Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez a világ folyamata, tessék hozzászokni és nem pofázni
  2018-02-06 19:20:10, kedd
 
  Ez a világ folyamata, tessék hozzászokni és nem pofázni
Molnár Bálint | Ma | 8:04

Jóreggelt, jóreggelt mindenkinek! Hétfő után kedd és egyéb ilyen megszokott hülyeségek vannak most terítéken. Remélem, senki nem forgolódott álmatlanul az éjszaka folyamán, és kisimulva, kipihenten indul a nap.

Márpedig nem is akármilyen nap ez, még akkor is, ha semmilyen típusú falinaptárban nem szerepel (nem, még a Kiszel Tünde-félében sem) pirossal feltüntetve. Immár soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna, ha 2015. február 6-án a nemzet legokosabb Lajosa (nem, Kósa, nem rólad van szó ezúttal) nem úgy ébred fel, hogy ami a szívén, az a száján. Az egykori kollégiumi szobatárs ezen a napon döntött úgy, hogy különféle nem kormánybarát médiumoknak interjút ad, és kifejti, mit gondol ő valójában az ország miniszterelnökéről. A jelzőkkel sem fukarkodott (igen, ebben az esetben a geci jelzőként funkcionál), és amikor Bayer azon moralizál, hogy a rohadék Simicska dehumanizálta a drága országvezetőt, azért azon feltétlenül el kell mosolyodni. Egyébként semmi ok a derűre: az, hogy két minden hájjal megkent alak, a megromlott haverságuk okán három éve az ország feje fölött háborúzik, abban semmi jó nincs, de legalább szar ügy. Úgyhogy csak annyit akartam mondani, hogy három éves a G-nap, azt nem tudjuk, mi lett volna, ha nem így alakul, de azt pontosan tudjuk, hogy mi lett azáltal, hogy így alakult.

Innen ugorjunk is át a napindító jó hírek legjobbikához, miszerint Varga Mihály közepes képességű könyvelő és nagyon jó képességű rezsim-lojális politikai termék a Világgazdaságnak lelkendezte el, hogy Magyarország előtörleszti a Paks II. beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió eurót (mintegy 24,2 milliárd forint). Úgyhogy élünk mi a szerződésben rögzített előtörlesztési jogunkkal, mégpedig azért, mert

a kamatmegtakarítással járó tranzakciót a magyar gazdaság jó teljesítménye és a kedvező nemzetközi pénzpiaci helyzet lehetővé teszi.

Miután az utóbbi időben csak és kizárólag olyan statisztikákkal találkoztam, amelyekből a magyar gazdaságról a kormányzati sikerpropagandával tökéletesen ellentétes előjelű állításokat lehet kiolvasni, nem nagyon tudom értelmezni Varga doktor hurráoptimizmusát, de a választás előtt két hónappal ne legyenek speciális igényeim, nem igaz?

Tök jó amúgy, hogy Varga doktor szerint más területeken is minden rendben van. Például ő nem érzékelt semmit abból, hogy a havi bruttó 180 500 forintos garantált bérminimumot a kisebb kiskereskedelmi vállalkozások egyáltalán nem, vagy alig tudják kigazdálkodni. Pedig. Számos vidéki kisbolt került versenyképtelen helyzetbe. Csak akkor tudnának emelt bér fizetni a dolgozóiknak, ha megdupláznák az árakat. Akkor viszont elveszíti a vevőket. Ezért nem emelnek árakat, így viszont a dolgozóik pattannak meg. A munkaerőhiány olyan súlyos, hogy sok helyen csak bizonyos napokon nyitnak ki a boltok. Noha a boltosok speciális járulékcsökkentésről egyeztetnének a kormánnyal, Varga szerint nem lesz semmiféle járulékcsökkentés, ők nem látnak problémát. Ezzel párhuzamosan Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara elnöke és bukott csempés, aki mindenhez is ért elmagyarázta, hogy ez van:

Hangsúlyozom, a világ folyamata ilyen, a fiatalok elmennek a városba, elmennek egy nagyobb településre, netalán tán külföldre, és a nyugdíjasok maradnak ezekben a kis falvakban.

Tehát ha jól értjük, a nyugdíjasok, az idős emberek, akik nem tudnak már felkerekedni és elmenni máshova, oldják meg, ahogy akarják, mert ez a világ folyamata. Jól van akkor. Nem baj, mert legalább a multinacionális cégeket jól kitömték közpénzzel, a kisvállalkozások meg így jártak.

Nem is értem, mi a probléma, mert mindeközben vannak olyan települések is, ahol hosszú évek óta egyáltalán nincs körzeti orvos. Nem az van, hogy egy héten csak egyszer rendel, hanem egyáltalán nincs. Példának okáért: a Borsod megyei Felsőtelekesnek tizenhárom éve nincs saját háziorvosa. A helyettesítő orvos hetente kétszer rendel. A közeli Szuhogyban 2006 óta üres a körzet, míg a Nógrád megyei Szirákon öt éve nem találnak háziorvost. Két helyettes doktor látja el a falut. Közben a Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. Tudom én, hogy álhírek, álhírek, álhírek, lehet erre is elmúltnyolcévezni, vizitdíjazni, gyurcsányozni, szocialista kórházbezárásokkal jönni, de kurva nagy a szar, elvtársak.

A kormányzati kompetencia és hozzáértés másik zászlós hajója, az humántárca betanított esztergályosból pappá avanzsált vezetője is megmondta a tutit tegnap, amikor az Országos Onkológiai Intézetben tartott sajtótájékoztatót a rák elleni küzdelem világnapján, ahol átadott egy 1,7 milliárd forint értékű sugárterápiás eszközt. Helyes. Jó hír, nem álhír, fontos pillanat. A kevésbé jó hír, hogy évente 80 ezer rákos megbetegedést regisztrálnak Magyarországon, ahol 33 ezren halnak meg a betegségben, ez pedig az összes halálozás negyedét jelenti. Balog kénytelen volt elismerni, hogy uniós összehasonlításban sem állunk túlságosan jól ebben az ügyben. Hát tényleg nem: az uniós átlagnál harmadával többen halnak meg rákban Magyarországon. Ehhez, meg az összes többi egészségügyről szóló álhírhez képest aggasztónak mondható, hogy kies hazánkban nincsen különálló egészségügyi minisztérium sem, és azt a vízfejű intézményt ahova összecsaptak minden, a kormány számára kínos, egyébként stratégiai fontosságú területet, azt egy ilyen kesztyűbáb vezeti. Ez aztán végképp tragédia.

A semennyire nem fontos hírek című fejezetből ide kívánkozik, hogy az atv.hu értesülései szerint Fodor Gábor egyszemélyes liberális párt nem kap befutó helyet az MSZP-Párbeszéd közös listáján. Az MSZP elnöksége 12-1 arányban leszavazta Fodort, egyedül Molnár Gyula MSZP-elnök támogatta a liberálisok vezetőjének befutó helyen való szerepeltetését. Azt én mondjuk eddig se értettem, hogy Fodor Gábor mely kiemelkedő tevékenységére és komolyan vehető támogatottságára hivatkozva tarthatna igényt ilyen előkelő pozícióra bármilyen listán, de biztos én vagyok kevés ehhez. Cicák és harcok, hát ez van.

Közben a való világban 10 százalékkal nőhet a liszt ára, vagyis minden bizonnyal drágul a kenyér is. Az áremelkedés ugyan nem jelentős, ám azoknak, akiknek minden fillér ki van számolva, akiknek sakkozniuk kell a sárga csekkekkel, akiknek meg kell gondolniuk minden egyes nap, hogyan osztják be azt a keveset is, ami van, nos nekik bármilyen drágulás drágulás.

Egyébként a Magyar Nemzet úgy tudja, kormányhivatalnokok készíthettek hamis okiratokat ukrán állampolgároknak. Hajdúdorogon négy embert vettek őrizetbe az ügyben. A hivatalnokokat január 24-én nagy létszámú, golyóálló mellényekkel is felszerelt rendőri egységek vettek őrizetbe Hajdúdorogon másik két magyar magánszemély társaságában. A nagyszabású rendőri akciót a lap hajdúdorogi forrásai egy kiterjedtebb bűnözői hálózatot sejtető, szövevényes ügy indokolhatta. A cikkből kiemelném az alábbi részt: - Mindenki tud az ügyről, de mi se névvel, se névtelenül nem nyilatkozhatunk semmiről. Ezt adták utasításba - mondták a lap munkatársainak egy helyi oktatási intézmény előtt álló iskolai dolgozók, emlékeztetve őket a köznevelési alkalmazottak központilag elrendelt kommunikációs tilalmára.

Akkor hát ne csépeljem tovább a szavakat, nem igaz? De! Muzsikáljunk, mert az mindig jót tesz, aztán lesz valami. Nem mondom, hogy vigyázzanak egymásra, mert azt már Czibere államtitkár tegnap elmondta.


https://kolozsvaros.com/rovidek/ez-a-vilag-folyamata-tessek-hozzaszokni-es-nem-po fazni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: finanszírozására, világgazdaságnak, támogatottságára, kisvállalkozások, állampolgároknak, szerepeltetését, versenyképtelen, kiskereskedelmi, statisztikákkal, esztergályosból, nyilatkozhatunk, multinacionális, felsőtelekesnek, tevékenységére, egészségügyről, munkatársainak, magyarországon, előtörlesztési, hivatalnokokat, gyurcsányozni, egyeztetnének, megbetegedést, falinaptárban, regisztrálnak, sugárterápiás, kigazdálkodni, legjobbikához, munkaerőhiány, országvezetőt, dehumanizálta, alkalmazottak, kommunikációs, teljesítménye, vállalkozások, kereskedelmi, dolgozóiknak, világ folyamata, éjszaka folyamán, nemzet legokosabb, egykori kollégiumi, napon döntött, geci jelzőként, rohadék Simicska, drága országvezetőt, megromlott haverságuk, ország feje, szerződésben rögzített, magyar gazdaság, kedvező nemzetközi, utóbbi időben, magyar gazdaságról, választás előtt, Molnár Bálint, Kiszel Tünde-félében, Varga Mihály, Paks II, Parragh László, Országos Onkológiai Intézetben, Fodor Gábor, Molnár Gyula MSZP-elnök, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  Png virág  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png ház  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Rátalálsz  Egy lelki imádság  Elköszönt  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Popper Péter szavai  Julian Brass gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png férfi  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alvó cicák  Png rózsa csokor  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nagyon különös  Bounty krémes  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bertolt Brecht -től idézet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hiányzik  képre írva  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Esti kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bounty krémes  Julian Brass gondolata  A másik dolog,  A másik dolog,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png cica  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Fehér virág  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
világ folyamata, éjszaka folyamán, nemzet legokosabb, egykori kollégiumi, napon döntött, geci jelzőként, rohadék Simicska, drága országvezetőt, megromlott haverságuk, ország feje, szerződésben rögzített, magyar gazdaság, kedvező nemzetközi, utóbbi időben, magyar gazdaságról, választás előtt, havi bruttó, kisebb kiskereskedelmi, dolgozóik pattannak, munkaerőhiány olyan, boltosok speciális, fiatalok elmennek, nagyobb településre, nyugdíjasok maradnak, idős emberek, multinacionális cégeket, héten csak, helyettesítő orvos, közeli Szuhogyban, kormányzati kompetencia, humántárca betanított, tutit tegnap, összes halálozás, uniós átlagnál, összes többi, vízfejű intézményt, kormány számára, ilyen kesztyűbáb, liberálisok vezetőjének, való világban, áremelkedés ugyan, sárga csekkekkel, hivatalnokokat január, nagyszabású rendőri, kiterjedtebb bűnözői, cikkből kiemelném, alábbi részt, helyi oktatási, köznevelési alkalmazottak, finanszírozására, világgazdaságnak, támogatottságára, kisvállalkozások, állampolgároknak, szerepeltetését, versenyképtelen, kiskereskedelmi, statisztikákkal, esztergályosból, nyilatkozhatunk, multinacionális, felsőtelekesnek, tevékenységére, egészségügyről, munkatársainak, magyarországon, előtörlesztési, hivatalnokokat, gyurcsányozni, egyeztetnének, megbetegedést, falinaptárban, regisztrálnak, sugárterápiás, kigazdálkodni, legjobbikához, munkaerőhiány, országvezetőt, dehumanizálta, alkalmazottak, kommunikációs, teljesítménye, vállalkozások, kereskedelmi, dolgozóiknak, megdupláznák, helyettesítő, párhuzamosan, magyarország, felkerekedni, bérminimumot, elmagyarázta, hangsúlyozom, szerződésben, előtörleszti, vizitdíjazni, egyszemélyes, összecsaptak, egészségügyi, kiterjedtebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.