Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ellenzék a kétharmad összeizzadása után sem állt meg a le
  2018-05-29 22:04:00, kedd
 
  Az ellenzék a kétharmad összeizzadása után sem állt meg a lejtőn

Herczeg Márk
politika
május 28., hétfő 9:37


Április 8-án a Fidesz - a rengeteg korrupciós ügye ellenére - zsinórban harmadszor is kétharmados parlamenti többséget szerzett, és bár a saját választási törvényük és a pártfinanszírozás nekik kedvezett, ha az ellenzék jobban koordinál, legalább a kétharmad megakadályozható lett volna. Persze nem így történt, az MSZP-P, a DK, az LMP és a Jobbik könnyen nyerhető egyéni választókerületeket engedett át, ami a Fidesz-KDNP alkotmányozó többségét eredményezte.

Mostanra 50 nap eltelt a választás óta, úgyhogy érdemes megnézni, mit tudtak magukkal kezdeni az ellenzéki pártok. A rövid válasz: nem, a választások utáni, kormányellenes tömegtüntetésekből semmi sem lett, az ellenzék képviselői még a Parlament bojkottjának a lehetőségét is érdemi mérlegelés nélkül vetették el. És ez még semmi ahhoz képest, ami azóta történt.
A legatyásodott Jobbikon két szélsőjobboldali marakodik

A választás után Vona Gábor, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke lemondott, és közölte, kivonul a politikai életből. A Parlamentbe a helyére Rig Lajos ült be.
Sneider Tamás, az Országgyûlés megválasztott jobbikos alelnöke az új parlament alakuló ülésén 2014. május 6-án.Fotó: Beliczay László/MTI

A Jobbik élére Vona helyett azt a Sneider Tamást választották meg, aki az 1990-es években még skinheadként ismertek Egerben, és akinek a fiait most azzal vádolja az ügyészség, hogy 2015-ben a Betyársereg tagjaiként hónapokat töltöttek egy kis faluban, hogy elüldözzenek onnan egy cigány családot.

Az elnökválasztáson alulmaradt, nem igazán néppártiasodott Torockai László - akit most még az ellenzéki politikusokat kirekesztő köztévé is szívesen fogad - bejelentette, hogy platformot alapít a párton belül. Ehhez a Jobbik parlamenti frakciójából csak Dúró Dóra csatlakozott, a párt elnöksége pedig fegyelmi eljárást indított az ásotthalmi polgármester ellen.
Toroczkai László (b3) 2018. május 22-én a Jobbik XI. kerületi irodája előtt sajtótájékoztatót tart arról, hogy ,,Mi magunk" néven a párton belüli platform létrehozását indítványozza. Mögötte Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Szél Csaba, Nagytőke polgármestere és Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere (b-j).Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A pártnak közben az ÁSZ 663 milliós bírságát is ki kellene fizetnie, de nincs miből.
Az MSZP titkos alkukkal rombol tovább

A választás után az MSZP teljes elnöksége lemondott. Az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán kiszállt a politikából, Harangozó Tamás kapta meg a helyét.

Bár a szocialista Burány Sándor átült, hogy az MSZP mellett a Párbeszédnek is legyen önálló frakciója, ami több pénzzel és lehetőséggel jár, az MSZP-P listájáról bekerült Liberálisok országgyűlési képviselője, Bősz Anett bejelentette: kilép a Párbeszéd-frakcióból, mert az MSZP nem teljesíti a 60 milliós vállalását.
Bangóné Borbély Ildikó, Molnár Gyula és Karácsony Gergely az MSZP programbemutató nagygyűlésén 2017. december 9-én.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Így derült ki, hogy Molnár Gyula és Karácsony Gergely is aláírta a Liberálisok és az MSZP-Párbeszéd közti szerződést, amiben arról állapodtak meg Fodor Gáborral, hogy a pártja nem indul el hivatalosan az MSZP-P választási szövetséggel együtt, mert akkor 15 százalékra emelkedett volna a bejutási küszöbük, de az MSZP és a Párbeszéd majd a költségvetési támogatásából fizet a Liberálisoknak. Molnár ellen a háttéralku miatt fegyelmi eljárás indult.
Molnár Zsolt érkezik az MSZP választmányi ülésére a Kispesti Munkásotthon Mûvelődési Házba 2018. április 21-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Hatvanpusztára lerendelt szocialista Puch Lászlóhoz köthető Népszavának az Orbán Viktor által nagyra tartott Hiller István MSZP-s választmányi elnök megerősítette, hogy a Fidesz újabb kétharmados győzelme után megint az a Molnár Zsolt lett az MSZP budapesti elnöke, akire Botka László utalt, amikor az ellenzékben lévő fideszes ügynökökről beszélve lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. Az eddigi budapesti elnök, Kunhalmi Ágnes az országos elnökségért indul el Tóth Bertalannal szemben.
A frakcióra sem elég Párbeszédet egy független kénytelen megmenteni

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt hasonlóan járt el, mint Bajnai Gordon 2014-ben: fel sem vette a mandátumát. A helyére Kocsis-Cake Olivio ül be.
Mellár Tamás közgazdász beszédet mond az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2014. október 28-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI

A Molnár-Karácsony-Fodor-paktum után még az MSZP-s Buránnyal sem volt meg a Párbeszédnek a kellő létszám egy saját frakcióhoz, végül a volt fideszes Századvég-alapító, a függetlenként bejutó Mellár Tamás ült be a frakcióba, de úgy, hogy rá nem vonatkozik a frakciófegyelem.
Dulakodás és büntetések a fogyatkozó LMP-ben

A választás éjszakáján Hadházy Ákos társelnök lemondott (az utódja Keresztes László Lóránt), majd azt mondta, Sallai Róbert Benedek, az LMP országos elnökségének titkára és Schiffer András volt elnök a választás előtt perrel fenyegette a visszalépést fontolgató képviselőjelölteket. Schifferék ezt hazugságnak nevezték.
Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Hadházy később közölte, hogy sem a frakcióban, sem a pártban, sem a Parlamentben nem fog tisztséget betölteni.

Sallai Róbert Benedek egy etikai bizottsági meghallgatáson fizikailag rárontott Hadházyra, és az esetről kiszivárgott egy hangfelvétel is, ami miatt nyomozást indított a párt. Hadházy feljelentést tett, Sallai Róbert Benedeket első fokon kizárták a pártból.
Fotó: Botos Tamás/444

Schiffer András a választás után újra a médiát járva szidta az ellenzéket és a saját pártját, végül pedig ki is lépett a pártból, arra hivatkozva, hogy a fideszes Németh Szilárdot Csepelen legyőző Szabó Szabolcs - miután az ő pártja, az Együtt nem jutott be - beült az LMP frakciójába, márpedig Schiffernek ez volt az utolsó csepp a pohárban, mivel szerinte a baloldali Szolidaritás egykori tagja neoliberális.

Ungár Péter LMP-s elnökségi tag, Schmidt Mária fia és üzlettársa vételi ajánlatot tett Simicska Lajosnak a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Lánchíd Rádióra, de nem tudtak megegyezni az árban. Ungár végül az Azonnalit vette meg.
Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Szijjártó Péter kinevezés előtti meghallgatásán a bizottság ülésén az Országházban május 14-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Hadházy ellen azért indult etikai vizsgálat az LMP fegyelmi bizottságában, mert a választások előtt úgy egyeztetett az MSZP-vel, hogy arról a párttársait nem tájékoztatta, és az a döntés született, hogy 2 évig semmilyen tisztségért nem indulhat a pártban, ő pedig fellebbezett, hogy 4 évre súlyosbítsák a büntetését.

Döntöttek Kassai Dániel ügyében is, aki a választások előtt elsőként visszalépett egy másik ellenzéki párt javára (és így egyébként az MSZP-s Kunhalmi Ágnes le is tudta győzni a Fideszt): Kassait 5 évre eltiltották attól, hogy a párt színeiben bármilyen (országgyűlési, önkormányzati vagy EP-) választáson elinduljon.
A DK alelnökei inkább Brüsszelben maradnak

Miután a Demokratikus Koalíció 5,62 százalékot szerzett a választáson, a pártlista alapján a párt két alelnöke, Niedermüller Péter és Molnár Csaba is bekerülhetett volna a Parlamentbe, de mindketten EP-képviselők, és közölték is, hogy inkább maradnak Brüsszelben.
A párt elnöke még mindig Gyurcsány FerencFotó: Botos Tamás/444
Kérdés, hogy a maradék megmarad-e

Mivel a Momentum nem jutott be a Parlamentbe, a párt 5 fős elnöksége lemondott, a júniusi tisztújításig egy 3 fős igazgatóság vezeti a pártot.
Az Együtt 1 százalékot sem ért el, így a teljes elnöksége lemondott, a 150 milliós kampánytámogatást pedig adományokból fizették ki.
A Parlamentből kieső Liberálisok MSZP-s listáról bejutó képviselője, Bősz Anett függetlenként fog ,,politizálni" a Fidesz-KDNP kétharmados Országgyűlésében.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt továbbra is viccpárt.

Van azért egy apró jó hír is: egyelőre úgy tűnik, felismerték, hogy a választási rendszer és a magyar politikai viszonyok egy erős ellenzéki jelöltnek kedveznek, így Józsefvárosban, ahol a parlamenti választáson senki sem lépett vissza, most eleve egy ellenzéki jelölt mögé sorakoztak fel a pártok.

https://444.hu/2018/05/28/az-ellenzek-a-ketharmad-osszeizzadasa-utan-sem-allt-meg -a-lejton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szélsőjobboldali, elnökválasztáson, országgyűlésében, megakadályozható, elnökhelyettese, programbemutató, néppártiasodott, frakciófegyelem, meghallgatáson, józsefvárosban, meghallgatásán, liberálisoknak, hatvanpusztára, miniszterelnök, kormányellenes, országgyűlési, bizottságában, függetlenként, legatyásodott, törvénycsomag, politikusokat, megválasztott, önkormányzati, tisztújításig, összeizzadása, támogatásából, költségvetési, polgármestere, demonstráción, indítványozza, megerősítette, bekerülhetett, osszeizzadasa, meghirdetett, fellebbezett, bejelentette, kétharmad összeizzadása, rengeteg korrupciós, saját választási, pártfinanszírozás nekik, ellenzék jobban, kétharmad megakadályozható, ellenzéki pártok, rövid válasz, választások utáni, ellenzék képviselői, legatyásodott Jobbikon, választás után, legnagyobb ellenzéki, politikai életből, 1990-es években, fiait most, Herczeg Márk, Vona Gábor, Sneider Tamás, Beliczay László, Sneider Tamást, Torockai László, Dúró Dóra, Toroczkai László, Jobbik XI, Mögötte Dócs Dávid, Szél Csaba, Ferenczi Gábor, Illyés Tibor, Gőgös Zoltán, Harangozó Tamás, Burány Sándor, Bősz Anett, Bangóné Borbély Ildikó, Molnár Gyula, Karácsony Gergely, Fodor Gáborral, Molnár Zsolt, Kispesti Munkásotthon Mû, Kovács Tamás, Puch Lászlóhoz, Orbán Viktor, Hiller István MSZP-s, Botka László, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalannal, Bajnai Gordon, Kocsis-Cake Olivio, Mellár Tamás, Sóki Tamás, MSZP-s Buránnyal, Hadházy Ákos, Keresztes László Lóránt, Sallai Róbert Benedek, Schiffer András, Sallai, Benedek LMP-s, Stop Soros, Balogh Zoltán, Sallai Róbert Benedeket, Botos Tamás, Németh Szilárdot Csepelen, Szabó Szabolcs, Ungár Péter LMP-s, Schmidt Mária, Simicska Lajosnak, Magyar Nemzetre, Heti Válaszra, Lánchíd Rádióra, Ungár Péter, Szijjártó Péter, Máthé Zoltán, Döntöttek Kassai Dániel, MSZP-s Kunhalmi Ágnes, Demokratikus Koalíció, Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Gyurcsány FerencFotó, Liberálisok MSZP-s, Magyar Kétfarkú Kutya Párt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 14  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó cicák  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  IGEN így  Az ember emlékekből áll  Különleges  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Spenót fasírttal  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A felvilágosodás...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  39 ígéret  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 12  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szeretem ujjad karcsuságait,  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 13  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kertem  Facebookon kaptam  Különleges  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Müller Péter tollából  Vidámság  Eduardo Sacheri gondolata  Azért kaptad  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  József Attila – Keresek ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Azért kaptad  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szívek  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ma van a magyar költészet napj...  Vidámság  Szívek  A felvilágosodás...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jázmin  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá... 
Bejegyzés Címkék
kétharmad összeizzadása, rengeteg korrupciós, saját választási, pártfinanszírozás nekik, ellenzék jobban, kétharmad megakadályozható, ellenzéki pártok, rövid válasz, választások utáni, ellenzék képviselői, legatyásodott Jobbikon, választás után, legnagyobb ellenzéki, politikai életből, 1990-es években, fiait most, cigány családot, elnökválasztáson alulmaradt, ellenzéki politikusokat, párton belül, párt elnöksége, ásotthalmi polgármester, párton belüli, pártnak közben, szocialista Burány, bejutási küszöbük, költségvetési támogatásából, háttéralku miatt, ellenzékben lévő, eddigi budapesti, országos elnökségért, független kénytelen, helyére Kocsis-Cake, internetadó bevezetése, pécsi Széchenyi, kellő létszám, saját frakcióhoz, volt fideszes, függetlenként bejutó, fogyatkozó LMP-ben, választás éjszakáján, utódja Keresztes, választás előtt, visszalépést fontolgató, etikai bizottsági, esetről kiszivárgott, médiát járva, saját pártját, fideszes Németh, utolsó csepp, baloldali Szolidaritás, bizottság ülésén, választások előtt, másik ellenzéki, párt színeiben, pártlista alapján, párt elnöke, maradék megmarad-e, júniusi tisztújításig, teljes elnöksége, választási rendszer, magyar politikai, erős ellenzéki, parlamenti választáson, ellenzéki jelölt, szélsőjobboldali, elnökválasztáson, országgyűlésében, megakadályozható, elnökhelyettese, programbemutató, néppártiasodott, frakciófegyelem, meghallgatáson, józsefvárosban, meghallgatásán, liberálisoknak, hatvanpusztára, miniszterelnök, kormányellenes, országgyűlési, bizottságában, függetlenként, legatyásodott, törvénycsomag, politikusokat, megválasztott, önkormányzati, tisztújításig, összeizzadása, támogatásából, költségvetési, polgármestere, demonstráción, indítványozza, megerősítette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.