Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Legfeljebb nem mindenki veti magát a vonat elé
  2018-05-31 21:23:25, csütörtök
 
 
Legfeljebb nem mindenki veti magát a vonat elé
H. Andrea | Ma | 10:16

Mélyszegénység, nyomor, a gyámhivatallal és az egész élettel vívott reménytelen harc. Az eredmény: tragédia. Egy 49 éves nő 4 éves unokájával a karján vonat elé ugrik. Egy pár nappal ezelőtti mínuszos hír ez a sokmilliárdos Garancsik, Vajnák, Matolcsyk és Mészárosok - sajátos magyar észjáráshoz görbített - magyar valóságának családbarát, szuverén sztyeppéjén.

A tolószékbe kényszerült gyerekét a lehetőségeihez mérten tisztességgel felnevelő, ám az üvöltő szegénység okán a gyámhivatallal állandó harcban álló, megözvegyült, a konstans létbizonytalanságba belefáradt, az unokájától való elszakítástól folyamatosan rettegő középkorú anya és nagymama sokkoló módon vet véget az életének. A létfenntartásért vívott harcot elveszítette, 4 éves unokáját pedig magával rántotta a halálba.

Ha az ember nem lapoz tovább egyből, hogy megtudja, ma ki mindenkitől védte meg őt Európa legcsaládbarátabb, legsikeresebb, legszuverénebb és legjózanabb kormánya, akkor egy pillanatra biztosan összeszorul a gyomra. Kivéve, ha mondjuk Harrach Péternek, vagy Hegedüs Zsuzsának hívják az illetőt, mert akkor nem. Ennél rettenetesebb nagytotálban viszont aligha ragadható meg ennek a hazug, szemforgató, kizárólag jóllakott, boldog gyerekektől túlcsorduló propagandaországnak a jellege. Aki nem lapozott tovább egyből, az olvas:

A gyámhivatal szakemberei heti rendszerességgel jártak a családhoz, hogy ellenőrizzék a lakhatási körülményeiket. Minden találkozás alkalmával ott lebegett a levegőben: akár úgy is dönthetnek, hogy a kisfiúnak mennie kell az egyszerűen berendezett házból.

Miközben az lenne a legújabb nemzeti feladat, hogy a valóságot görbítsük-hajlítsuk a csavarintos észjárásunkhoz, van itt legalább egy jogos kérdés, amit kötelező (lenne) felvetni: hogyan juthatnak odáig emberek, hogy úgy érezzék, a négyévessel a karjukon vonat elé ugrani az egyetlen lehetseges valasztás, amit a büdös élet hagyott számukra?

A gyógypedagógiai célzatú pontosítások ezúttal is idekívánkoznak, még mielőtt valami ideszalajtott, vagy önkéntesen idecsábult troll polgártárs felháborodna azon, hogy a demagóg libsik megint orbánoznak.

Nem, a libsik nem orbánoznak. Sőt még azt sem állítják, hogy elkeseredett magyar emberek naponta ugrálnak a vonat elé, vagy hogy korábban (értsd: elmúltnyócév), vagy a világ más pontjain soha senki nem ugrált a vonat elé.

Nem a libsik, hanem az el nem hajlított magyar rögvalóság tolja bele az arcunkba - már, ha vesszük a fáradságot, hogy odafigyeljünk -, hogy miközben a munkaalapú teljes foglalkoztatottság országában csak az nem dolgozik, aki nem akar, és csak az nem eszik, aki nem éhes, a reménytelen mélyszegénység tizedeli a lakosságot. Többek között ilyen drámai módon.

Nem a libsik mondják, hanem a tények: magyar falvak rontják a sikerekből ki nem látszó ország imázsát. Falvak, ahol nincs munka, nincs iskola, óvoda, nincs bolt, nincs orvos, nincs egy rohadt bankautomata, de még pap sincs (ha már annyira odáig és vissza vagyunk a kereszténységünkkel), ahol buszköltségre, gyógyszerre, ennivalóra hitelt kell felvenni. Falvak, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű családoknak egy kenyér megvásárlása is kihívás. Falvak, amiket letörölt a régi vágású kereszténydemokrácia térképéről a kormány, mert az ország démonoktól való kamumegvédése és a maffia zavartalan szabadrablásának biztosítása minden mást zárójelbe tett.

Ez az az ország, ahol egy, az unokájával a vonat elé ugró 49 éves nagymamáról az internet mindenhez is értő népe könyörtelenül ítéletet hirdet: elkúrta az életét, azért nyomorgott, mert nem akart dolgozni, mert ivott és dohányzott ahelyett, hogy etette, ruháztatta és normális lakhatást, taníttatást biztosított volna a gyerekének, az unokájának.

Pedig amikor azt olvassuk, hogy egy 49 éves nő az unokájával a karján a halált választotta a kilátástalansággal való küzdelem helyett, akkor ez nem egy prémium bulvárhír egy silány bulvárlap címoldalán, hanem egy kor- és kórtünet, amivel nem kezdünk semmit, mert mindenhol vannak elmebetegek, akikhez nekünk semmi közünk.

Pedig ha a szomorú szenzáció mögé akarnánk nézni az előítéletes fröcsögésen túl, akkor minimum felmerülhetne bennünk a kérdés: vajon ki mindenkinek a felelőssége az, hogy emberek az önkéntes halálban látják a megoldást minden nyomorúságukra? Vajon az egyén eredendő bűnein túl (hát még ha roma is, ugye) a gyámhivatal szakemberei nem követtek el mulasztást? Vajon milyen célt szolgálhat az, hogy egy családot hetente zaklassanak a rossz lakhatási körülmények miatt?

A józan, el nem hajlított paraszti eszem szerint azt gondolnám, hogy a gyámügyi hivatal biztosan nem zaklathat hetente egy családot, mert semmi értelme. Egyik hétről a másikra senkinek nem változnak meg az életkörülményei, amelyek egy életen át képtelenek voltak megváltozni. Tehát amennyiben azok az életkörülmények alkalmatlanok voltak egy 4 éves gyerek felnevelésére, akkor az elhúzódó bizonytalanság, a fenyegetőzés, a krízishelyzet elmélyülésének szemlélése helyett a hatóság miért nem lépett a gyerek érdekében? Akkor is, ha tudtommal szegénység címszó alatt egy gyereket elvileg-törvényesen nem lehet elvenni a családjától. És ha mindez így van, akkor milyen az a rendszer, ahol - az állítólagos heti zaklatás ellenére - senki még csak nem is feltételezte, hogy milyen tragikus végkifejlete lehet egy ilyen történetnek?

Ez persze csak a felszín kapargatása, és egy néhány soros bulvárhír alapján valóban súlyos hiba lenne visszavonhatatlan szentenciákat puffogtatni, de - mint az autista fiatalember félholtra rugdosása kapcsán is felvetettük - nem volna itt az ideje annak, hogy az állampárt abszurd, minden humánumot nélkülöző, beteg, pusztító háborúja helyett elkezdjünk a mellettünk lévő emberre is odafigyelni? Vagy majd ráér, amikor a saját családunkban következik be legközelebb (soha ne következzen be!) ilyen, vagy hasonló tragédia? Nem lehetne többet beszélni a húsbavágó, valódi, embereket a végső elkeseredés szélére kergető kérdésekről és többet cselekedni a megoldásukért, kevesebb kardot csörtetni, hergelni, uszítani és a valóságot görbíteni aszerint, hogy retteg-e már eléggé a magyar, vagy sem? A süket, vak, önáltató beletörődés helyett, miszerint eddig is így volt, ezután is így lesz, eddig is voltak vesztesek, labilis emberek, akik maguk tehetnek arról, hogy oda jutottak, ahova, nem kellene felnőni az emberi feladatainkhoz?

Attól ugyanis, hogy naponta nem ugrik három ember a vonat elé, attól, hogy csak félévente készül egy riport arról, hogy a fél ország lassan eltűnik az emberhez méltó élet térképéről, ezek a problémák léteznek, és hiába robbantak fel a fülkék egymás után zsinórban háromszor, a helyzet semmivel nem lett jobb, mint a halál nemiszervére kívánt bezzegelmúltnyócvben. Az van, hogy Soros politikai tőkét kovácsolni képes kirakat utálata, a soha nem látott migránsok ökölbe szorult agyú gyűlölete nem tette semmissé az örökölt nyomorúságot, hanem konzerválta azt. Ez már a sokadik bizonyítéka annak, hogy hazug propagandából nem lesz élhető ország, az átlagnál jobban élők közpénzzel kitömése mellett a tolószékes gyereküket felnevelő, unokájukról gondoskodni akaró anyáknak, nagymamáknak változatlanul semmi esélyük kilábalni a borzaszó nyomorból.

Legfeljebb nem ugranak valamennyien a vonat elé.


https://kolozsvaros.com/2018/05/31/legfeljebb-nem-mindenki-veti-magat-a-vonat-ele /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerességgel, létfenntartásért, szabadrablásának, életkörülmények, életkörülményei, gyógypedagógiai, elmélyülésének, idekívánkoznak, gyámhivatallal, feladatainkhoz, lehetőségeihez, bizonytalanság, mélyszegénység, észjárásunkhoz, körülményeiket, legszuverénebb, nyomorúságukra, tisztességgel, kamumegvédése, változatlanul, felmerülhetne, rettenetesebb, szentenciákat, propagandából, odafigyeljünk, alkalmatlanok, felnevelésére, krízishelyzet, buszköltségre, legsikeresebb, elszakítástól, sokmilliárdos, megoldásukért, ideszalajtott, könyörtelenül, elkeseredett, egész élettel, karján vonat, sokmilliárdos Garancsik, tolószékbe kényszerült, lehetőségeihez mérten, üvöltő szegénység, gyámhivatallal állandó, unokájától való, létfenntartásért vívott, pillanatra biztosan, gyámhivatal szakemberei, lakhatási körülményeiket, kisfiúnak mennie, egyszerűen berendezett, legújabb nemzeti, csavarintos észjárásunkhoz, Harrach Péternek, Hegedüs Zsuzsának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó baby  Kékfestőről pár szóban  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Könyvek  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Talppontok közérthetően  Esti kép  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Az út  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Sárkány  Havazás  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Aki belekortyol  Nárciszok  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Sonka vásár  Nagyhétfő:  Az idegen országok éghajlata  Humor is meg nem is szerinted?  A víz abszolút súlya nem számí...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Nárcisz  Esti kép  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Szimbólumok  Maci az északi fény alatt  Szép estét  Karinthy Frigyes: Almafa  Csak egy életed van....  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Esti kép  Mi van, ha?  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  képre írva  Tibeti harangvirág  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Ködvirágok 
Bejegyzés Címkék
egész élettel, karján vonat, sokmilliárdos Garancsik, tolószékbe kényszerült, lehetőségeihez mérten, üvöltő szegénység, gyámhivatallal állandó, unokájától való, létfenntartásért vívott, pillanatra biztosan, gyámhivatal szakemberei, lakhatási körülményeiket, kisfiúnak mennie, egyszerűen berendezett, legújabb nemzeti, csavarintos észjárásunkhoz, jogos kérdés, karjukon vonat, egyetlen lehetseges, büdös élet, gyógypedagógiai célzatú, demagóg libsik, arcunkba &#8211, munkaalapú teljes, reménytelen mélyszegénység, libsik mondják, rohadt bankautomata, halmozottan hátrányos, kenyér megvásárlása, régi vágású, ország démonoktól, maffia zavartalan, internet mindenhez, halált választotta, prémium bulvárhír, silány bulvárlap, szomorú szenzáció, előítéletes fröcsögésen, önkéntes halálban, megoldást minden, egyén eredendő, családot hetente, rossz lakhatási, gyámügyi hivatal, másikra senkinek, életkörülmények alkalmatlanok, elhúzódó bizonytalanság, krízishelyzet elmélyülésének, hatóság miért, gyerek érdekében, állítólagos heti, ilyen történetnek, felszín kapargatása, néhány soros, autista fiatalember, ideje annak, állampárt abszurd, mellettünk lévő, saját családunkban, végső elkeseredés, valóságot görbíteni, emberi feladatainkhoz, riport arról, emberhez méltó, problémák léteznek, fülkék egymás, helyzet semmivel, halál nemiszervére, örökölt nyomorúságot, sokadik bizonyítéka, átlagnál jobban, tolószékes gyereküket, borzaszó nyomorból, rendszerességgel, létfenntartásért, szabadrablásának, életkörülmények, életkörülményei, gyógypedagógiai, elmélyülésének, idekívánkoznak, gyámhivatallal, feladatainkhoz, lehetőségeihez, bizonytalanság, mélyszegénység, észjárásunkhoz, körülményeiket, legszuverénebb, nyomorúságukra, tisztességgel, kamumegvédése, változatlanul, felmerülhetne, rettenetesebb, szentenciákat, propagandából, odafigyeljünk, alkalmatlanok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.