Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Németországon csattanhat Trump kereskedelmi háborúja, és ez
  2018-06-11 21:56:47, hétfő
 
 
Németországon csattanhat Trump kereskedelmi háborúja, és ez nekünk is rossz

akiraly külföld ma 18:00

A G7 drámai csúcstalálkozójának négy főszereplője, Angela Merkel (b) Justin Trudeau (háttal), Donald Trump (középen) és Emmanuel Macron (j). A beszámolók szerint Trump ideje java részét a másik három parodizálásával töltötte a zárt ajtók mögött folytatott megbeszéléseken.Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

"Egész jónak indult a találkozó, mert végre beszéltünk egymással, nem pedig elbeszéltünk egymás mellett" - jellemezte a G7 hétvégi kanadai csúcstalálkozóját Peter Beyer, aki a transzatlanti koordinációért felel a német kormányban. A folytatás azonban nagyon másként alakult. A csúcstalálkozóra eleve késéssel érkező, arról idő előtt távozó Donald Trump még haza se ért, már az Air Force One fedélzetéről visszavonta aláírását a csúcstalálkozó zárónyilatkozatáról. "Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok többé nem megbízható partner a nemzetközi megállapodásokban. Ez rossz" - lamentált Beyer a New York Timesnak adott nyilatkozatában.

A G7 csúcstalálkozója minden, a tárgyalásokon részt vevők beszámolóin alapuló sajtóhír szerint totális katasztrófa volt. A New York Times szerint Trump eleve el se akart menni Kanadába. Végül a tanácsadói rábeszélték, bár a lap szerint "tartottak tőle, hogy ebből katasztrófa lesz, mert olyasmire kényszerítették, amit eredendően nem akart". Az, hogy direkt késve érkezett a csúcstalálkozóra, majd idő előtt távozott onnan, már Trump lázadása volt.

Pedig lett volna miről beszélni. Trump egy héttel a kanadai csúcstalálkozó előtt élesítette az EU-val és Kanadával szemben az acél- és alumíniumipari védővámokat, melyre válaszul Kanada és az EU is ellenvámok bevezetésével fenyegetett. Az EU fellépése papíron egységesnek tűnt, a Spiegel értesülései szerint azonban a valóságban nagyon megosztott a közösség, erős törésvonal van a két vezető állam, Franciaország és Németország között. Az acélra és az alumíniumra kivetett védővámok ugyan a németeket sújtják leginkább, mégis ők az engedékenyebbek, Macron elnök és környezete kemény válaszcsapásért lobbizik: olyan szimbolikusan amerikai termékekre vetnének ki védővámokat, mint a Harley Davidson motorkerékpárok, vagy a farmernadrág.

Németország viszont nem igazán akarná feszíteni a húrt. Az alumíniumra kivetett védővámok ugyan leginkább a német nehézipar érdekeit sértik, de egy kereskedelmi háború további lépései még érzékenyebben érintenék őket.
Miről is van szó?

Az acélra és az alumíniumra kivetett amerikai vám nem közvetlenül fejti ki káros hatását a német termelőkre. Németország ugyan évi 1,3 millió tonna acélt exportál az Egyesült Államokba, de ez még a teljes német acélexport 4 százalékát se éri el. Az igazi veszélyt inkább az jelenti, hogy az acéliparban már évek óta túltermelési válság van, a gyilkos árverseny miatt még olyan globális óriásvállalatok, mint a ThyssenKrupp is arra kényszerült, hogy összefogjon ázsiai riválisaival - a cég most alapít 50-50 százalékos leányvállalatot az indiai Tatával. Trump döntése a védővámok bevezetéséről ennyiben egyértelműen szolgált amerikai érdekeket, mert a túltermelés felvevőpiaca eddig az Egyesült Államok volt, a védővámok miatt a fölösleg most Európába irányulhat. Ha pedig az európai piacot több millió tonna olcsó keleti acél árasztja el, az tényleg tönkreteheti a német acélipart. Amióta Trump az év elején védővámot vetett ki a kínai, török és orosz acélra, már 14 százalékkal nőtt az Európába irányuló export - ez önmagában több millió tonna acél, több, mint amennyit a németek az USA-ba exportáltak.

Egy eldurvuló kereskedelmi háborúban az amerikaiak ennél közvetlenebb csapást is mérhetnek a németekre. Donald Trump szenvedélyesen gyűlöli a német luxusautókat, tweetelt már álmáról, hogy kereskedelmi háborúja nyomán eltűnnek New York 5. sugárútjáról a Mercedesek. És bár a BMW és a Mercedes az USA-ban értékesített járművei egy részét eleve ott gyártják - sőt, a BMW X-sorozatának terepjáróit kizárólag a dél-karolinai Greerben -, a legnagyobb német autógyár, a VW nagyon rosszul járna ezzel. Luxusmárkája, a Porsche egyáltalán nem gyártat az USA-ban, miközben termelése negyedét oda exportálja.

Ennek végső soron mi, magyarok is vesztesei lehetünk. A magyar gazdaság szabad szemmel is jól látható részét adják a nagy német autógyártók - például a VW-csoporthoz tartozó, az Egyesült Államokban is népszerű TT sportkocsit gyártó győri gyár, vagy a Mercedes kecskeméti üzeme -, így az európai autóiparra kivetett vámok minket is sújtanának. A franciákat viszont sokkal kevésbé - a nagy francia autógyárak nincsenek jelen az amerikai piacon. Iránban viszont erősek, így őket inkább az atomalku felmondása aggaszthatja, mert az amerikaiak akár szankciókkal is sújthatják azokat a cégeket, amik tovább kereskednek Iránnal.

A németek most inkább időhúzásra játszanának, az acélipari védővámokkal szembeni ellenlépéseket az EU a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) elé terjesztette, amely majd júliusban mérlegelheti, hogy azok arányosak-e.

Ennél kedvezőbb tárgyalási pozíciót Trumpék elképzelni se tudtak volna, ehhez képest a G7 csúcstalálkozóján történtekről beszámoló források szerint a zárt tárgyalásokon Trump javarészt Macron, Merkel és Trudeau karikírozásával és parodizálásával töltötte az idejét, ha éppen nem csukott szemmel, a szemtanúk gyanúja szerint valójában szundikálva ült. Jellemző, hogy a beszámolók szerint Macron felszólalásánál még a tolmácsgépet se volt hajlandó felvenni, pedig a francia elnök franciául beszélt.

A G7 csúcstalálkozójáról távozó Trump mintha csak kereste volna az alkalmat, hogy visszavonja aláírását a nagy nehezen leegyeztetett zárónyilatkozatról. Az apropót Justin Trudeau kanadai miniszterelnök sajtótájékoztatója adta. Trudeau ezen arról beszélt, hogy Kanada nem hagyja magát, és ellenvámokat fog bevezetni. Trudeau visszafogottnak tűnt, és nem is mondott semmi újat, Trump mégis azzal vádolta, hogy Trudeau hátba döfte, hűséges tanácsadói pedig árulással és rosszhiszeműséggel vádolták a kanadai miniszterelnököt.

A G7 európai tagjai viszont egyöntetű támogatásukról biztosították a kanadait. Theresa May, a hagyományosan az amerikaiak legközelebbi szövetségesének számító Nagy-Britannia miniszterelnöke, aki az elsők között találkozott Trumppal megválasztása után, még úton hazafelé azt nyilatkozta, hogy mindenben Justin Trudeau-t támogatja. Macron elnöki hivatala pedig közleményben tudatta, hogy "a nemzetközi együttműködés nem alapulhat haragon és kicsinyességen". "Legyünk komolyak és méltók a népeinkhez. Két napot töltöttünk a zárónyilatkozat megfogalmazásával. És ki is álltunk mellette. Bárki, aki távozik és hátat fordít, az a saját következetlenségét bizonyítja" - írták. Heiko Maas német külügyminiszter pedig összefogásra szólította az európai országokat Trump dührohama után. "Valójában nem meglepő" - mondta már Berlinben újságíróknak. "Ugyanezt láttuk a klímaegyezménynél és az iráni atomalkunál. A bizalmat pár másodperc alatt, 280 karakternyi twitterüzenettel le lehet rombolni. Újra felépíteni ennél sokkal tovább tart" - mondta.

A nagy kérdés most az, hogy az újabb közös tapasztalat inkább egységes fellépésre sarkallja-e majd az EU két legerősebb államát, vagy a német szólamok az összefogásról csak a politikai pr részei. A G7 csúcstalálkozója előtt Peter Altmaier német gazdasági miniszter még arról győzködte az Európai Bizottság kereskedelmi biztosát, a svéd Cecilia Malmströmöt, hogy az EU-nak különmegállapodást kéne kötnie az Egyesült Államokkal az ipari vámokról. A franciák a Spiegel értesülései szerint nem rajongtak az ötletért.


https://444.hu/2018/06/11/nemetorszagon-csattanhat-trump-kereskedelmi-haboruja-es -ez-nekunk-is-rossz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnököt, csúcstalálkozóra, csúcstalálkozója, twitterüzenettel, válaszcsapásért, engedékenyebbek, karikírozásával, motorkerékpárok, zárónyilatkozat, leányvállalatot, parodizálásával, külügyminiszter, óriásvállalatok, szövetségesének, nyilatkozatában, megbeszéléseken, miniszterelnöke, visszafogottnak, felszólalásánál, kényszerítették, szenvedélyesen, támogatásukról, miniszterelnök, koordinációért, kicsinyességen, csúcstalálkozó, ellenlépéseket, alumíniumipari, tárgyalásokon, biztosították, franciaország, leegyeztetett, bevezetésével, németországon, megválasztása, transzatlanti, beszámolók szerint, másik három, zárt ajtók, transzatlanti koordinációért, német kormányban, folytatás azonban, csúcstalálkozóra eleve, nemzetközi megállapodásokban, tárgyalásokon részt, tanácsadói rábeszélték, kanadai csúcstalálkozó, valóságban nagyon, alumíniumra kivetett, németeket sújtják, német nehézipar, kereskedelmi háború, Angela Merkel, Justin Trudeau, Donald Trump, Emmanuel Macron, MICHAEL KAPPELER, Peter Beyer, Force One, Egyesült Államok, York Timesnak, York Times, Harley Davidson, Egyesült Államokba, Amióta Trump, Egyesült Államokban, Világkereskedelmi Szervezet, Theresa May, Justin Trudeau-t, Heiko Maas, Peter Altmaier, Európai Bizottság, Cecilia Malmströmöt, Egyesült Államokkal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Varga János Veniam - Fontos sz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi telefonál  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Bounty krémes  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Radikális szeretet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép napot kívánok  Szép álmokat!  Szívem  A kételkedés kezelése  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Akik bántanak téged  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Radikális szeretet  Szívem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Esti kép  Akarat  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
beszámolók szerint, másik három, zárt ajtók, transzatlanti koordinációért, német kormányban, folytatás azonban, csúcstalálkozóra eleve, nemzetközi megállapodásokban, tárgyalásokon részt, tanácsadói rábeszélték, kanadai csúcstalálkozó, valóságban nagyon, alumíniumra kivetett, németeket sújtják, német nehézipar, kereskedelmi háború, német termelőkre, teljes német, igazi veszélyt, gyilkos árverseny, indiai Tatával, védővámok bevezetéséről, túltermelés felvevőpiaca, védővámok miatt, fölösleg most, európai piacot, tényleg tönkreteheti, német acélipart, eldurvuló kereskedelmi, amerikaiak ennél, német luxusautókat, részét eleve, dél-karolinai Greerben, legnagyobb német, magyar gazdaság, nagy német, európai autóiparra, franciákat viszont, nagy francia, amerikai piacon, atomalku felmondása, amerikaiak akár, németek most, acélipari védővámokkal, zárt tárgyalásokon, szemtanúk gyanúja, francia elnök, nagy nehezen, apropót Justin, kanadai miniszterelnököt, amerikaiak legközelebbi, elsők között, nemzetközi együttműködés, zárónyilatkozat megfogalmazásával, európai országokat, iráni atomalkunál, nagy kérdés, újabb közös, német szólamok, összefogásról csak, svéd Cecilia, ipari vámokról, miniszterelnököt, csúcstalálkozóra, csúcstalálkozója, twitterüzenettel, válaszcsapásért, engedékenyebbek, karikírozásával, motorkerékpárok, zárónyilatkozat, leányvállalatot, parodizálásával, külügyminiszter, óriásvállalatok, szövetségesének, nyilatkozatában, megbeszéléseken, miniszterelnöke, visszafogottnak, felszólalásánál, kényszerítették, szenvedélyesen, támogatásukról, miniszterelnök, koordinációért, kicsinyességen, csúcstalálkozó, ellenlépéseket, alumíniumipari, tárgyalásokon, biztosították, franciaország, leegyeztetett, bevezetésével, németországon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.