Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aki meg akarta védeni a hazáját
  2018-03-17 22:20:13, szombat
 
  “- Amíg tisztességgel, büszkén meg lehet itt élni, valamint a kormány támogatja a magyar családokat és a gyerekvállalást, addig az sem érdekel, ha korrupt a rendszer - mert tudja ezzel hergeltek azok a külföldi újságírók.

- Mivel?

- Hogy milyen nekem ilyen korrupt rendszerben élni.

- És milyen?

- Hát semmilyen. Én aztán nem érzek belőle semmit."



--------------------------------------------------------------------------------- --------------


Aki meg akarta védeni a hazáját

2018. március 16. 07:54

Írta: Partos Bence

A hazaszerető, idős magyar úr esete a nyugati újságírókkal.

Március 15-én épp egy délutáni vonattal robogtam haza a fővárosból. Zenét hallgattam, bámultam a száguldó tájat vagy figyeltem az utasokat. Csak a szokásos. Az Esztergomba tartó szerelvény tele volt szépen kiöltözött, kokárdás idős emberekkel, akik Orbán Viktor beszédéről tartottak hazafelé. Mindenki izgatottan cseverészett, a hallottakat értékelték és mindeközben elismerően bólogattak. Boldogok voltak.

Az előttem ülő idős házaspár azonban nem.

A feleség próbálta minden erejével vigasztalni a férjét, nem sok sikerrel. Ölelgette, csókolgatta és a kezét szorongatva győzködte valamiről. Az idős úr csak lógatta az orrát és a fejét csóválta szomorúan. Teljesen magába volt roskadva. El nem tudtam képzelni, hogy mi történhetett ezen a miniszterelnöki beszéden, ami ennyire elvette az ősz szakállas úriember életkedvét. Pedig láthatóan nagyon készült a nemzeti ünnepre.

Megkérdeztem tőle:

- Miért van így elkeseredve? Remélem nem veszi tolakodásnak a kérdést.

- Nem sikerült megvédeni a hazámat - felelte az öreg fájdalommal.

- Hogy érti ezt? Most csak ünnepelni kellett, mégis mitől szerette volna megvédenie a hazáját? Mi történt?

- A Kossuth téren álltunk a feleségemmel, vártuk a miniszterelnök úr beszédét, amikor odajött hozzánk két újságíró. Külföldiek voltak, valamilyen nyugati médiumtól. Megkértek rá, hogy nyilatkozzak a magyarországi helyzetről. Azt kérdezték, hogy szerintem is diktatúrában élünk-e. Meg azt, hogy milyen érzés egy ilyen elnyomó rendszerben élni.

- Erre ön?

- Azt feleltem nekik, hogy én éltem diktatúrában, de az nem ilyen volt. Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy itt nincs diktatúra. Elmondtam, hogy van sok ellenzéki médium, szólásszabadság is van. Bárki bármit mondhat. Azt is mondtam, hogy a Fidesz leváltható, ha a nép úgy akarja. Egy diktatórikus rendszerben ez nyilván nem így lenne. Felhoztam, hogy nemrég Hódmezővásárhelyen is legyőzték a Fideszt.

- Angolul beszélgetett velük?

- Igen. Tudja, kérem, én bányamérnökként dolgoztam éveken keresztül, majd amikor a bányákat bezárták, elmentem tanárnak. Megtanultam angolul is, már csak azért is, mert tizenkilenc unokám született és szerettem volna fiatalos nagypapa lenni, aki lépést tart a világgal.

- Hát akkor miért van így elkeseredve? Szépen el tudta magyarázni nekik angolul, hogy mit gondol a magyarországi helyzetről. Ez nagy szó!

- Nem! Úgy érzem, hogy nem tudtam elég hatásosan elmagyarázni nekik. Nap mint nap olvasom, ahogy bántják a hazámat a nyugati sajtóban. Diktatúrát kiáltanak, holott erről szó sincs. Ez nekem nagyon fáj. Most pedig végre lehetőséget kaptam a jó Istentől, hogy megvédjem a hazámat a nyugati sajtóban, ahol mindig pocskondiázzák, de én nem tudtam eleget tenni a kötelességemnek. Ráadásul pont március 15-én! Még számos dolgot mondhattam volna, ami csak később jutott eszembe. Az angolom sem volt igazán jó, lenéző gúny ült ki a nyugati újságírók arcára. Lekezelőek voltak velem, nem vettek komolyan.

- Ne legyen ilyen szigorú magával, így is szépen megvédte Magyarországot - próbáltam most már én is vigasztalni az öreget.

- De még annyi mindent mondhattam volna! Olyan gyorsan jöttek a kérdések, hogy nem tudtam alaposan átgondolni őket. Meg is illetődtem egy csöppet. Pedig higgye el nekem, kérem, én az életemet is odaadnám a hazámért. Igaz, ez nem nagy érdem, hiszen már nincs sok hátra belőle, de azért talán mégiscsak számít valamit.

- Mit mondott volna még?

- Odavágtam volna nekik, hogy igazat szólva engem az sem érdekel, ha valójában diktatúrában élünk! Akkor legyen ilyen minden diktatúra. Támogassák a családokat, a gyerekvállalást és helyezzenek nagy hangsúlyt a nemzeti büszkeségre. Úgyis az a legfontosabb, hogy szülessen minél több magyar gyerek a Kárpát-medencében és azok legyenek büszkék arra, hogy itt láttak napvilágot és magyar az anyanyelvük - lendült bele a bácsi fiatalos hevülettel.

- Mondott volna még valamit?

- Igen! Elmondtam volna, hogy nekem hat gyerekem van, mindannyian diplomások. Orvosok, tanárok és mérnökök. Itt élnek Magyarországon és itt is fognak meghalni, ahogy én is - itt már valósággal égett az öreg szeme. Így folytatta: A fiaimtól és lányaimtól született tizenkilenc unokám, most érkezik a huszadik. Ők is diplomások lesznek, büszke magyarként fognak élni a Kárpát-medencében, majd itt is fognak meghalni. Azt remélem.

- Még valami?

- Elmagyaráztam volna nekik, hogy persze vannak itthon problémák, nem azt mondom, hogy nincs. Sürgősen fejleszteni kell az oktatást és az egészségügyet, de azért ne essünk túlzásokba. Ne jöjjenek itt nekem diktatúrával meg fasizmussal a nemzeti ünnepünkön! Amíg tisztességgel, büszkén meg lehet itt élni, valamint a kormány támogatja a magyar családokat és a gyerekvállalást, addig az sem érdekel, ha korrupt a rendszer - mert tudja ezzel hergeltek azok a külföldi újságírók.

- Mivel?

- Hogy milyen nekem ilyen korrupt rendszerben élni.

- És milyen?

- Hát semmilyen. Én aztán nem érzek belőle semmit.

- Értem. Nézze, mi lenne ha azt mondanám: történetesen én is egy újságíró vagyok, igaz nem nyugati, de megírom azokat, amiket elfelejtett elmondani azoknak a külföldi újságíróknak a Kossuth téren.

- Épp úgy, ahogy az előbb mondtam önnek?

- Épp úgy.

- Akkor minden bánatom elszállna! Az úgyis fontosabb, hogy a magyarok olvassák. Igazat szólva teszek én a külföldiekre, az a fontos, hogy mi tisztában legyünk önmagunkkal!

- Na, akkor majd holnap reggel olvassa el a Mandinert.

- Maga tényleg újságíró? Meg fogom nézni holnap reggel - súgta meg.


http://mandiner.hu/cikk/20180315_aki_meg_akarta_vedeni_a_hazajat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyerekvállalást, szólásszabadság, kötelességemnek, bányamérnökként, miniszterelnöki, magyarországon, miniszterelnök, pocskondiázzák, magyarországot, elmagyaráztam, tisztességgel, magyarországi, egészségügyet, diktatúrával, nyilatkozzak, diktatúrában, tolakodásnak, cseverészett, újságírókkal, külföldiekre, újságíróknak, történetesen, megkérdeztem, történhetett, feleségemmel, legfontosabb, beszélgetett, elmagyarázni, diktatórikus, elfelejtett, vigasztalni, csókolgatta, szorongatva, mindeközben, hallottakat, hazaszerető, kormány támogatja, magyar családokat, rendszer –, külföldi újságírók, nyugati újságírókkal, délutáni vonattal, száguldó tájat, hallottakat értékelték, feleség próbálta, kezét szorongatva, fejét csóválta, miniszterelnöki beszéden, nemzeti ünnepre, hazámat –, öreg fájdalommal, magyarországi helyzetről, Partos Bence, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éretlen vers  Gonosz démon-álarc  Akarat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  210 éve született a SZÓZAT meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  Png nő  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Esti kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Fehér virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Albert Einsteinről  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png telefon  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Png férfi  Png nő  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Nevem  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Alvó cicák  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Soha ne kedvezz...  Mi lenne ha  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Png férfi  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Akarat  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány támogatja, magyar családokat, rendszer &#8211, külföldi újságírók, nyugati újságírókkal, délutáni vonattal, száguldó tájat, hallottakat értékelték, feleség próbálta, kezét szorongatva, fejét csóválta, miniszterelnöki beszéden, nemzeti ünnepre, hazámat &#8211, öreg fájdalommal, magyarországi helyzetről, ilyen elnyomó, diktatórikus rendszerben, bányákat bezárták, nyugati sajtóban, nyugati újságírók, nemzeti büszkeségre, anyanyelvük &#8211, bácsi fiatalos, öreg szeme, nemzeti ünnepünkön, újságíró vagyok, külföldi újságíróknak, előbb mondtam, úgyis fontosabb, magyarok olvassák, gyerekvállalást, szólásszabadság, kötelességemnek, bányamérnökként, miniszterelnöki, magyarországon, miniszterelnök, pocskondiázzák, magyarországot, elmagyaráztam, tisztességgel, magyarországi, egészségügyet, diktatúrával, nyilatkozzak, diktatúrában, tolakodásnak, cseverészett, újságírókkal, külföldiekre, újságíróknak, történetesen, megkérdeztem, történhetett, feleségemmel, legfontosabb, beszélgetett, elmagyarázni, diktatórikus, elfelejtett, vigasztalni, csókolgatta, szorongatva, mindeközben, hallottakat, hazaszerető, esztergomba, helyezzenek, büszkeségre, rendszerben, tizenkilenc, elkeseredve, megtanultam, fájdalommal, mindannyian, fasizmussal, anyanyelvük, fejleszteni, lehetőséget, önmagunkkal, értékelték, túlzásokba, elismerően, mondhattam, leváltható, lekezelőek, medencében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.