Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán egyszerre rémisztő és jelentéktelen
  2018-03-01 16:33:54, csütörtök
 
   
  Orbán egy piszok szerencsés időszakban született feltörekvő, kisebbségi komplexustól szenvedő, agresszív és akarnok valaki.
Valószínű ő pofázhatott a koleszban is a legtöbbet, a többiekben meg kialakult a vezérkép...tipikus.
Többé-kevésbé leírták már páran, hogy miféle ember volt akkoriban.
A legjobban az mutatja a mai, sértett énjének az eredetét, hogy nem bírta megemészteni: a fővárosi - sőt, szimplán a városi! - srácok többet láttak, olvastak, tájékozottabbak voltak egy csomó dologban mint ő.
És aztán ezt nem úgy akarta kompenzálni, hogy akkor nekiáll és felzárkózik (olvas, néz, utazik, kupálódik), hanem eldöntötte, hogy a hozzá hasonló bugrisok, klottgatyás debilek szintjét teszi meg etalonnak.

Ezt látjuk most, ennek vagyunk a szenvedői. Egy Németh Szilárd, vagy az a másik szerencsétlen, a mosógéphez hasonlított Nyitrai, vagy bárki ebből a bagázsból napjainkban, mind vagy tökéletesen megfelel a szotyiköpködő, focimeccsen élvezkedő, seggbuta lumpenproli orbáni prototípusának, vagy ha nem az, akkor is beáll és úgy viselkedik. Mint a Navracsicska hosszú éveken át - most meg játssza az européert .... mondjuk nekem hiába.

EZ!!!!! a Dagadt legnagyobb bűne, hogy a saját elb .... cseszett szocializációjához süllyesztette le az ország egy részét. És innen rohadt nehéz lesz felállni.


----------------------------------------------------------------------------
Orbán egyszerre rémisztő és jelentéktelen
Írta:
Lendvai Péter -
2018-02-28


youtube
A Fidesz-vezetőség egykor híresen gyors és biztos áttekintőképessége két éve rohamosan romlik - ezt Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője nyilatkozta a Független Hírügynökségnek. Szerinte a kormánypárt zilált állapotban fordult rá a kampányra, botrány botrányt követett. Állítja: a Mészáros-féle abnormális vagyontömeg puszta léte például nem egyszerűen Magyarország, hanem a térség legnagyobb rendőrségi-ügyészségi kihívása. És akkor még hol van az Elios-ügy... Orbánról azt mondja: most, hogy öregszik és retteg, mi lesz, ha nem ők nyernek, egyszerre teszi rémisztővé és jelentéktelenné. Azt is hozzáteszi, hogy Orbán egész pályáján rabszolga volt.Az utóbbi időben sokszor nyilatkoztál különböző televíziós műsorokban - és ez még Hódmezővásárhely előtt történt -, hogy nem tartod kizártnak az áprilisi választáson a meglepetést. Miből táplálkozott ez az optimizmusod?

Abból, hogy a Fidesz-vezetőség egykor híresen gyors és biztos áttekintőképessége két éve rohamosan romlik. Mondhatnám, hogy Orbán Viktor áttekintőképessége romlik, mert a kettő, a párt és Orbán ugyanaz.

Amikor aztán tavaly nyáron elérkezett a romlásnak az a szakasza, amikor háromszori nekifutásra sem sikerült nekik megoldaniuk azt az egyébként nem túl nehéz feladatot, hogy ellensúlyozzák a jobbikos plakátüzenetek nyomását - ez volt az a bizonyos Ők lopnak - Ti dolgoztok - üzenet, és hol a jogalkotáshoz, hol az erőhöz kaptak, elég látványosan mutatkozott a zavar.

A plakáttörvényből településvédelmi törvényt kreáltak, amivel nem oldottak meg semmit, s ha ehhez a kudarchoz hozzácsapjuk a nem sokkal korábbi hirdetőoszlopokkal kapcsolatos fővárosi blamázst, akkor a kettő együtt már nem a zavar, hanem a ziláltság maga. Ebben a zilált állapotban fordultak rá az őszi előkampányra, amibe viszont újabb és újabb botrányok kavartak bele. Egyikből ki sem másztak, jött a másik, vasárnap pedig Hódmezővásárhely.
- Hirdetés -

Mi ennek az oka?

Alapjában véve természetesen az, hogy sok botrányos ügyük van, mindezek tetejébe nincs már velük Simicska Lajos. Ezek kezeléséhez biztosan többet tudna tenni, mint azok, akik a helyébe léptek. Félreértés ne essék, Simicska Lajos tevékeny szerepet játszott abban számomra taszító világnak a kiépítésében, amibe ők ketten és a Fidesz szobatársi közösségéből kikerült méltóságok juttatták mára az országot, de az is biztos, hogy távozásával eltűnt az az ember, aki ennek a helyzetnek a kezelésére képes volna. Bár az is lehet, hogy ezt a káoszt, ami a párt környezetében, meg a környezet családjainak érdekrendszerében mára kialakult, ő sem tudná már átlátni.

A Mészáros-féle abnormális vagyontömeg puszta léte például nem egyszerűen Magyarország, hanem a térség legnagyobb rendőrségi-ügyészségi kihívása.

És akkor még hol van az Elios-ügy, meg az ennek az egész Fidesz-világnak a morzsalékáért bármit megtevő lumpen-réteg, amit valami tragikus félreértés folytán a kormányzati szakzsargon nemzeti nagypolgárságnak nevez.

Optimizmust mondtam, pedig egy független gondolkodónál újságírónál fontos a távolságtartás. De lehetünk-e most távolságtartók?

Amikor ezekről az emberekről és a viselt szennyes ügyeikről beszélek, távolságtartó vagyok. Úgy alakult az életem, hogy azt mondok, amit épp gondolok a legnagyobb nyilvánosság előtt is, ez épphogy felelősségteljes beszédet kíván: ez a kormány történelmi lehetőséget mulasztott el azzal, hogy azt a pénzt, amit az Uniótól fölzárkózásra, strukturális korszerűsítésre, állásteremtésre, a demokratikus intézményrendszer megerősítésére folyósítottak, ez a társaság saját hatalmának obszcén mértékű kiterjesztésére használt föl. Ez persze azt is jelenti, hogy elvette azt a hitet és reményt, ami értékes embereket, igazságos megmérettetésre váró fiatalokat tartott volna itthon. Ez a kormány akkora károkat okozott, hogy ezek fölszámolása évtizedeket vesz igénybe. Ehhez egy újabb reformkor kell.

Neked állandó kapcsolatod van a magyar értelmiségi jelentős részével. Azt tapasztalom, hogy mintha a többség itt is, vagy asszimilálódott, vagy hallgat, és csak nagyon kevesen vállalják a véleményüket, mondhatni nagyjából ugyanazok, akik korábban is. Miért nem érzékelhetek elemi felháborodást a rendszer ellen?

Hogy hallgatnak, azt nem hinném. Pontosabban, van, aki hallgat, van, aki nem.

Az értelmiség normális létállapota, hogy kritikus. De az talán nem is várható el, hogy minden felháborító eseményre minden író egyemberként csapjon az asztalra és ugorjék talpra, hogy ezt már mégsem! Egy korszak artisztikus feldolgozása nem is azon nyomban történik meg, hanem később.

Ha jobban belegondolunk, a Kádár-rendszeré mind a mai napig nem történt meg. Vannak művek, de az egész korszak művészi feldolgozása legföljebb folyamatban van, alighanem az elején. Van, akit persze többször késztet megszólalásra az, ami fölháborító. Esterházy Péterrel gyakran találkoztunk csütörtökönként Megyesivel hármasban, vagy többen, végiglapozta az ÉS-t, elolvasta a vezércikket, aztán azt mondta: de jó, nekem ezt nekem már nem kell megírnom.

A magyar értelmiséginek meghatározó lapja az általad több évtizede szerkesztett Élet és Irodalom. A politikailag, a demokrácia szempontjából veszélyesebb időszakokban vannak-e eltérő hangsúlyok? Vagyis érzel-e olyan felelősséget ilyenkor, hogy nagyobb teret kell szánni a közéletnek, illetve a demokratikus értékek védelmének?

Azt hiszem, nagyobb teret nem kell adni, mert akkor ez így egyszerű mennyiségi megközelítésnek tűnne. Ráadásul tapasztalatból tudom, hogy ha több közéleti anyagot hoznánk, akkor sem biztos, hogy az olvasó mindegyiken átrágná magát. Jó minőségű, tartalmas lapot kell szerkeszteni, amivel persze újat nem mondok, valószínűleg ugyanezt mondhatta a Mercurius Hungaricus szerkesztője 1705-ben is. Az viszont kétségtelen, hogy ilyen időben hiteles és szakmailag kifogástalan cikkekre és szerzőkre van szükség.

Valójában mi a funkciója ma egy irodalmi hetilapnak?

Ez azt hiszem, folyamatosan ugyanaz. Az Élet és Irodalom mindig kortárs magyar irodalmat közöl, ugyanez érvényes a lap grafikai anyagára. Volt idő, amikor tíz-tizenöt lap közölt grafikát, ma az ÉS-en kívül már csak a folyóiratok, bár lassan mindenhol jellemző a fotó. Ez rendjén van, az információ elsőrendű kérdés, és ehhez természetesen a fotó többet tesz.

Lehettek-e olyan hatással az értelmiségre, amely a lelkiismeretüket szólítja meg?

Az értelmiség, normális esetben nyitott és lelkiismerete tiszta. Mint ahogy a társadalom minden rétege ilyen, már legalábbis, ha nincs olyan kormány, amelyik módszeresen hülyíti és vezeti félre a népet: a magyar kormányt ilyennek tartom. Ahol tízmilliárdokat ölnek bele saját maga által sokszorosára puffasztott, a valósnál sokkal nagyobbnak mutatott veszély kezelésére, ahol állami pénzen hiszterizálják a lakosságot, ott persze szükség van a tiszta fejre, meg a lelkiismeretre. Ahol a kormány legjobb barátai az orosz meg a török elnök, és a kormány feje szakadatlanul folytat értelmetlen harcot az Unióval, ott mindig éberen kell járni. Sajnos.

Említettem, hogy nem rejtetted véka alá a véleményedet, sőt Orbán Viktorról úgy beszéltél: hogy ,,ez az ember". Szerinted egyemberes ez a rendszer?

Orbánt valamikor tiszteltem, de mára nincs benne tiszteletre méltó. A legfőbb bűneit már említettem. Most, hogy öregszik és retteg, mi lesz, ha nem ők nyernek, egyszerre teszi rémisztővé és jelentéktelenné.

Hogy mit vétkezett az elmúlt nyolc év alatt, azt ma még senki sem tudja, talán ő sem. Amiről tudni, az is sok. Bányák, szőlők, vej, apa, báty, iskolatársak, de legfőképpen a szétszakított, szétzilált ország. Ez marad utána, legföljebb az öltönyei meg hajzselés tubusok. Ami félelmetessé tesz, hogy nem tudja, mi lesz, ha nem ő nyer áprilisban: az a politikus, akinek ilyen zavaros közelmúlt után nincsen B-terve, az kiszámíthatatlan. Ez az ember most vasárnap beleszagolt a levegőbe, és azóta fogalma sincs, mi van. A rendszer egyemberes. Orbán nélkül nem ez lenne, de ez a tétel már teoretikus: vele együtt ilyen, nélküle nem ilyen lett volna.

Önmagában Orbán bukása elég lenne a változáshoz? Ez a nyolc év milyen károkat okozott eddig, és ezek mennyi idő alatt lennének gyógyíthatóak?

Mint említettem, a kormány által okozott gazdasági és a vele kapcsolatos egyéb károk, mint kivándorlás, a piac kiiktatásának torzító hatása, ez korszakos helyreállítási munkálatokat igényel, és már az a pénz sincs, amiből ezt meg lehetett volna oldani.

Nem egyszerűen egy országot kell helyreállítani, mert azt még lehetséges volna, annak vannak horizontjai. Orbán a korszakos esélyből alig helyrehozható károkat okozott.

És lerombolta azok reményét, akik bíztak benne. A kár attól nagyobb, hogy a csalódottak most azt gondolhatják, hogy minden politikus ilyen. Pedig nem igaz: vannak távlatosan gondolkodó, tiszta fejű politikusok is, olyanokat kell majd választani, az ellenpélda már ismert.

Büszke vagy arra, hogy soha nem kértetek és nem kaptatok kormányzati támogatást, hirdetést. Mégis: hogy tudod fenntartani a lapot?

Alapjában véve a kiadásokat kell igazítani a bevételhez. Ez nehéz. A példányszám gyakorlatilag nem növelhető. Legújabban, néhány éve fizetőssé tettük az internetes változatot, ami kellemes meglepetést okozott, mert a bevétel nem jelentéktelen. Ma már nagy lyukat jelentene a kiadó költségvetésében, ha elmaradna. A lapot természetesen támogatják az olvasói, az 1 százalékkal, vagy szimpátiából. Ez azért főként morálisan jelentős tétel, de anyagilag is fontos. Ráadásul most egy új olvasási lehetőség szerint a hirdettető fizet az olvasó helyett, ki lehet próbálni.

Mit gondolsz: merre megy a magyar sajtó? Mi történik, ha marad a Fidesz és mi ha nem?

Ha megy a Fidesz, akkor a magyar társadalomnak újra el kell kezdeni építkezni. Kiépíteni a lerombolt intézményrendszert, a hatalmi ágakat újra felépíteni. Ezen belül kellene magát az újságírásnak megszerveznie, ha lehet, ne pártidióták támogatásával, mert az egyszer már nem vezetett sehova. Nem tudom, hogy a szakmának az a része, amelyik úgy tudja - mert ezt tanították neki - hogy az újságírás az, ami a köztévében meg a közrádióban megy, ami az Origónál meg a fattyújságírás mintapéldányál, a 888.hu-nál folyik, tehát, hogy az a része hogyan tud illeszkedni az új világba.

Hosszú évekig írtad a Sajtómunkások című publicisztikáidat, mostanában már csak ritkábban. A jelenlegi helyzet szerintem sokkal rosszabb, a szakmánk végképp eladta magát, nem így látod?

A helyzet valóban rossz, de talán nem mindenki adta el magát. Most is látok tehetséges újságírókat, akik minden kormányzati nyomás ellenére kitartóak. A Sajtómunkások legtöbb darabja a kilencvenes években íródott, amikor komolyan gondolható volt még, hogy minden zűrös ügy ellenére a sajtó megtalálja a helyét. Nem találta meg, a legnagyobb baj, hogy pillanatok alatt eladta magát, fölvásárolták a pártok, vagy pártok mögött álló úgynevezett befektetők, többnyire a város közismert simlisei. Aztán kivonultak a külföldi tulajdonosok, bár megjegyzem, a magyar tulajdonosok sem voltak különbek. Ami pedig ma megy kormányzati oldalon a közmédiával, az erőszakosan elfoglalt műhelyekkel, a megyei lapokkal, az Orbán Viktor személyes szégyene.

Erről az emberről, aki egykoron a média szabadságáról papolt, azt kell gondolnom, hogy sosem volt szabad ember. Akkor sem, amikor 1989-ben a Hősök terén állt.

Egész pályáját tekintve azt kell mondanom, a szó politikai értelmében rabszolga volt akkor is, mindig is: a rabszolga pedig sosem a szabadságról álmodik, hanem hajcsár akar lenni.

http://fuhu.hu/orban-egyszerre-remiszto-es-jelentektelen/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségvetésében, felelősségteljes, plakáttörvényből, településvédelmi, hódmezővásárhely, lelkiismeretüket, nagypolgárságnak, kiszámíthatatlan, jelentéktelenné, tízmilliárdokat, korszerűsítésre, csütörtökönként, hírügynökségnek, megközelítésnek, megmérettetésre, tájékozottabbak, asszimilálódott, kiterjesztésére, állásteremtésre, távolságtartók, tapasztalatból, értelmiséginek, ellensúlyozzák, megerősítésére, prototípusának, hiszterizálják, lelkiismeretre, mintapéldányál, főszerkesztője, helyreállítani, plakátüzenetek, távolságtartás, helyreállítási, fattyújságírás, felháborodást, szotyiköpködő, piszok szerencsés, csomó dologban, hozzá hasonló, mosógéphez hasonlított, bagázsból napjainkban, kormánypárt zilált, térség legnagyobb, utóbbi időben, áprilisi választáson, jobbikos plakátüzenetek, erőhöz kaptak, plakáttörvényből településvédelmi, kudarchoz hozzácsapjuk, kettő együtt, ziláltság maga, zilált állapotban, Németh Szilárd, Lendvai Péter, Kovács Zoltán, Független Hírügynökségnek, Orbán Viktor, Simicska Lajos, Esterházy Péterrel, Mercurius Hungaricus, Orbán Viktorról, Önmagában Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.21. 09:31 Rákóczi Szövetség: az elmúlt 30 évben több mint 100 ezer középiskolás utazh...
01.21. 09:31 Csécsei Zoltán 12 és 24 órás futópados világcsúcsot javított
01.21. 09:21 Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát
01.21. 09:11 BUX: 44 471,26 pont, alig változott nyitáskor
01.21. 09:11 Impeachment - Szakértő: már republikánus szenátorokról is szól az eljárás
01.21. 09:01 Büntetőfeljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szemműtétek ügyében
01.21. 08:41 Vádat emeltek egy redőnyön keresztül leselkedő férfi ellen
01.21. 08:41 Szakértő: ha a Fidesz kilép a néppártból, mások is követhetik
01.21. 08:31 A NAV nem veszi figyelembe a hétfői határidőt a KAÜ-rendszer problémája mia...
01.21. 08:31 BÉT - Csökkenéssel indulhat a kereskedés
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Posertube  A szerelmes lány  Fehér cicával  Facebookon kaptam  Vers-aszály - Kétszázhatvanadi...  Téli kép  Téli este  Te vagy az út, igazság és élet  Akik mindig derűs optimizmussa...  Facebookon kaptam  Stop a gondolatnak  Nem számít  A ho’oponopono 6 titkos ...  A pozitív gondolkodás  A könyv  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  József Attila - A Dunánál  Az idő csak egy pillanat  Zuz-Mara  Kellemes délutánt  Szeretlek  Zuz-Mara  Téli kép  Nő virággal  Imádkozott minden megszakítás ...  Facebookon kaptam  Tóth Árpád:Érzelmek nélkül...?...  Nő virággal  Imádság  Jártam én koromban, hóban  Vers-aszály - Kétszázhatvanadi...  Posertube  Téli este  Az anyák olyanok, hogy maminak...  Hofi Géza: Életem bére  Sajnálom, de valamit még monda...  Kellemes hetet kívánok  Png nő  Facebookon kaptam  Én csak vetettem  Facebookon kaptam  Szabad akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemes Nagy Ágnes : Félelem  Facebookon kaptam  Halogatás  Eged hegy - természeti fotó  Őszi erdő  Kellemes teázást  Hofi Géza: Pusszantás mindenki...  Posertube  Halogatás  Hallás  Rózsaszín rózsa  Vonaton  Harmónia......  Fatörzs gyertyák  Kondra Katalin: Kötelék Nem t...  Akik mindig derűs optimizmussa...  Szent Fábián pápa és vértanú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose akarj  Cisternerne Koppenhágában  Téli este  Dicsérjétek az Urat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik mindig derűs optimizmussa...  Png rózsa  Facebookon kaptam  Tóth Árpád:Érzelmek nélkül...?...  Facebookon kaptam  Alvó kutyusok  Hallás  Posertube  Celine Dion - Just walk away  Kellemes teázást  Tévedés és igazság  Png rózsa  Rózsaszín rózsa  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Ilyen Asszony ...  Rózsa hóesésben  Gondolat-jel  Facebookon kaptam  Az apostoli tanítás  Nemes Nagy Ágnes: Január  Cisternerne Koppenhágában  Hmmm  Posertube  Hofi Géza: Behívó  Orchídea  A barát az, aki ...  Az én vallomásom  Zuz-Mara  Facebookon kaptam Krisztina... 
Bejegyzés Címkék
piszok szerencsés, csomó dologban, hozzá hasonló, mosógéphez hasonlított, bagázsból napjainkban, kormánypárt zilált, térség legnagyobb, utóbbi időben, áprilisi választáson, jobbikos plakátüzenetek, erőhöz kaptak, plakáttörvényből településvédelmi, kudarchoz hozzácsapjuk, kettő együtt, ziláltság maga, zilált állapotban, őszi előkampányra, helyébe léptek, kezelésére képes, párt környezetében, környezet családjainak, egész Fidesz-világnak, morzsalékáért bármit, kormányzati szakzsargon, független gondolkodónál, viselt szennyes, legnagyobb nyilvánosság, kormány történelmi, demokratikus intézményrendszer, társaság saját, kormány akkora, újabb reformkor, magyar értelmiségi, rendszer ellen, értelmiség normális, korszak artisztikus, egész korszak, magyar értelmiséginek, általad több, demokrácia szempontjából, demokratikus értékek, olvasó mindegyiken, viszont kétségtelen, irodalmi hetilapnak, információ elsőrendű, fotó többet, lelkiismeretüket szólítja, társadalom minden, magyar kormányt, valósnál sokkal, tiszta fejre, kormány legjobb, török elnök, kormány feje, legfőbb bűneit, elmúlt nyolc, ember most, rendszer egyemberes, kormány által, vele kapcsolatos, piac kiiktatásának, országot kell, korszakos esélyből, csalódottak most, kiadásokat kell, példányszám gyakorlatilag, internetes változatot, kiadó költségvetésében, lapot természetesen, hirdettető fizet, olvasó helyett, magyar sajtó, magyar társadalomnak, hatalmi ágakat, újságírásnak megszerveznie, közrádióban megy, fattyújságírás mintapéldányál, jelenlegi helyzet, szakmánk végképp, helyzet valóban, kilencvenes években, sajtó megtalálja, város közismert, külföldi tulajdonosok, magyar tulajdonosok, erőszakosan elfoglalt, megyei lapokkal, média szabadságáról, rabszolga pedig, szabadságról álmodik, költségvetésében, felelősségteljes, plakáttörvényből, településvédelmi, hódmezővásárhely, lelkiismeretüket, nagypolgárságnak, kiszámíthatatlan, jelentéktelenné, tízmilliárdokat, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1481
  • e Hét: 8812
  • e Hónap: 67920
  • e Év: 67920
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.