Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Habony Árpádnak van egy hongkongi cége. Pont abban a szobába
  2018-01-23 08:18:15, kedd
 
  Habony Árpádnak van egy hongkongi cége. Pont abban a szobában, ahol a kínai letelepedési kötvényesek is üzletelnek

Zöldi Blanka 2017.12.13.


Frissítve 2017.12.13. 16:59

Budapesttől több mint nyolcezer kilométerre, egy forgalmas hongkongi utcán magasodó irodaházban van bejegyezve az Asia Frontier Limited nevű cég. Igazgatója és egyetlen részvényese Habony Árpád.

A miniszterelnöki tanácsadó és kormányközeli médiatulajdonos 2015. április 15-én szállt be az Asia Frontier Limitedbe, amelyet egy másik, cégek alapításával és értékesítésével foglalkozó vállalat hozott létre a helyi cégnyilvántartás szerint. Habony az alapítás után másfél hónappal lett az igazgató, és hozzá került a cég egyetlen, egy hongkongi dollár (34 forint) névértékű törzsrészvénye is.

Habony cége egyáltalán nem reklámozza magát. Nincsen weboldala, az éves beszámolóiból nem derülnek ki pénzügyi adatok, és az interneten más nyoma sincs annak, hogy az elmúlt két és fél évben bármilyen tevékenységet végzett volna. A tulajdonoson kívül azonban van még egy figyelemreméltó kapcsolata Magyarországgal.

Az Asia Frontiers kötődik ahhoz a kínai üzleti körhöz, amely nagyot nyert a kormány egyik legellentmondásosabb projektjén, az idén felfüggesztett letelepedési kötvényprogramon. Habony cége ugyanazt a C&B Wise Consultants Company Limited nevű társaságot bízta meg a titkári feladatok ellátásával, amely a kínai kötvényárusító üzleti kör több cégének is dolgozik, és kettő közülük ugyanúgy a titkárcég irodájába van bejegyezve, mint Habony vállalkozása.
Document
Pages
Text
Zoom
«
Page 1 of 4
»



Ez nem jelenti azt, hogy ezek a cégek együtt is működnek, a C&B Wise-hoz hasonló titkárcégek jellemzően sok más társaságnak nyújtanak székhelyszolgáltatást. Megkérdeztük Habonyt, hogy miért épp azt a titkárcéget választotta Hongkong több ezer titkára és irodája közül, ahol a kötvényes társaságok is feltűntek. Az Asia Frontier ügyvédje cikkünk megjelenése után azt írta levélben: “Az Asia Frontier Ltd. és a letelepedési kötvények közvetítőinek címe és működési helye nem azonos. Az Asia Frontier Ltd. tevékenysége sem közvetlenül, sem közvetve nem kapcsolódik sem a magyar államhoz, sem a letelepedési kötvények közvetítőihez. Az ezzel ellentétes híresztelések valótlanok. A cég titkáraként megnevezett C&B Wise Ltd. több mint 500 cégnek nyújt székhelyszolgáltatást ugyanott." (Frissítve 2017.12.13. 16:59)

A letelepedési kötvényprogramot a Habonnyal régóta közeli viszonyban lévő Rogán Antal kezdeményezte még 2012-ben a parlament gazdasági bizottságának elnökeként. A külföldieknek pénzért letelepedési engedélyt kínáló kötvényprogram célja az volt, hogy forráshoz juttassa a magyar költségvetést. A programon viszont végül veszít az állam, mivel 5 év után vissza kell fizetnie a kötvény árát, ráadásul garantált 2 százalékos hozammal. Ezzel szemben a kötvények értékesítésével foglalkozó cégek, amelyeknek a vásárlók kezelési költséget fizetnek, milliárdokat nyertek az üzlettel. A kötvényeket értékesítő cégeket a Rogán által vezetett parlamenti bizottság választotta ki, és a legjövedelmezőbb piacnak számító Kínát kapta meg az a kör, amely feltűnt Habony hongkongi cége körül is.
Csak akkor tudjuk végezni ezt a munkát, ha vannak támogatóink.
Csatlakozz te is!
A hongkongi titkár

Hongkongban a helyi szabályok szerint minden cégnek kötelező egy titkárt kinevezni, ezt a posztot betöltheti természetes személy vagy cég is. A titkár feladatai közé tartozik a céges dokumentumok, beszámolók elkészítése és a cég törvényes működésének biztosítása.

Habony cégének, az Asia Frontiersnek a C&B Wise Consultants Company Limited nevű cég titkára. A C&B Wise-nak körülbelül negyven alkalmazottja van, és kifejezetten titkári szolgáltatások nyújtására szakosodott, mondta telefonon a Direkt36-nak a cég egyik szenior menedzsereként bemutatkozó Morris Poon. A titkárcégnek nincsen honlapja, és Poon nem akart az ügyfeleikről szóló kérdéseinkre telefonon válaszolni. Kérésére e-mailben is elküldtük a kérdéseket, de ezekre nem jelzett vissza.

A hongkongi cégnyilvántartás szerint a C&B Wise nem csak Habony cégének végez titkári feladatokat, hanem dolgozik a kötvényprogramban részt vevő HSSDM-nek is. Emellett a C&B Wise a titkára három olyan hongkongi cégnek is, amelyek magyarországi ingatlanokkal foglalkoznak. Ezek igazgatói, részvényesei között szintén a kötvényeket árusító üzleti kör jelenik meg.

A közelmúltig a C&B Wise volt a titkára az LSP International Limited nevű cégnek is, amely a kötvényprogram keretében Magyarországra költöző kínaiaknak ajánl különböző szolgáltatásokat. A cég weboldalán befektetési tippek is találhatók: többek között Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodáját, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Andrássy Rezidenciát ajánlják az ügyfeleknek.

A cégiratokon a C&B Wise címeként a Tung Hip Commercial Building elnevezésű, 26 emeletes irodaház 1702-es szobája van megadva. Az ingatlanos cégek közül kettő, a Hungary Holding Limited és a Budapest Property Holding Limited is ugyanerre a címre van bejelentve. Az Asia Frontier pedig Habony igazgatói kinevezésének napján tette át a székhelyét pont ugyanebbe a szobába.

Habony egy szentendrei lakótelepen

Habony a hongkongi cégbejegyzésnél saját címeként is egy különös helyet adott meg: a magyar cégeinél feltüntetett budapesti Aranykéz utcai lakás helyett egy szentendrei, a Püspökmajori-lakótelepen található cím, a Kondor Béla utca 28/B szerepel a hongkongi cégnyilvántartásban. Ebben a házban azonban Habonynak nincs lakása a földhivatal adatok szerint.

A ház kapucsengőjén szerepel viszont Halkó Gabriella neve, akit tavaly év elején neveztek ki a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatójának. A ház második emeletén van bejegyezve Halkó és Jáksó László közös cége, az Art&Title Produkciós Kft és a Halkó résztulajdonában álló Press&Belt Produkciós Iroda is, bár az ingatlan nem Halkó tulajdona. A Press&Belttől 2011 és 2013 között Habony körülbelül évi bruttó 3,5 millió forintot kapott a 444 szerint.

Halkó neve korábban annak a Szerb utcai háznak a kapucsengőjére is ki volt írva, amelynél Habony rendszeresen megfordult. Ebben a lakásban landoltak a 290 millió forint összértékű festmények is, amelyeket Halkó egyik cége, a Brand Lab Kft. áron alul bérelt a Szépművészeti múzeumtól.

Halkótól és Habonytól is megkérdeztük, miért szerepelhet a szentendrei ház a hongkongi nyilvántartásban, de egyikük sem válaszolt.
Habony ezt a szentendrei házat adta meg saját címeként a hongkongi cégiratokban. Fotó: Zöldi Blanka
Offshore lovagok

A drága ruhákat és kiegészítőket hordó, Ibizán bulizó Habonyról sokáig nem lehetett tudni, miből telik fényűző életmódjára, mivel hivatalos kormányzati funkciót nem töltött be, a nevén lévő cégek pedig nem termeltek nyereséget. A 444 szerint a NAV 2015-ben indított vizsgálatot az informális miniszterelnöki tanácsadó jövedelmével kapcsolatban. A lap szerint Habony ekkor azt mondta, hogy 2009 és 2013 között baráti, Andy Vajnától és Tombor Andrástól származó kölcsönökből származott a legfőbb bevétele.

Habony 2015-ben lett a fideszes médiabirodalom egyik legfőbb irányítója, a Lokált és a 888.hu-t kiadó médiacégéből tavaly 28 millió forint osztalékot vett ki. Ugyanebben az évben kezdett külföldön üzletelni: Londonban az idén elhunyt, Orbán Viktornak és a Fidesznek is tanácsot adó Arthur J. Finkelsteinnel alapított tanácsadócéget (ebből tavaly 37 millió forintnyi osztalékot vett ki a két tulajdonos), és 2015-ben szállt be a hongkongi Asia Frontierbe is.

December elején Hongkongot az Európai Bizottság az úgynevezett adóparadicsomi ,,szürke listára" tette. Ez azt jelenti, hogy a terület jelenlegi adószabályai nem felelnek meg az EU standardnak, de ígéretet tett azok megreformálására. A Tax Justice Network nemzetközi civil szervezet offshore pénzügyi központként, a világ harminc leginkább titkolózó joghatóságai között nevezi meg Hongkongot.

Az offshore cégek lehetővé teszik, hogy tulajdonosaik egyrészt rejtve maradjanak, másrészt kevesebb adót fizessenek máshol végzett tevékenységük után. Bár az ilyen cégek használata törvényes, az ezeket övező titkolózás és visszaélések miatt nemzetközi összefogással próbálják visszaszorítani az offshore üzleteléseket.

A 2010-es választási kampányában Orbán Viktor is ígéretet tett arra, hogy a kormányzása alatt vége lesz az “offshore-lovagok" világának. Azóta viszont a Panama-és Paradise Papers nemzetközi offshore kiszivárgásokban is találtunk korábbi fideszes képviselőt és kormányközeli üzletembereket. Azt is feltártuk, hogy a miniszterelnök testvére, ifjabb Orbán Győző is benne van egy offshore hátterű cégben.
Iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a nyomozásaink eredményéről!

Az elmúlt években Habony Árpád neve újra és újra felbukkant az offshore kötvényforgalmazó cégek hátterében. Az orosz állampolgároknak kötvényeket árusító VolDan cég mögött Habony grúz-izraeli ismerőseit fedezte fel a Heti Válasz. A 444.hu pedig azt derítette ki, hogy a kínai letelepedési üzletben érdekelt Jonathan Chan e-mail címét használták egy exkluzív hongkongi, Habony és barátnője nevére szóló helikopteres városnézés lefoglalásához. Idén nyáron pedig Demján Sándor társaságában, egy Makaóból érkező magánrepülőből kiszállva fényképezték le Habonyt. A Magyar Nemzet információi szerint Habonyék a ,,letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak a Makaó mellett fekvő Hongkongban".

A letelepedési programhoz fűződő kapcsolatáról és a hongkongi cégének tevékenységéről e-mailben tettünk fel kérdéseket Habony Árpádnak, de ezekre nem válaszolt.

A cikk elkészítésében közreműködött Karen Chang.


https://www.direkt36.hu/2017/12/13/habony-hongkong-asia-frontier-limited/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolgáltatásokat, állampolgároknak, cégnyilvántartás, kötvényprogramot, résztulajdonában, nyilvántartásban, kiszivárgásokban, megreformálására, kötvényprogramon, legjövedelmezőbb, figyelemreméltó, visszaszorítani, miniszterelnöki, cégbejegyzésnél, értékesítésével, magyarországgal, médiatulajdonos, tevékenységéről, tanácsadócéget, kötvényprogram, adóparadicsomi, szolgáltatások, törzsrészvénye, kapucsengőjére, médiabirodalom, menedzsereként, kötvényárusító, érdekeltségébe, felfüggesztett, magyarországra, üzletembereket, magánrepülőből, miniszterelnök, finkelsteinnel, lefoglalásához, elkészítésében, hongkongi cége, kínai letelepedési, forgalmas hongkongi, miniszterelnöki tanácsadó, helyi cégnyilvántartás, alapítás után, hongkongi dollár, éves beszámolóiból, tulajdonoson kívül, figyelemreméltó kapcsolata, kínai üzleti, kormány egyik, idén felfüggesztett, titkári feladatok, kínai kötvényárusító, titkárcég irodájába, Habony Árpádnak, Zöldi Blanka, Asia Frontier Limited, Habony Árpád, Asia Frontier Limitedbe, Asia Frontiers, Wise Consultants Company Limited, Megkérdeztük Habonyt, Asia Frontier, Asia Frontier Ltd, Wise Ltd, Rogán Antal, Asia Frontiersnek, Morris Poon, International Limited, Mészáros Lőrinc, Andrássy Rezidenciát, Tung Hip Commercial Building, Hungary Holding Limited, Budapest Property Holding Limited, Kondor Béla, Halkó Gabriella, Jáksó László, Art&Title Produkciós Kft, Press&Belt Produkciós Iroda, Brand Lab Kft, Andy Vajnától, Tombor Andrástól, Orbán Viktornak, Arthur, Asia Frontierbe, Európai Bizottság, Justice Network, Orbán Viktor, Panama-és Paradise Papers, Orbán Győző, Heti Válasz, Jonathan Chan, Demján Sándor, Magyar Nemzet, Karen Chang,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Jó nap volt  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Anyák napjára  A Magyar Költészet napja alkal...  Vannak emberek  Megígért békesség  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szívek  Ma van a magyar költészet napj...  Különleges  Spenót fasírttal  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Csend  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  A Magyar Költészet napja alkal...  A Magyar Költészet napja alkal...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Márai Sándor tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Szép estét  Kertem  képre írva  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hongkongi cége, kínai letelepedési, forgalmas hongkongi, miniszterelnöki tanácsadó, helyi cégnyilvántartás, alapítás után, hongkongi dollár, éves beszámolóiból, tulajdonoson kívül, figyelemreméltó kapcsolata, kínai üzleti, kormány egyik, idén felfüggesztett, titkári feladatok, kínai kötvényárusító, titkárcég irodájába, cégek együtt, titkárcéget választotta, kötvényes társaságok, letelepedési kötvények, magyar államhoz, ezzel ellentétes, letelepedési kötvényprogramot, parlament gazdasági, külföldieknek pénzért, magyar költségvetést, programon viszont, kötvény árát, kötvények értékesítésével, vásárlók kezelési, kötvényeket értékesítő, legjövedelmezőbb piacnak, hongkongi titkár, helyi szabályok, titkárt kinevezni, posztot betöltheti, titkár feladatai, céges dokumentumok, titkárcégnek nincsen, ügyfeleikről szóló, hongkongi cégnyilvántartás, kötvényprogramban részt, titkára három, kötvényeket árusító, kötvényprogram keretében, ingatlanos cégek, székhelyét pont, szentendrei lakótelepen, hongkongi cégbejegyzésnél, különös helyet, magyar cégeinél, házban azonban, földhivatal adatok, lakásban landoltak, hongkongi nyilvántartásban, szentendrei házat, hongkongi cégiratokban, drága ruhákat, nevén lévő, informális miniszterelnöki, legfőbb bevétele, fideszes médiabirodalom, évben kezdett, idén elhunyt, hongkongi Asia, úgynevezett adóparadicsomi, terület jelenlegi, világ harminc, offshore cégek, ilyen cégek, ezeket övező, offshore üzleteléseket, 2010-es választási, kormányzása alatt, miniszterelnök testvére, offshore hátterű, nyomozásaink eredményéről, elmúlt években, offshore kötvényforgalmazó, orosz állampolgároknak, exkluzív hongkongi, letelepedési programhoz, hongkongi cégének, cikk elkészítésében, szolgáltatásokat, állampolgároknak, cégnyilvántartás, kötvényprogramot, résztulajdonában, nyilvántartásban, kiszivárgásokban, megreformálására, kötvényprogramon, legjövedelmezőbb, figyelemreméltó, visszaszorítani, miniszterelnöki, cégbejegyzésnél, értékesítésével, magyarországgal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.