Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tízparancsolat
  2018-05-13 19:36:47, vasárnap
 
  Tízparancsolat

Benedikty Béla | Ma | 11:58

Kezd kissé elegem lenni ebből a tízparancsolat ügyből, amit a földkerekség egyik legbutább embere tart napirenden. Az illető miniszter a magyarországi kormányban, ami különben azt jelenti, hogy a helyén van, egy ilyen testületben nincs helye olyannak, aki képes közepes eredménnyel elvégezni az általános iskola második osztályát. Erről jut eszembe, volt nekem egy unokatestvérem, egy időben kórházigazgatóként vitte tovább a saját osztályát, ha csak lehetett, részt vett a nagyviziteken, olykor más osztályokon is. Egy nem túlságosan okos, ki tudja, ki által és hogyan kinevezett főorvos vizitje után lezöttyent mellém (az akkori feleségemet vártam, ő is éppen vizitelt), kifújta magát, aztán azt mondta: azt én értem, hogy ez a pali elvégezte az egyetemet, azt nem értem, hogyan tudott leérettségizni.

Szóval tízparancsolat. Olvastam egy remek cikket, amiben a szerző idézi ezt a fejhúst. Idézek néhány sort: “...sehol nem találtam olyasmit, hogy bárki emberellenesnek nevezte volna... a tízparancsolatot. Ki mikor és hol mondott olyat, hogy nem célszerű a tízparancsolat szerint élni? Senki, soha ilyet nem mondott, egyetlen elvetemült ellenzéki sajtóorgánum sem."

Én sem olvastam ilyesmit, minthogy ezt eddig én sem írtam le. Most már itt az ideje, hogy leírjam. Ennyire iszonyatosan ostoba alakokat csak elrettentő például idézek, ezúttal megteszem, ezt is a jelzett, Molnár Bálint által írt cikkben láttam, ő citálta a nem tudom, milyen minisztert (nem bírom sem kimondani, sem leírni azt a szószörnyeteget, amivel az illető intézményt nevezik): “Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes? Melyik az, amelyik az ember hátrányát hangsúlyozza, bármiféle értelemben?"

Nem látható be józan ésszel, megmutatom, melyik emberellenes, valamint azt is, melyik hangsúlyozza az ember hátrányát mindenféle értelemben (a bigott sötétséget nem lehetséges értelemnek nevezni).

Ideteszek egy pontos másolatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által hitelesített tízparancsolatból:

Isten tízparancsolata

A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. Érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: “Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17).

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Istent felismerve első kötelességünk a benne való hit, a neki kijáró imádás; hódolat és dicsőítés, uralma kizárólagosságának elismerése.

II. Isten nevét hiába ne vedd!

Minthogy az ember gondolkodása és kimondott szava között szoros kapcsolat van, e hódolathoz hozzá tartozik Isten nevének (és általában az isteni dolgoknak) tisztelete.

III. Az Úr napját szenteld meg!

Istentől való függőségünket fejezzük ki azzal, hogy megtartjuk az Úr napját, ezt az időt (egész életünkkel együtt) Neki szenteljük, ugyanakkor a földi munkálkodás múlandóságát jelezve és a végső nyugalmat előlegezve munkaszünetet tartunk! Az első három parancs Isten uralmának elismeréséhez vezetett minket. Csak ez biztosítja az ember tökéletes szabadságát. A Tízparancsolat második része (táblája) az embertársak iránti kötelességeket tartalmazza, összhangban a természeti törvényekkel:

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

Kapcsolataink közül első az, mely szüleinkhez fűz, hiszen életünket és felnövekedésünket nekik köszönhetjük. A szülői felelősség és a gyermeki tisztelet egymástól elválaszthatatlan.

V. Ne ölj!

Minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka. így kell őriznünk magunk és mások életét.

VI. Ne paráználkodj!

Az új élet nemzése éppúgy tiszteletet és védelmet kíván, mint az ember teste, s a szerelemben a másik felé megnyíló legbensőbb rejtett valósága.

VII. Ne lopj!

Az embernek a munkával szerzett tulajdonhoz, az életét biztosító anyagi javakhoz való jogát szavatolja ez a parancs.

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Az emberek közti kapcsolatok legfőbb munkálója az emberi beszéd. E nagy adománnyal nem élhetünk vissza, nem használhatjuk mások kárára. A parancs a nyelvvel elkövethető legnagyobb bűnt is jelzi, s általánosságban is elénk állítja az igaz beszédet, mint Istentől szabott kötelességet.

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Az igaz cselekedetek mellett az igaz érzések, gondolatok, vágyak is az isteni akarat teljesítéséhez tartoznak.

A tízből kettőt látok vitathatatlanul tartandónak, az ötödiket és a hetediket. A többi vagy kifejezetten kártékony vagy egyszerűen csak szemforgató és bornírt, amilyenek azok voltak, akik ezt az “Isten tízparancsolatát" írták. Jó, tudom, rengetegen vannak, akik azt hiszik, ezt isten diktálta, azokkal nem tudok, nem is akarok mit kezdeni. Azoknak írok most, akik még sosem vették a fáradságot, hogy belegondoljanak, valójában mi is a Tízparancsolat, akik idegesen és türelmetlenül elhajtják az arra hivatkozókat: jól van, jól van, persze, a Tízparancsolat az betartandó, csak ne beszéljünk erről már annyit. Beszéljünk.

Hosszú volna a Tóra nyilvánvaló ellentmondásait taglalni, nem akarok most kérdéseket föltenni a frigyládáról meg a belé helyezett “bizonyságról", azaz a kőtáblákról, a tudomány álláspontját sem fejtem ki (a Bibliát nagyjából Jézus születése előtt 120-150 évvel kezdték írni különféle felkészültségű papok), még attól is eltekintek, hogy megkérdezzem, mi a fene köze van a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a zsidó tízparancsolathoz, különösen “hitelesítésileg" (a különbségek elhanyagolhatók ugyanis, olyan “módosítások" vannak benne, amilyeneket egy plagizátor tesz bele a lopásába azt hívén, így elkerülheti a lebukást), úgy értem, mi a franctól lenne az egyszercsak “katolikus", inkább maradok az egyszerű megállapításoknál.

Az első három parancsolat mindjárt nyilvánvalóan emberellenes, nyilvánvalóan az ember hátrányát hangoztatja mindenféleképpen. Attól ugyanis, hogy valaki abban a pózban érzi jól magát, ha a földön fekve leszorítják telitalppal a nyakát, az embernek még nem természetes szükséglete a megalázkodó szolgaság akkor sem, ha istennek nevezi a maga parancsolóját és akkor sem, ha magáénak vallja a püspöki karnak azt a végtelenül aljas megjegyzését, miszerint az isten uralma “biztosítja" az ember tökéletes szabadságát. Mint tudjuk, biztosítani a különféle biztosító társaságok szoktak, a tökéletes szabadság pedig nem létezik, a fenti marhaság esetén kiváltképpen nem.

“Én, az Úr a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek. Ásszeret hádivrót, első kőtábla, második parancsolat." Így szólt az eredeti. A zsidó vallás katolikus átiratában van ennél cifrább és kegyetlenebb is (az ásszeret hádivrót a tízparancsolat héberül).

“Atyádat és anyádat" leginkább szeretni volna jó, ami szerencsés esetben természetes érzemény, én például belebetegedtem volna, ha a két fiam “tisztel", különösen ha ezt parancsolatra teszi, még különösebben, ha egy ködös, meghatározhatatlan lénynek, különféle erkölcsű és tudású papoknak a definíciója szerint “istennek" a parancsolatára. Azt aztán végképp kikérem magamnak, hogy olyan alakok határozzák meg nekem a szerelem mibenlétét, akik a saját, “önkéntes" fogadalmuk szerint sosem láthatnak nőt másképpen, mint az általuk diktált vallás “hívőiként", és különválasszák “az új élet nemzését" meg a “paráználkodást". Egy nő szempontjából meg aztán kiváltképpen ne intézkedjenek.

A hazugság ismét csak meghatározást igényelne, egy bizonyos, elviselhetetlen volna a világ az állandó, mindenféle faragatlan és jellemtelen emberek által “igazságnak" vélt állítások folytonos hangoztatásától, beleértve azt is, amit ezek az emberek “becsületnek" tartanak.

Ami a mások házastársának és tulajdonának kívánását illeti, azt vagy tessék egyértelműen tiltani (mint például ezt a 7. parancsolat teszi), vagy tudomásul venni, hogy a “kívánás" nem bűn (úgy különben a mások házastársával kapcsolatos tiltás is érdekesen alakítaná az emberi életet, elég csak az ebből fakadó értelmetlen szenvedésekre és életre szóló gyűlölségre gondolni).

Marad a ne ölj és a ne lopj. Ez volna annyira alapvető, amivel a betegségek 80%-a elkerülhető? Ehhez tényleg olyan iszonyatosan butának kell lenni, ami kizárólag a magyarországi kormányba való bekerülés alapfeltétele.

https://kolozsvaros.com/2018/05/13/tizparancsolat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tízparancsolatot, mindenféleképpen, tízparancsolatát, ellentmondásait, általánosságban, vitathatatlanul, belegondoljanak, hitelesítésileg, elhanyagolhatók, tízparancsolata, emberellenesnek, szószörnyeteget, hangoztatásától, elviselhetetlen, tízparancsolat, teljesítéséhez, kötelességeket, tizparancsolat, leérettségizni, belebetegedtem, valláserkölcsi, parancsolatára, unokatestvérem, paráználkodást, különválasszák, konferenciának, felkészültségű, beteljesíteni, kötelességünk, kötelességeit, alaptörvényei, parancsolatok, türelmetlenül, meghatározást, intézkedjenek, szempontjából, tízparancsolat ügyből, földkerekség egyik, illető miniszter, magyarországi kormányban, ilyen testületben, általános iskola, saját osztályát, akkori feleségemet, pali elvégezte, remek cikket, szerző idézi, tízparancsolat szerint, illető intézményt, józan ésszel, ellenzéki sajtó, parancsolatok közül, Benedikty Béla, Molnár Bálint, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Sínai-hegyen Istentől, Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hibáztam már  Idővel az ember megérti, hogy ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Levél lány  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Krisztinától  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  A csend aranyat ért  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 27  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  A máj egészségét biztosító és ...  Vérnyomáscsökkentés  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márciuzs 24.  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A haj állapotának javítása egy...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Boldogság  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Egy hét kihagyás  Várnai Zseni - Éveim  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi van, ha?  Szép álmokat!  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Esti képek  Mire jók ?  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Szép estét  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az út  Facebookon kaptam  Boldogság  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mire jók ?  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Esti kép  Sok ember olyan,  Vérnyomáscsökkentés  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam Krisztinától  Inkább ad 
Bejegyzés Címkék
tízparancsolat ügyből, földkerekség egyik, illető miniszter, magyarországi kormányban, ilyen testületben, általános iskola, saját osztályát, akkori feleségemet, pali elvégezte, remek cikket, szerző idézi, tízparancsolat szerint, illető intézményt, józan ésszel, ellenzéki sajtó, parancsolatok közül, ember hátrányát, bigott sötétséget, pontos másolatot, valláserkölcsi élet, embernek Isten, benne való, neki kijáró, ember gondolkodása, isteni dolgoknak, földi munkálkodás, végső nyugalmat, első három, ember tökéletes, embertársak iránti, természeti törvényekkel, szülői felelősség, gyermeki tisztelet, ember teste, másik felé, munkával szerzett, életét biztosító, emberek közti, emberi beszéd, nyelvvel elkövethető, igaz beszédet, igaz cselekedetek, igaz érzések, isteni akarat, tízből kettőt, többi vagy, arra hivatkozókat, belé helyezett, tudomány álláspontját, fene köze, zsidó tízparancsolathoz, különbségek elhanyagolhatók, plagizátor tesz, franctól lenne, egyszercsak &#8220, egyszerű megállapításoknál, pózban érzi, földön fekve, megalázkodó szolgaság, maga parancsolóját, püspöki karnak, végtelenül aljas, isten uralma, különféle biztosító, tökéletes szabadság, fenti marhaság, atyák vétkét, zsidó vallás, ásszeret hádivrót, tízparancsolat héberül, definíciója szerint, szerelem mibenlétét, általuk diktált, hazugság ismét, emberek &#8220, mások házastársának, mások házastársával, emberi életet, ebből fakadó, betegségek 80%-a, magyarországi kormányba, tízparancsolatot, mindenféleképpen, tízparancsolatát, ellentmondásait, általánosságban, vitathatatlanul, belegondoljanak, hitelesítésileg, elhanyagolhatók, tízparancsolata, emberellenesnek, szószörnyeteget, hangoztatásától, elviselhetetlen, tízparancsolat, teljesítéséhez, kötelességeket, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2416
  • e Hónap: 19209
  • e Év: 152126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.