Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újabb piacon jelölte ki az udvari beszállítóját a NER
  2018-05-31 21:16:19, csütörtök
 
  Újabb piacon jelölte ki az udvari beszállítóját a NER

haszanz
gazdaság
ma 10:39


,,A Várkert Bazár akár kormányzásunk szimbóluma is lehetne" - mondta 2015-ös évértékelőjében Orbán Viktor, és időtállóak maradtak a szavai.

Itt nevelgetik ugyanis a NER legújabb udvari cégét, amit láthatóan arra szánnak, hogy jelentős hátszéllel megsegítve betörjön a NER számára eddig érintetlen új piacra.

A Visual Europe Zrt.-ról van szó. 2015 nyarán hozta létre Botond Szabolcs. Nem stadiont építenek vagy autópályát, arra megvannak már a megfelelő cégek. Hangosítást és látványt biztosítanak rendezvényekhez. Ő Botond Szabolcs:

A cég már az induláshoz jelentős segítséget kapott uniós forrásból. Az EU-s Jeremie program ígéretes kezdő vállalkozásoknak nyújt segítséget. A 130 milliárd forintos forrást különböző magyarországi tőkealapok osztják szét, 70 százalékot ad az EU, ami mellé hozzátesz 30 százalékot a tőkealap.

A Visual Europe-ot Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a tőkealapja, a Garangold karolta fel. Az unió és a saját pénzéből 711 millió forinttal szállt be a Garangold a Visual Europe-ba. Ez nem adomány, befektetés. A tízéves futamidő után a tőkealapoknak ki kell szállniuk, az indulótőkét pedig vissza kell fizetni, de nem Brüsszelnek, a pénzt a magyar állam kapja meg. Ha nyereséget termelt a cég, annak nagyobb részét megtarthatja a tőkealap. A kisebb veszteséget lenyeli az EU.

Egy, a témával foglalkozó korábbi cikk szerint a kockázati tőkebefektetők elvárják az évi legalább 20-30 százalékos növekedést a felkarolt cégeknél. A Visual Europe-nál a felfuttatást nem bízták a véletlenre.

A cégnek a Várkert Bazár biztosít állandó bevételt.

Annak ugyan papíron semmi nyoma, hogy így van, de aki rendezvényre kibérelné a helyszínt, annak nincs választási lehetősége, a Visual Europe-pal kell szerződnie. Lenne olcsóbban dolgozó cég, olyan is, akinek jobb eszközei vannak vagy a szakemberei ügyesebbek, de

kötelező az udvari beszállítóval dolgoztatni.

Szerződésnek semmi nyoma

A piac fogcsikorgatva fogadta az új jövevényt, aminek alapítója, Botond Szabolcs a bemutatkozó tárgyalásokon nem felejtette el megjegyezni, hogy a cége mögött Garancsi István áll. Meglepve fogadták azt is, hogy a Visual Europe egyszer csak megkerülhetetlen lett a Várkert Bazárban. A felújított épületet működtető, állami tulajdonú Várgondnokság ugyanis nem írt ki pályázatot a lehetőségre, a rendezvényszervezők számára akkor derült ki a kizárólagosság, amikor kibérelték a helyszínt.

Ilyen, fix munkát hozó lehetőségért egy normális piacon egy cégnek fizetnie illene. De az állami cég honlapján nyoma sincs semmilyen szerződésnek, amit a Visual Europe-pal kötött. Mondjuk másnak sem, 2016-os szerződések vannak csak fent a honlapon.

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a Várgondoksághoz, kíváncsiak voltunk arra, hogy

Milyen szerződést kötöttek az audio- és videó rendszerek működtetésére?
Hogyan lett a Várkert kizárólagos AV technikai partnere a Visual Europe Group?
Milyen pályázatot írtak ki erre a feladatra? Kik vettek részt a pályázaton?
Milyen bevétele származik a Várgondnokságnak abból, hogy kizárólagos AV-partnernek választották a Visual Europe-ot?
Milyen időtartamra választották ki a Visual Europe-ot?
Miért van szükség AV-partnerre, ha a Várkertbe vásároltak hang- és videotechnikát?
Kiterjesztik-e a Visual Europe kizárólagosságát a Várkerten kívül más területekre is?

Választ - természetesen - két hét után sem kaptunk. Két lehetőség van.

Van szerződés, de elhallgatják.
Nincs szerződés.

Ha az egyes, akkor titkolják, milyen feltételekkel kötötték meg.

Ha a kettes, az állami cégtől egészen súlyos lépés lenne, hiszen ebből rendes körülmények között bevétele származna, amit le kellene papírozni.

UPDATE: A cikk megjelenése után a Várgondnokság átküldte a válaszokat és a szerződést is.

Három cég közül választották ki a Visual Europe-ot, a Leon Kft. és az AV Advice volt a másik kettő. A szerződést 2016 októberben kötötték, a Várkert kizárólagosságot adott a Visual Europe-nak a rendezvényterem hasznosítására, cserébe a cég a nettó árbevétele 20 százalékát utalja át az állami cégnek. Ez 2016-tól a mai napig 51 millió forint volt. (Piaci szereplők szerint miközben a szerződésben csak a rendezvényteremre vonatkozik a kizárólagosság, a Visual Europe-ot nem lehet megkerülni a Várkert Bazár teljes területén.

A Visual Europe-nak nem egy üres épületet kellett felszerelnie. A Várkert ugyanis 94 millió forintért vett hangtechnikai eszközöket 2015 őszén a Chromasound Kft.-től, és ugyanekkor szerződött hang-, fény- és vizuáltecnikai kivitelezésre az Animative Kft.-vel, 147 millió forintért. Mindkét beszerzés forrása EU-s volt. Vagyis alapfelszerelés eleve volt, aki pluszban akart volna még valami extrát a rendezvényéhez a kibérelt Várkert Bazárban, az megbízhatott volna a piacról egy ezzel foglalkozó céget. Ehelyett van a Visual Europe kizárólagossága.

Erről azt írta a Várgondnokság, hogy az eszközök működtetése speciális szaktudást igényel, ráadásul sokszor éjszakai munkát kell végezni. Állami cégként nekik kordában kell tartani a béreket, ezért szerződtek külsős partnerrel ,,a kiugróan magas bérigényű és nehezen tervezhető munkaleterheltséggel járó tevékenységekre".
Családi vállalkozásokat lenyomó VE

Vélhetően azért, hogy a bizonyos munkákhoz megkövelt szakmai referencia és múlt meglegyen, a Visual Europe tulajdonosa, Botond Szabolcs felvásárolt két, a piacon bejáratott céget is 2016-ban: a 2002-ben alapított AV-Controlt és a 2004-ben bejegyzett DCN Rentalt. Mindkettőt Járfás Zoltántól. Ebből lett a Visual Europe Group. Botond Szabolcs egy 2015-ös cikkben azt nyilatkozta: ,,látta, hogy a szétaprózott piacot kisebb családi vállalkozások »birtokolják«, úgy gondolta, hogy ezen a terepen egy innovatív társaság rendkívül gyors növekedésnek tudna indulni nemcsak itthon, hanem akár az egész régióban is".

A megvett refenercia vonalat erősíti, hogy a Várgondokság maga is úgy hivatkozik a Visual Europe Groupra, mint amelyik 16 éve nyújt rendezénytecnikai szolgáltatásokat. Ez a szerződésben szereplő Visual Europe Zrt.-re biztosan nem igaz, hiszen 2015 nyarán hozták létre. A megvásárolt AV-Control viszont 2002-es, így aztán hivatkozható régi tapasztalata van.

A felvásárolt AV-Control egyébként nyert közbeszerzést a Magyar Természetjárók Szövetségének az egyik pályázatán, aminek az elnöke Garancsi István. De ez valamivel még az előtt volt, hogy papíron Botond Szabolcsé, a Visual Europe-é és lényegében Garancsi Istváné lett a cég.

A Várkert Bazárban keltetett Visual Europe első, igaz még nem teljes évében, 2015-ben a cég bevétele 257 millió forint volt, 2016-ban már 1,1 milliárd. Tavaly viszont megtorpant a dinamika, csökkent a bevételük 938 millióra.

Az adózott eredménynél jobbak a mutatók:

2015-ben 11 millió forint
2016-ban 60 millió forint
2017-ben 118 millió forint

A cégcsoport két másik, 2016-ban bekebelezett cégének, az AV-Controlnak és a DCN-nek nem tett jót a papíron 2016-ban megtörtént tulajdonosváltás. Az AV-nek 2015-ben 900, 2016-ban 816 milliós árbevétele volt, 2017-ben már csak 431 millió. A DCN vegetál: a 2015-ös 66 milliós árbevétele előbb 46 millióra, majd 43 millióra csökkent. De a két cég feladata elsősorban a referencia és a szakmai tapasztalat felmutatása lehet. És természetesen ők sem maradtak ki az uniós források felhasználásából. Becsó Zsolt, fideszes politikus áprilisban büszkén jelentette be, hogy az uniós GINOP-pályázaton a pásztói térségben (itt is van fióktelepe a most már Hatvanban bejegyzett cégnek) az AV-Control kapacitásbővítés új eszközök beszerzésével kiírásban 49,6 millió forintot nyert el.
Garancsitól Hernádihoz

A tavalyi dinamikacsökkenés után idén várhatóan felpörög a cégcsoport. Legalábbis azt hallani, hogy a Várgondnokság nemcsak a Várkert Bazárban ad kizárólagosságot a Visual Europe-nak. Tőlük lehet bérelni helyszíneket a Várban tartott rendezvényekhez, ezekben kaphat szerepet a VE.

A cég befektetői háttere is változott az év elején. Garancsi tőkealapját a Mol-vezér Hernádi Zsolt tőkealapja váltotta. A két cég szerepvállalásáról a Jeremie-alapoknál, ami az EU érdeklődését is felkeltette, korábban a Direkt 36 is írt cikkeket, ezt meg ezt is. A Jeremie-alapoknál az eredeti cél, a vidéki munkahelyteremtés helyett nagyrészt azt látni, hogy az alapkezelő tulajdonosaihoz kötődő cégeknél kötöttek ki és szívódtak fel a startup pénzek.

Próbáltuk megtudni, miért váltottak tőkealapkezelőt, de sem a Visual Europe, sem a Garangold, sem a Gran Private nem adott választ. A váltás kétlépcsős volt: a Garancsi-féle Garangoldot előbb Hernádi Zsolt tőkealap-kezelője, a Gran Private Equity képviselte 2017 januártól, majd idén januártól már tulajdonosi szinten is leváltotta Garancsi cégét Hernádi cége.

Az így közvetetten Hernádi tulajdonba került DCN már évek óta dolgozik a Molnak, most áprilisban az ő eszközüket használták a Mol közgyűlésén. De a Visual Europe dolgozott egy mostani Mol-rendezvényen is, a Hotel Azúrban.
A Visual Europe autói egy hétvégi Mol-rendezvényen.
A Vigadóban is kizárólagosság

A piacszerzés megkezdődött. A Várkert Bazár után a Vigadónál is a Visual Europe lett a kizárólagos AV-partner. A céghez tartozó AV-Controllal szerződtek 1+1 évre ,,A Pesti Vigadó rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpadtechnikai és vetítéstechnikai feladatok ellátása, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó egyes eszközök bérlete és üzemeltetése" feladattal. Itt legalább volt meghívásos pályázat, amit a Visual Europe érdekeltség nyert el.

Az anyagiakról nem árulták el semmit, hiába kértük közérdekű adatként, mert a Vigadó szerintük rájuk nem vonatkozik az infotörvény, mivel a Magyar Művészeti Akadémia a tulajdonos. Annyit árultak el, hogy ,,elsődlegesen az alapszolgáltatások havi díját, az ajánlattevők piaci stabilitását, tőke- és humánerőforrás-kapacitását, nem utolsó sorban a Pesti Vigadóban teljesíteni tervezett szolgáltatás tekintetében megfogalmazott szakmai koncepcióját értékelte". A humánerőforrás-kapacitásról annyit, hogy az AV-nek a tavalyi évről szóló mérlege szerint a 22 alkalmazottjából 19 volt szellemi és csak három fizikai. Miután nyertek, azonnal feladtak álláshirdetést, amiben színháztechnikust keresnek a Vigadóba és színpadi díszítő, teremberendező munkatársakat is.

Megkerestük a céget is, írásban kellett átküldenünk a kérdéseket. Miután eltelt két hét, újra próbálkoztunk. A hölgy, aki felvette a telefont, előbb azt mondta, hogy küldjük át a kérdéseinket írásban. Amikor mondtam, hogy ez már megtörtént, úgy reagált, hogy Botond Szabolcs ezek szerint nem akart válaszolni.

A cég helyett egyébként a Várgondokság hivatkozott az egyik kérdésünkre adott válaszban arra, hogy a Visual Europe-nak ,,információk szerint" 20 helyszínen van kizárólagos vagy preferált szolgáltatói szerződése.


https://444.hu/2018/05/31/ujabb-piacon-jelolte-ki-az-udvari-beszallitojat-a-ner
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkalmazottjából, kizárólagosságát, vetítéstechnikai, kizárólagosságot, várgondnokságnak, kapacitásbővítés, színpadtechnikai, szolgáltatásokat, vállalkozásoknak, megkerülhetetlen, felhasználásából, tulajdonosváltás, kizárólagossága, tulajdonosaihoz, rendezvényekhez, rendezvényterem, várgondoksághoz, tőkealapkezelőt, alapfelszerelés, évértékelőjében, rendezvényeihez, vállalkozásokat, tevékenységekre, adatigényléssel, rendezvényéhez, vizuáltecnikai, kizárólagosság, természetjárók, hasznosítására, megfogalmazott, humánerőforrás, teremberendező, tőkebefektetők, fogcsikorgatva, álláshirdetést, videotechnikát, udvari beszállítóját, megfelelő cégek, induláshoz jelentős, saját pénzéből, tízéves futamidő, indulótőkét pedig, magyar állam, kisebb veszteséget, témával foglalkozó, kockázati tőkebefektetők, felkarolt cégeknél, szakemberei ügyesebbek, udvari beszállítóval, piac fogcsikorgatva, bemutatkozó tárgyalásokon, cége mögött, Várkert Bazár, Orbán Viktor, Visual Europe Zrt, Botond Szabolcs, EU-s Jeremie, Visual Europe-ot Orbán Viktor, Garancsi Istvánnak, Visual Europe-ba, Visual Europe-nál, Visual Europe-pal, Garancsi István, Visual Europe, Várkert Bazárban, Visual Europe Group, Visual Europe-ot, Leon Kft, Visual Europe-nak, Chromasound Kft, Animative Kft, Mindkettőt Járfás Zoltántól, Visual Europe Groupra, Magyar Természetjárók Szövetségének, Botond Szabolcsé, Visual Europe-é, Garancsi Istváné, Becsó Zsolt, Garancsitól Hernádihoz, Mol-vezér Hernádi Zsolt, Gran Private, Garancsi-féle Garangoldot, Hernádi Zsolt, Gran Private Equity, Hotel Azúrban, Pesti Vigadó, Magyar Művészeti Akadémia, Pesti Vigadóban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember emlékekből áll  Zilahy Lajos gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 15  Töröld le  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Magamnak  40 felett  Kertem  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Otthon  Márai Sándor tollából  Tavaszi este  Erdei gyöngyvirág  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jázmin  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A sorsod  Bornyi Veronika haiku verse  Önmaga ellenére  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Jázmin  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Gebhardt Nóra versei II.  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sorsunk miatt...  IGEN így  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
udvari beszállítóját, megfelelő cégek, induláshoz jelentős, saját pénzéből, tízéves futamidő, indulótőkét pedig, magyar állam, kisebb veszteséget, témával foglalkozó, kockázati tőkebefektetők, felkarolt cégeknél, szakemberei ügyesebbek, udvari beszállítóval, piac fogcsikorgatva, bemutatkozó tárgyalásokon, cége mögött, felújított épületet, normális piacon, cégnek fizetnie, állami cégtől, cikk megjelenése, másik kettő, szerződést 2016, rendezvényterem hasznosítására, nettó árbevétele, állami cégnek, szerződésben csak, rendezvényteremre vonatkozik, üres épületet, kibérelt Várkert, megbízhatott volna, ezzel foglalkozó, eszközök működtetése, kiugróan magas, bizonyos munkákhoz, piacon bejáratott, 2002-ben alapított, 2004-ben bejegyzett, 2015-ös cikkben, szétaprózott piacot, innovatív társaság, egész régióban, megvett refenercia, szerződésben szereplő, megvásárolt AV-Control, felvásárolt AV-Control, egyik pályázatán, elnöke Garancsi, előtt volt, adózott eredménynél, papíron 2016-ban, szakmai tapasztalat, uniós források, uniós GINOP-pályázaton, pásztói térségben, tavalyi dinamikacsökkenés, vidéki munkahelyteremtés, alapkezelő tulajdonosaihoz, startup pénzek, váltás kétlépcsős, mostani Mol-rendezvényen, hétvégi Mol-rendezvényen, piacszerzés megkezdődött, kizárólagos AV-partner, céghez tartozó, rendezvényekhez kapcsolódó, ajánlattevők piaci, tavalyi évről, kérdéseinket írásban, egyik kérdésünkre, alkalmazottjából, kizárólagosságát, vetítéstechnikai, kizárólagosságot, várgondnokságnak, kapacitásbővítés, színpadtechnikai, szolgáltatásokat, vállalkozásoknak, megkerülhetetlen, felhasználásából, tulajdonosváltás, kizárólagossága, tulajdonosaihoz, rendezvényekhez, rendezvényterem, várgondoksághoz, tőkealapkezelőt, alapfelszerelés, évértékelőjében, rendezvényeihez, vállalkozásokat, tevékenységekre, adatigényléssel, rendezvényéhez, vizuáltecnikai, kizárólagosság, természetjárók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.