, írtuk, amikor az LMP által jelölt alkotmánybírókat is megválasztottak, ezért pedig többen leárulózták őket. Épp a napokban derült ki, hogy ennek eredménye is lett: ezek a jelöltek védték meg a véleményszabadságot egy konkrét ügyben.

És nagyon nem volt mindegy az sem, hogy a Fidesznek nem volt kétharmada az elmúlt két évben. Ha az lett volna, például sokkal súlyosabb terrortörvényt fogadtak volna el 2016 elején, olyat, ami egészen ijesztő hatalmat adott volna a kormány kezébe. Mivel nem volt elég képviselőjük a törvény elfogadásához, és a teljes ellenzék együttműködött a kérdésben, sikerült változtatni a feltételeken. Lehet, hogy a rengeteg ellenpélda mellett, amikor a Fidesz minden ellenvéleményt lesöpört az asztalról, ezek nem tűnnek nagy dolgoknak, de ha még ennyi lehetőség sem lesz a rendszerben, az sokkal sötétebb helyzetet jelent.
A stabilitás is törékeny

Persze az is igaz, hogy amilyen hevességgel csapkodnak most a világtörténelem hullámai, érdemes nagyon szerénynek maradni a jóslatokkal, mert bármilyen stabilnak tűnő pozíció pillanatok alatt változhat meg. Amikor megválasztották Barack Obamát, és győzött a remény és a progresszió, akkor nem sokan gondolták, hogy évekkel később horogkeresztes tüntetők vonulnak majd fel Amerikában. Amikor pedig megválasztották Trumpot és mindenki az új jobboldali korszakról beszélt, nem sokan gondolták, hogy egy évvel később az utóbbi idők legerősebb feminista hulláma söpör majd végig a nyugati világon.

Két héttel a Momentum feltűnése előtt senki nem mondta volna meg, hogy a Fidesz egyik napról a másikra hagyja majd veszni óriásplakátokon hirdetett nagy álmát, de hogy a másik irányból is mondjunk példát: a kitiltási botrány csetlés-botlásának közepén senki nem mondta meg, hogy egy évvel később ugyanennek a kormánynak éppen a keménysége miatt lesznek rajongói Európa-szerte. A macedón Gruevszkinek nyolc év hatalom után jöttek a lehallgatási ügyek, majd a bukás, a perui Fujimori rendszeréről a harmadik megnyert választás után fél évvel kerültek elő olyan felvételek, hogy az elnöknek még az országból is el kellett menekülnie. A külső hatások pedig egyébként is a magyar rendszerek jövés-menésének elsődleges mozgatórugói.

Váratlan fordulatok bármikor jöhetnek, és semmisíthetnek meg biztosnak látszó helyzetértékeléseket, de erre azért nem nagyon lehet építeni. És megtörténhet az is, hogy a meglepetés az, hogy évtizedekig nincs meglepetés.
Lehet durvulni, de az nincs ingyen

De ha az első bekezdésekben arról volt szó, hogy a rendszer szinte mozdíthatatlan, és azok az ajtók, amiken az ellenzék dörömböl, csak fel vannak festve a falra, akkor miért érdemes egyáltalán részt venni ebben? Ha egy választónak alapos oka van azt gondolni, hogy a Fidesz nem játszik tisztán, miért szabad egyáltalán beszállni?

Például azért, mert az nincs ingyen a rendszernek, ha nem játszik tisztán. Sokba kerültek a kopaszok, sokba került a média megszállása és sokba került az állami intézmények elfoglalása is. Ha ezeket az eszközöket használni kell, akkor a rendszer erkölcsi tőkéje csökken - de ehhez az kell, hogy legyen egyáltalán valaki, akivel szemben még használni kell ezeket.

Hiszen ha senki nem akar népszavazni, akkor nem kell kopaszokat odaküldeni. Ha senki sem ír arról, mi történik a közpénzzel, akkor nem kell újságokat elfoglalni, és ha senki sem politizál ellenzékben, akkor nem kell rájuk küldeni az ÁSZ-t. Akkor tényleg nyugalom van. De a rendszer lelkét nem a nyugalom mutatja meg, hanem hogy mit csinál azokkal, akik nem értenek egyet. És most már ott tartunk, hogy provokációnak tekintik azt is, ha emberek egyáltalán vitatkoznak közügyekről.

Mivel a rendszer sokkal erősebb, mint az ellenzéke, végül várhatóan így is, úgy is eléri, amit akar. De nem mindegy, hogy ingyen, a csendes beletörődést kihasználva éri-e el, vagy kénytelen megmutatni az igazi arcát.


https://444.hu/2018/01/02/a-rendszer-berendezkedett-lehet-menni-valasztani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyűlöletkampányt, nemzetbiztonsági, szórakoztatóipar, alkotmánybírókat, állampolgárainak, parlamentarizmus, átláthatatlanná, állampolgárokon, tanártüntetések, labdarúgócsapat, világtörténelem, óriásplakátokon, érvénytelensége, megválasztottak, megválasztották, nemzetbiztonság, felvásárlásával, selyemtyúkokkal, milliárdosaival, legolvasottabb, ellenvéleményt, irodabérletére, számvevőszéket, terrortörvényt, megszállásával, billentyűzetén, berendezkedett, megpróbálhatná, rákényszerítve, semmisíthetnek, mozdíthatatlan, migránsellenes, felhatalmazást, miniszterelnök, magyarországon, együttműködött, rendszer berendezkedett, közélettel foglalkozó, figyelmet arra, klasszikus demokratikus, nemzeti konzultációra, migránsfórum előtti, olyan futóversenyre, gepárd küzd, ország idegrendszere, nyugati típusú, szómágiába arról, legfontosabb állami, nemzetbiztonság ürügyén, része ellen, ilyen rendszert, évértékelő szezonból, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Mészárosné Kelemen Beatrix, Matolcsy Ádám, Tiborcz István, Manchester City, Állami Számvevőszéket, Fidesz Manchester City-je, Gyurcsány Ferenc, Molnár Gyula, Karácsony Gergely, Barack Obamát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
05.21. 21:43 Férfi kosárlabda NB I - A Szolnok is elődöntőbe jutott
05.21. 21:23 Megszűnt a torlódás az autópályákon
05.21. 21:23 Az amerikai elnök újabb szankciókról döntött Venezuela ellen
05.21. 21:13 Putyin az orosz-indiai katonai együttműködést méltatta Modinak
05.21. 20:22 Jeruzsálem státusza - Berendelték az izraeli külügyminisztériumba Szlovénia...
05.21. 20:06 Puskás Suzuki Kupa - Ezüstérmes a házigazda Puskás Akadémia
05.21. 19:56 Férfi kosárlabda NB I - A címvédő Alba az első elődöntős
05.21. 19:55 Hercegi esküvő - Nyilvánosságra hozták a hivatalos esküvői fotókat
05.21. 19:55 Hat év szabadságvesztésre ítélték Ukrajnában a 2016-os futball Eb-re tervez...
05.21. 19:55 Kigyulladt egy autóbusz az M0-son, teljes lezárás
Tudjátok ?
Hamarosan vége lesz a videómegosztóknak fájlmegosztóknak torrentoldalaknak?
Hifi tévé telefon fejhallgató kimenetre kötöm rá a házimozit nem baj?
Hová lettek a korábban feltett képeim?
Szerintetek igaz a hír?
Miért van az, hogy ahogy öregszik az ember egyre gyorsabban múlnak a napok?
még több kérdés
Blog Címkék
Borivóknak való vers  Tallóztam  Pünkösdi vers- Tavaszi Zsoltár  Szép napot mindenkinek!  Váci Mihály: Ha érdemes, ha ne...  Ébredj kedves  Két  Kellemes napot kívànok!  Tallóztam  Kellemes következő hetet  Gazdagon megáldom eledelét...  Jöjj Szentlélek Istenünk!  Ani baràtnőmtől kaptam  E vitamin  Búcsúbeszédében Jézus így szó...  Pünkösdi vers- Hiszek ...  Béka cica  Figyelj oda az álmaidra  Pünkösdi vers- Tavaszi Zsoltár  Pünkösdi könyörgés  Jó reggelt kedves látogatóim...  Soha, soha, soha ne add fel  Szép napot Pünkösd napján  Egy trombitás - nő  Somogyi Imre: Jöjj Szentlélek  Pünkösdi vers- Pünkösd után  Kormos Attila  Pilinszky János  A Tao numerológiája: születésn...  Két  Nincs Cím  Kimondhatatlant kimondani!  Nehéz ez elmével érteni a léle...  Kellemes kikapcsolódást  Áldott Pünkösdi Ünnepeket kívá...  Szemed tükrében  Az Istennő üzenete: kapcsolat ...  ***Csodálatos csendélet***  ***Csodálatos Pünkösdi rózsa**...  Eperfagyi  Jöjj Szentlélek Istenünk!  Krisztus és a jungista aranysa...  Png virág  Kellemes kávézást!  Környey Paula: Esti panoráma  Hazaértünk  Kellemes délutánt kívánok!  Imádság  Szűz Mária, az Egyház Anyja 05...  Piros pünkösd napján az Úr ker...  ***Csodálatos Pünkösdi Rózsák*...  A Világnak szüksége van a léle...  Ébredj kedves  ***Csodálatos csendélet***  Aranyosi Ervin: Pünkösdi gondo...  Vígh Lilla: Legyen áldott a na...  Rock és Rieu - tánc - zene  Mai képeslapom  David Icke – Testünk és ...  Kövér Erzsébet: A rohanónak.  Simi simi  Kellemes napot kívànok!  Nosztalgia disco  ***Csodálatos csendélet***  Reggeli séta  Pünkösdi vers-KÖNYÖRGÉS A SZE...  Nincs Cím  Ani baràtnőmtől kaptam  Mai harmónia kártyám  A föld fája megadja gyümölcsét...  Zámbó Jimmyre Legszebb Dalaiva...  Pünkösdi vers- Tavaszi Zsoltár  Béke  Boldog örömteli Pünkösd hétfőj...  Mai harmónia kártyám  Azon tanakodtok, hogy azt mond...  Szemed tükrében  Ha szent a búza zsengéje...  Szűz Máriához  Ejnye ejnye  2018. május 21., 7. évközi hé...  Eperfagyi  Behúnyt suemekkel  Azon tanakodtok, hogy azt mond...  Queen  ***Csodálatos Pünkösdi Rózsák*...  Búcsúbeszédében Jézus így szól...  Bartalis János: Mondd el...  Pünkösdi vers- Pünkösd után  Pünkösdi vers- Hiszek ...  Pünkösdi himnusz  Urunk, Jézus Krisztus  Áldott Pünkösdi Ünnepeket kívá...  Levél 5.21  Kimondhatatlant kimondani!  David Icke – Testünk és ...  Jézus Krisztus kinyilatkoztatá...  Kellemes délutánt kívánok!  Dsida Jenő: A zárda udvarán  Árvai Attila 
Bejegyzés Címkék
rendszer berendezkedett, közélettel foglalkozó, figyelmet arra, klasszikus demokratikus, nemzeti konzultációra, migránsfórum előtti, olyan futóversenyre, gepárd küzd, ország idegrendszere, nyugati típusú, szómágiába arról, legfontosabb állami, nemzetbiztonság ürügyén, része ellen, ilyen rendszert, évértékelő szezonból, lázadás tökéletes, maga hús-vér, magyar szórakoztatóipar, kirakatba tették, közpénz hosszú, magyar társadalom, tehetségét dicsérték, megújult Echo, óriási tőzsdei, turai kastélyt, ügyekre korábban, tájékozott közönség, sokat idézett, feudalizmusban élünk, világ legtermészetesebb, jegybankelnök fiának, ország egyik, miniszterelnök vejének, magyar Manchester, demokrácia hiányát, helyzetben lenne, tavasz másik, angol bajnokságot, magabiztosságukat nemcsak, 2014-es kampányban, választási rendszer, átláthatatlanná tett, vita hiányáig, demokrácia ünnepe, kormánypárt valóban, ellenzék nevetséges, akkori médiafölény, teljes tájékoztatási, rendszer ellenfeleivel, 2016-os migránsellenes, civilellenes hergelés, fokkal komolyabb, ellenzéki pártok, szeme előtt, elmúlt években, népszavazási kísérleteket, saját népszavazásuk, politikai érvényesség, kétharmados többséget, köztársasági elnök, nagyközönség számára, ellenzéki média, összes játékvezető, ellenfél csapataiban, ellenfél támad, ellenfél csatárára, ideirányított kormányzati, esetek szinte, emberek úgynevezett, júniusi napon, parlamentarizmus arcába, belvárosi foodtruckokban, demokrácia elvételéhez, ilyen rendszerben, ellenzéki szavazók, frusztrációt lassan, végén mindig, kicsit sötétebb, rendszernek tökéletes, rendszer pontosan, beletörődő arckifejezést, elégedetlen állampolgárokon, elmúlt hetekben, közéletet figyelték, eddig felsoroltakon, pszichológiai trükk, kedvüket attól, legcsúnyább alku, napokban derült, jelöltek védték, konkrét ügyben, lett volna, kormány kezébe, törvény elfogadásához, teljes ellenzék, rengeteg ellenpélda, sokkal sötétebb, világtörténelem hullámai, évvel később, utóbbi idők, , ,
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 1381 db bejegyzés
Összes: 63801 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2763
  • e Hét: 29100
  • e Hónap: 367535
  • e Év: 1792275
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.