Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Arról dönt az MSZP, hogy már most odaadja-e a 2022-es válasz
  2018-06-16 08:31:15, szombat
 
 
Arról dönt az MSZP, hogy már most odaadja-e a 2022-es választást is a Fidesznek

2018. június 13. - nickgrabowszki

Az MSZP létezésének akkor van értelme, ha tud ajánlatot tenni a választóknak. Egyébként be lehet zárni a boltot.
toth-es-mesterhazy.jpg

Az MSZP szombati tisztújító kongresszusára 3 elnökjelölt maradt állva. Ami voltaképpen kettő: nincs olyan esélylatolgatás, amelyik nem azt mondaná, hogy a verseny

Mesterházy Attila volt pártelnök
és Tóth Bertalan frakcióvezető között dőlne el.

(A párt kampányarca, Kunhalmi Ágnes minden bizonnyal visszalép az elnökjelöltségtől választmány vezetéséért cserébe.)

A háttérben persze megy szervezkedés, a kongresszusi küldöttek győzködése, a helyezkedés az alelnöki posztokért, meg az elnökségi tagságokért. A küzdelem nem meglepő módon arról szól, hogy ki milyen pozícióban lesz, amikor dönteni kell a következő listáról, az országgyűlésiről éppúgy, mint az európai parlamentiről. Mandátumokról szól ez a harc, és ezzel együtt sok pénzről persze, de van egy nagyobb tétje is:
mi lesz az MSZP, sőt, az egész ellenzék jövője.

A jelöltek mögött ugyanis két stratégia versenyez egymással.

Az egyik az MSZP jelenlegi elitjéé, akik - Puch Lászlótól Molnár Zsolton át Ujhelyi Istvánig - az amúgy jobb sorsra érdemes Tóth Bertalan mögé bújnak. Eszerint az MSZP már nem lesz soha váltópárt, nem tud annyi szavazót összegyűjteni, hogy a Fidesz vetélytársa legyen. Nem lehet nyerni, a Fideszt nem lehet megverni, a legtöbb, amit elérhetnek, az a jelenlegi pozíciók (és vele az anyagi lehetőségek, a brüsszeli mandátumok) őrzése.

Ezért nem kell közösködni az ellenzékkel, az MSZP önállóságát mindenképpen meg kell őrizni.

Ennél kevés jobb dolgot tehetnének a Fidesszel, akinek így 2022-ben is egy megosztott, feldarabolt, fragmentált ellenzékkel kell majd szembenéznie. Biztos a siker, csak annyi dolguk van, hogy fenntartsák a megosztottságot.

A másik stratégia a Mesterházyé, aki még mindig nem tett le arról, hogy egyszer miniszterelnök legyen, az MSZP meg vezető kormánypárt. Ez nem feltétlenül fog sikerülni, de Mesterházy javára szóljon, hogy legalább megpróbálja.
A biológiai óra ugyanis ketyeg.

A szocialistáknak még van 500-600 ezer szavazójuk (nem lehet tudni, hogy az április 681 ezres listás eredményhez mennyit tett hozzá a Párbeszéd, a Liberálisok vagy személyesen Karácsony Gergely népszerűsége), de ez nem tart örökké. Ma már nem csak a 40, hanem az 50 év alattiak körében sem létezik az MSZP, ugyanúgy, ahogy vidéken sem (vagy csak alig: mindössze Csongrádban szereztek többet 10 százaléknál áprilisban).

A szavazók szépen lassan elfogynak, már nem csak a matek, hanem a biológia is az MSZP, illetve a jelenlegi pártelit stratégiája ellen dolgozik. Ez maga a politikai halál, egyre gyorsuló agóniával. A maradék szocialista szavazók száma egyszercsak a kritikus érték alá csökken, ahol majd úgy döntenek, érdekeiket és értékeiket jobban képviselő majd egy másik ellenzéki párt (Gyurcsány, LMP, Jobbik, Momentum, mindegy).

De addig talán majd lesz még 1 parlamenti frakció , jó esetben 5-8 képviselővel. A teljes különállást, legfeljebb helyi egyezkedést előíró Puch-stratégia szerint a teljes megsemmisülésig még ki lehet szedni az MSZP-ből némi pénzt, amit Hatvanpusztán megígérnek, és állami hirdetések útján leesik a Népszavának. Cserébe lehet támogatni a Fidesz 1-1 törvényét (lásd: plakáttörvény 1 éve), ha szükséges (most éppen nem).

Továbbá vannak még elosztható brüsszeli mandátumok, lehet mutyizni a fővárosban, és menetelni a biztos halálba, de hát a halál úgyis mindenkit utolér, nem tehetünk semmit.

Ennél Mesterházy mindenképpen jobb esélyeket kínál: új szavazókat kell szerezni, főként a Jobbiktól visszacsábítani az egykori MSZP-seket. Aztán megerősödve az élére lehet állni egy ellenzéki együttműködésnek. Garancia nincs a sikerre, de azért ez jobb opciónak tűnik (az MSZP és az ellenzéki szavazók számára is), mint beletörődve várni az elkerülhetetlen véget. Az MSZP létezésének akkor van értelme, ha tud ajánlatot tenni a választóknak. Egyébként be lehet zárni a boltot.
A cápa vagy úszik, vagy megfullad.

Mert az is igaz, hogy a magyarországi ellenzéki szavazótábor még a közmunkások utaztatása ellenére is meghaladta a Fideszét, annyi kellene csak, hogy hogy valaki összefogja őket.

Erre tett kísérletet Vona, de ezt szélsőjobbról indulva nem lehetett megcsinálni.
Ugyanezt próbálta meg Botka, de azt meg Schiffer és Molnár Zsolt közösen akadályozta meg.

Most Mesterházynak lehet még egy esélye. Arról döntenek a szocialisták szombaton, hogy ezt megadják-e neki. Meg persze saját maguknak.

Vagy jó nekik az (egyre inkább elfogyó) lábvíz, ahol azért még mindig leeshet valami a mutyiból.


http://b1.blog.hu/2018/06/13/arrol_dont_az_mszp_hogy_mar_most_odaadja-e_a_2022-es _valasztast_is_a_fidesznek?token=023d5bee087935f8293ce7a8190a1f67
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: együttműködésnek, országgyűlésiről, megosztottságot, megsemmisülésig, szocialistáknak, esélylatolgatás, elkerülhetetlen, visszacsábítani, nickgrabowszki, kongresszusára, miniszterelnök, hatvanpusztán, magyarországi, frakcióvezető, plakáttörvény, szélsőjobbról, mandátumokról, mesterházynak, parlamentiről, összegyűjteni, képviselővel, választóknak, szavazótábor, szervezkedés, mindenképpen, szocialisták, szembenéznie, kongresszusi, népszerűsége, kampányarca, megerősödve, lehetőségek, helyezkedés, vezetéséért, tagságokért, választmány, 2022-es választást, párt kampányarca, háttérben persze, kongresszusi küldöttek, alelnöki posztokért, elnökségi tagságokért, következő listáról, országgyűlésiről éppúgy, európai parlamentiről, nagyobb tétje, egész ellenzék, jelöltek mögött, amúgy jobb, anyagi lehetőségek, brüsszeli mandátumok, másik stratégia, Mesterházy Attila, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Puch Lászlótól Molnár Zsolton, Ujhelyi Istvánig, Karácsony Gergely, Ennél Mesterházy, Molnár Zsolt, Most Mesterházynak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Popper Péter szavai  Png virág  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png férfi  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 21  Alvó cicák  Png cica  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Facebookon kaptam  Lóhere  A sors  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Alvó cicák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Esti kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Rátalálsz  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
2022-es választást, párt kampányarca, háttérben persze, kongresszusi küldöttek, alelnöki posztokért, elnökségi tagságokért, következő listáról, országgyűlésiről éppúgy, európai parlamentiről, nagyobb tétje, egész ellenzék, jelöltek mögött, amúgy jobb, anyagi lehetőségek, brüsszeli mandátumok, másik stratégia, szavazók szépen, jelenlegi pártelit, politikai halál, maradék szocialista, kritikus érték, másik ellenzéki, teljes különállást, teljes megsemmisülésig, biztos halálba, halál úgyis, egykori MSZP-seket, élére lehet, ellenzéki együttműködésnek, ellenzéki szavazók, elkerülhetetlen véget, cápa vagy, magyarországi ellenzéki, közmunkások utaztatása, szocialisták szombaton, együttműködésnek, országgyűlésiről, megosztottságot, megsemmisülésig, szocialistáknak, esélylatolgatás, elkerülhetetlen, visszacsábítani, nickgrabowszki, kongresszusára, miniszterelnök, hatvanpusztán, magyarországi, frakcióvezető, plakáttörvény, szélsőjobbról, mandátumokról, mesterházynak, parlamentiről, összegyűjteni, képviselővel, választóknak, szavazótábor, szervezkedés, mindenképpen, szocialisták, szembenéznie, kongresszusi, népszerűsége, kampányarca, megerősödve, lehetőségek, helyezkedés, vezetéséért, tagságokért, választmány, stratégiája, fenntartsák, vetélytársa, mesterházyé, kormánypárt, ellenzékkel, fragmentált, önállóságát, feldarabolt, feltétlenül, megpróbálja, szocialista, egyszercsak, különállást, százaléknál, csongrádban, eredményhez, liberálisok, személyesen, egyezkedést, népszavának, voltaképpen, akadályozta, beletörődve, létezésének, elnökjelölt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4535
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.