Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kéri László: a migránsozás olyan népbutítás, amire az utóbbi
  2018-04-10 21:59:23, kedd
 
  Kéri László: a migránsozás olyan népbutítás, amire az utóbbi száz évben alig volt példa

2018-04-08 06:55



A választás egyik legnagyobb tétje, hogy félelemben fogunk élni a következő négy évben vagy sem - fogalmazott a Népszavának Kéri László politológus.

Tippelhetetlen választás

Kéri hangsúlyozta, ennyire megjósolhatatlan kimenetelű választás még soha nem volt 1990 óta, igencsak fel van adva a lecke azoknak, akik a végeredményt meg akarják “tippelni":

" A régi választási rendszerben egyértelmű volt, hogy a listás győztes vitt mindent, de most nagy talány a részvétel nagysága és az átszavazási hajlandóság, mert ezeket hagyományos közvélemény-kutatási módszerekkel csak becsülni lehet, mérni nem. Annyit tudunk, hogy ha a részvétel 65 százalék alatt marad, győz a Fidesz, ha csak 60 százalék körül lesz, akkor megint kétharmadot szerez, de 70 százalékos részvételnél elbukja a kormányzást."


Kiemelte, a pártok szerinte hatalmasat tévednek, amikor azt hiszik, amit mérnek nekik a kutatók, az az ő elkötelezett szavazótáboruk:

" Helyben mindenhol megvan az emberek saját hálózata, bízzon bennük, pontosan tudják, ki képes megbuktatni a Fideszt. Ha a választók az állami híradások alapján döntenének, nem lett volna rendszerváltás, hisz 1989 őszén az állampárt és a kormány kezében volt a média, de ez nem érdekelte az embereket." /.../ " Az ellenzék többsége nem tanult abból, hogy 2010-ben mindenki meglepetésére az hozta be a Jobbikot a parlamentbe: járták az országot. Vasárnap kiderül, mennyire meghatározó, ki hogyan van jelen az egyéni választókörzetekben."
Varázsszó: átszavazás

Úgy gondolja, az emberek simán átszavaznak egy másik jelöltre, ha biztosabbnak látszik, hogy az képes véget vetni a Fidesz-korszaknak:

" Van nagyjából 20 biztosnak tűnő ellenzéki körzet és van 40 biztos fideszes. De van 40-45 olyan körzet, ahol olyan kevés a különbség a legerősebb ellenzéki és a 40 százalék alatt mért fideszes között, hogy ha működik az átszavazás a legerősebb ellenzékire, akkor megverhető a kormánypárt embere."

A szakértő azt tapasztalja, hogy Orbánék migránsozása hat a legjobban:

" A lakosság egyharmada elhitte a nem létező migránsfenyegetést, meg azt, hogy Orbán megvédett bennünket. Ez olyan szintű népbutítás, amire az utóbbi száz évben alig volt példa." /......./ " Amit ismernek, abban nem lehet megetetni az embereket, de ezen a területen, amit nem ismernek, mert nem láttak soha migránsokat, külföldön nem jártak, nem tudnak semmit a külvilágról, megetethetők."

Kéri szerint az ország jövője szempontjából meghatározó lehet, mennyire hülyíthetők az emberek:

" Kiderül, mi a többségi attitűd: a hülyíthetőség, vagy a hülyíthetőség elleni racionális védekezés. Ennek vasárnap lesz a tesztje, mert a Fidesz megtette azt a szívességet, hogy kizárólag erre építette a kampányát, az ellenzéknek pedig nem volt megfelelő ellenszere."

Meggyőződése, az orbáni fenyegetésnek az az üzenete: húzd meg magad, mert, ha győzünk, kő kövön nem marad:

" Eddig csak azt mondta, nem részesülsz a koncból, ha nem állsz be a sorba, de most azt üzente, ha szóvá mered tenni, hogy valami nem tetszik, kitekerjük a nyakad. Ez sokkal durvább fenyegetés, ez már egy másik lépték, mert azt üzeni: én döntöm el utólag, hogy ártottál-e nekem. Ráadásul senki nem tudja, kinek szól. “

Úgy hiszi, a választás tétje az is, hogy félelemben fogunk élni a következő négy évben vagy sem:

" Igen, ez is a tét vasárnap. Hogy kap-e harmadszor is felhatalmazást egy olyan politikai erő, amelyről tudjuk, hogy semmiféle gátlása nincs. Nagy kérdés, hogy ezzel mennyire van tisztában a magyar választó." - mondja Kéri László.


https://varosikurir.hu/keri-migransozas-nepbutitas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megjósolhatatlan, tippelhetetlen, felhatalmazást, rendszerváltás, szavazótáboruk, hülyíthetőség, szempontjából, meglepetésére, fenyegetésnek, biztosabbnak, hangsúlyozta, meggyőződése, elkötelezett, részvételnél, migránsozása, módszerekkel, végeredményt, megetethetők, hülyíthetők, megbuktatni, rendszerben, külvilágról, kormánypárt, migransozas, szívességet, ellenzékire, meghatározó, parlamentbe, varosikurir, átszavaznak, kétharmadot, kormányzást, migránsokat, fogalmazott, átszavazási, hajlandóság, migránsozás olyan, utóbbi száz, választás egyik, következő négy, lecke azoknak, régi választási, listás győztes, részvétel nagysága, átszavazási hajlandóság, pártok szerinte, emberek saját, állami híradások, kormány kezében, ellenzék többsége, emberek simán, másik jelöltre, Kéri László, Népszavának Kéri László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
40 felett  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A Magyar Költészet napja alkal...  Tanmese  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét kedves látogatóimn...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Szép estét  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép álmokat!  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tavaszi este  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 15  Nevelőszülőkhöz adták,  Tanmese  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Nevelőszülőkhöz adták,  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sorsunk miatt...  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 13  Szép estét  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig lesz olyan  Magyar költészet napja  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Borzasztó  A hagyma antibakteriális hatás...  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 15  Erdei gyöngyvirág  A felvilágosodás...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Töröld le  Ady Endre - Mindegy átka  Robert Merle tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
migránsozás olyan, utóbbi száz, választás egyik, következő négy, lecke azoknak, régi választási, listás győztes, részvétel nagysága, átszavazási hajlandóság, pártok szerinte, emberek saját, állami híradások, kormány kezében, ellenzék többsége, emberek simán, másik jelöltre, képes véget, legerősebb ellenzéki, legerősebb ellenzékire, kormánypárt embere, lakosság egyharmada, ország jövője, többségi attitűd, hülyíthetőség elleni, ellenzéknek pedig, orbáni fenyegetésnek, másik lépték, választás tétje, olyan politikai, magyar választó, megjósolhatatlan, tippelhetetlen, felhatalmazást, rendszerváltás, szavazótáboruk, hülyíthetőség, szempontjából, meglepetésére, fenyegetésnek, biztosabbnak, hangsúlyozta, meggyőződése, elkötelezett, részvételnél, migránsozása, módszerekkel, végeredményt, megetethetők, hülyíthetők, megbuktatni, rendszerben, külvilágról, kormánypárt, migransozas, szívességet, ellenzékire, meghatározó, parlamentbe, varosikurir, átszavaznak, kétharmadot, kormányzást, migránsokat, fogalmazott, átszavazási, hajlandóság, közvélemény, hagyományos, népszavának, tapasztalja, migránsozás, ellenzéknek, politológus, hatalmasat, fenyegetés, kitekerjük, népbutítás, egyharmada, választási, ellenszere, harmadszor, megverhető, egyértelmű, döntenének, legerősebb, százalékos, legnagyobb, korszaknak, nepbutitas, racionális, részesülsz, félelemben, kimenetelű, átszavazás, választók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.