Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne feszítsd meg magad, a kurva
  2008-07-01 21:06:08, kedd
 
  Ne feszítsd meg magad, a kurva anyád!

* Bodoky Tamás - bodoky@mail.index..hu

http://index.hu/politika/belfold/karon8614/

| 2008. 07. 01., 10:06 | Frissítve: 9 órája

Vértócsa maradt a kapualjban az elfogás után, az előzetesben falhoz állították, térdepeltették, szidalmazták, meztelenre vetkőztették a gyanúsítottakat. Felelős nem lett, újabb négy bántalmazással vádolt rendőrt mentett fel a bíróság hétfőn. Az egyik ügyben azért, mert a bíróság szerint jogszerűen és arányosan jártak el, a másikban pedig mert egyik vádlottról sem bizonyosodott be, hogy személy szerint is részt vettek a verésben.

Majdnem két évvel a 2006. őszi tüntetés- és zavargássorozat után sorozatban tárgyalják a bíróságok az akkor történt rendőri túlkapásos ügyeket. Eddig csak elvétve született jogerős elmarasztaló ítélet, például egy földön fekvő, megbilincselt férfit rugdaló rendőrt lefokoztak, és felfüggesztett fogházbüntetést kapott. A legtöbb esetben viszont hiába bizonyosodik be, hogy valakit rendőrök bántalmaztak, a tettesek ismeretlenek maradnak, a vádlottakat felmentik. A bírók szerint a rendőrök fedezik egymást, és a tárgyalóteremben nem emlékeznek semmire. Ez az eset is ilyen.

"Ne feszítsd meg magad, a kurva anyád!" - ezt ordította a rohamrendőr a már letepert és megbilincselt őrizetesnek, akit még négyen őriztek. Aztán ráhúzott egyet a tonfával. Mindez a Nyugati téren történt még 2006. szeptember 21-én hajnalban, az incidenst videofelvétel is megörökítette.

Az egykori őrizetes ekkorra már nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a videón is megörökített rendőri intézkedést a Fővárosi Bíróság Kővári Tibor bíró vezette eljáró tanácsa - a felvétel többszöri megtekintése után - "jogszerű bántalmazásnak" minősítette, mert "a földön fekvő sértett ellenszegült a rendőri intézkedésnek, befeszült bilincselés közben", és vissza is anyázott.


A bíróság szerint tehát a videón megörökített ütés nem lépte túl a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság követelményét, ezért a megvádolt rendőrt ebben a vádpontban bűncselekmény hiányában mentették fel.

Ugyanez a rendőr és további körülbelül kilenc társa, akik közül még kettőt azonosítottak a nyomozásban, nem sokkal később betörtek egy Teréz körúti bérház udvarába, ahol egy fiatalt úgy megvertek, hogy - a civil tanúk szerint - vértócsa maradt utána a kapualjban, és azonnali mentőorvosi ellátásra szorult. A rendőr vádlottak a bíróság előtt ártatlannak vallották magukat, és nem tudták felidézni az esetet.

A bekötözött fejű K. Áront és barátját, M. Ádámot ezután átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai "objektumába", ahol állításuk szerint az udvaron a falhoz térdeltették őket hátratett kézzel, miközben az őrök folyamatosan szidalmazták őket. Körülbelül fél óra elteltével bevitték őket az épületbe, ahol a többi letartóztatottal együtt felsorakoztatták őket egy folyosón, majd fejjel a falnak döntve terpeszbe állították őket. Akinél nem találták elég szélesnek a terpeszt, szétrúgták a lábát. Ebben a testhelyzetben egy órát kellett eltölteniük, aztán egyesével meztelenre vetkőztettek, és megmotoztak mindenkit.
2006 szeptemberi felvételek

K. Áron két hetet töltött előzetes letartóztatásban, szabadulása után a fogdában tapasztalt embertelen bánásmód miatt feljelentést tett a Katonai Ügyészségen. Az őrizetbevételkor elszenvedett bántalmazása miatt édesapja tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, sértetti képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért jogsegélyszolgálatában Pelle Andrea ügyvéd látja el.

A két fiatal ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás, majd a gyanúsítást hivatalos személy elleni erőszakra módosították. A rendőrségi verzió szerint az Oktogonnál kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítottak, zavarogtak, kődarabokkal dobálták meg a rendőröket. Később az intézkedő rendőrökkel szemben ellenállást tanúsítottak, majd a kapualjba menekültek, ott sikerült őket elfogni.

K. Áron és barátja, és további két, akkor a társaságukban lévő tanú viszont azt állította, hogy nem vettek részt a közelben zajló rendbontásban. K. Áron abban a házban lakik, ahonnan a rendőrök előállították. A fiúk a ház előtt beszélgettek, majd mikor rendőrsorfal közeledett, behúzódtak a kapu mögé, és onnan figyelték, mi történik. A rendőrök kiszúrták őket, ekkor az udvarba menekültek, ahol K. Áront és M. Ádámot elfogták, a másik két fiúnak sikerült elbújni a rohamrendőrök elől.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség által lefolytatott eljárás a fiúk verzióját támasztotta alá: a zavargó tömegből valóban többen megdobálták a rendőröket, de ezek a fiúk nem voltak köztük, a tévétársaságok és a rendőrség által készített helyszíni felvételeken nem szerepeltek, az intézkedésben részt vevő rendőrök nem emlékeztek rájuk, a tömegben sem látták őket az elfogásuk előtt. Ezek alapján az ügyészség az ellenük zajló eljárást megszüntette.

A K. Áron által a fogdában tapasztalt bánásmód miatt tett feljelentés is eredménytelenül zárult. A nyomozásban kiderült, hogy a biztonsági kamerák felvételeit csak hat napig őrzik meg, és mire a nyomozás odaért, már törölték őket. Az egy nappal későbbi befogadásokról viszont még voltak felvételek, azokon nem látszottak jogsértések. "Különös véletlen, hogy az egy nappal korábbi kazetták már nem voltak meg" - mondja Pelle Andrea.
2006 szeptemberi felvételek

Az ügyvéd azt is furcsának tartja, hogy K. Áronnak 120 fekete-fehér arckép közül kellett volna kiválasztania a bántalmazó őröket, de a büntetés-végrehajtási intézet nem az akkori, hanem az egy hónappal későbbi, október 23-i szolgálatosok adatait adta ki. K. Áron végül az iwiw közösségi portálon bukkant az egyik bántalmazó őr fotójára, a hét hónappal későbbi szembesítésen azonban már nem emlékezett pontosan, hogy ez a személy tevékenyen részt vett-e az őrizetesek megalázásában, vagy csak nézte.

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint az biztos, hogy K. Áront valóban rendőrök verték meg brutálisan. De az udvarba berontó tíz rendőr közül bárki elkövethette a bántalmazást, miközben a három vádlott egyikéről sem bizonyosodott be, hogy abban személy szerint részt vett, kollektív felelősség pedig nincsen.

A bíró szerint az ott jelenlévő rendőröknek, így a vádlottaknak is tudniuk kell, hogy ki verte véresre K. Áront, és ezt jelenteniük is kellett volna. Ezt azonban, "mint más esetekben is láthattuk, nem hajtották végre". Így bizonyítottság hiányában fel kellett őket menteni a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és a könnyű testi sértés vádja alól.

Az ügyészség fellebbezett, a bűnösség megállapítását kérte.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: letartóztatottal, tárgyalóteremben, letartóztatásban, őrizetbevételkor, felsorakoztatták, közösségellenes, eredménytelenül, gyanúsítottakat, fogházbüntetést, zavargássorozat, tévétársaságok, testhelyzetben, térdepeltették, bántalmazással, felfüggesztett, bántalmazásnak, átszállították, megállapítását, befogadásokról, bizonyítottság, követelményét, bizonyosodott, azonosítottak, kiválasztania, szolgálatosok, megbilincselt, bűncselekmény, intézkedésnek, előállították, társaságukban, megalázásában, rendbontásban, intézkedésben, megörökítette, videofelvétel, rohamrendőrök, kurva anyád, elfogás után, előzetesben falhoz, bíróság hétfőn, egyik ügyben, bíróság szerint, másikban pedig, akkor történt, földön fekvő, legtöbb esetben, tettesek ismeretlenek, vádlottakat felmentik, bírók szerint, rendőrök fedezik, incidenst videofelvétel, egykori őrizetes, Bodoky Tamás, Fővárosi Bíróság Kővári Tibor, Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác, Katonai Ügyészségen, Budapesti Nyomozó Ügyészségen, Pelle Andrea, Budapesti Nyomozó Ügyészség, Fővárosi Bíróság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  üdvözöllek!  Esti képek  Táplálékok a máj egészségének ...  A jó kedv a világon  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó baby  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Alvó cica  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Soli Deo gloria  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Levél lány  Öröknek hinni . . .  képre írva  Paul David Tripp Március 25  Devecsery László - Húsvét  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Vérnyomáscsökkentés  képre írva  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Táplálékok a máj egészségének ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kisfiú  Nem jár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Szép estét  Óraállítás  képre írva  J. Donald Walters  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rács mögé  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Boldog virágvasárnapot minden...  Jó éjszakát  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Graffiti bölcsesség  Az erdőterápia egészségre gyak...  Nem jár  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti 
Bejegyzés Címkék
kurva anyád, elfogás után, előzetesben falhoz, bíróság hétfőn, egyik ügyben, bíróság szerint, másikban pedig, akkor történt, földön fekvő, legtöbb esetben, tettesek ismeretlenek, vádlottakat felmentik, bírók szerint, rendőrök fedezik, incidenst videofelvétel, egykori őrizetes, felvétel többszöri, rendőri intézkedésnek, videón megörökített, arányosság követelményét, megvádolt rendőrt, vádpontban bűncselekmény, civil tanúk, rendőr vádlottak, bíróság előtt, bekötözött fejű, falhoz térdeltették, őrök folyamatosan, többi letartóztatottal, falnak döntve, órát kellett, fogdában tapasztalt, őrizetbevételkor elszenvedett, gyanúsítást hivatalos, rendőrségi verzió, intézkedő rendőrökkel, kapualjba menekültek, társaságukban lévő, közelben zajló, házban lakik, rendőrök előállították, kapu mögé, rendőrök kiszúrták, udvarba menekültek, rohamrendőrök elől, fiúk verzióját, zavargó tömegből, rendőrség által, intézkedésben részt, elfogásuk előtt, ellenük zajló, nyomozásban kiderült, biztonsági kamerák, nyomozás odaért, bántalmazó őröket, iwiw közösségi, egyik bántalmazó, személy tevékenyen, őrizetesek megalázásában, udvarba berontó, három vádlott, bíró szerint, hivatalos eljárásban, könnyű testi, ügyészség fellebbezett, bűnösség megállapítását, letartóztatottal, tárgyalóteremben, letartóztatásban, őrizetbevételkor, felsorakoztatták, közösségellenes, eredménytelenül, gyanúsítottakat, fogházbüntetést, zavargássorozat, tévétársaságok, testhelyzetben, térdepeltették, bántalmazással, felfüggesztett, bántalmazásnak, átszállították, megállapítását, befogadásokról, bizonyítottság, követelményét, bizonyosodott, azonosítottak, kiválasztania, szolgálatosok, megbilincselt, bűncselekmény, intézkedésnek, előállították, társaságukban, megalázásában, rendbontásban, intézkedésben, megörökítette, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 2613
  • e Hónap: 19406
  • e Év: 152323
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.