Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szijjártó tajtékzott - parázs vita volt a LIBE-ben a magyar
  2018-04-26 17:31:42, csütörtök
 
 
2018. április. 26. 12:09 2018. április. 26. 15:36 Itthon

Szijjártó tajtékzott - parázs vita volt a LIBE-ben a magyar jelentésről

szerző:
hvg.hu


Nincs illiberális demokrácia, a Sargentini-jelentés nem elfogult - ilyen és ezeknek ellentmondó vélemények hangoztak el az EP LIBE bizottságában, amely nyílt vitát folytatott a Magyarországról szóló Sargentini-jelentésről. Szijjártó Péter koncepciós pert és teljes hazugságot emlegetett a jelentéssel szemben. De Gál Kinga Fidesz-képviselő is emelt hangon szólalt fel, valamint Morvai Krisztina is. Szijjártót pedig rendreutasította Moraes LIBE-elnök a tiszteletlen hangnem miatt.

Nincs illiberális demokrácia, hangzott el a LIBE bizottsági ülésén, ahol a magyar helyzetről készült Sargentini-jelentést ismertették, a liberális elvek nélkül kiürül a demokrácia fogalma. Mit tehet meg a demokratikus legitimációval rendelkező hatalom, ez az egyik kérdés - a demokrácia mindig a kisebbségek védelmét is jelenti. "Nem politikai ítéletet akarunk mondani a magyar folyamatokról, ezt a magyar népnek kell megtennie."

Az egyik hozzászóló azt nem értette, miért emelik ki a romaproblémát Magyarországgal kapcsolatban és más országokkal nem. A Gyurcsány-időszakban ugyanúgy fennálltak ezek a problémák, akkor az EU-t nem érdekelték ezek, hogy is van ez? A liberális frakció is elmondja véleményét, nem a magyar nép ellen indul eljárás, hanem az összes EU-s állampolgár alapjogairól van szó. A liberálisok szerint is emberi jogi jogsértések és egyéb szabálytalanságok történtek Magyarországon. Külön kell foglalkozni az álhírekkel, ezeket el kéne kerülni.

A GUE/NGL frakció (baloldali zöldek) is felszólaltak, "első alkalommal vitázunk ilyen jelentésről", el kell kerülni a politikai feszültségeket, minden egyoldalúságot. Judith Sargentini jelentésíró az Európai Bíróság ítéleteire alapozott, pártatlanul járt el. Nem utal az OLAF-ra a jelentés a korrupciós részben, pedig a hivatal sok visszaélésgyanús ügyet feltárt, a labda a magyar ügyészségi térfélen pattog - Magyarország nem csatlakozott az európai közös ügyészséghez. Sorosozás: a civil szervezetek nem fellebbezhetnek a civiltörvény ellen sehova, emeli ki a vezérszónok. Magyarország számos EU-s kötelezettségét nem teljesíti, de hozzáfér a forrásokhoz, az előnyökhöz kötelezettségek is társulnak, hívja fel a figyelemet.

Szijjártó Péter külügyminiszter reagál az eddig elhangzottakra.
© MTI / EPA / Georgi Licovszki

Szijjártó megköszönte angolul, hogy meghívták és beszélhet. Majd magyarra váltva elmondta: Számos külső szereplő próbált beleszólni a választás kimenetelébe, Brüsszelből is, az ellenzéket segítették. A Fidesz fölényesen nyert, elmondták a magyar emberek, "akiket nem tudom, mitől akarják önök megvédeni", mit akarnak. De önöket bántja ez az eredmény, mondja a bizottsági tagoknak.

Viszont a magyarok szerepelnek a választási névjegyzékben, önök pedig nem.

A magyar ellenzék bevándorláspárti, és az emberek nem őket választották. A kormény nem fogadja el, hogy a multikulturális állam érétkesebb lenne, mint a homogén, Magyarország magyar ország marad.

A jelentés minősített hazugsággyűjtemény, koncepciós eljárás kelléke is lehetne.

Ezeket a szavait nagy felzúdulás fogadja.

Az sem igaz, hogy nincs médiaszabadság. A civileket sem nyomják el, csak azok panaszkodnak, amelyek politizálni akarnak.

Miért titkolóznak most, a civiltörvény miatt?

Miért nem akarják elárulni, hogy honnan kapják a forrásaikat, kérdezi Szijjártó, miközben ezek az adatok mindig is nyilvánosak voltak, tehetjük hozzá.

Az antiszemitizmus vádja pedig teljes hazugság, Szijjártó ezt is visszautasítja, felújítjuk a zsinagógákat, megrendezzük a Maccabi Játékokat, és büntetjük a holokauszttagadást.

Az EU hiába próbálja a bevándorláspárti Soros-tervet végrehajtani, nem fog sikerülni, zárja beszédét Szijjártó.

Következtek ezután a reakciók, először a DK-s Niedermüller Péter következett, de Morvai Krisztina is megszólalt.
A jobb szélen Niedermüller Péter
© MTI / Balogh Zoltán

Niedermüller figyelmeztette Szijjártót, hogy a jelentés nem szólt a választásról. A médiaszabadság helyzetét a legutóbbi Riporterek Határok Nélkül jelentés a 76. helyre sorolta, a korrupciós index is nő. A demokrácia nem arról szól, hogy a politikai ellenfél ellenség, a másként gondolkodókat nem szabad fenyegetni - erről szól ez a jelentés, nem másról.

A sorosozás és civilezés csak ürügy az elnyomás koncentrációjáról, a kormányzati médiakoncentráció pedig szintén véleménydiktatúrát épít, hangzott el egy másik reakcióban. Autoriter rezsim működik ma Magyarországon. A lengyel felszólaló felhívta a figyelmet, hogy a demokrácia nem csak arról szól, hogy megnyerjük a választásokat.

A sorosozás egyszerűen antiszemita retorika, mondta Heinz Becker a Fidesszel közös néppárti LIBE-tag, sok magyar és külföldi zsidót is nagyon zavar.

Szijjártó nem vitázik, hanem propagandát nyom és tisztelet nélkül beszél itt a LIBE-ben, ez riasztó, érkezett a következő reakció.

Gál Kinga fideszes EP-tag is felháborodottan reagált, a jelentés hazugságokal van tele, elnézéskérést követel a jelentésben foglaltak miatt is, és a bizottsági tagok hozzászólásai miatt,

mintha egy közép-afrikai Bantusztánról lenne szó, nem egy uniós tagállamról.

Visszautasította az antiszemitizmus vádját, ez egy koncepciós per része, "önök már eldöntötték, mi lesz a sorsunk".

Hogyan képviselik Önök azokat, akik nem magukra szavaztak és az utcára vonultak az elmúlt napokban? jött a kérdés a következő reagálótól. A Fidesz propagandagépezete a kormányt és a Fideszt fogja áldozatként láttatni, az EU-t pedig agresszorként. Pedig meg kéne vizsgálni a magyar kormányzat mögötti forrásokat is, mennyi Putyin-pénz van ott? Illiberális demokrácia nincs, az autokrácia. Ha felfele megy a lift, legyünk udvariasak, mert a lift lefele is menni fog.

Járóka Lívia szintén fideszes EP-képviselő arról beszélt, hogy a jelentésben paramilitáris romaellenes atrocitásokról van szó, ez a Gyurcsány-kormány idején történt, nem az Orbán-kormány idején (ebben tévedett, mert a gyöngyöspatai incidens 2011-ben történt, már az Orbán-érában.) Tagadja a szegregáció vádját is. Járókát figyelemztetik az időtúllépés miatt.
© Reviczky Zsolt

Közösen kell vállalni az EU-s értékeket, nem egy zéró összegű játszmáról van szó, hívta fel a figyelmet egy józanabb bizottsági tag a tárgyilagosabb hozzáállás jelentőségéről. A sorosozás persze hazugság, a 7-es cikkely alapján az eéjárás meg fog indulni, és forrásoktól esik el Magyarország és Lengyelország is. Ezért el kéne még egyszer olvasni a jelentést, higgadtan, és nem a magyarok elleni támadásként kéne azt értelmezni.

Két nem LIBE-s képviselő is megszólalhatott.

Morvai Krisztina megköszönte az EU-nak, hogy bármerre jár az ember, jó érzés magyarnak lenni, mert kiállunk a tömeges migráció ellen, és amerre jár, megköszönik neki mindezt. Miért támadja az EU azt a két országot, amely olyan népszerű? Az EP nem tükrözi a valós európai tárasadalmi erősorrendet, át kell alakítani az Európai Néppártot. A végére Morvai is kiabál.

Milan Zver azt mondja, a szlovén kisebbség

"a kihalás szélén volt Magyarországon",

de megerősödött, tehát helytelen a magyar kormány elleni támadássorozat.

Ez volt a két nem LIBE-tag egypreces hozzászólása.

Siíjjártó Péter reagálhatot az elhangzottakra, de Moraes elnök még megkérdezte előtte, miért van baja a civilekkel a kormánynak.

Szijjártó: ha a magyarokat rágalmazzák, az rendben van, ha a magyar kormány visszaszól, az nincs rendben.

Ekkor Moraes arra kérte, hogy a rendelkezésére álló 5 percében

"tartsa fenn az ülés méltóságát, és próbáljon meg olyan nyelvet használni, amely megfelel az Európai Parlamentnek".

Válaszoljon konkrét dolgokra.

Szijjártó megsértődött, úgy látszik, neki nem jár a véleménynyilvánítás szabadsága ebben a teremben.

Magyarországnak vitája van Soros Györggyel, "de minket nem érdekel Soros György vallása", ezt mások hozták fel ebben a vitában. A magyar ellenzéki kampány nem szólt másról, hogy hogyan egyezzen meg az ellenzék a Jobbikkal, nem a Fidesz egyezkedett vele. A jelentésben foglaltakat a kormány tételról tételre cáfolja, erről dokumentumot is készített. A civilekről ismétli magát: legyenek átláthatók a civilek forrásai, miért kell titkolni, hogy honnan kapják a pénzeket? A kormány pedig nem akarja ellehetetleníteni a civileket, ez a vád nem igaz. Az oktatási szabadság: a CEU-n kívül senki sem panaszkodik a szabályozásra, pedig 20 külföldi egyetem működik Magyarországon. Megköszönte a részvételt, de nem hajlandó elfogadni, hogy Magyarországot rágalmazák.

Judith Sargentini is megszólal, ügyrendi kérdében teheti csak meg ezt.
© MTI / EPA / Patrick Seeger

Sargentini: Aki szerint hibák vannak a jelentésben, mondják el, lehet javítani a módosítókkal a jelentésben. Széles körben próbált meg tájékozódni, háttérbe próbálta szorítani a pártpolitikát. A meghívott magyar kormány nem viselkedik kormányhoz méltóan, összekeveri a pártot, országot, kormányt, ez nem szerencsés. Sargentinit meglepi, hogy a kormány szóvivője visszaél a nevével, hazugságokkal vádolja - pl. azzal, hogy nem kutatta a szakpolitikai területeket. Ez nem igaz. Megfelelő tisztelettel kellett volna lefolytatni a vitát. Most következnek a módosító javaslatok tárgyalásai. Módosítókat májust 15-ig lehet benyújtani.

Ezzel véget ért ez a szikrázóan kemény bizottági ülés.


http://hvg.hu/itthon/20180426_Vitazik_a_LIBE_a_magyar_jelentesrol#utm_source=hvg_ daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2018_04_26&type-id=HvgD aily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendreutasította, bevándorláspárti, visszautasította, visszaélésgyanús, magyarországnak, kötelezettségek, külügyminiszter, felháborodottan, magyarországgal, kötelezettségét, fellebbezhetnek, megszólalhatott, magyarországról, antiszemitizmus, multikulturális, egyoldalúságot, visszautasítja, feszültségeket, elhangzottakra, legitimációval, rendelkezésére, médiaszabadság, támadássorozat, tárgyilagosabb, magyarországon, atrocitásokról, figyelemztetik, magyarországot, jelentőségéről, figyelmeztette, elnézéskérést, szakpolitikai, hozzászólásai, hazugságokkal, lengyelország, paramilitáris, magyar jelentésről, jelentéssel szemben, tiszteletlen hangnem, magyar helyzetről, liberális elvek, demokrácia fogalma, demokratikus legitimációval, egyik kérdés, demokrácia mindig, kisebbségek védelmét, magyar folyamatokról, magyar népnek, egyik hozzászóló, romaproblémát Magyarországgal, liberális frakció, összes EU-s, Szijjártó Péter, Kinga Fidesz-képviselő, Morvai Krisztina, Moraes LIBE-elnök, Judith Sargentini, Európai Bíróság, Georgi Licovszki, Maccabi Játékokat, DK-s Niedermüller Péter, Niedermüller Péter, Balogh Zoltán, Riporterek Határok Nélkül, Heinz Becker, Járóka Lívia, Reviczky Zsolt, Európai Néppártot, Milan Zver, Siíjjártó Péter, Ekkor Moraes, Európai Parlamentnek, Soros Györggyel, Soros György, Patrick Seeger,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  A sors  Png ház  Png nő  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogy lehet megtartani  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Nevem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogy lehet megtartani  Mi lenne ha  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Minden harmadik...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Png ház  Szép estét  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hiányzik  Németh László tollából  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Adakozás  Szép napot kívánok  Png telefon  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Idő  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png kutya  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
magyar jelentésről, jelentéssel szemben, tiszteletlen hangnem, magyar helyzetről, liberális elvek, demokrácia fogalma, demokratikus legitimációval, egyik kérdés, demokrácia mindig, kisebbségek védelmét, magyar folyamatokról, magyar népnek, egyik hozzászóló, romaproblémát Magyarországgal, liberális frakció, összes EU-s, liberálisok szerint, politikai feszültségeket, korrupciós részben, magyar ügyészségi, európai közös, civil szervezetek, civiltörvény ellen, előnyökhöz kötelezettségek, eddig elhangzottakra, választás kimenetelébe, ellenzéket segítették, magyar emberek, bizottsági tagoknak, magyarok szerepelnek, választási névjegyzékben, magyar ellenzék, multikulturális állam, jelentés minősített, szavait nagy, civiltörvény miatt, adatok mindig, antiszemitizmus vádja, bevándorláspárti Soros-tervet, jobb szélen, médiaszabadság helyzetét, legutóbbi Riporterek, korrupciós index, politikai ellenfél, másként gondolkodókat, elnyomás koncentrációjáról, kormányzati médiakoncentráció, másik reakcióban, lengyel felszólaló, sorosozás egyszerűen, következő reakció, jelentés hazugságokal, jelentésben foglaltak, bizottsági tagok, közép-afrikai Bantusztánról, uniós tagállamról, antiszemitizmus vádját, utcára vonultak, elmúlt napokban, következő reagálótól, magyar kormányzat, lift lefele, jelentésben paramilitáris, gyöngyöspatai incidens, szegregáció vádját, időtúllépés miatt, zéró összegű, józanabb bizottsági, tárgyilagosabb hozzáállás, sorosozás persze, 7-es cikkely, magyarok elleni, tömeges migráció, valós európai, végére Morvai, szlovén kisebbség, kihalás szélén, magyar kormány, magyarokat rágalmazzák, nincs rendben, rendelkezésére álló, ülés méltóságát, magyar ellenzéki, jelentésben foglaltakat, kormány tételról, civilekről ismétli, civilek forrásai, kormány pedig, oktatási szabadság, meghívott magyar, kormány szóvivője, szakpolitikai területeket, módosító javaslatok, szikrázóan kemény, rendreutasította, bevándorláspárti, visszautasította, visszaélésgyanús, magyarországnak, kötelezettségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.