Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elnyomók
  2008-12-05 21:49:24, péntek
 
  Elnyomók

2008.12.05.

Félrenyomni a világ legtermészetesebb dolga, állítják parlamenti képviselőink. Kovács László és Deutsch "Fürnélküli" Tamás mélyen szakmai tevékenységét látván ezt készséggel el is hisszük, igaz, ők nem a szavazógombra gondoltak. Az elnyomókkal tulajdonképpen nincsen sok probléma. Nagyon fáradtak szegények, napi hat-hét órán át nyomogatnak, s keseregnek közben, míly cudar az életük. Nem csoda, ha néha megcsúszik a kezük a szavazómasina gombjain, aztán hülyeséggel voksolnak.

Pedig ott állnak a vezénylőemberek, akik -ha nyomni kell- üvöltve, vagy csinos táblával a kezükben fordulnak saját frakciójuk felé, s eltorzult arccal instruálnak: igen, nem. Ilyenkor a képviselő zavart tekintetét az előtte elhelyezkedő szavazógépre veti, imádkozik egyet, s megpróbálja megtalálni a végtelen számú variáció közül, melyiket gombot is nyomja meg. Néha eltalálják, néha nem. Utóbbi esetben a fáradtságra hivatkoznak, bár átgondolandó, hogy ha a helyes gomb megnyomása ekkora szellemi erőfeszítésbe kerül, akkor mi lehet a nagyobb problémamegoldó készséget feltételező feladatokkal.

Az elnyomók durván radikális változata az a képviselő, aki olyannyira rosszul szavaz, hogy ott sincs. A Kalapos Királynő például külföldre ruccant ahelyett, hogy az adótörvényekről, illetve a költségvetési jogszabályokról nyomizott volna egyet. Ez persze nem bűn, Angela Merkel meghívásának igenis eleget kell tenni, jól jön a bölcs tanács. Csak előtte nem kell annyit beszélni és okosnak lenni. Utána pedig nem kell azzal hárítani, hogy nem az MDF szavazatain múlt a törvények elfogadása. Mert ha valaki elkezdte, az fejezze is be. A gomb megnyomásával, vagy egy középső ujj felmutatásával (politikusa válogatja), de legyen ott és szavazzon. Még akkor is ezt kívánná a tisztesség (muhaha), ha Csatári bácsi nádfedeles házának a felújításáról lenne szó, hát még ha a szarbadöntött nemzet újraélesztéséről. Nem igazán izgató a "nélkülünkismindenúgytörténik" blabla (Kósa annak idején pont erre hivatkozott, amikor kiderült, hogy ő lóg a legtöbbet az ogyéből), mert akkor viszont ne tessék bejárogatni passzióból populista politika ellen óbégatni, s önmagát úgy bemutatni, mint idvezítő kiutat a többi párt által tönkrebarmolt fertőből.

Boross Péter, aki nagyon szeret Lengyel Zoltán mellett ülni, a szavazások idején elhagyta a Közös Retyót. Indoklás: "kaptam egy üzenetet, és el kellett sietnem." Wow! Mi jelenhetett meg az ex-minelnök kijelzőjén? "Péter! Ez egy üzenet! El kell sietned! És ha elsiettél, akkor el leszel sietve!" Vagy hogy? Ő egyébként előre kiszámította, hogy az emdéef nélkül is átmegy a törvény, tehát nem oszt, nem szoroz, hogy ott van-e.

Ezt sokan politikusi bölcsességnek, éles előrelátásnak nevezik. Én pőre pimaszságnak. Mert legalább ne legyintsen egy nagyvonalú szarokrával a kérdésre, hogy mégis mi a búbánatért nem végzi a munkáját normálisan?

Normálisan? A honatyák-honanyák kilencvenöt százalékának halvány fingja sincs arról, hogy éppen miről szavaz. Azért áll szembe az eszdéesz frakcióval Gusztos Péter, aki erre a néhány percre Gesztus Péterré változik, s ezért bődül el érces hangján: igen, igen, igen!

Az egyszerű félrenyomóknál más a helyzet. Ők a tündibündik. Alapból nem is téma a dolog, nóném képviselőknél legalábbis. A nagyágyúknál kínosabb, án nem mérvadó a helyzet. Mosolyra késztet, s gondolatokat ébreszt. Utóbbit teljesen feleslegesen. Fodor Gábor például leszavazta a költségvetést megalapozó törvényeket, de mi ez ahhoz képest, amikor Kuncze nemet nyomott anno az EU-csatlakozásra? Orbán pedig az Operaház támogatásának csökkentését egy félresikerült csuklómozdulattal megszavazta, pedig eredetileg nem ez volt a terve.

(Piti dolognak tűnik ez a nyomogatósdi. De talán nem az. Talán része ez egy nagy egésznek, amely pontosan azért nem működik, mert az ilyen apróságokra unottan legyintünk. Lehet fáradtságra, Angela Merkelre, üzenetekre, vagy úgysemszámítavoksomra hivatkozni. Lehet azt mondani, hogy nem is tudják, miről van szó. De azért emlékezzünk vissza: ahányszor a képviselői költségtérítés szóba került, soha, senki nem értette félre a dolgot. Érdekes módon ott egyetlen képviselő sem nyomott rossz gombot. Igaz, az egy tiszta történet, nem kell hozzá túl bonyolult agyműködés. Ők is értik és mi is.)

Elnyomóéknál általában jön a pénzbünti (emdéeféknél nem), ezzel ösztökélve a képviselőket a frakkfegyelem betartására, illetve arra, hogy ne mutassák magukat hülyébbnek, mint amilyenek valójában. Apropó: ösztöke. Gusztos Péter szerint a hibákat "legfeljebb agyba ültetett csippel és alacsony feszültségű áramütéssel" lehetne kiküszöbölni.

Szerintem az év legnagyobb ötlete.

Az "alacsony feszültséget" még egyszer átgondolnám.

8 komment

http://holdrablo.blog.hu/2008/12/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: újraélesztéséről, adótörvényekről, jogszabályokról, problémamegoldó, vezénylőemberek, felmutatásával, költségtérítés, félrenyomóknál, tulajdonképpen, támogatásának, bölcsességnek, előrelátásnak, költségvetést, szavazógombra, szavazómasina, képviselőknél, csatlakozásra, erőfeszítésbe, frakkfegyelem, költségvetési, megnyomásával, szarbadöntött, félresikerült, tönkrebarmolt, tevékenységét, felújításáról, kiküszöbölni, képviselőket, elhelyezkedő, csökkentését, feszültséget, feladatokkal, százalékának, elnyomóéknál, képviselőink, nagyágyúknál, világ legtermészetesebb, szavazógombra gondoltak, elnyomókkal tulajdonképpen, szavazómasina gombjain, kezükben fordulnak, képviselő zavart, előtte elhelyezkedő, végtelen számú, fáradtságra hivatkoznak, helyes gomb, nagyobb problémamegoldó, elnyomók durván, költségvetési jogszabályokról, bölcs tanács, törvények elfogadása, gomb megnyomásával, Kovács László, Kalapos Királynő, Angela Merkel, Boross Péter, Lengyel Zoltán, Közös Retyót, Gusztos Péter, Gesztus Péterré, Fodor Gábor, Angela Merkelre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét  George Gordon Lord Byron: Inez...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hazára minden embernek szükség...  A másik dolog,  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Adakozás  Idő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Png kislány  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Leonardo da Vinci gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Radikális szeretet  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kutya  A sors  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Őrizkednünk kell...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  A Megváltó szolgálatában  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Kellemes délutánt kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kislány  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bounty krémes  Ágai Ágnes – Csendélet  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nevem  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Png csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Fekete-erdő desszert  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
világ legtermészetesebb, szavazógombra gondoltak, elnyomókkal tulajdonképpen, szavazómasina gombjain, kezükben fordulnak, képviselő zavart, előtte elhelyezkedő, végtelen számú, fáradtságra hivatkoznak, helyes gomb, nagyobb problémamegoldó, elnyomók durván, költségvetési jogszabályokról, bölcs tanács, törvények elfogadása, gomb megnyomásával, felújításáról lenne, szarbadöntött nemzet, többi párt, szavazások idején, ex-minelnök kijelzőjén, emdéef nélkül, nagyvonalú szarokrával, munkáját normálisan, honatyák-honanyák kilencvenöt, eszdéesz frakcióval, néhány percre, egyszerű félrenyomóknál, nagyágyúknál kínosabb, költségvetést megalapozó, félresikerült csuklómozdulattal, nagy egésznek, ilyen apróságokra, képviselői költségtérítés, frakkfegyelem betartására, újraélesztéséről, adótörvényekről, jogszabályokról, problémamegoldó, vezénylőemberek, felmutatásával, költségtérítés, félrenyomóknál, tulajdonképpen, támogatásának, bölcsességnek, előrelátásnak, költségvetést, szavazógombra, szavazómasina, képviselőknél, csatlakozásra, erőfeszítésbe, frakkfegyelem, költségvetési, megnyomásával, szarbadöntött, félresikerült, tönkrebarmolt, tevékenységét, felújításáról, kiküszöbölni, képviselőket, elhelyezkedő, csökkentését, feszültséget, feladatokkal, százalékának, elnyomóéknál, képviselőink, nagyágyúknál, kiszámította, meghívásának, szavazógépre, pimaszságnak, átgondolandó, feleslegesen, gondolatokat, nyomogatósdi, tündibündik, fáradtságra, félrenyomni, megszavazta, átgondolnám, hivatkoznak, hülyeséggel, emlékezzünk, kilencvenöt, feszültségű, áramütéssel, megpróbálja, szavazatain, bejárogatni, jelenhetett, instruálnak, elnyomókkal, feltételező, szarokrával, hivatkozott, törvényeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.