Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1,7 milliárdért reklámozták az Erzsébet-utalványt az ATV-n 2
  2018-05-13 09:27:40, vasárnap
 
  2018. május 10. csütörtök


1,7 milliárdért reklámozták az Erzsébet-utalványt az ATV-n 2010 és 2016 között




Használt a rendőrségi feljelentés: megküldte az Átlátszónak az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., hogy kiknél és mennyiért hirdetett 2010 és 2016 között. A jogerős bírósági ítélet nyomán kiadott adatok szerint ebben az időszakban az ATV-nél, az ECHO TV-nél, és a Magyar Időknél költötték el a legtöbb reklámpénzt, és további Fidesz-közeli médiavállalkozások is részesedtek a tortából.



2013 óta próbáljuk kinyomozni, hogy mennyiért reklámozzák az Erzsébet-utalványokat. 2014-ben még elvesztettük az elsőfokon megnyert perünket egy direkt emiatt hozott törvénymódosítás miatt, de azóta előbb az Alkotmánybíróság, majd azt követve a rendes bíróságok gyakorlata is a közpénzekre és a közvagyonra vonatkozó adatok szélesebb nyilvánossága irányába változott.

Így 2017-ben újra nekiveselkedtünk az ügynek, és idén februárban végre jogerősen megnyertük a pert. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. (EUF) azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki az adatokat, ezért büntetőfeljelentést tettünk a cég ellen a rendőrségen.

Előzmény:

Feljelentettük az Erzsébet-utalványokat forgalmazó céget, mert a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a reklámköltéseit

Láss csodát, néhány nappal később megküldte az EUF a listát arról, hogy 2010 eleje és 2016 vége között mennyi közpénzt költöttek az Erzsébet-utalvány reklámozására.

2011-ben 187,5 millió forintot, 2012-ben 1,1 milliárdot, 2013-ban 1,2 milliárdot, 2014-ben 198,5 milliót, 2015-ben 976 milliót, 2016-ban pedig 2,5 milliárd forintot.





A kimutatás nem teljes, mert több szerződéshez vagy nem írtak összeget, vagy csak havidíjat közöltek, de így is sok minden kiderül. A hiányos összesítés alapján hat év alatt legalább nettó 6,2 milliárd forint ment el a köznyelvben bözsijegynek hívott utalványok hirdetéseire.

1,7 milliárd forintot az ATV,
1,3 milliárdot az ECHO TV,
995 milliót a Magyar Idők,
688 milliót a Habony-média (Modern Media Group Zrt. / MMG),
470 milliót az azóta már megszűnt Helyi Téma,
270 milliót a Magyar Hírlap (Rising Star Kft. és Magyar Hírlap Kiadói Kft.),
210 milliót a Pesti Srácokhoz köthető SA Day Kft. (tulajdonosa az a Hajdú Angéla, aki az egyik EUF-os megrendelés idején a Pesti Srácokat kiadó Insider Media Kft. ügyvezetője volt),
200 milliót a Demokrata (Artamondo Kft.),
100 milliót a Pesti Srácok (Gerilla Press Kft. és Insider Media Kft.) kapott.







A fentebb felsorolt 9 céghez került a táblázatban egyértelműen beazonosítható 6,2 milliárd forintból 5,9 milliárd, a többi 300 millió forint kisebb-nagyobb részletekben oszlott meg mások között. 2015-ben például öt szakszervezet is kapott 16-16 millió forintot utalványreklámért.

Az alábbi cégeknek fizetett összegeket nem tudtuk összeszámolni, ugyanis az EUF csak havidíjat írt melléjük a listán:

Ferenci Kiadó Kft. (Helyi Hírek)
Ez volt az a lap, ami április végén azt írta az Együtt XVI. kerületi jelöltjéről, Vajda Zoltánról, hogy három lánya van, tehát nem tudott teljesíteni az ágyban.
Képmás 2002 Kft. (Képmás magazin)
Bakony-Balaton Média Szolgáltató Kft. (vehir.hu)

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-től kapott lista megtekinthető PDF-ben itt, az Átlátszó által táblázatba átkonvertálva pedig itt böngészhető.





Érdekesség, hogy egy másik megnyert közadatper eredményeképpen a héten a Magyar Narancs is kapott az EUF-tól a reklámköltésekre vonatkozó adatokat, de azok úgy tűnik, hogy különböznek azoktól, amit mi kaptunk.

Erdélyi Katalin

https://atlatszo.hu/2018/05/10/17-milliardert-reklamoztak-az-erzsebet-utalvanyt-a z-atv-n-2010-es-2016-kozott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvénymódosítás, nekiveselkedtünk, reklámköltésekre, alkotmánybíróság, eredményeképpen, reklámköltéseit, beazonosítható, feljelentettük, nyilvánossága, megtekinthető, átkonvertálva, összeszámolni, reklámozására, szakszervezet, utalványokat, részletekben, szerződéshez, bözsijegynek, elvesztettük, egyértelműen, hirdetéseire, közvagyonra, böngészhető, reklámpénzt, reklámozták, táblázatban, köznyelvben, milliardert, szolgáltató, megrendelés, milliárdért, tulajdonosa, jelöltjéről, különböznek, ügyvezetője, közpénzekre, rendőrségi feljelentés, állami tulajdonú, jogerős bírósági, legtöbb reklámpénzt, elsőfokon megnyert, direkt emiatt, rendes bíróságok, közvagyonra vonatkozó, jogerős ítélet, listát arról, hiányos összesítés, köznyelvben bözsijegynek, egyik EUF-os, fentebb felsorolt, táblázatban egyértelműen, alábbi cégeknek, Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt, ECHO TV-nél, Magyar Időknél, ECHO TV, Magyar Idők, Modern Media Group Zrt, Helyi Téma, Magyar Hírlap, Rising Star Kft, Magyar Hírlap Kiadói Kft, Pesti Srácokhoz, Hajdú Angéla, Pesti Srácokat, Insider Media Kft, Artamondo Kft, Pesti Srácok, Gerilla Press Kft, Ferenci Kiadó Kft, Helyi Hírek, Együtt XVI, Vajda Zoltánról, Bakony-Balaton Média Szolgáltató Kft, Magyar Narancs, Erdélyi Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png lepke  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Sokan azt tartják  Szép estét  Gonosz démon-álarc  A kételkedés kezelése  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Minden harmadik...  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Png ház  Erdőn  Akarat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png telefon  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Minden harmadik...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
rendőrségi feljelentés, állami tulajdonú, jogerős bírósági, legtöbb reklámpénzt, elsőfokon megnyert, direkt emiatt, rendes bíróságok, közvagyonra vonatkozó, jogerős ítélet, listát arról, hiányos összesítés, köznyelvben bözsijegynek, egyik EUF-os, fentebb felsorolt, táblázatban egyértelműen, alábbi cégeknek, másik megnyert, reklámköltésekre vonatkozó, törvénymódosítás, nekiveselkedtünk, reklámköltésekre, alkotmánybíróság, eredményeképpen, reklámköltéseit, beazonosítható, feljelentettük, nyilvánossága, megtekinthető, átkonvertálva, összeszámolni, reklámozására, szakszervezet, utalványokat, részletekben, szerződéshez, bözsijegynek, elvesztettük, egyértelműen, hirdetéseire, közvagyonra, böngészhető, reklámpénzt, reklámozták, táblázatban, köznyelvben, milliardert, szolgáltató, megrendelés, milliárdért, tulajdonosa, jelöltjéről, különböznek, ügyvezetője, közpénzekre, átlátszónak, rendőrségen, részesedtek, feljelentés, reklámozzák, teljesíteni, reklamoztak, februárban, utalványok, milliárdot, megnyertük, kinyomozni, közadatper, gyakorlata, összesítés, összegeket, rendőrségi, forgalmazó, érdekesség, táblázatba, időszakban, megküldte, változott, elsőfokon, költöttek, forintból, srácokhoz, havidíjat, felsorolt, artamondo, kimutatás, tulajdonú, demokrata, csütörtök, utalványt, utalvanyt, vonatkozó, mennyiért, költötték, zoltánról, próbáljuk, jogerősen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.