Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarországon 180 fokos fordulatot jósol egy régiós elemzés
  2018-02-26 19:28:21, hétfő
 
  Magyarországon 180 fokos fordulatot jósol egy régiós elemzés


Orbán Viktor nemrégiben arról beszélt, hogy 2018 a kelet-közép-európai régió előretörését hozza majd az EU-ban, ám a bne IntelliNews régiós hírportál cikkírója szerint a visegrádi négyek együttműködésének haldoklása várható. Ez végül Lengyelországot és Magyarországot is súlyos döntés elé állíthatja.
Komócsin Sándor, 2018. február 26. hétfő, 07:08



Orbán Viktor, Magyarország erős embere arról beszélt az év elején, hogy Közép-Európa 2018-ban végre megnöveli súlyát az Európai Unióban. Szerinte a régió növekvő gazdasági és politikai önbizalma egyre több csodálót vonz Európa-szerte és Németország, illetve a visegrádi négyek (V4) együttműködése olyan tengellyé válik az EU-ban, mint amilyen a különleges német-francia kapcsolat. Ez az álom sok mindent figyelmen kívül hagy - fejtegeti Robert Anderson, a bne IntelliNews régiós hírportál cikkírója, Prágából keltezett írásában.
Orbán Brüsszelről: "vita, küzdelem lesz"

Megosztottság

A legfontosabb, hogy egyre mélyebb megosztottság alakul ki egyfelől Csehország és Szlovákia, másfelől Lengyelország és Magyarország között. Ezért 2018 várhatóan inkább a visegrádi együttműködés haldoklását hozza majd, ami elejét veszi annak, hogy Orbán Viktor folytassa keresztes hadjáratát Nyugat-Európa "valóságtól elszakadt" liberális elitjével szemben.

Már az elmúlt év végén egy panelbeszélgetésen élesen megmutatkozott a V4-ek szakadása. Michal Zantovsky, a Václav Havel Könyvtár vezetője azzal a kérdéssel fordult Németh Zsolthoz, az magyar parlament külügyi bizottságának fideszes elnökéhez, aki védelmébe vette a magyar demokrácia Orbán-féle aláásását, hogy vajon egy oldalon állnak-e még?

Németh először nem válaszolt, majd hideg megvetéssel visszautasította a felvetést. A magyar Fidesz és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) képviselői ritka vendégek a prágai konferenciákon. A bne cikkírója szerint nem véletlenül.

Eltúlozták

A V4 jelentőségét amúgy is eltúlozta a nyugati média, amely hajlamos a felhajtásra ahelyett, hogy mélyebbre ásna a kelet-közép-európai régió bonyolult viszonyaiban. Attól, hogy Orbán Viktor szereti a visegrádi országok szószólójának láttatni magát, még nem biztos, hogy ez így van.

Jó angol tudásával és szellemes szövegével könnyen kiemelkedik kollégái közül, a csehek és a szlovákok azonban a bólogatás helyett nem hallgatják el külön véleményüket a másik két V4-ország kormányának álláspontjával szemben.

A visegrádi négyes valójában egyetlen kevésbé jelentős kérdésben, a bevándorlás elutasításában ért egyet. Az EU nagy belső vitáiban ez az országcsoport inkább csak elutasításának adott hangot, például a kétsebességes Európa ellenzésével.

Sikerült ugyan felvetnie az energiabiztonság ügyét, mint fontos közös EU-s problémát, ám Vlagyimir Bilcik szlovák szakértő úgy látja, ez az ügy is lekerül a napirendről, mert Lengyelország és Magyarország saját magával van elfoglalva, ami lehetetlenné teszi, hogy a V4 közösen küzdjön ennek a a problémának a napirendre vételéért.

Szövetségesek nélkül

És ez rávilágít a V4 másik nagy gyengeségére a belső megosztottságon túl. Nincsenek szövetségesi az EU-tagállamok között. Közhely, hogy az unióban azok az országok tudják érvényesíteni az akaratukat, amelyek szövetségeseket találnak terveik megvalósításához.

Nem elég verbális bombákat hajigálni Brüsszelre, nem elég, ha valakinek igaza van, erről meg kell győznie a többieket is - mondja Petr Kolar korábbi cseh külügyminiszter-helyettes. Nem okos dolog zsarolni a partnereinket - teszi hozzá.

Elszigetelődés

Lengyelország és Magyarország különösen nehéz diplomáciai helyzetben találhatja magát idén, miután eszkalálódhatnak Brüsszellel folytatott vitáik, miközben Csehország, illetve Szlovákia világosan megkülönbözteti magát tőlük.

Az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki megválasztásának célja a feszültség enyhítése volt, ám ez eddig nem hozott eredményt, mert az ország tényleges ura, Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke inkább a hazai közönségnek játszik nemzetközi botrányok keltésévével. Ilyen például a lengyelek által elkövetett második világháború bűnök letagadása. Orbán Viktor viszont az áprilisi választások előtt fokozza a feszültséget az EU-val.

Mindkét ország ellen vizsgálatokat folytat az EU, és Orbán talán visszatáncol a választások után, ahogy azt korábban többször megtette, ám Kaczynskinek a 2019. őszi parlamenti választások előtt semmi sem veszélyezteti a pozícióját, ezért aligha fog visszakozni.

Leválás

Robert Fico szlovák miniszterelnök tavaly világossá tette, hogy az EU-t választja a V4-gyel szemben, s bár cseh kollégája, Andrej Babis sokszor bírálja Brüsszelt és fényezi a V4-et, ám bármikor kész változtatni ezen, ha politikai érdekei azt kívánják. Talán megpróbál egyensúlyozni az EU és a visegrádi csoport között, de Fico elmozdulásával a Nyugat felé egyre nehezebben tehet eleget mindkét oldal elvárásainak.

Babis láthatóan élvezi a szereplést az európai politikában, ám amíg országa nem lép be az eurózónába, aligha lesz nagyobb beleszólása a dolgok menetébe, mint most. A gond az, hogy a volt vállalkozó elszánt ellensége az euró bevezetésének Csehországban.

Fordulat

Brüsszel jól jön ki a V4 országainak megosztottságából. Csúnyán hangzik vagy sem, de a régi jól ismert oszd meg és uralkodj jegyében leválaszthatja a cseheket és a szlovákokat a lengyelekről és a magyarokról. Így Lengyelország és Magyarország gyakorlatilag elszigetelődhet.

Ha - és ez persze egy nagy ha - a bevándorlás kezelésének kérdése nyugvópontra jut Európában, nem lesz nehéz ezt a mutatványt végrehajtani. Ennek hatására a budapesti és varsói döntéshozók is eljuthatnak a felismeréshez, hogy vesztes játszmát játszanak, és jobban teszik, ha elkezdenek szépen igazodni az EU főáramának szabályaihoz és folyamataihoz - véli a bne IntelliNews szakírója.


https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszagon_180_fokos_fordulatot_josol _egy_regios_elemzes.657209.html

--------------------------------------------------------------------------------- ----


Alakul a visergrádi kettők.
Majd a visegrádi egyek.
orbán ezt is szétveri.

Azért mert van egy pofátlanul nyomulós, erőszakos diktátorunk, attól még nem lesz súlya Magyarországnak, csak híre.
Ennek az országnak a legfőbb problémája a mocskos tolvaj és hazug politikai ganétúrája.
Hatalmas adóösszegek mennek be, hatalmas Uniós támogatás érkezett, de a kassza és a nép kirabolva.
Lerongyolódott az ország és a lakossága, és ez visszatartja a fejlődéstől.
Csak át kell pattani Szlovákiába ügyet intézni, és azonnal 10 év elmaradással találkozunk, magyar hátránnyal.
Szlovákia 10 évvel előzi Magyarországot.
Miért állítom? Konkrét példa:
2008-ban a dombornyomott bankkártyát helyben nyomtatva adták az ügyfelek kezébe a bankfiókban.
Most, 10 évvel később, Magyarországon még hetek múlva küldik ki postán a bankkártyát.
És ez igaz bármire. 10 év hátrányunk van Szlovákiához képest. Mit akarunk az osztrákokhoz viszonyítani?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszautasította, megvalósításához, megválasztásának, eszkalálódhatnak, energiabiztonság, megosztottságon, külügyminiszter, magyarországnak, elszigetelődhet, szövetségeseket, lengyelországot, megkülönbözteti, megmutatkozott, álláspontjával, elszigetelődés, magyarországot, leválaszthatja, magyarorszagon, magyarországon, elutasításában, miniszterelnök, konferenciákon, elutasításának, lerongyolódott, együttműködése, elmozdulásával, lengyelország, megosztottság, folyamataihoz, partnereinket, vizsgálatokat, bizottságának, bevezetésének, kétsebességes, egyensúlyozni, veszélyezteti, régiós elemzés, visegrádi négyek, régió növekvő, különleges német-francia, visegrádi együttműködés, kérdéssel fordult, magyar parlament, magyar demokrácia, oldalon állnak-e, magyar Fidesz, lengyel kormánypárt, prágai konferenciákon, nyugati média, felhajtásra ahelyett, visegrádi országok, szlovákok azonban, Orbán Viktor, Komócsin Sándor, Európai Unióban, Robert Anderson, Orbán Brüsszelről, Michal Zantovsky, Václav Havel Könyvtár, Németh Zsolthoz, Vlagyimir Bilcik, Petr Kolar, Mateusz Morawiecki, Jaroslaw Kaczynski, Robert Fico, Andrej Babis,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Reggel van  Png fotel  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Akik bántanak téged  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete István - Akác  Makszim Gorkij gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Éretlen vers  Éretlen vers  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Png lepke  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png virág  Szívem  Lóhere  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einsteinről  Hazára minden embernek szükség...  Fehér virág  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hazára minden embernek szükség...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png cica  Adakozás  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A másik dolog,  Akarat  Akarat  Szívem  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Örülök, hogy látlak!  Őrizkednünk kell...  Png nő  Facebookon kaptam  Png ház  Nagyi telefonál  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
régiós elemzés, visegrádi négyek, régió növekvő, különleges német-francia, visegrádi együttműködés, kérdéssel fordult, magyar parlament, magyar demokrácia, oldalon állnak-e, magyar Fidesz, lengyel kormánypárt, prágai konferenciákon, nyugati média, felhajtásra ahelyett, visegrádi országok, szlovákok azonban, bólogatás helyett, visegrádi négyes, bevándorlás elutasításában, országcsoport inkább, kétsebességes Európa, energiabiztonság ügyét, napirendre vételéért, belső megosztottságon, unióban azok, országok tudják, feszültség enyhítése, ország tényleges, hazai közönségnek, lengyelek által, áprilisi választások, választások után, visegrádi csoport, európai politikában, dolgok menetébe, volt vállalkozó, euró bevezetésének, bevándorlás kezelésének, mutatványt végrehajtani, visergrádi kettők, visegrádi egyek, pofátlanul nyomulós, legfőbb problémája, mocskos tolvaj, dombornyomott bankkártyát, ügyfelek kezébe, osztrákokhoz viszonyítani, visszautasította, megvalósításához, megválasztásának, eszkalálódhatnak, energiabiztonság, megosztottságon, külügyminiszter, magyarországnak, elszigetelődhet, szövetségeseket, lengyelországot, megkülönbözteti, megmutatkozott, álláspontjával, elszigetelődés, magyarországot, leválaszthatja, magyarorszagon, magyarországon, elutasításában, miniszterelnök, konferenciákon, elutasításának, lerongyolódott, együttműködése, elmozdulásával, lengyelország, megosztottság, folyamataihoz, partnereinket, vizsgálatokat, bizottságának, bevezetésének, kétsebességes, egyensúlyozni, veszélyezteti, országcsoport, csehországban, szószólójának, együttműködés, felismeréshez, gyakorlatilag, érvényesíteni, dombornyomott, szövetségesek, visszatáncol, magyarország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.