Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Orbán és bandája nem véletlenül verte szét a jogállam
  2018-02-15 17:24:30, csütörtök
 
   
 
,,Orbán és bandája nem véletlenül verte szét a jogállamot..."
Írta:
Kardos Ernő -
2018-02-14


A magyar kormánykörök meglehetősen idegesen reagáltak az Európai Csalás Elleni Hivatal nyilvánosságra került jelentésére. A gyanú szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István bűnszövetkezet szervezése révén juthatott milliárdokhoz. A szenzáció a világlapok vezető témája is lett, a New York Times egyenesen címoldalon tálalta a magyar kormányfő családjának korrupciós ügyét. Viszont Lázár János igyekezett minden felelősséget a mára kormányellenséggé vált, de az eset időpontjában még Fidesz szekértolójának számító Simicska Lajosra kenni. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Bokros Lajos szerint az Európai Unió kezdeményezni fogja a bűnösök felelősségre vonását. A MOMA elnöke szerint minden egyes nap, amivel Orbán Viktor uralma hosszabb lesz, tovább löki az országot a szakadék felé.Gondolja, hogy a kormányfő családja elleni nyomozás elől korábban kitérő hatóságok immár rákényszerülnek a helyzet tisztázására?

Ha a hazai hatóságok nem végzik el a dolgukat, az komolyan befolyásolhatja a közelgő választások kimenetelét. Az embereknek elegük van a szemérmetlen, állami korrupcióból, a felülről működtetett bűnszövetségből. Ezen túl az uniós intézmények később újabb eljárásokat kezdeményezhetnek a magyar kormány ellen. Ezek a vizsgálatok az áprilisi választások előtt már nem zárulhatnak le, ugyanis a csalás elleni hivatal lehetősége kimerül abban, hogy a nyomozásuk lezárása után értesítette a magyar vádhatóságot. Ha a magyar nyomozó hatóságok megtagadnák a feladatuk elvégzését, akkor az unió vezetése komoly lépésekre szánhatja el magát. Azt nem kéne megvárni.

Tételezzük fel, hogy nem nézik tétlenül, ami nálunk történik, de vajon milyen lehetőségei lehetnek az Európai Uniónak?

Amennyiben világossá válik, hogy egy állam olyan bűnszövetkezet fogságába került, amely visszaél a nyugati adófizetők pénzével, akkor eljárást indíthat az adott ország kormánya ellen. Ne felejtse el, hogy itt olyan törvénysértések történtek, amelyek az európai mellett a magyar jogot is sárba tiporják. Ezek után az unió megvonhatja azt a támogatást, ami Magyarországnak jelenleg jár.
- Hirdetés -

Tudni kell, hogy az állami beruházások 80 százalékát az európai pénzekből finanszírozzák. a 2020-ig járó pénzügyi keretből származó alapoknak a túlnyomó többségét a magyar büdzsé már megelőlegezte. Ha ezek a pénzek nem folynak be az unió költségvetéséből, akkor az összeg a hazai költségvetési deficitet fogja növelni. Szétszakadhat a magyar államháztartás, vagy csődbe is, ez lehet a hosszú távú következmény.

Rövidtávon veszélybe kerülhet az uniós tagságunk, ugyanis nem tudom elképzelni, hogy az európai parlament néppárt-családja, közte Angela Merkel pártja elviselné, hogy Magyarország kormánya a bűnszövetkezetként működjön.

A magyar kormányfő vejének ügyével, az Elios több tízmilliárdosra tehető visszaélésével, illetve annak gyanújával már a New York Times is címoldalon foglalkozik, s persze a többi világlap is. Gondolja, hogy ezek után a magyar ügyészség képes majd a nyomozás megtagadására?

A magyar ügyészség Polt Péter vezetésével mindenre képes, jogi értelemben. Ha úgy dönt, hogy nincsenek nyomok, vagy nem történt bűncselekmény, akkor gyanú esetén is megtagadják a nyomozást. Még akkor is, ha az egész ország rendőrért kiált, ahogy számos esetben megtörtént. Sokszor leírtam már, hogy Orbán és bandája nem véletlenül verte szét a jogállamot. A Fidesz önkényuralma a jogállam felszámolását pont azzal kezdte, hogy akadályozta és felszámolta a nyomozóhatóságok függetlenségét, és az igazságszolgáltatás pártatlanságát. Megszüntette a sajtószabadságot, s igyekszik megfélemlíteni, szétverni a civil társadalmat. Így ugyanis nincs semmiféle korlátja a bűnszövetkezet aljas hatalmának.

Épp a demokrácia visszaállítását szolgálta volna az ön által javasolt 500 napos program, amely azt feltételezte, hogy valamennyi párt - közte a Jobbik - közös listán igyekszik legyőzni Orbán Viktort. Ha ez megtörténik, akkor a fékek és ellensúlyok visszaállítását követően új választást írnak ki.

Sajnos, az 500 napos programot a pártok figyelmen kívül hagyták, egyetlen ellenzéki párt sem reagált rá. Pedig közösen visszaállíthattuk volna a jogállam minimumát; újra normálisan működhetett volna az ügyészség, a bíróság, a sajtó és a civil világ. Ezen túl, a terv konkrét lépéseket tartalmazott a szegénység felszámolására, mert Magyarország az elmúlt nyolc évben leszakadt már a kelet-európai szomszédjaitól is, s reménye sincs arra, hogy a nyugathoz felzárkózzon. A program fontos pontja volt a korrupció elleni küzdelem, aminek fontosságát az OLAF jelentés különösen aláhúzza. Amikor a korrupció a legmagasabb hatalmi szinten dühöng, amikor maga az állam szakmányban dézsmája a közös vagyont, akkor legalább Románia szintjére kellene eljutni, ahol a korrupció ellenes ügyészség ezer politikus után nyomozott, ezek közül százat börtönbe is küldött, közöttük miniszterek is akadtak. Valami hasonlóra nekünk is szükségünk lenne. Ezen kívül persze meg kéne változtatni a választási rendszert is, mert a jelenlegi egyfordulós: csalásokra ad lehetőséget, az ellenzék jogai folyamatosan csorbulnak. Végül abba kellene hagyni a kiszerű, nevetséges szabadságharcot az unió ellen. Az Orbán kormány ugyanis pont azt a kezet harapja, amely pénzt ad az államcsőd elkerülésére. Ezt a programot a választások után összeálló ellenzéki szövetség még meg tudná valósítani.

Figyelemre méltó Mellár Tamásnak az a nyilatkozata, hogy ha nem az ellenzék győz - amire ma jó esély van - akkor a Fidesz úgy is belebukik a következő kormányzásba. Egyetért?

Miután a magyar nemzet az elmúlt nyolc évben szánalmas állapotba került, ezért a demokratikus ellenzék kötelessége, hogy harcoljon a gonosz, az erkölcstelen, és tolvaj önkényuralom leváltásárét. Minden egyes nap, amivel Orbán Viktor uralma hosszabb lesz, tovább löki az országot a szakadék felé, s nehezebbé teszi a zsákutcából való kilábolást. Ez előbb-utóbb biztosan elkövetkezik, de nem mindegy, hogy mikor.

Viszont a jelenlegi mandátumbecslések szerint kicsi az esély a kormány megbuktatására, mert politikai megfontolások miatt a Jobbikkal a demokratikus baloldal nem akar együttműködni.

Amíg lehet, az együttműködés lehetőségét az utolsó pillanatig nyitva kell hagyni, mert az országnak elege van abból az önkényuralomból, amely szétveri a nemzet egészségét. Megmérgezi, gyűlölettel telíti a lelkeket, szétveri a társadalom szolidaritását. Ilyen körülmények között az utolsó pillanatig az a kötelessége minden hazafinak, hogy a demokratikus erők egységéről, szövetségéről beszéljen.

A szövetségről könnyű beszélni, de nehéz megkötni. Ön is hiába tárgyalt a Demokratikus Koalícióval vagy az Szocialista Párttal négy hónap alatt semmiben nem állapodtak. Ön azt mondta, hogy átverték, partnerei pedig azt, hogy hiába hívták ön a listára nem ment. Így sokra nem mennek... nem gondolja?

Partnereim a saját listájukra személy szerint csak engem, s nem pártomat akarták felvenni, de én nem keresek munkát. Mi konzervatív, jobbközép irányba haladó, szabadságelvű, nemzeti ihletésű párt vagyunk, amelynek önálló erőként helye volna a magyarországi politikai palettán. Tehát a baloldali pártok ajánlata akkor lett volna számunkra elfogadható, ha néhány kerületben saját nevünk, pártlogónk alatt a demokratikus baloldal támogatja a mi egyéni jelöltjeinek. Ilyen ajánlat nem érkezett, a megállapodás így lehetetlenné vált.

Közös lista fel sem vetődhetett, hisz akkor 10 százalékot kéne elérniük, amire kicsi az esélyük. Vagy erre nem is gondoltak?

Dehogy, hiszen látjuk, hogy milyen mértékben küszködik az MSZP és a Párbeszéd a közös teljesítményért, hisz ők bevállalták az említett 10 százalékot, ami elég kockázatos. Viszont ha a teljes ellenzék hajlandó lett volna közös listát állítani, akkor abban a pártom, a Modern Magyarország is részt vett volna, de azt mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármely baloldali párt listájára ,,felkéredzkedjünk". Az erre való ajánlat ugyanis nem ajánlat.

De a koordinált indulás elvileg még lehetséges?

A legutolsó pillanatig nem zárjuk ki egy tisztességes megállapodás lehetőségét.

Ha nem lesz ilyen, akkor hogyan indulnak a választáson?

Erre majd csak akkor tudok válaszolni, amikor 35 képviselő-jelöltünk túl lesz az aláírásgyűjtésen, ami elkezdődik hétfőn. Utána lehet szó bármiféle egyezkedésről, ugyanis az utolsó pillanatig mindenki visszaléphet a másik javára.

Figyeli a közvélemény-kutatási adatokat?

Nem, és nem is bízom bennük. Arra fogok koncentrálni, hogy valamennyi jelöltünk összeszedje a szükséges ajánlásokat, s azután, ha van még készség a baloldal egyes pártjai részéről, akkor nyitottak vagyunk a tárgyalásra. Egyébként pedig igyekszünk a legjobban szerepelni a választásokon.

http://fuhu.hu/orban-es-bandaja-nem-veletlenul-verte-szet-jogallamot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felkéredzkedjünk, nyomozóhatóságok, költségvetéséből, aláírásgyűjtésen, sajtószabadságot, visszaállítását, szekértolójának, tízmilliárdosra, hírügynökségnek, bűnszövetségből, önkényuralomból, rákényszerülnek, törvénysértések, szabadságharcot, teljesítményért, befolyásolhatja, magyarországnak, szolidaritását, visszaélésével, szomszédjaitól, államháztartás, bűnszövetkezet, felszámolására, megbuktatására, finanszírozzák, megfélemlíteni, függetlenségét, nyilvánosságra, pártatlanságát, megtagadására, szétszakadhat, megfontolások, bűncselekmény, felszámolását, megelőlegezte, szabadságelvű, magyar kormánykörök, gyanú szerint, világlapok vezető, magyar kormányfő, mára kormányellenséggé, eset időpontjában, bűnösök felelősségre, szakadék felé, kormányfő családja, helyzet tisztázására, hazai hatóságok, komolyan befolyásolhatja, közelgő választások, embereknek elegük, felülről működtetett, uniós intézmények, Kardos Ernő, Európai Csalás Elleni Hivatal, Orbán Viktor, Tiborcz István, York Times, Viszont Lázár János, Simicska Lajosra, Független Hírügynökségnek, Bokros Lajos, Európai Unió, Európai Uniónak, Angela Merkel, Polt Péter, Orbán Viktort, Mellár Tamásnak, Demokratikus Koalícióval, Szocialista Párttal, Modern Magyarország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus szeretete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Remélem megértésre talál szava...  Képes üzenet !  Facebookon kaptam  Tulipánok  Facebookon kaptam  Png nő  Isten  Jézus szeretete  Facebookon kaptam  Tulipánok  A kutyák 96 százalékos pontoss...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Jó éjszakát!  Az ember erősebb, mint a sors  Imunex Alga komplex gyógyhatás...  Jó éjszakát !......  Tulipánok  2680 az új fertőzött, elhunyt ...  Csodálatos előadás.......  Madárvilág......  Meghitt - áldott Vasárnapot kí...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány virágkosárral  Te akkor érsz haza  A vallásos ember botránya  Az egyensúly a kulcsa  A Nemzet fája, melynek van tör...  A híres SZEGEDI szalámi......  Facebookon kaptam  Te akkor érsz haza  A sikeres és a sikertelen  Ha úgy érzed, sínen van az éle...  Szép tavaszi napot!  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Voltál-e már úgy  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Png virág  Isten szeretete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kislány virágkosárral  A divatos világ........  Facebookon kaptam  Tulipánok  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Jézus szeretete  Barit-fluorit-kálcit  Oly szép a világod ember,  Jézus Krisztus  Szép estét - jó éjszakát kívá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  Látogatóimnak szeretettel........  Krisztus  Jézus szeretete  A vallásos ember botránya  Tulipánok  Natur arany  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Izületi gyulladásra - gyógynöv...  Megállapodni azt jelenti, hogy...  Rózsa csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Hatvanfokos  Facebookon kaptam Annuska bar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tulipánok  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Vonzás  G.Hajnóczy Rózsa tollából  Png rózsa csokor  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A híres SZEGEDI szalámi......  Kalkofyllit  Harmónia......  Tavaszi kép  Egészségünkért-érdemes megfont...  A vallásos ember botránya  Megállapodni azt jelenti, hogy...  Ha valakinek  Facebookon kaptam  Szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus szeretete 
Bejegyzés Címkék
magyar kormánykörök, gyanú szerint, világlapok vezető, magyar kormányfő, mára kormányellenséggé, eset időpontjában, bűnösök felelősségre, szakadék felé, kormányfő családja, helyzet tisztázására, hazai hatóságok, komolyan befolyásolhatja, közelgő választások, embereknek elegük, felülről működtetett, uniós intézmények, magyar kormány, áprilisi választások, csalás elleni, nyomozásuk lezárása, magyar vádhatóságot, magyar nyomozó, feladatuk elvégzését, unió vezetése, állam olyan, nyugati adófizetők, adott ország, európai mellett, magyar jogot, unió megvonhatja, állami beruházások, európai pénzekből, 2020-ig járó, túlnyomó többségét, magyar büdzsé, unió költségvetéséből, hazai költségvetési, magyar államháztartás, hosszú távú, uniós tagságunk, európai parlament, többi világlap, magyar ügyészség, nyomozás megtagadására, egész ország, jogállam felszámolását, nyomozóhatóságok függetlenségét, civil társadalmat, bűnszövetkezet aljas, demokrácia visszaállítását, pártok figyelmen, jogállam minimumát, civil világ, terv konkrét, szegénység felszámolására, elmúlt nyolc, kelet-európai szomszédjaitól, nyugathoz felzárkózzon, program fontos, korrupció elleni, legmagasabb hatalmi, állam szakmányban, közös vagyont, korrupció ellenes, választási rendszert, jelenlegi egyfordulós, ellenzék jogai, unió ellen, kezet harapja, államcsőd elkerülésére, választások után, ellenzék győz, következő kormányzásba, magyar nemzet, demokratikus ellenzék, zsákutcából való, jelenlegi mandátumbecslések, kormány megbuktatására, demokratikus baloldal, együttműködés lehetőségét, utolsó pillanatig, országnak elege, nemzet egészségét, társadalom szolidaritását, demokratikus erők, szövetségről könnyű, saját listájukra, magyarországi politikai, baloldali pártok, közös teljesítményért, teljes ellenzék, erre való, koordinált indulás, legutolsó pillanatig, tisztességes megállapodás, másik javára, szükséges ajánlásokat, baloldal egyes, legjobban szerepelni, felkéredzkedjünk, nyomozóhatóságok, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2822
  • e Hét: 7305
  • e Hónap: 17733
  • e Év: 193095
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.