Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor dicsőséges 12 éve - fanyalognak a nyugati sajtó
  2018-05-11 21:07:40, péntek
 
  Orbán Viktor dicsőséges 12 éve - fanyalognak a nyugati sajtóban


Orbán megfogadta, hogy tovább löki Magyarországot az illiberális állam felé, korholta az EU-t a migrációval és az integrációs ,,rémálommal" kapcsolatban - ilyen címekkel hozza a világsajtó a magyar miniszterelnök csütörtöki beszédét. Mondanivalóját szorosan követik a vele szembeni bírálatok.
Komócsin Sándor, 2018. május 11. péntek, 11:25

Orbán Viktor azt tervezi, hogy 2030-ig vezeti országát - emelte ki a kormányfő csütörtöki beszédéből az AFP és az Irish Times helyi tudósítása. A francia hírügynökség ezután részletesen idézi fejtegetését, amely szerint észszerű 10-12 évre tervezni, hiszen az EU következő, 2021-2027-es hosszú távú költségvetésének kifutása is 2030-ig tart.
Orbán Viktor elmondta, mire készül

Átveszik azt a mondatot is, amely szerint Magyarország régi-új miniszterelnöke eleve egységes 20 éves periódusként tekintett a 2010 és 2030 közötti időszakra. Az AFP és az Irish Times is emlékeztet rá, hogy a kormányfő mögött álló Fidesz, amelyet az utóbbi nacionalista pártnak minősít, kétharmados többségének birtokában újra átszabhatja az alkotmányt.

Ejnye-bejnye

Orbán Viktor bírálói, köztük az EBESZ szerint az elfogult állami média és egyes torz választási szabályok, amelyeket a vezetésével fogadtak el, eltorzítja a választások eredményét a kormánypárt javára - emlékeztet az AFP és a Reuters. Több ellenzéki párt nem vett részt a csütörtöki ceremónián.

Idézik ugyanakkor a miniszterelnöknek azt a megjegyzését is, amely szerint Orbán Viktor háromharmadnyi magyar miniszterelnöke akar lenni, illetve az EU top öt országa közé akarja juttatni 2030-ra Magyarországot az életszínvonal szempontjából.

Az Irish Times és a Reuters kiemeli az EU-ra tett megjegyzéseit. Idézik azt a mondatát, miszerint az uniónak fel kellene adnia az Európai Egyesült Államok ideálját. Első lépésként a migrációról kellene másként gondolkodnia, mint most.

A sajtóorgánum tudósítója ezt követően idézi az Orbán-beszéd alatt a parlament előtt tartott demonstráció egyik résztvevőjét, aki szerint tekintélyuralmi kormányzás működik Magyarországán. A tüntetők a kormány kottájából játszó ellenzéket is beleértve mindenkitől meg akarnak szabadulni, aki az épület falain belül van.

Dirr-durr

A Reuters idézi Gyöngyösi Mártont, a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik szóvivőjét, aki szerint a jelenlegi magyar rezsim a korrupcióra épül, oligarchák irányítják és a fiatalok tömegesen hagyják el az országot. A hírügynökség ezután emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor megerősítette ellenőrzését a média felett és szövetségeseit ültette a független intézmények élére.

Emellett felépített egy lojális üzletemberréteget, amely fontos iparágat ellenőriz, teljesítve a kormány célját, hogy ezeket magyarok kezében tartsák. Idézi a miniszterelnök megjegyzését arról, hogy a liberális demokrácia véget ért, és a helyét kereszténydemokrácia veszi át. A Bloomberg vélhetően ezt úgy értelmezi, hogy tovább kíván haladni az illiberális állam felépítésének útján.

Az Reuters és az AFP részletesen átveszi Orbán Viktor fejtegetését arról, hogy Magyarországnak három nagy regionális hatalom között kell helyt állnia. Ezek Németország, Oroszország és Törökország. Irányítása alatt ugyan a nyugati szövetségi rendszer része marad Magyarország, de ez nem változtatja meg politikájának geopolitikai meghatározottságát.



https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_viktor_dicsoseges_12_eve_fanyalogna k_a_nyugati_sajtoban.662253.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségvetésének, miniszterelnöke, magyarországnak, tekintélyuralmi, magyarországot, háromharmadnyi, miniszterelnök, magyarországán, mondanivalóját, szövetségeseit, életszínvonal, szempontjából, politikájának, megerősítette, felépítésének, megjegyzéseit, demonstráció, résztvevőjét, gondolkodnia, fejtegetését, nacionalista, magyarország, periódusként, hírügynökség, megjegyzését, geopolitikai, sajtóorgánum, ellenőrzését, kapcsolatban, illiberális, részletesen, fanyalognak, integrációs, migrációval, változtatja, kormánypárt, nyugati sajtóban, illiberális állam, integrációs „, magyar miniszterelnök, vele szembeni, kormányfő csütörtöki, francia hírügynökség, kormányfő mögött, utóbbi nacionalista, elfogult állami, vezetésével fogadtak, választások eredményét, kormánypárt javára, csütörtöki ceremónián, életszínvonal szempontjából, migrációról kellene, Orbán Viktor, Komócsin Sándor, Irish Times, Európai Egyesült Államok, Gyöngyösi Mártont, Ezek Németország,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  George Byron - Ahogy itt jár -...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A sors  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem tiéd  Garai Gábor - Takarítás  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Egy hatékony szolga  Szívem  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Adakozás  Png fotel  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon  Nem számIt  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Kellemes délutánt kívánok  A másik dolog,  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Rátalálsz  képre írva  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  210 éve született a SZÓZAT meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyugati sajtóban, illiberális állam, integrációs &#8222, magyar miniszterelnök, vele szembeni, kormányfő csütörtöki, francia hírügynökség, kormányfő mögött, utóbbi nacionalista, elfogult állami, vezetésével fogadtak, választások eredményét, kormánypárt javára, csütörtöki ceremónián, életszínvonal szempontjából, migrációról kellene, sajtóorgánum tudósítója, parlament előtt, kormány kottájából, épület falain, legnagyobb ellenzéki, jelenlegi magyar, korrupcióra épül, fiatalok tömegesen, hírügynökség ezután, média felett, független intézmények, lojális üzletemberréteget, kormány célját, miniszterelnök megjegyzését, liberális demokrácia, nyugati szövetségi, költségvetésének, miniszterelnöke, magyarországnak, tekintélyuralmi, magyarországot, háromharmadnyi, miniszterelnök, magyarországán, mondanivalóját, szövetségeseit, életszínvonal, szempontjából, politikájának, megerősítette, felépítésének, megjegyzéseit, demonstráció, résztvevőjét, gondolkodnia, fejtegetését, nacionalista, magyarország, periódusként, hírügynökség, megjegyzését, geopolitikai, sajtóorgánum, ellenőrzését, kapcsolatban, illiberális, részletesen, fanyalognak, integrációs, migrációval, változtatja, kormánypárt, németország, oroszország, törökország, kétharmados, többségének, intézmények, választások, vezetésével, átszabhatja, migrációról, mindenkitől, korrupcióra, emlékeztet, ellenzéket, csütörtöki, ceremónián, megfogadta, ugyanakkor, eredményét, kottájából, felépített, alkotmányt, szabadulni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.