Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy bagázs szánalmas, kisstílű, nacionalista senkiházi megpr
  2018-02-18 10:37:16, vasárnap
 
 
Egy bagázs szánalmas, kisstílű, nacionalista senkiházi megpróbál soviniszta játékot űzni a történelmi tényekkel

Nemzetközi sajtószemle


2018. február 18. - Szelestey

http://m.blog.hu/b1/b1/image/orbkac.jpeg

Magyarország és Lengyelország nem maradhat az unió tagja, ide legalábbis ki kell kerülnie a nagy kedvezményezettek sorából, ha továbbra is szabotál.
Nacionalista kitaláció, hogy a nyugati konszernek kizsákmányolják Közép-Európát.
Vajon miért nem csinált semmit a magyar légelhárítás, amikor érzékelte Ukrajna felől az embercsempész repülőgépet?

New York Times

nyt.png

A kommentár arra figyelmezteti a lengyeleket, hogy ébredjenek fel, amíg nem késő és a végsőkig vívják meg a forradalmat az alkotmány védelmében. Pillanatnyilag úgy áll, hogy sodródnak az illiberalizmus és a történelem újraírása felé, vagyis követik a jól kitaposott magyar ösvényt a demokrácia korlátozása irányában. Ez a legveszedelmesebb fejlemény Európában a berlini fal leomlása óta. A modellt Magyarország jelenti, ahol Orbán 8 éve módszeresen dolgozik az illiberális programon és egyre gyorsabb léptekkel halad. A Jog és Igazságosság bélyegző automatát csinált a parlament alsóházából. Az igazságügy, beleértve az Alkotmánybíróságot mind inkább a hatalom ellenőrzése alá kerül, a vége az lehet, hogy lezárul az alkotmányos kormányzás és a lengyel demokrácia maga.

Ki kell mondani, hogy Lengyelország a nacionalista reakció zászlóvivője lett, köszönhetően a Kaczynski agyrémének a migrációs hullámokról és az EU beavatkozásáról. Továbbá, igazolatlanul hiányzik a küzdelemből Trump USÁ-ja, amely potenciálisan a fő bástya az illiberalizmus felemelkedésének meggátlására. A harmadik, hogy Lengyelország és Magyarország napjainkban közvetlen fenyegetést jelent az unió számára, amely a demokrácia, az egyenlőség, a jogállam és az emberi jogok pillérein nyugszik. Erőteljesen végig kell vinni a Brüsszel által indított eljárást, amely a lengyel szavazati jog felfüggesztésébe torkollhat.

Varsó és Budapest nem szabotálhat anélkül, hogy az ne kerülne számukra a tagságba, illetve nem lehetséges, hogy ez esetben továbbra is kiemelt támogatottak legyenek. Az utolsó a legsúlyosabb, nevezetesen hogy ha nincsenek független bíróságok, ha megy az igazság, akkor vele együtt távozik a szabadság is, vagyis megnyílik az út a guillotine és a gulág felé. Épp ezért az igazság elleni átfogó támadás részének kell tekinteni a holokauszt-törvényt. Egy bagázs szánalmas, kisstílű, nacionalista senkiházi megpróbál soviniszta játékot űzni a történelmi tényekkel, miközben illiberális módon elárulja, milyen nagyszerű módon járult hozzá Lengyelország az európai szabadsághoz.

Die Presse

die_presse.jpg

Az osztrák kancellár szerint az unióban nem a nagy halak eszik meg a kicsiket, hanem a gyorsabbak a lassabbakat. Kurz a müncheni biztonsági konferencián fejtette ki véleményét Európáról. Úgy kezdte, hogy a helyzet meglehetősen kiábrándító. A földrészt válságövezetek veszik körül, Ukrajnában nem jutnak nyugvópontra a dolgok, az arab tavaszból tél lett, és Afrika felől egyre nagyobb a migrációs nyomás. Közben Amerika visszavonul a világszínpadról, a helyére Kína nyomul be. Az EU viszont párszor rossz útra tévedt, illetve bénító belső vitákba keveredett Észak és Dél, valamint Kelet és Nyugat között. Épp ezért a politikus azt javasolja, hogy a szervezet a legfontosabbakra összpontosítson, hagyjon fel a túlszabályozással. Sürgette a külső határok ütőképes védelmét, és habár Ausztria semleges, a kormányfő az európai biztonsági és védelmi együttműködés elmélyítését szorgalmazta. Azon kívül fontosnak tartja az unió karcsúsítását, azaz hogy csak fele annyi biztos legyen, mint most, illetve EP jöjjön ki kevesebb képviselővel. Egyúttal megőrzendőnek nevezte a keresztény-zsidó Európát, amelyet a Felvilágosodás eszméi határoznak meg.

NZZ

nzz.jpg

Az újság levezeti, hogy miért téves Thomas Piketty tétele, miszerint a nagy nyugati cégek kizsákmányolják Kelet-Közép-Európát. A nacionalista pártok persze kapva kapnak a francia sztárközgazdász elméletén, miszerint a Nyugat jócskán keresett a keleti nyitáson, és a konszernek sokkal több pénzt vonnak a térségből, mint amennyi oda befolyik. Továbbá, hogy a keleti munkaerő erősen alulfizetett. Ezt szajkózzák Varsótól Budapestig és az ebből eredő rosszkedv csak fokozza a kisebbségi komplexust. Mármint hogy másodrendű tagoknak tekintik őket.

Első ránézésre valóban úgy látszik, hogy a Visegrádi Csoportból több pénzt szivattyúznak ki, mint amennyi odaáramlik, csak éppen kicsit alaposabban tanulmányozva a helyzetet, azt látjuk, hogy a befektetők nagyon sokszor visszaforgatják a megtermelt nyereséget. Lengyelországban pl. ez a profit felét jelenti, ám statisztikailag nem jelenik meg. Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy nyugati üzleti partnerek csak akkor helyezik ki Keletre a pénzüket, ha megfelelő haszonnal számolhatnak. Különféle kimutatások szerint a kulcs 8-10 % között volt tavaly, de ez egyáltalán nem rí ki a vonatkozó nemzetközi adatok közül. További kérdés, hogy mennyi adót fizetnek a külföldi vállalkozások? Itt már akad némi bibi, de nem véletlenül, mert ezek az országok különböző kedvezményekkel próbálták meg becsábítani a tőkét. Viszont az igaz, hogy a célországok nagy bevételektől esnek el, ha a jövedelem után a nyugati anyavállalatnál adóznak.

Ugyanakkor nem szabad a hazairányított magánpénzeket az uniós támogatásokkal egybevetni, mert ez éppen olyan, mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze. Vagyis mindent egybevéve, a kizsákmányolás leginkább nacionalista mítosz. A másik oldalon ugyanakkor az van, hogy a rendszerváltás után ezek az államok nem tudtak volna kilábalni rettenetes gazdasági helyzetükből a külföldi beruházók nélkül. Azon kívül ily módon hozzájutottak a know how-hoz is. Az előnyök jelentkeznek ott is, hogy a lengyeleknél a reálbér 1995 óta kereken 75 %-kal lett nagyobb, a lakosság nagy részének jelentősen emelkedett az életszínvonala.

Die Presse

die_presse.jpg

A lap figyelemre méltónak tartja, hogy a közelmúltban Kelet-Magyarországon rekedt ukrán embercsempész repülőgép 53 kilométer mélyen be tudott nyomulni az országba, minden akadály nélkül. Vagyis bebizonyosodott, hogy igazak a híresztelések, miszerint migránsok légi úton is bejuthatnak az EU területére. Pedig eddig kinevették, ha valaki ilyesmit állított. Egyébként most is csak véletlenül látta meg egy szolgálaton kívüli rendőr a gépet, ennek köszönhetően fogták el a 8 vietnámi és 3 afgán utast. Egy ember közülük menedéket kért, a többieket átadták az ukrán hatóságoknak. Amúgy a fuvarért 3-4 ezer eurót fizettek. A pilóta továbbra sincs meg.

Az persze már régóta köztudomású, hogy a határtérségben drónokkal csempésznek pl. cigarettát. Az embercsempészet azonban nem volt közismert, noha helybéliek is kerestek rajta, mivel ők vitték tovább sofőrként a menekülteket nyugatra. An-2-es különben azért tudott ilyen messze berepülni magyar területre, mert alkalmas arra, hogy igen lassan és kis magasságban haladjon, akár 170-220 méter hosszan képes le- és felszállni, méghozzá még mezőn is. Ugyanakkor a magyar védelmi tárca azt állította, hogy a gépet már az ukrán légtérben észlelték, de azután eltűnt. De hogy ezek után a hatóságok miért nem tettek semmit, az idáig nem derült ki.

http://b1.blog.hu/2018/02/18/egy_bagazs_szanalmas_kisstilu_nacionalista_senkihazi _megprobal_soviniszta_jatekot_uzni_a_tortenelmi_#more13677898
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felfüggesztésébe, legfontosabbakra, lengyelországban, felemelkedésének, kizsákmányolják, összpontosítson, sztárközgazdász, kedvezményekkel, statisztikailag, beavatkozásáról, bebizonyosodott, visszaforgatják, embercsempészet, anyavállalatnál, világszínpadról, pillanatnyilag, illiberalizmus, magyarországon, rendszerváltás, hazairányított, felvilágosodás, életszínvonala, kizsákmányolás, határtérségben, támogatásokkal, válságövezetek, embercsempész, figyelmezteti, igazolatlanul, szivattyúznak, lengyelország, tanulmányozva, megfeledkezni, potenciálisan, híresztelések, vállalkozások, bagázs szánalmas, történelmi tényekkel, unió tagja, nagy kedvezményezettek, nyugati konszernek, magyar légelhárítás, embercsempész repülőgépet, kommentár arra, végsőkig vívják, alkotmány védelmében, történelem újraírása, demokrácia korlátozása, legveszedelmesebb fejlemény, modellt Magyarország, illiberális programon, parlament alsóházából, York Times, Trump USÁ-ja, Közben Amerika, Thomas Piketty, Varsótól Budapestig, Visegrádi Csoportból,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Png rózsa csokor  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Adakozás  Sokan azt tartják  Alázat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png nő  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Mi lenne ha  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem méltó hozzád  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png telefon  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Png fotel  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nagyon különös  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png rózsa csokor  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Őrizkednünk kell...  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogy lehet megtartani  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Soha ne kedvezz...  képre írva  Szép estét  Png lepke  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
bagázs szánalmas, történelmi tényekkel, unió tagja, nagy kedvezményezettek, nyugati konszernek, magyar légelhárítás, embercsempész repülőgépet, kommentár arra, végsőkig vívják, alkotmány védelmében, történelem újraírása, demokrácia korlátozása, legveszedelmesebb fejlemény, modellt Magyarország, illiberális programon, parlament alsóházából, hatalom ellenőrzése, alkotmányos kormányzás, lengyel demokrácia, nacionalista reakció, migrációs hullámokról, küzdelemből Trump, illiberalizmus felemelkedésének, unió számára, emberi jogok, lengyel szavazati, gulág felé, igazság elleni, európai szabadsághoz, osztrák kancellár, nagy halak, müncheni biztonsági, helyzet meglehetősen, földrészt válságövezetek, arab tavaszból, migrációs nyomás, helyére Kína, legfontosabbakra összpontosítson, külső határok, európai biztonsági, unió karcsúsítását, keresztény-zsidó Európát, újság levezeti, nagy nyugati, nacionalista pártok, francia sztárközgazdász, keleti nyitáson, konszernek sokkal, keleti munkaerő, ebből eredő, kisebbségi komplexust, befektetők nagyon, megtermelt nyereséget, profit felét, kulcs 8-10, vonatkozó nemzetközi, külföldi vállalkozások, országok különböző, célországok nagy, jövedelem után, nyugati anyavállalatnál, hazairányított magánpénzeket, uniós támogatásokkal, körtével hasonlítanánk, kizsákmányolás leginkább, másik oldalon, rendszerváltás után, külföldi beruházók, know how-hoz, előnyök jelentkeznek, reálbér 1995, lakosság nagy, szolgálaton kívüli, ember közülük, többieket átadták, ukrán hatóságoknak, pilóta továbbra, határtérségben drónokkal, embercsempészet azonban, menekülteket nyugatra, magyar védelmi, ukrán légtérben, hatóságok miért, felfüggesztésébe, legfontosabbakra, lengyelországban, felemelkedésének, kizsákmányolják, összpontosítson, sztárközgazdász, kedvezményekkel, statisztikailag, beavatkozásáról, bebizonyosodott, visszaforgatják, embercsempészet, anyavállalatnál, világszínpadról, pillanatnyilag, illiberalizmus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.