Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar véd
  2018-03-26 18:14:09, hétfő
 
 
Gyémánttá vált ,,alkotmányos költség", magyar védett tanú Amerikában

MN

2018. március 26., hétfő 06:06, frissítve: hétfő 17:22


A pénz nem vész el, csak az útja válik láthatatlanná. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) üldözi a módszert, mert a terrorizmust is ilyen módon pénzelik



Információink szerint az FBI tanúvédelmi programja védi az Egyesült Államokban azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. A férfit más okból a magyar hatóságok is keresik, de az amerikaiak hiába jelezték többször, hogy náluk van, nem utaztak oda kihallgatni.



Furcsa, szövevényes történet jutott lapunk tudomására amerikai forrásokból. Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi programjában kapott papírokkal él az Egyesült Államokban, és azért kíváncsiak rá az amerikai hatóságok, mert úgy vélik, ő is egy szem volt abban a láncban, amelynek a segítségével az elmúlt években 3-4 milliárd euró, vagyis ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra. A pénz - az amerikaiak gyanúja szerint - a nyertes uniós pályázatok ,,alkotmányos költsége", a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék.

Az FBI-nak az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel.

A tranzakció készpénzben történt, alkalmanként néhány millió eurós összegben, hogy aztán a futárok (ilyen volt az Amerikában védett férfi is) gyémántban vagy az arab világ párhuzamos bankrendszerén, az úgynevezett havalán keresztül vigyék külföldre, jellemzően közel-keleti vagy szingapúri számlákra. (A gyémántvilágban - információink alapján - egyes drágakövek nem ékszerként, hanem készpénz-helyettesítő eszközként működnek: a vásárlás helyétől távol is garantált áron veszik vissza bizonyos tranzakciós díj megfizetése mellett, így kis helyen nagy mennyiségű pénzt lehet országhatárokon átívelve észrevétlenül, elektronikus nyom nélkül szállítani.)

Négy napja a Magyar Nemzet megkérdezte az MKB-t, hogy az utóbbi három évben hány alkalommal vettek fel a bankból egy összegben 250 ezer eurót, vagyis csaknem nyolcvanmillió forintot meghaladó összeget, de lapzártáig nem kaptunk választ.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
A drágakövek készpénz-helyettesítő eszközként működnek. Fekete gyémántok (képünk illusztráció)
Fotó: Jack Guez / AFP

Az amerikaiak gyanúja szerint a pénz egy része strómanokon keresztül, arab befektetésnek álcázva jött vissza Magyarországra, hogy luxusszállodákat, kastélyokat és egyéb ingatlanokat vásároljanak belőle. Az amerikai hatóságokat azért is zavarja az illegális pénzügyi megoldás, mert a nemzetközi terrorizmust is e csatornákon (különösen a havalán) keresztül finanszírozzák, így megpróbálják a módszert tűzzel-vassal irtani.

Úgy tudjuk, az amerikai hatóságok a magyar férfi vallomása alapján konkrét nyomozati cselekményeket is kértek a magyar hatóságoktól, de harminc nap után azt a választ kapták Budapestről, hogy itteni kollégáik nem találtak semmilyen, bűncselekményre utaló nyomot. Az FBI által vizsgált pénzmosási módszer lényege az, hogy a pénz mozgása során megszakad a banki vonal, így tovább már nem köthető személyhez. A készpénz később újra visszakerül a rendszerbe, de immár legálisnak látszó, jellemzően külföldi forrásból.

A magyar férfit egyébként körözik a hazai hatóságok is, az Interpol listája alapján jelentős összegű pénzmosás gyanújával. Ennek fényében különös, hogy nem akarják kihallgatni - a lapunk birtokába jutó dokumentumok szerint az amerikai hatóságok tavaly március óta többször jelezték a magyaroknak, hogy a férfi náluk van, és bármikor ki tudják hallgatni az FBI jelenlétében; a körözést ennek ellenére máig nem vonták vissza, és a magyar nyomozók nem éltek a kihallgatás lehetőségével sem. (Négy napja megkérdeztük az ügyészséget, hogy miért nem, de válaszában türelmet kért. Magyarázatát azóta is türelemmel várjuk.)

Az államközi értesítés tényéről az Átlátszó megkérdezte az amerikai igazságügyi minisztériumot is, amely nem kívánta kommentálni az értesülést. A magyar állampolgár a nemzetközi körözés ellenére szabadon közlekedik az Egyesült Államokban - lapunk egyik munkatársa személyesen találkozott vele, ám a férfi nem akart nyilatkozni.

Tavaly júniusban az Átlátszó egy másik ügyben arról írt: eddig példa nélküli módon több, csalás és pénzmosás elkövetésével vádolt magyar állampolgár kiadatását indítványozta az Egyesült Államoknak az idén tavasszal a Fővárosi Főügyészség. A kiadatás a jogerős bírósági döntés ellenére sem történt meg - információink szerint az Igazságügyi Minisztérium vétózta meg. (A tárca sajtóosztályán érdeklődtünk az okokról, de kérdéseinkre eddig nem válaszoltak.)

Amerikából származó információk szólnak arról, hogy a bűnbanda két tagja szintén futárként működött közre az uniós pénzek Magyarországról való kicsempészésében - ők a nagy mennyiségű készpénzt a megbízó utasításainak megfelelően üres bécsi lakásokban tették le, 5-6 millió eurós, vagyis csaknem kétmilliárd forintos összegben. Ha ez igaz, mindjárt érthető, miért nem akarjuk kiadni őket Amerikának.


https://mno.hu/belfold/gyemantta-valt-alkotmanyos-koltseg-magyar-vedett-tanu-amer ikaban-2455928

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: luxusszállodákat, kicsempészésében, magyarországról, országhatárokon, gyémántvilágban, szolgáltatásról, feliratkozással, bűncselekményre, magyarországon, legizgalmasabb, szivároghatott, cselekményeket, bankrendszerén, nyolcvanmillió, finanszírozzák, sajtóosztályán, magyarországra, minisztériumot, lehetőségével, elkövetésével, információink, elsikkasztott, észrevétlenül, postafiókjába, utasításainak, visszaosztott, láthatatlanná, indítványozta, befektetésnek, ingatlanokat, vásároljanak, hatóságoktól, helyettesítő, programjában, segítségével, juttatásában, útja válik, amerikai Szövetségi, magyar állampolgárt, magyar hatóságok, amerikaiak hiába, magyar férfi, amerikai hatóságok, szem volt, elmúlt években, pénz –, amerikaiak gyanúja, nyertes uniós, kormánypárti politikusok, összeget jellemzően, kormány által, tranzakció készpénzben, Szövetségi Nyomozó Iroda, Egyesült Államokban, Magyar Nemzet, Magyar Nemzettől, Jack Guez, Egyesült Államoknak, Fővárosi Főügyészség, Igazságügyi Minisztérium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Alvó cicák  ajándék, mellyel meglepem  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Müller Péter tollából  Walter Chrysler mondta  Mindent de mindent visszakap  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Az ember  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  39 ígéret  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  képre írva  Vannak emberek  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egy tavasz  40 felett  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Anyámról való emlékek  Hogyan válunk hűségesekké?  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Walter Chrysler mondta  Jan Twardowski - Siessünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  IGEN így  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Magamnak  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Vannak emberek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Ott van  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  különleges  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Ott van  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Jó nap volt  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ember emlékekből áll  Jázmin 
Bejegyzés Címkék
útja válik, amerikai Szövetségi, magyar állampolgárt, magyar hatóságok, amerikaiak hiába, magyar férfi, amerikai hatóságok, szem volt, elmúlt években, pénz &#8211, amerikaiak gyanúja, nyertes uniós, kormánypárti politikusok, összeget jellemzően, kormány által, tranzakció készpénzben, arab világ, úgynevezett havalán, gyémántvilágban &#8211, vásárlás helyétől, utóbbi három, feliratkozással beleegyezik, szolgáltatásról bármikor, része strómanokon, amerikai hatóságokat, illegális pénzügyi, nemzetközi terrorizmust, módszert tűzzel-vassal, magyar hatóságoktól, választ kapták, pénz mozgása, banki vonal, készpénz később, magyar férfit, hazai hatóságok, lapunk birtokába, férfi náluk, körözést ennek, magyar nyomozók, kihallgatás lehetőségével, államközi értesítés, amerikai igazságügyi, magyar állampolgár, nemzetközi körözés, másik ügyben, idén tavasszal, jogerős bírósági, tárca sajtóosztályán, uniós pénzek, nagy mennyiségű, megbízó utasításainak, luxusszállodákat, kicsempészésében, magyarországról, országhatárokon, gyémántvilágban, szolgáltatásról, feliratkozással, bűncselekményre, magyarországon, legizgalmasabb, szivároghatott, cselekményeket, bankrendszerén, nyolcvanmillió, finanszírozzák, sajtóosztályán, magyarországra, minisztériumot, lehetőségével, elkövetésével, információink, elsikkasztott, észrevétlenül, postafiókjába, utasításainak, visszaosztott, láthatatlanná, indítványozta, befektetésnek, ingatlanokat, vásároljanak, hatóságoktól, helyettesítő, programjában, segítségével, juttatásában, érdeklődtünk, alkalmanként, dokumentumok, állampolgárt, kérdéseinkre, leiratkozhat, minisztérium, elektronikus, terrorizmust, megpróbálják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.