Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kiszámolták: indokolt, hogy ne engedjék nyugdíjba a 72 év al
  2018-06-06 21:55:49, szerda
 
  Kiszámolták: indokolt, hogy ne engedjék nyugdíjba a 72 év alattiakat


Míg 1980-ban még húsz 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, a következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra az OECD országokban. Ha a foglalkoztatottság nem nő érdemben, az elöregedés jelentősen visszavetheti a nyugdíjas kori életszínvonalat. Egy friss tanulmány szerint a nyugdíjkorhatár emelése megoldást jelenthet, Magyarországon például 2050-ig a korhatár további 7 évvel történő kitolása. De ez még önmagában kevés - értékelnek a Portfolio.hu-n.


Napi.hu, 2018. június 5. kedd, 12:58



A társadalom elöregedéséről és a munkaerőhiány közti kapcsolatról szóló elemzésben a szerzők arra mutatnak rá, hogy a társadalom elöregedése egy gyorsuló, hosszú távú folyamat - olvasható a portálon. Ha ezt az időskori függőségi rátával szemléltetjük (a 65 évesek vagy a felettiek aránya a dolgozó, 20-64 közöttiekre vetítve), akkor azt látni, hogy az OECD országok átlagában 1980-ban még 20 fő 65 éves vagy a feletti korú jutott 100 aktív korúra, ez az arány 2015-re már 40 százalékkal emelkedett, tehát 28 időskorú jutott 100 aktív korúra.
Így dobhatja meg a nyugdíját 65 év felett - segít az állam

Demográfiai cunami

A következő 35 évre vonatkozó becslés szerint már 53 időskorú jut 100 dolgozó korúra, ami további 90 százalékos növekedés. Annak ellenére, hogy az időskori függőségi rátában volt egy emelkedés, a teljes függőségi ráta az OECD-ben az 1980-ban mért 0,8-ról 0,65-re csökkent 2015-re. Ennek egyik fő oka az 1990-es években a termékenységben látott erőteljes visszaesés, ami a 20 évesek vagy annál fiatalabbak számának relatív csökkenését eredményezte.

A tanulmány szerzői szerint a 100 aktív korúra jutó fiatalok száma a következő évtizedekben valamelyest stabilan megmarad a 40-nél, hacsak a termékenységben nem történik valami jelentős változás, ami a teljes függőségi ráta drasztikus emelkedését okozhatja. Ha a foglalkoztatottság, ezen belül is az időskorúak foglalkoztatottsága nem emelkedik, akkor ezek a demográfiai irányok minden más változatlansága esetén jelentősen visszavethetik a nyugdíjas kori életszínvonalat.

A jövőben a 65. életévtől várható élettartam valamelyest lassabb ütemben nő majd, mint a múltban, mellyel így viszont ahhoz, hogy 2015 és 2050 között stabilizálni lehessen az időskori függőségi rátát, már egy 8,4 évnyi nyugdíjkorhatár-emelésre lenne szükség. Ha a fiatalok aktív korúakhoz képesti állandó számával kalkulálunk, akkor valamelyest kisebb, de még így is 6,2 évnyi korhatáremelésre lenne szükség a stabil ráta fenntartásához - írja a Portfolio.hu.

"Megváltó" ötlet: mindenki dolgozzon 70 felett is!

Csakhogy az OECD országokban eddig bevezetett korhatáremelések átlagban csak 1,5 éves emelést mutatnak 2050-re, ez pedig nem elég ahhoz, hogy a modell szerinti időkori függőségi rátát állandó szinten lehessen tartani.

Országfüggő, hogy hol mekkora korhatáremelésre lenne szükség ahhoz, hogy az időskori függőségi ráta fenntartható legyen. Finnországban és Svédországban például ehhez 4,5 évvel kellene megemelni a nyugdíjkorhatárt, míg Chilében, Mexikóban vagy Spanyolországban már 11,5 évvel. Dél-Koreában a társadalom meglehetősen gyors ütemű elöregedése miatt már 15,5 évnyi emelésre lenne szükség. Dánia az egyetlen a vizsgált országok között, ahol a már bevezetett korhatár-emelési lépések meghaladják azt, amire szükség lenne az időskori függőségi ráta stabilizálásához.

Magyarországon az alapnak vett 65 éves szintről nagyjából 7 évvel, tehát 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az időskori függőségi ráta 2015 és 2050 között stabilizálódjon - derül ki a tanulmányból.


https://www.napi.hu/Nemzetk%C3%B6zi%20Gazdas%C3%A1g/undefined.663737.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: korhatáremelésre, stabilizálásához, nyugdíjkorhatárt, korhatáremelések, spanyolországban, változatlansága, életszínvonalat, nyugdíjkorhatár, termékenységben, stabilizálódjon, fenntartásához, elöregedéséről, visszavethetik, magyarországon, finnországban, svédországban, szemléltetjük, visszavetheti, munkaerőhiány, évtizedekben, kapcsolatról, tanulmányból, fenntartható, stabilizálni, eredményezte, meglehetősen, elöregedése, demográfiai, valamelyest, közöttiekre, országokban, országfüggő, csökkenését, fiatalabbak, kalkulálunk, kiszámolták, feletti korú, elöregedés jelentősen, nyugdíjas kori, friss tanulmány, nyugdíjkorhatár emelése, korhatár további, társadalom elöregedéséről, munkaerőhiány közti, szerzők arra, társadalom elöregedése, időskori függőségi, felettiek aránya, arány 2015-re, teljes függőségi, 1980-ban mért, 1990-es években,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A kételkedés kezelése  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  s immár én is felragyogva, ért...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  Kaffka_Margit  képre írva  Soha ne kedvezz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png ház  Png virág  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Fekete István - Akác  Alvó cicák  Adakozás  Png virág  Elköszönt  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Fekete István - Akác  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem méltó hozzád  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reggel van  Csak a fogyatkozás látható  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Png virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Png nő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png ház  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
feletti korú, elöregedés jelentősen, nyugdíjas kori, friss tanulmány, nyugdíjkorhatár emelése, korhatár további, társadalom elöregedéséről, munkaerőhiány közti, szerzők arra, társadalom elöregedése, időskori függőségi, felettiek aránya, arány 2015-re, teljes függőségi, 1980-ban mért, 1990-es években, termékenységben látott, tanulmány szerzői, következő évtizedekben, demográfiai irányok, fiatalok aktív, stabil ráta, modell szerinti, társadalom meglehetősen, vizsgált országok, alapnak vett, nyugdíjkorhatárt ahhoz, korhatáremelésre, stabilizálásához, nyugdíjkorhatárt, korhatáremelések, spanyolországban, változatlansága, életszínvonalat, nyugdíjkorhatár, termékenységben, stabilizálódjon, fenntartásához, elöregedéséről, visszavethetik, magyarországon, finnországban, svédországban, szemléltetjük, visszavetheti, munkaerőhiány, évtizedekben, kapcsolatról, tanulmányból, fenntartható, stabilizálni, eredményezte, meglehetősen, elöregedése, demográfiai, valamelyest, közöttiekre, országokban, országfüggő, csökkenését, fiatalabbak, kalkulálunk, kiszámolták, százalékkal, meghaladják, emelkedését, értékelnek, drasztikus, társadalom, bevezetett, jelentősen, százalékos, visszaesés, élettartam, elöregedés, alattiakat, elemzésben, emelkedett, időskorúak, függőségi, emelkedik, átlagában, felettiek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.