Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Semjén Zsolt egyetlen svéd vadászattal elégetheti egész megt
  2018-03-09 20:30:30, péntek
 
 
2018. március. 09. 17:20 2018. március. 09. 17:54 Itthon

Semjén Zsolt egyetlen svéd vadászattal elégetheti egész megtakarítását

Dercsényi Dávid
103

Öt és fél millió forint megtakarítása van Semjén Zsoltnak, ebből luxusszinten egyetlen svédországi vadászat jön ki. Utánakérdeztünk az áraknak, mint kiderült, szerényebb körülmények között már 3 millió forintért is ölhet állatot a vadász a sarkkörön túl.


Ez egy puritán kormány, mondta Balog Zoltán Emmi-miniszter 2016-ban az Indexnek, szó szerint így fogalmazott:

"Erre a kormányra mint testületre kimondottan jellemző a puritánság".

Mindezt Rogán Antal helikopterezésével kapcsolatban sikerült kijelentenie. Most pedig a Magyar Nemzet egy másik helikopterezésről, a Semjén Zsolt-féle svédországi vadászatokról számol be. A lap 4-5 milliós költségekről beszél, aminek része egy teljes hotel kibérlése, hogy senki ne zavarja a miniszter kikapcsolódását, és arról is van felvétel, ahogy egy helikopter emel fel egy Semjén által elejtett szarvast. A miniszterelnök-helyettes nagybátyja és unokatestvérei a kormánysajtó állítása szerint Svédországban élnek, vagyis az ő meglátogatásuk miatt botlott a vadászatba a KDNP elnöke a hivatalos magyarázat szerint.

Megpróbáltuk megnézni, a lap kalkulációja mennyire igazolható. A northlandhunting.com-on megtalálható ajánlatok között lehet találni jávorszarvas-vadászatra vonatkozót, a kijelölt vadászati időszak egyrészt szeptemberben, másrészt október elejétől január végéig tart. A vadászat ötnapos, a vadászház és a terület bérleti díja 8750 euró csapatonként (amelyek 5-10 fősek lehetnek) - ez 2,62 millió forint. Két felnőtt és két borjú kilövésére jogosít ez a csomag.

De ebben az árban nincs benne a hús, azt nem viheti magával a vadász. Erre az alapcsomagra jöhetnek rá különböző extrák: a normál csomagban vadászonként 400, kísérőként 300 eurót kell naponta fizetni - ez 90-120 ezer forint tehát, öt napra fejenként 500 ezer forint. Ez tartalmazza a szállítást és idegenvezetést, a kutyákat, a vadászati engedélyeket, a biztosítást és a fegyvereket. De benne van az italbár, az erdei elhelyezés alkalmasint szaunával és pezsgőfürdővel. A luxuscsomag kényelemszeretőbb vadászoknak szól, itt már 550 euró/nap a díj vadászoknak, 400 euró a kísérőknek - 4-10 fős csapatokról van szó - öt nappal számolva 6-800 ezer forint fejenként.
© AFP / MAxym Marusenko

A vadászatoknak létezik egy 4 napos, rövidebb változata is. A jávorszarvas-trófeák díja a következő: az első bikatrófea 1000 euró, a második 900. A nőstényért 700-at kér a társaság, a borjú trófeájáért pedig 400-at. A cég egyébként Svédországra, a Skandináv-félsziget északi részére, Írországra és Magyarországra hirdet utakat, vadászatokat.

Ez azt jelenti tehát, hogy 3 millió forintra is felmehet a vadászat ára, és ebben még nincs benne a kiutazás, ami Stockholmig 70 ezertől 200 ezerig mozog turistaosztályon, utána pedig még a helyszínre kell autózni bérelt járművel. Helikopterbérlést több cégnél is lehet intézni, kértünk árajánlatot, várjuk a választ.

Négy-ötmillió forint tehát nem tűnik túlzó árnak ismerve az igényes társaságot. A "svéd átlaggal" beérő vadász fejenként 3 millió forintból kijöhet.

A thehuntingagency.com oldalon fellelhető ajánlat szintén szaunás, tóparti kis vadászházakat ajánl fel szállásként, egy jávorszarvassal a csomagban 3000 euróba kerül. Ez 900 ezer forint tehát. A háromnapos jávorszarvas-vadászat 2700 euró, az ötnapos pedig 3900 a lappföldi részeken. Az utak madárvadászattal és horgászattal lehetnek színesebbek, extra felárért persze.

Van magyar cégtől származó ajánlat is, a Vadászutak oldal egy 11 200 hektáros közép-svédországi terület mellett egy 4700 hektáros jávorszarvasos területre is hirdet vadászatot. Ez kutyás kereső vadászatot jelent, a kutya megkeresi a jávorszarvast, megtalálja, a vadász odamegy, eldönti, elejti-e. Az 1 vadász 1 kísérőtől az 1 vadász 4 kísérő felállásig lehet variálni. A program hétnapos, ebből kettő az utazás Budapestről, a vadásznak 3050-1750 eurót kell fizetnie a kísérő számától függően, a kísérőknek pedig fejenként 795 eurót.
© MTI / Kátai Edit

Felcsaptuk természetesen Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatát is. Idei bevallása szerint 4 millió forintja van készpénzben és másfél millió bankban. Nincs más tartaléka. Ennyi pénz megy el egyetlen luxusban töltött svédországi vadászatra. Semjén keresete bruttó 1,1 millió forint havonta. Ebből az évi egy svéd típusú vadászatot sem lehet kigazdálkodni, nemhogy többet a világ megannyi táján.

Megkérdeztük a Földművelésügyi Minisztériumot, a KDNP-t, a Kormányzati Tájékoztató Központot, mit gondolnak a Magyar Nemzet által közölt cikkről, Semjén Zsoltot is próbáltuk elérni, egyelőre sikertelenül. A Magyar Nemzet úgy tudja, egy volt főosztályvezető is többször elkísérte Semjént a vadászataira. Az agrártárca azt állítja, nem törődnek azzal, szabadidejükben a munkatársak mivel foglalkoznak.


http://hvg.hu/itthon/20180309_Semjen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: northlandhunting, thehuntingagency, madárvadászattal, turistaosztályon, földművelésügyi, jávorszarvassal, kikapcsolódását, utánakérdeztünk, szabadidejükben, főosztályvezető, unokatestvérei, pezsgőfürdővel, meglátogatásuk, idegenvezetést, megtakarítását, jávorszarvasos, minisztériumot, magyarországra, miniszterelnök, vadászatokról, szeptemberben, természetesen, vadászházakat, kigazdálkodni, svédországban, vadászatoknak, megtakarítása, jávorszarvast, jávorszarvas, költségekről, alapcsomagra, horgászattal, vadászatokat, kapcsolatban, engedélyeket, kijelentenie, puritán kormány, kormányra mint, másik helikopterezésről, teljes hotel, miniszter kikapcsolódását, helikopter emel, kormánysajtó állítása, hivatalos magyarázat, kijelölt vadászati, vadászat ötnapos, terület bérleti, árban nincs, alapcsomagra jöhetnek, normál csomagban, vadászati engedélyeket, erdei elhelyezés, Semjén Zsolt, Dercsényi Dávid, Semjén Zsoltnak, Balog Zoltán Emmi-miniszter, Mindezt Rogán Antal, Magyar Nemzet, Semjén Zsolt-féle, MAxym Marusenko, Kátai Edit, Földművelésügyi Minisztériumot, Kormányzati Tájékoztató Központot, Semjén Zsoltot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png nő  Jó éjszakát  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Nem tudhatod  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 20  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hiányzik  Adakozás  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Kövesd a cowboyt!  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  Png cica  Garai Gábor - Takarítás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einstein gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Png ház  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Szívem tiéd  Alázat  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Akarat  Fehér virág  Paul David Tripp Április 19  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
puritán kormány, kormányra mint, másik helikopterezésről, teljes hotel, miniszter kikapcsolódását, helikopter emel, kormánysajtó állítása, hivatalos magyarázat, kijelölt vadászati, vadászat ötnapos, terület bérleti, árban nincs, alapcsomagra jöhetnek, normál csomagban, vadászati engedélyeket, erdei elhelyezés, luxuscsomag kényelemszeretőbb, kísérőknek &#8211, vadászatoknak létezik, első bikatrófea, nőstényért 700-at, borjú trófeájáért, helyszínre kell, igényes társaságot, csomagban 3000, ötnapos pedig, lappföldi részeken, utak madárvadászattal, 4700 hektáros, kutya megkeresi, vadász odamegy, program hétnapos, utazás Budapestről, vadásznak 3050-1750, kísérő számától, kísérőknek pedig, svéd típusú, világ megannyi, volt főosztályvezető, munkatársak mivel, northlandhunting, thehuntingagency, madárvadászattal, turistaosztályon, földművelésügyi, jávorszarvassal, kikapcsolódását, utánakérdeztünk, szabadidejükben, főosztályvezető, unokatestvérei, pezsgőfürdővel, meglátogatásuk, idegenvezetést, megtakarítását, jávorszarvasos, minisztériumot, magyarországra, miniszterelnök, vadászatokról, szeptemberben, természetesen, vadászházakat, kigazdálkodni, svédországban, vadászatoknak, megtakarítása, jávorszarvast, jávorszarvas, költségekről, alapcsomagra, horgászattal, vadászatokat, kapcsolatban, engedélyeket, kijelentenie, svédországra, vadászonként, megpróbáltuk, vadászataira, sikertelenül, megtalálható, megkérdeztük, luxusszinten, csapatonként, foglalkoznak, kormánysajtó, kalkulációja, kormányzati, stockholmig, tájékoztató, vadászattal, munkatársak, csapatokról, svédországi, vadászoknak, trófeájáért, kimondottan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.