Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó Ha Figyelünk!
  2008-09-13 11:14:59, szombat
 
  Jó Ha Figyelünk!



? avagy A helyes nyelvhasználatról.

Pár napja azon tűnődnek a megmondóemberek a médiumok által keltett hullámverés közepette, hogy Viktor királynak vajon sikerül-e végre valahára maga alá gyűrnie Lári Fárit, a végóráit élő műminiszterelnököt?
Mindeközben lázadoznak a magukat nagyképűen honatyáknak és honanyáknak nevező képviselők a szegfűmintás utódpárt soraiból. Mer' hogy a fondorlatos úton hatalomra került nyikhaj pernahajder kész helyzet elé állította őket. Mi a rossebb?! Ilyent, mintha már láttunk volna valahol! Talán kifizetődő lett volna némi időt és fáradságot szánni a Francisco által udvari szerzőjének, Debreczeni Józsefnek tollba mondott ?Az új miniszterelnök" című opus elolvasására. Abból legalább némi képet kaphattak volna arról, mi vár rájuk. Merthogy mostantól ? a hatalom megtartásának, vagy a szükséges ideig tartó kézben tartásának, elhúzásának érdekében ? velük fogja eljátszani a műminiszterelnök ugyanazt, mint amit egykoron mondjuk Kövér Lászlóval.
Túl kell élni! Nehogy mán vissza kelljen menni dolgozni!
No, de a politikai lövészárok túloldalán sem tétlenkednek ám! Onnan is jelzésértékű momentumokat vonultatnak fel, csak az nem látja őket, aki nem akarja észrevenni, vagy vak. Már az egykori önkéntes néptribun grúz affér kapcsán elhangzó megnyilatkozásából láthattuk, hogy itt bizony valami nagyon nincs rendben. Mostanra azonban félreérthetetlenül és egyértelműen kiderült, ezt az embert (no és persze vele együtt a pártját is) az amerikaiak egész egyszerűen zsebre tették. Vagy, ha korrektebben akarunk fogalmazni, azt is mondhatnánk, kilóra megvették.
A törvényhozás házának falain kívülről a jó ég tudja, hogy már hányszor hallhattuk, a polgári oldal pártjai, képviselői adják vissza a mandátumukat, oszlassák mán föl a hazugságon alapuló törvényhozási struktúrát, öntsünk végre tiszta vizet a pohárba.
És nem! Eddig ez valahogy nem ment! Miért is ment volna? No, de majd most! Innentől kezdve most mán ezt is lehet! Mint a Kádár-éra alatt a háztáji. Egyszer csak lehetett. Onnantól fogva szabad volt. Hogy is van ez? A népi naivitásban szenvedő honfitársainkat minden bizonnyal ki is elégítik az olyan amatőr magyarázatok, miszerint ?most jött el az ideje", ?most érett meg rá a helyzet", meg hasonlók. Azonban azok számára, akik inkább a Kalányos Winnetou, kisebbségi brácsaművész által csak ?tényvalóság"-nak nevezett szemszögből vizsgálják a történéseket, napnál is világosabb, hogy mindez azért történhet meg, mert az amerikaiak rámondták az ?Ámen"-t. Csak úgy közbevetőleg jegyezném meg, hogy az Amerikai Egyesült Államok eddigi történelmében ? kivétel nélkül minden esetben ?, az lett az elnök, aki a kampány során a legtöbb pénzt gyűjtötte össze.
Jó Ha Figyelünk!
A Csintalan-féle betelefonálós műsorba bejelentkezett az egyik fideszes honatya, hogy ők már a legelső ülésnapon készek arra, hogy visszaadják mandátumukat és kérelmezzék a parlament feloszlatását.
És eddig hol vótatok, aranybogár?
Eddig miért nem álltatok készen?
A politikai elemzők szerint az is könnyen előfordulhat, hogy a szegfűmintás utódpárt, a lengyelekhez hasonlóan, csak mint töredékpárt, fog bejutni a következő országgyűlésbe. Ez rendkívül jó hír. És mi mégsem tudunk önfeledten örülni ennek. Hogy miért? Azért, mert elnézve a Fidesz, s annak jelenlegi vezetője tevékenységét, megnyilvánulásait, a külső szemlélő, akinek kétszáz kilométerre a Gerbeaud Cukrászda kirakatától némileg más rálátása nyílik az eseményhorizontra, egész egyszerűen nem tud más következtetésre jutni, mint arra, hogy Viktor király, az egykori önjelölt néptribun, pártjával együtt, a hatalom megragadásának lehetőségéért cserébe, eladta a lelkét Mammonnak.
Kissé nyersebben és drasztikusabban ? bár kétségkívül szemléletesebben ? fogalmazva azt is mondhatnánk, hogy a narancsos gólempárt prominensei hihetetlen hatékonysággal és módszerességgel tanulták el a régi seggnyalóktól az új seggek feltétlen és odaadó nyalását.
Sam bácsiék rábólintottak a posztkommunista yuppie hatalomból való kiebrudalására, innentől fogva most mán föl lehet oszlatni a parlamentet. Engedélyezték a lehetőségét. Mert ugye az, aki visszatekint a módszerváltás óta eltelt két évtizedre, nem gondolja komolyan, hogy ennek az országnak a sorsa a 93 ezer négyzetkilomtéer határain belül dől el. Ugye? Hát ha Obama első útja a jeruzsálemi falhoz vezet, ugyan vajon hova vezethet a Likud magyarországi testvérpártja fő hallja kendjének az útja? A kérdés megválaszolását a tisztelt Olvasóra bízom.
Úgy tűnik, a polgári oldal fő hallja kendjei egyre kevesebbet forgolódnak a pórnép köreiben, s ezáltal nincs módjuk megismerkedni az urbánus frazeológia (városi szóhasználat) briliáns gyöngyszemeivel, melyek oly érzékletesen és szemléletesen mutatják be az életet, a maga egyszerűségében és teljes valójában. Nyelvünk helyes használatáról álljon itt egy rövid sutka az urbánus frazeológia mélységes mély bugyraiból, ahova manapság mán csak szociológushallgatók szokta alámerítkezni, ráadásul ők is kizárólag empirikus tapasztalatszerzés céljából. Aszongya:

?Nyelvében él a Nemzet,
Bár nyelvével még senki sem nemzett."

No, hát így vagyunk mink, ezekkel a ?derék" politikusainkkal. Valahogy gondban vannak a helyes nyelvhasználattal. Baromira értenek a seggek feltétlen és csontig hatoló nyalásához, miközben hajlamosak arra, hogy segget csináljanak a szájukból.
Épp itt lenne végre az ideje, hogy végre valahára nagyobb figyelmet szenteljünk a nyelv helyes használatára!

Isten áldja Magyarországot!
A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: politikusainkkal, négyzetkilomtéer, szemléletesebben, műminiszterelnök, egyszerűségében, honfitársainkat, módszerességgel, posztkommunista, drasztikusabban, megválaszolását, következtetésre, gyöngyszemeivel, megmondóemberek, kiebrudalására, bejelentkezett, hatékonysággal, miniszterelnök, megragadásának, országgyűlésbe, magyarországot, rábólintottak, seggnyalóktól, törvényhozási, engedélyezték, módszerváltás, tevékenységét, johafigyelunk, megismerkedni, feloszlatását, lehetőségéért, történelmében, szemléletesen, magyarországi, használatáról, alámerítkezni, betelefonálós, helyes nyelvhasználatról, médiumok által, magukat nagyképűen, szegfűmintás utódpárt, fondorlatos úton, hatalom megtartásának, szükséges ideig, műminiszterelnök ugyanazt, politikai lövészárok, egykori önkéntes, amerikaiak egész, törvényhozás házának, polgári oldal, hazugságon alapuló, népi naivitásban, olyan amatőr, Lári Fárit, Debreczeni Józsefnek, Kövér Lászlóval, Kalányos Winnetou, Amerikai Egyesült Államok, Gerbeaud Cukrászda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Fekete-erdő desszert  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Facebookon kaptam  Esti kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  Tavaszi kép  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Kerüld el az evangélium örömén...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A sors  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Bounty krémes  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Nem méltó hozzád  Tanuld meg ezt a versemet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png férfi  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Rátalálsz  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
helyes nyelvhasználatról, médiumok által, magukat nagyképűen, szegfűmintás utódpárt, fondorlatos úton, hatalom megtartásának, szükséges ideig, műminiszterelnök ugyanazt, politikai lövészárok, egykori önkéntes, amerikaiak egész, törvényhozás házának, polgári oldal, hazugságon alapuló, népi naivitásban, olyan amatőr, amerikaiak rámondták, kampány során, legtöbb pénzt, egyik fideszes, legelső ülésnapon, parlament feloszlatását, politikai elemzők, lengyelekhez hasonlóan, következő országgyűlésbe, külső szemlélő, egykori önjelölt, hatalom megragadásának, lelkét Mammonnak, narancsos gólempárt, régi seggnyalóktól, posztkommunista yuppie, jeruzsálemi falhoz, kérdés megválaszolását, tisztelt Olvasóra, pórnép köreiben, urbánus frazeológia, maga egyszerűségében, rövid sutka, helyes nyelvhasználattal, seggek feltétlen, nyelv helyes, szocialista nagyváros, politikusainkkal, négyzetkilomtéer, szemléletesebben, műminiszterelnök, egyszerűségében, honfitársainkat, módszerességgel, posztkommunista, drasztikusabban, megválaszolását, következtetésre, gyöngyszemeivel, megmondóemberek, kiebrudalására, bejelentkezett, hatékonysággal, miniszterelnök, megragadásának, országgyűlésbe, magyarországot, rábólintottak, seggnyalóktól, törvényhozási, engedélyezték, módszerváltás, tevékenységét, johafigyelunk, megismerkedni, feloszlatását, lehetőségéért, történelmében, szemléletesen, magyarországi, használatáról, alámerítkezni, betelefonálós, megtartásának, testvérpártja, elolvasására, visszatekint, tétlenkednek, használatára, jelzésértékű, momentumokat, magyarázatok, szóhasználat, mandátumukat, előfordulhat, szegfűmintás, lengyelekhez, érzékletesen, közbevetőleg, korrektebben, törvényhozás, brácsaművész, történéseket, egyértelműen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.