Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
aDJÁTOK VISSZA A MÚLTUNKAT!
  2018-05-07 07:18:44, hétfő
 
  2018. május 2., szerda

ADJÁTOK VISSZA A MÚLTUNKAT!

Azt mondják az okosok, hogy akinek nincs múltja, annak jövője sincsen.
Ha belegondolunk ebbe, akkor azért eléggé nagy bajban vagyunk, hiszen a rendszerváltás óta eltelt évek másból sem álltak, mint múltunk ellopásából, az általunk vallott értékek megtagadásából, életünk, apáink életének, munkájának leértékeléséből, szüleink életének leköpdöséséből.
Szánalmas dolog ez, még akkor is, ha a szülők soha nem fogják megtagadni őket megtagadó gyerekeiket, akik többnyire már ebben a szép új világban lettek felnőttek, ebben a környezetben fejlődött ki felülmúlhatatlan és kérlelhetetlen erkölcsiségük, hihetetlenül fejlett kritikai érzékük, még ha utóbbi nem is párosul ugyanilyen fejlettségű önkritikai érzékkel.


Nem mondanám, hogy mi makulátlanok voltunk, hazudnék, ha ezt állítanám, de azért ilyen mentális mélységekben nem jártunk, a mi kis megalkuvásaink sehol nincsenek a mai megalkuvásokhoz képest, miközben állítólag minden lehetőségünk meglenne egy jobb, szabadabb világ megteremtésére, mint ami nekünk és apáinknak jutott.
Mondjuk ez sem igaz, de legalább szépen hangzik, még ha a valóságban a helyzet a mai szabadnak mondott társadalomban sokkal siralmasabb, hiszen mindaz, amin nagyokat röhögtünk - lásd: a kapitalizmusban ember az embernek farkasa - napjainkra kézzelfogható valósággá is vált.


A baloldal, mely a jobboldal szerint ma már meghaladott fogalom, kétségkívül válságban van, és e válság oka, hogy szép apránként, egyesével, feladtuk elveinket, megtagadtuk múltunkat, lehajtott fejjel szégyenkeztünk, mikor a szocializmus vívmányai kerültek szóba, és arra sem voltunk büszkék, amire büszkék lehettünk volna.
Itt most kimondottan a baloldalról írok, mert ugyan nem tagadom a balliberális fogalmát, de szerepét a jövő szempontjából nem tartom meghatározónak.
Leginkább azért nem, mert a magyar társadalom nem is igen érti, hogy mit kell a liberalizmuson szeretni, és valljuk be, ennek ellenkezőjére a magyar liberálisok bőséges okot is adnak.
Aki kíváncsi arra, hogy mit is értünk honunkban liberalizmuson, az bátran nézze meg a Brian élete című filmet, és miután abbahagyta a röhögést, gondolkodjon el mélyen rajta, behelyettesítve a szereplőket a megfelelő magyar pártokkal...


A magyar baloldal jelenleg tetszhalott állapotban van, Pocak generalisszimusz látszólag elérte deklarált célját, a magyar baloldal teljes megsemmisítését, de persze ez nem ilyen egyszerű és - hálistennek - nem is igaz.
Ameddig ember él a földön, addig mindig lesznek nehéz társadalmi helyzetű emberek, szegények, szegregáltak, önmagukat megváltani képtelen szerencsétlenek, munkanélküliek, kitörési lehetőség után kutató fiatalok - nos, ameddig ilyenek vannak, addig kell legyen társadalmi szolidaritás is, mert az ember eredendően jó és együttérző.
Aki nem hiszi, nézze meg a neten található édicicák és cukikutyusok oldalait, és gondolkozzon el azon, hogy a kis dögökre öntött szeretet valaminek a hiányát leplezi, egyben jó példája az emberi lustaságnak, hiszen mennyivel egyszerűbb egy kiskutyát szeretgetni, mint egy büdös hajléktalannal kommunikálni, aki esetleg még csak nem is a társadalom kegyetlenségéből, hanem saját tevékenysége eredményeképpen került a híd alá...


A baloldali értékek, a társadalmi szolidaritás, a női egyenjogúság, az egyenlő munkáért egyenlő bért elve mélyen beleivódtak a a társadalom szöveteibe, olyannyira, hogy ma már a jobboldal hirdeti őket leghangosabban - ha a gyakorlatban mindent meg is tesz valóra váltásuk ellen.
A társadalmi mobilitás, az esélyegyenlőség, az egészséghez, az egészséges környezethez való jog szinte kőbevésett elvek a modern társadalomban, a baloldalt az különbözteti meg a jobboldaltól, hogy ezen elvek megvalósítására törekszik a hétköznapokban is, míg a jobboldal megelégszik ezek hirdetésével.
Ha az elérhető maximális profittal ellentétesek a célok, akkor soha nem a profit lesz a vesztes.
Jönnek megint a régi nóták, tartsunk előválasztásokat, meg fogjunk össze - ezeket a játékokat már lefuttattuk, eredménytelenül.
A pártok persze most ficeregnek még kicsit, aztán majd Dettike harisnyácskájában feláll a parlamenti székre és bábozik a népnek, később kiderül, hogy ez forradalmi tett volt.
A szocialisták beleszakadnak az erőlködésbe, hogy elhitessék magukról, hogy még mindig nagyok, aztán az élet meg tovább.


Ha változtatni akarunk, akkor át kell értékelnünk azt, amit a rendszerváltás óta történelemnek mondanak, át kell értékelnünk azt a kort, melyet oly buzgón iparkodik meghamisítani e hatalom és az ellenzék azon része, amely képtelen felismerni történelmi szükségszerűségeket.
Át kell értékelnünk Kádár korát.
Nem kell félnünk büszkének lenni arra, amire joggal lehetünk büszkék.
Rengeteg ilyen dolog van, az állampolgári jogon járó egészségügyi ellátástól a társadalmi mobilitásig, a művelődés lehetőségétől a művészetekig, a társadalmi békétől a nők helyzetéig - természetesen mindezeket történelmi kontextusukban vizsgálva és értékelve.
Büszkék lehetünk a nyugat kissé irigykedő megjegyzéseire a gulyáskommunizmusról, a legvidámabb barakkról, a divatos konvergencia-elméletre, mely magában hordozta a rendszer értékeinek elismerését, a világszínvonalú magyar mezőgazdaságra, a diktatúrában megvalósult demokrácia kissé abszurd, de igaz voltára, a beleszólási lehetőségre a társadalom dolgaiba, a szerény, de létező létbiztonságra, a kétségtelenül meglevő közbiztonságra, a nyugdíjas parasztokra, a magyar falu felemelkedésére - mind-mind a baloldali büszkeség forrása lehet.


Ha valaki elkezdi a handabandát az eladósodásról meg a fenntarthatatlanságról, hát meg kell kérdezni tőle, mennyi volt az államadósság nominálisan és mennyi GDP-arányosan és mennyi ma, meg meg lehet kérdezni, hogy kinek a kezében volt akkor a magyar ipar, a kereskedelem, és kié ma a termelőeszközök többsége.
Ha pedig gyilkosozni kezdenek, akkor el lehet mondani, hogy a kivégzések bírói ítélet után, a korabeli törvényeknek megfelelően kerültek végrehajtásra, és a kivégzettek túlnyomó többsége vastagon kiérdemelte a kötelet.
Gyilkos pedig nem Kádár, hanem Tóth Ilona volt, akit ma példaképül állítanak az orvostanhallgatók elé - világ szégyenére.
Az a kor egy vesztes világháború és ötvenhat traumája után teremteni tudott egy élhető társadalmat, melynek voltak ugyan korlátai, de azok között sokkal értelmesebb életet lehetett élni, mint a mai magyar kvázi-szabadságban.

Nem kell félni, a kor eredményeire büszkék lehetünk, még ha néha gúzsba kötve kellett is táncolnunk - de az a tánc nem pávatánc volt.
Addig, ameddig a magyar baloldal nem meri felvállalni saját magát, saját múltját, nincs semmi esélyünk arra, hogy megnyerjük magunknak a magyar társadalmat.
Esetleg ezen is el lehetne gondolkodni hamvukba hótt kerekasztalok ácsolgatása, meg értelmetlen és csak a szembenállást élező előválasztások helyett...
És elő kell venni a vörös zászlót és együtt lengeti a nemzeti trikolórral, mert az is a tradícióinkhoz tartozik, mint ahogy az Internacionálé is.
Gondolom.

Lehet, hogy rosszul...

http://www.pupublogja.hu/2018/05/adjatok-vissza-multunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: generalisszimusz, kegyetlenségéből, felülmúlhatatlan, előválasztásokat, behelyettesítve, leértékeléséből, kapitalizmusban, megalkuvásokhoz, világszínvonalú, esélyegyenlőség, szerencsétlenek, termelőeszközök, eredményeképpen, felemelkedésére, megvalósítására, eredménytelenül, megsemmisítését, közbiztonságra, előválasztások, megalkuvásaink, kérlelhetetlen, internacionálé, tradícióinkhoz, leköpdöséséből, megteremtésére, szégyenkeztünk, megtagadásából, rendszerváltás, munkanélküliek, liberalizmuson, hétköznapokban, mezőgazdaságra, megjegyzéseire, meghatározónak, létbiztonságra, hajléktalannal, általunk vallott, szülők soha, környezetben fejlődött, kapitalizmusban ember, embernek farkasa, jobboldal szerint, szocializmus vívmányai, baloldalról írok, balliberális fogalmát, jövő szempontjából, magyar társadalom, liberalizmuson szeretni, magyar liberálisok, bátran nézze, megfelelő magyar, magyar baloldal, VISSZA MÚLTUNKAT, ADJÁTOK VISSZA MÚLTUNKAT, Tóth Ilona,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mai harmónia kártyám  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  Mi lenne ha  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Reggel van  Irgalom és ítélet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  Fehér virág  Radikális szeretet  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png cica  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szívem  Albert Einstein gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Soha ne kedvezz...  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Rátalálsz  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép álmokat!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reggel van  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Németh László tollából  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Soha ne kedvezz...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kutya  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szívem  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A boldog családok mind hasonló...  Szép álmokat!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
általunk vallott, szülők soha, környezetben fejlődött, kapitalizmusban ember, embernek farkasa, jobboldal szerint, szocializmus vívmányai, baloldalról írok, balliberális fogalmát, jövő szempontjából, magyar társadalom, liberalizmuson szeretni, magyar liberálisok, bátran nézze, megfelelő magyar, magyar baloldal, ember eredendően, neten található, hiányát leplezi, emberi lustaságnak, kiskutyát szeretgetni, büdös hajléktalannal, társadalom kegyetlenségéből, baloldali értékek, társadalmi szolidaritás, egyenlő munkáért, jobboldal hirdeti, gyakorlatban mindent, társadalmi mobilitás, egészséges környezethez, modern társadalomban, jobboldal megelégszik, elérhető maximális, profit lesz, régi nóták, pártok persze, parlamenti székre, szocialisták beleszakadnak, ellenzék azon, állampolgári jogon, társadalmi mobilitásig, művelődés lehetőségétől, társadalmi békétől, nyugat kissé, legvidámabb barakkról, rendszer értékeinek, világszínvonalú magyar, diktatúrában megvalósult, beleszólási lehetőségre, társadalom dolgaiba, kétségtelenül meglevő, nyugdíjas parasztokra, magyar falu, baloldali büszkeség, államadósság nominálisan, kezében volt, magyar ipar, termelőeszközök többsége, kivégzések bírói, korabeli törvényeknek, kivégzettek túlnyomó, vesztes világháború, élhető társadalmat, magyar társadalmat, szembenállást élező, vörös zászlót, nemzeti trikolórral, tradícióinkhoz tartozik, generalisszimusz, kegyetlenségéből, felülmúlhatatlan, előválasztásokat, behelyettesítve, leértékeléséből, kapitalizmusban, megalkuvásokhoz, világszínvonalú, esélyegyenlőség, szerencsétlenek, termelőeszközök, eredményeképpen, felemelkedésére, megvalósítására, eredménytelenül, megsemmisítését, közbiztonságra, előválasztások, megalkuvásaink, kérlelhetetlen, internacionálé, tradícióinkhoz, leköpdöséséből, megteremtésére, szégyenkeztünk, megtagadásából, rendszerváltás, munkanélküliek, liberalizmuson, hétköznapokban, mezőgazdaságra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.