Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán nélküli Fidesz nevű állat márpedig nincs
  2018-02-23 14:52:58, péntek
 
  Orbán nélküli Fidesz nevű állat márpedig nincs

H. Andrea | Ma | 12:03
Úgy hírlik, hogy Varga Mihály (a kollégáim definíciója szerint közepes képességű könyvelő) választókerületében - amely a Rózsadombot és Óbuda egy részét foglalja magában - meglehetősen érdekes vita bontakozott ki a Gulyás Mártonék Közös Ország Mozgalma által szervezett rendezvényen. Ezek azok a vitafórumok, amelyekre a fideszes jelöltek következetesen nem szoktak leereszkedni (igaz, ezúttal a Jobbik jelöltje is kihagyta a lehetőséget), a vita ugyanis nem az a műfaj, aminek ők a művelői közé tartoznak. Most kivételesen nem is ez a lényeg. Sőt, most azzal sem foglalkoznék, hogyan feszültek egymásnak a DK (Niedermüller Péter), az LMP (Ungár Péter), az Együtt (Mihalik Zoltán) és a Momentum (Benedek Márton) képviselői az egészségügyet, a közlekedést, a közoktatást, vagy a béreket/adókat érintő kérdések mentén.

kom

A közel két órás fórum utolsó perceire reflektálnék röviden, amikor Gulyás Márton feltette a zárókérdést a jelölteknek:

- Amennyiben egy olyan koalíciós kormányzás lenne, amiben benne van a Fidesz, és egy ellenzéki párt létre tudja hozni ezt a kormányerőt, és cserébe tudja garantálni, hogy nem Orbán Viktornak fogják hívni Magyarország következő miniszterelnökét, akkor az önök pártja vállalna-e egy ilyen koalíciós kormányzást az orbántalanított Fidesszel?

Benedek (Momentum): Amennyiben egy független intézményeket és a liberális demokráciát és jogállamiságot helyreállító alkotmányt létre tudunk hozni a koalíciós pártokkal, azt én mindenkire kiterjeszteném. Liberális demokrácia, jogállamiság, független intézmények. Orbánnal asszem, hogy ez elképzelhetetlen, egy orbántalanított Fidesszel (...) ez megér egy tárgyalást.

Mihalik (Együtt): Az Együttnek a rövid válasza erre az, hogy nem. Én nem teszek különbséget ebben jó fideszes és rossz fideszes között. Én azt gondolom, hogy ezek kiépítettek egy mocskos rendszert, és nincs különbség abban, hogy egyébként ezt valaki a tetejéről támogatja, vagy kerületi vezetőként támogatja. (...) A válasz az, hogy nem.

Ungár (LMP): Az orbántalanított Fideszre azt tudom mondani, hogy ilyen állat nincs, és újra azt tudom mondani, hogy nem, nem, soha.

Niedermüller (DK): Nem, nem és nem.

Akkor nézzük meg, miről is van itt szó. Ami engem illet - Gulyás Márton iránti minden tiszteletem mellett - már a kérdést sem értem, és nem nagyon szeretnék arra gondolni, hogy ő ezt egy pillanatig is komolyan vehető opciónak tartja. Mármint az orbántalanított Fideszt.

Egyfelől Orbán nélkül nincs Fidesz, ebben a számomra elfogadhatatlan különutasságra berendezkedett LMP jelöltjével értek egyet (minő perverzitás). Úgy vélem, hogy aki az elmúlt években nem dugta homokba a fejét, sőt, aki Orbán Viktor közéleti szerepvállalását Nagy Imréék újratemetéséig képes visszavezetni, annak ez alapvetés: Orbán nélkül nincs Fidesz. Ilyen állat valóban nincs. Aki csak az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc évben figyeli az eseményeket, láthatja: Orbán van, és kéztördelő, lefetyelő, lojális alattvalók vannak. Következésképpen nem értem, miért kell erről egyáltalán beszélni.

Ha az volt a cél, hogy kiderüljön: a Momentum valószínűleg nem fogja lefejelni a parlamenti küszöböt, akkor szerintem ez kiderült. Azt én ugyanis nem tudom értelmezni, hogy aki az elmaradt rendszerváltás pártjaival nem tud/akar semmiféle közösséget vállalni (ami egy teljesen legitim és elfogadható döntés egyébként), az éppen miért a Fidesszel lenne hajlandó kivételt tenni, ha a sors úgy hozná? (Nem fogja.) Azért kell leváltani a Fideszt, hogy visszaemeljük a hatalomba?

Remélem, azt Benedek Márton sem gondolja komolyan, hogy a jogállamot, a liberális demokráciát, a független intézményeket azzal a párttal fogják visszaállítani, amelyik párt szétverte azokat. És kik verték szét? Azok a semmihez nem értő, tehetségtelen szolgák, akiket Orbán személye tart egy helyen, akik fegyelmezetten követik a parancsait, akik néhány kivételtől eltekintve egy önálló gondolat megfogalmazására is alkalmatlanok, akik szakmailag, emberileg olyannyira könnyűsúlyúak, hogy csak a tekintélyelvűség okán nem csúszott még szét a személyiségük.

Mégis mely orbántalanított Fideszre gondolnak az urak? A Németh Szilárdokkal, Kósa Lajosokkal, Tállai Andrásokkal, Fazekas Sándorokkal, Deutsch Tamásokkal, Rogán Antalokkal fémjelzett Fideszre? Ugye ez csak egy hülye vicc, egy rossz pillanatban feltett, értelmetlen és tárgytalan kérdésre adott minősíthetetlen válasz volt? Vagy nem? Majd Németh Szilárddal állítják vissza az európai értékeken és jogállamiságon alapuló liberális demokráciát? Egyébként igen, valahol ez lenne a normális. Az, amiről Benedek Márton beszél. Hogy persze, minden párttal tárgyalunk. Békeidőben ez alapvetés lenne. De itt és most nem ez a normális, nem ez az alapvetés.

Mert itt naponta azt látjuk, hogy az önjáróvá vált fideszes gazemberség az élet minden szintjére és területére beette magát, mindenhol az állampárt vezényszóra cselekvő, elvtelen szolgái játsszák az urat a maguk kis szemétdombján, akik azt ismételgetik, amit Rogánék leírtak nekik a sorvezetőre. Rögtön a a kilégzés-belégzés utasítás alatt két sorral. És ezzel nem azt állítom, hogy a Fideszben soha nem voltak, vagy most nincsenek értelmes, jóravaló emberek, de mégis milyen koalíció képzelhető el azokkal, aki az elmúlt nyolc év megannyi pusztítása után még mindig nem álltak fel, akik még mindig az arcukat adják mindenhez, amit Orbán megálmodott, akik még mindig testükkel védik Orbán korrupt rezsimjét, akik meg tudják magyarázni maguknak, hogy milyen helyes volt beszántani a Népszabadságot, hogy mennyire szükséges volt elszabadítani és kezelhetetlenné tenni az idegengyűlöletet, az agressziót, a nemzeti paranoiát?

Hát nem tudom, kissé csalódás ez így. Bár azt tegyük hozzá, hogy egy jelölt nyilvános vitán elhangzott válasza egy teoretikus kérdésre, semmit nem jelent, és nem feltétlenül következik belőle az, hogy a Momentum számára ez reális opció. De azért annyi jelzésértéke mégis van, hogy vagy én értem félre teljesen ezt a helyzetet/kijelentést/álláspontot, vagy sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam. Szerencsésebb és megnyugtatóbb volna a kettő közül az első.


https://kolozsvaros.com/rovidek/orban-nelkuli-fidesz-nevu-allat-marpedig-nincs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: következésképpen, idegengyűlöletet, megfogalmazására, tekintélyelvűség, elképzelhetetlen, szerepvállalását, miniszterelnökét, orbántalanított, kezelhetetlenné, minősíthetetlen, elfogadhatatlan, rendszerváltás, fegyelmezetten, jogállamiságot, visszaállítani, kiterjeszteném, népszabadságot, különutasságra, berendezkedett, következetesen, újratemetéséig, jogállamiságon, könnyűsúlyúak, személyiségük, egészségügyet, visszavezetni, intézményeket, visszaemeljük, alkalmatlanok, tehetségtelen, szemétdombján, szerencsésebb, elszabadítani, megnyugtatóbb, magyarország, reflektálnék, kollégáim definíciója, részét foglalja, fideszes jelöltek, vita ugyanis, művelői közé, olyan koalíciós, ellenzéki párt, önök pártja, ilyen koalíciós, orbántalanított Fidesszel, független intézményeket, liberális demokráciát, koalíciós pártokkal, rövid válasza, mocskos rendszert, tetejéről támogatja, Varga Mihály, Gulyás Mártonék Közös Ország Mozgalma, Niedermüller Péter, Ungár Péter, Mihalik Zoltán, Benedek Márton, Gulyás Márton, Orbán Viktornak, Egyfelől Orbán, Orbán Viktor, Nagy Imréék, Németh Szilárdokkal, Kósa Lajosokkal, Tállai Andrásokkal, Fazekas Sándorokkal, Deutsch Tamásokkal, Rogán Antalokkal, Majd Németh Szilárddal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png virág  Popper Péter szavai  Sokan azt tartják  Reggel van  Png férfi  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Hazára minden embernek szükség...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A kételkedés kezelése  Hiányzik  Facebookon kaptam  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Png virág  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png csokor  Tavaszi kép  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Idő  Szívem tiéd  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  Akarat  Sokan azt tartják  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Éretlen vers  Png fotel  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Lóhere  Lóhere  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png rózsa csokor  Mindig jusson idő nevetni  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png virág  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
kollégáim definíciója, részét foglalja, fideszes jelöltek, vita ugyanis, művelői közé, olyan koalíciós, ellenzéki párt, önök pártja, ilyen koalíciós, orbántalanított Fidesszel, független intézményeket, liberális demokráciát, koalíciós pártokkal, rövid válasza, mocskos rendszert, tetejéről támogatja, orbántalanított Fideszre, orbántalanított Fideszt, számomra elfogadhatatlan, elmúlt években, elmúlt nyolc, parlamenti küszöböt, elmaradt rendszerváltás, teljesen legitim, éppen miért, párttal fogják, önálló gondolat, tekintélyelvűség okán, hülye vicc, rossz pillanatban, európai értékeken, önjáróvá vált, élet minden, állampárt vezényszóra, arcukat adják, nemzeti paranoiát, jelölt nyilvános, teoretikus kérdésre, kettő közül, következésképpen, idegengyűlöletet, megfogalmazására, tekintélyelvűség, elképzelhetetlen, szerepvállalását, miniszterelnökét, orbántalanított, kezelhetetlenné, minősíthetetlen, elfogadhatatlan, rendszerváltás, fegyelmezetten, jogállamiságot, visszaállítani, kiterjeszteném, népszabadságot, különutasságra, berendezkedett, következetesen, újratemetéséig, jogállamiságon, könnyűsúlyúak, személyiségük, egészségügyet, visszavezetni, intézményeket, visszaemeljük, alkalmatlanok, tehetségtelen, szemétdombján, szerencsésebb, elszabadítani, megnyugtatóbb, magyarország, reflektálnék, leereszkedni, helyreállító, valószínűleg, niedermüller, foglalkoznék, jogállamiság, jelzésértéke, meglehetősen, ismételgetik, rendezvényen, szilárdokkal, megálmodott, intézmények, definíciója, jelölteknek, kijelentést, kivételesen, perverzitás, eseményeket, pillanatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.