Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Volt rendőr a városligeti tüntetőverésről: “Mintha a
  2018-04-30 22:31:31, hétfő
 
 
2018-04-30

Írta csikaszbrigitta

Volt rendőr a városligeti tüntetőverésről: “Mintha a Tesco biztonsági őrei kimentek volna közterületre intézkedni"




Megkérdeztünk egy volt rendőri vezetőt a Városligetben, a Valton Security emberei és a Ligetvédők között történt incidensről. Az egykori parancsnok azt hangsúlyozta, hogy a rendőröknek a lökdösődés, verekedés minden résztvevőjét elő kellett volna állítaniuk, és hogy a rendőrségnek, mint szakhatóságnak a vagyonvédelmi céggel szemben is eljárást kellett volna indítania, hogy annak törvényes működését ellenőrizzék. Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg a reagálásuk.






,,Az egész olyan volt, mintha a Tesco biztonsági őrei kimentek volna közterületre intézkedni" - ez a meglátása a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik volt vezetőjének arról az incidensről, ami április 25-én tört ki a Ligetvédők demonstrációján. Ismert, a tüntetők a faátültetések újrakezdése ellen tiltakoztak a Városligetben, és az építési területről kihajtó járművek útját el akarták állni.

Ekkor tört ki a balhé, amely során a Valton emberei szétverték a demonstrációt. A vagyonvédelmi céget megbízó Városliget Zrt. közleménye szerint az indulatok azután szabadultak el, hogy a demonstrálók ,,garázda csoportja immáron rutinszerűen erőszakosan megtámadta a Városliget beruházásain dolgozó alvállalkozókat".

Az esetről aa 168 óra készített videót:

https://youtu.be/CTqJ1w6p7Lo



A BRFK a Magyar Narancsnak azt válaszolta, hogy a XIV. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, valamint, hogy egy embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Az Átlátszó által megkérdezett volt rendőri vezető szerint viszont mindenkit elő kellett volna állítani a verekedésben résztvevők közül, így a valtonosokat és a Ligetvédőket is. Emiatt nem tartotta szakmailag jónak az egykori parancsnok, hogy csak egy személlyel szemben indult eljárás.

Emellett a volt rendőri vezető a következőket tartotta fontosnak megjegyezni a történtekkel kapcsolatban:

A Valton Security biztonsági őrei ki sem mehettek volna intézkedni arról a területről, amelynek védelmére megbízást kaptak.

A demonstráció előtt a rendőrségnek a vagyonvédelmi céggel és a tüntetők főszervezőjével is egyeztetni kellett, amelynek keretében a Valtonnal tisztázni kellett, hogy meddig terjed a cég illetékességi területe, valamint mettől felelnek a rendért és a biztonságért az egyenruhások. A ligetvédős demonstráció felelőse pedig elvileg képbe kerülhetett arról, hogy a rendőrök szabálysértés vagy bűncselekmény észlelésekor milyen lépéseket tesznek majd. Például az érintetteket előállítják.

A sajtóban megjelent videókon nem látni, hogy a rendőrök feloszlatták-e a rendezvényt, illetve, hogy előzetesen felszólították-e a demonstrálókat arra, hogy hagyjanak fel a szabálysértéssel és a bűncselekmények elkövetésével.

Nem érthető, hogy a rendőrök - mint az a videón látszik - miért hagyták el a helyszínt egy időre. Ez azért volt érdekes, mert a korábbi balhék miatt az egyenruhások most is számíthattak arra, hogy konfliktus történik.

Miután ez nem is maradt el, a helyszínre visszatérő rendőröknek intézkedni kellett volna, ehelyett azonban csak taszigálták az embereket.

Mivel a vagyonvédelmi cégek tevékenységének felügyeletét a rendőrség látja el, így a Valton esetében a BRFK-nak, mint szakhatóságnak ki kellene vizsgálnia a Városligetben történteket. Ennek keretében pedig be kellene kérnie a rendőrségnek közigazgatási eljárás megindítása keretében az őrző-védő társaság embereitől a vagyonvédelmi igazolványaikat és a munkaszerződéseiket.

Emellett az egyes biztonsági emberek szabálysértési és büntetőjogi felelősséggel is tartoznak a munkájukért, így, ahogy emiatt is el kell velük szemben járnia a rendőrségnek.

Minderről az Átlátszó szerette volna megtudni a testület véleményét is, de a BRFK válasza cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg. Amennyiben mégis megkapjuk a reagálást, közreadjuk azt.

Arra, hogy a Ligetvédők az ügy miatt még milyen lépéseket tehetnek, az egykori parancsnok megjegyezte, hogy a vagyonvédelmi céggel szemben érvényesíthetnek polgári jogi igényt, de élhetnek közérdekű bejelentéssel is a Valton Security tevékenységére vonatkozóan vagy panaszt tehetnek a rendőri intézkedéssel szemben. Ez utóbbit tartotta a volt tiszt a legjobb megtehető lépésnek.

A Valton-Sec Kft., amelyet a Fidesz kedvenc biztonsági vállalkozásának tartanak, az Opten információs rendszer adatai alapján nem panaszkodhatott az utóbbi években, hiszen egyre szebb eredményeket értek el. Például az értékesítés nettó árbevétele 2016-ban már közelített a 3 milliárd forinthoz; pontosan 2,72 milliárd szerepel a pénzügyi adatok között. 2015-höz képest ezt jelentős javulás, mert akkor ,,csak" 1,77 milliárd forintos árbevételre tettek szert.

A cégnek egyébként annyira jól megy, hogy tavaly novemberben - mint az Átlátszó beszámolt róla - a Valton kaszált a közbeszerzéseken. A Liget-projekthez kapcsolódóan a Valton nyerte el a Városliget őrzését 2017. március 2. és 2019 augusztus 20. között nettó 465 millió forintért. A Valtonról tavalyelőtt az Index közölt egy részletes cikket.

Csikász Brigitta

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/volt-rendor-a-varosligeti-tuntetoveresrol-mintha -a-tesco-biztonsagi-orei-kimentek-volna-kozteruletre-intezkedni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érvényesíthetnek, szabálysértéssel, közbeszerzéseken, igazolványaikat, tevékenységének, főszervezőjével, demonstrációján, alvállalkozókat, gyanúsítottként, főkapitányságot, vállalkozásának, bűncselekmények, tuntetoveresrol, tüntetőverésről, panaszkodhatott, csikaszbrigitta, felszólították, szakhatóságnak, tevékenységére, demonstrálókat, szabálysértési, városligetben, vagyonvédelmi, közigazgatási, demonstrációt, megjelenéséig, bűncselekmény, bejelentéssel, intézkedéssel, megkérdeztünk, szabálysértés, elkövetésével, felelősséggel, főkapitányság, faátültetések, illetékességi, városligeti tüntetőverésről, volt rendőri, egykori parancsnok, vagyonvédelmi céggel, üggyel kapcsolatban, egész olyan, faátültetések újrakezdése, építési területről, vagyonvédelmi céget, indulatok azután, demonstrálók „, embert hallgattak, verekedésben résztvevők, személlyel szemben, következőket tartotta, történtekkel kapcsolatban, Valton Security, Budapesti Rendőr-főkapitányságot, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Városliget Zrt, Magyar Narancsnak, Valton-Sec Kft, Csikász Brigitta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 15  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Martin Buber, A haszidim meséi  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  ajándék, mellyel meglepem  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péter: Harmonia c...  A pitypang legendája  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Szép estét  A pitypang legendája  Pitypang szökőkút  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Minden tavaszból őrizz..  Minden tavaszból őrizz..  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  jó reggelt  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy gondolat  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  40 felett  jó reggelt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Bornyi Veronika haiku verse  Horváth Szilvia tollából  Szép álmokat!  különleges  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  jó reggelt  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 14  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 12  Isten hűségének mértéke  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mindent de mindent visszakap  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Zilahy Lajos gondolata  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Különleges  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
városligeti tüntetőverésről, volt rendőri, egykori parancsnok, vagyonvédelmi céggel, üggyel kapcsolatban, egész olyan, faátültetések újrakezdése, építési területről, vagyonvédelmi céget, indulatok azután, demonstrálók &#8222, embert hallgattak, verekedésben résztvevők, személlyel szemben, következőket tartotta, történtekkel kapcsolatban, demonstráció előtt, tüntetők főszervezőjével, ligetvédős demonstráció, rendőrök szabálysértés, érintetteket előállítják, sajtóban megjelent, rendőrök feloszlatták-e, demonstrálókat arra, bűncselekmények elkövetésével, rendőrök &#8211, korábbi balhék, egyenruhások most, helyszínre visszatérő, vagyonvédelmi cégek, rendőrség látja, rendőrségnek közigazgatási, őrző-védő társaság, vagyonvédelmi igazolványaikat, egyes biztonsági, testület véleményét, rendőri intézkedéssel, volt tiszt, legjobb megtehető, utóbbi években, értékesítés nettó, pénzügyi adatok, cégnek egyébként, részletes cikket, érvényesíthetnek, szabálysértéssel, közbeszerzéseken, igazolványaikat, tevékenységének, főszervezőjével, demonstrációján, alvállalkozókat, gyanúsítottként, főkapitányságot, vállalkozásának, bűncselekmények, tuntetoveresrol, tüntetőverésről, panaszkodhatott, csikaszbrigitta, felszólították, szakhatóságnak, tevékenységére, demonstrálókat, szabálysértési, városligetben, vagyonvédelmi, közigazgatási, demonstrációt, megjelenéséig, bűncselekmény, bejelentéssel, intézkedéssel, megkérdeztünk, szabálysértés, elkövetésével, felelősséggel, főkapitányság, faátültetések, illetékességi, biztonságért, demonstráció, egyenruhások, ellenőrizzék, történtekkel, valtonosokat, ligetvédőket, verekedésben, megkérdezett, kozteruletre, következőket, beruházásain, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.