Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ripacsok
  2008-11-17 20:54:41, hétfő
 
  Ripacsok
2008-11-17 06:22:53

Szombati, komáromi színielőadásával Gyurcsány Ferenc látszólag nagyot dobott, de ha jobban utánagondolunk, tényleg csak látszólag. Ha a magyarországi szavazókat két nagyobb csoportba osztjuk, akkor a mostani kormányfői találkozó merőben mást jelent a célközönségnek. Vannak egyrészt, akik a népszavazáson megtagadták a határon túli magyarokat, nekik teljesen mindegy, mi történik Komáromban és Királyhelmecen. Egyiket sem tudják elhelyezni a térképen, ha arra tévednek, csodálkoznak, milyen sokan beszélnek ott magyarul, viszont Gyurcsány nem tudja annyira megnyomorítani őket, hogy ne rá szavazzanak. Ez a réteg nemzetpolitikai ügyekben menthetetlenül rövidlátó és tudatlan, így aztán ha a miniszterelnök velük kommunikál, ott kellene kezdenie, hogy Karel Gott többé már nem énekel nekik, merthogy nyugdíjas, ráadásul nem is szlovák, hanem cseh, északi szomszédunkat pedig egy ideje már nem Csehszlovákiának hívják.

Vannak aztán, akik képesek Gyurcsány Ferenc régebbi kijelentéseire is visszarévedni, és a mostani szlovák-magyar csúcsot a szocialista hazugsággyár gépezetébe ágyazni. Ők tudják, hogy Komáromban újabb kommunikációs trükk zajlott. Elég csak a miniszterelnök személyiségjegyeit górcső alá venni.

Gyurcsányról egy internetes honlap egyszer azt írta, hogy szavazatokért még bogarat is enne valamelyik celebműsorban. Ha visszaemlékszünk a monorierdői vasúti tragédia utáni kiselőadására, műkönnyeire, a halottak emlékét besározó silány produkciójára, érdemben nem cáfolhatjuk a bogárevést.

Gondoljuk végig logikusan, miért előre koreografált, olcsó színjáték a mostani magyar kormányzati keménykedés. Ha Gyurcsány valóban akkora hazafi, a dunaszerdahelyi magyarverés után miért nem rendelte haza a pozsonyi magyar nagykövetet, ahelyett, hogy pontokba szedett sérelmeivel untatja a sajtót? Miért nem kéri az unió, a nemzetközi közvélemény segítségét a magyar diplomácia, ha tényleg akkora a baj? Miért csak a fasizmusról, úgy általában vitatkozik Gyurcsány, ahelyett, hogy történelmi és aktuálpolitikai érvekkel, legalább retorikailag szétzúzná a pozsonyi kormányt?

Azért nem, mert a cél ezúttal sem a magyar érdekek védelme, hanem a jobboldali előretörés elhárítása a Magyar Köztársaságban, a kisebbségi kormányzás meghosszabbítása, a régi gyűlöletkártya kijátszása. Amikor Gyurcsány a nemzetről beszél, vagy a szélsőségekről csacsog, Orbán Viktorra gondol. Mindig, minden helyzetben, már-már mániákusan kapaszkodik a kommunikációs tréningeken jól kimódolt, panelként gyártott ellenségképbe, mert politikai és erkölcsi hulla, aki efféle kisded játékokkal próbálja megtéveszteni az embereket. Ha a tanácsadói azt javasolják, holnap tényleg bogarakat fogyaszt majd, és akkor is az lesz a baj, hogy Orbán Viktor erre képtelen.

Odáig nem merészkedik a kormány, hogy külföldi szakértők bevonásával, esetleg egy nemzetközi jogi fórumon érdemben is kivizsgáltassa a dunaszerdahelyi szurkolóverést, mert ha ebből az egészből tényleg komoly nemzetközi bonyodalom támad, abból a felek nem kamatoztatnak semmit. Fico és Gyurcsány csak addig feszíti a húrt, amíg a titkos megegyezés tényét el tudják hazudni a magyar és szlovák közvélemény elől.

Reméljük, a szombati találkozó valójában nem úgy zajlott, hogy Gyurcsány és Fico a komáromi városháza csukott kapui mögött rendelt két kávét, jól megveregette egymás vállát, majd kölcsönös bókokat szórt a nagy ívű átverőshow-ért. Bár, ki tudja? Ha így történt, az sem volna meglepő. Végül is mit várunk az őszödi hazudozótól? Ami a szemünk előtt zajlik, minden jel szerint egy átfogó, folytatásos szlovák-magyar politikai színjáték, amely a dunaszerdahelyi magyarveréssel kezdődött, folytatódott a királyhelmeci koszorúzással, és befejeződött a komáromi találkozóval. De lehet, hogy már a magyarországi nagygyűléseket állítólag fenyegető szlovák terroristák rémképe is közös titkosszolgálati alkotás. Tényleg, abból az ügyből mi lett? Megtudtunk-e valami érdemlegeset, ki, mikor, miért fenyegette meg a gyűlésre igyekvő magyar állampolgárokat?

Most hasonló logika, vélhetően bulvárkedvelő, hidegháborúból örökölt titkosszolgák roppant korlátolt képzeletvilága alakítja az eseményeket. Ha hazudnak, legalábbis stílusosan tegyék. De legalább mondják meg Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kéne túlzásba vinni a magyarságért érzett, immáron arcrészére is kiülő aggodalmat. Mennyivel jobb lett volna, ha a nemzetmentő indulat csak úgy szerényen, visszafogottan, például önkéntelen gesztusokban, csettintésben, legyintésben jelentkezik. Ez a belső egyszerűség illene a primitív politikai színjáték kiagyalóihoz, akik a jelek szerint egyáltalán nem korszakos elmék.

Megjósolom: a következő dobásuk egy nagyszabású merénylet lesz valamelyik államférfi vagy családtagja ellen, amit az éber titkosszolgák persze majd időben lelepleznek. Mindenesetre kíváncsian várjuk, a gyűlölet színházában kifundálnak-e valami stílusosabbat. Mert ha már az ember ripacsnak szegődött, játszani kell, hiszen a közönség egy része rajong az olcsó katarzisért - még ha közben éhen hal is a család.

Szentesi Zöld László
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titkosszolgálati, csehszlovákiának, meghosszabbítása, visszaemlékszünk, színielőadásával, dunaszerdahelyi, állampolgárokat, nemzetpolitikai, aktuálpolitikai, királyhelmecen, kivizsgáltassa, miniszterelnök, köztársaságban, célközönségnek, gyűlöletkártya, szélsőségekről, szurkolóverést, magyarveréssel, hidegháborúból, képzeletvilága, utánagondolunk, nagygyűléseket, megnyomorítani, menthetetlenül, kijelentéseire, visszafogottan, szavazatokért, szomszédunkat, celebműsorban, visszarévedni, kommunikációs, ellenségképbe, titkosszolgák, bulvárkedvelő, csettintésben, stílusosabbat, magyarországi szavazókat, mostani kormányfői, népszavazáson megtagadták, határon túli, réteg nemzetpolitikai, miniszterelnök velük, mostani szlovák–, szocialista hazugsággyár, internetes honlap, monorierdői vasúti, halottak emlékét, mostani magyar, dunaszerdahelyi magyarverés, pozsonyi magyar, nemzetközi közvélemény, magyar diplomácia, Gyurcsány Ferenc, Karel Gott, Magyar Köztársaságban, Amikor Gyurcsány, Orbán Viktorra, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferencnek, Szentesi Zöld László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Jan Twardowski - Siessünk  Isten hűségének mértéke  Az ember  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Isten hűségének mértéke  IGEN így  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Otthon  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Szép estét  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Minden tavaszból őrizz..  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mindent de mindent visszakap  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Megígért békesség  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Márai Sándor tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Kedvenc felismerésem az imádsá...  IGEN így  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul Éluard - És egy mosoly  Baranyi Ferenc - N i n c s  A sorsod  Borzasztó  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jázmin  József Attila – Keresek ...  Nevelőszülőkhöz adták,  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Különleges  Szép estét kedves látogatóimn...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyarországi szavazókat, mostani kormányfői, népszavazáson megtagadták, határon túli, réteg nemzetpolitikai, miniszterelnök velük, mostani szlovák&#8211, szocialista hazugsággyár, internetes honlap, monorierdői vasúti, halottak emlékét, mostani magyar, dunaszerdahelyi magyarverés, pozsonyi magyar, nemzetközi közvélemény, magyar diplomácia, pozsonyi kormányt, magyar érdekek, jobboldali előretörés, kisebbségi kormányzás, régi gyűlöletkártya, nemzetről beszél, szélsőségekről csacsog, kommunikációs tréningeken, nemzetközi jogi, dunaszerdahelyi szurkolóverést, egészből tényleg, titkos megegyezés, szombati találkozó, komáromi városháza, őszödi hazudozótól, szemünk előtt, dunaszerdahelyi magyarveréssel, királyhelmeci koszorúzással, komáromi találkozóval, magyarországi nagygyűléseket, gyűlésre igyekvő, magyarságért érzett, nemzetmentő indulat, belső egyszerűség, primitív politikai, jelek szerint, következő dobásuk, nagyszabású merénylet, éber titkosszolgák, gyűlölet színházában, ember ripacsnak, része rajong, olcsó katarzisért, titkosszolgálati, csehszlovákiának, meghosszabbítása, visszaemlékszünk, színielőadásával, dunaszerdahelyi, állampolgárokat, nemzetpolitikai, aktuálpolitikai, királyhelmecen, kivizsgáltassa, miniszterelnök, köztársaságban, célközönségnek, gyűlöletkártya, szélsőségekről, szurkolóverést, magyarveréssel, hidegháborúból, képzeletvilága, utánagondolunk, nagygyűléseket, megnyomorítani, menthetetlenül, kijelentéseire, visszafogottan, szavazatokért, szomszédunkat, celebműsorban, visszarévedni, kommunikációs, ellenségképbe, titkosszolgák, bulvárkedvelő, csettintésben, stílusosabbat, magyarországi, koszorúzással, produkciójára, kamatoztatnak, királyhelmeci, kiselőadására, megtéveszteni, népszavazáson, befejeződött, csodálkoznak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.