Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napi gondolat
  2009-01-28 19:03:19, szerda
 
   
  2009. január 28.

Napi gondolat

,,Gyűlölet és keserűség a lehető legrosszabb ellenszer minden társadalmi betegséggel szemben. Olyan, mint a pálinka. Tompítja az agyat és gyöngíti a szemet, és olyan tettekhez vezet, melyeket nem lehet jóvátenni többé." - Wass Albert

Január 27.
Emlékeznünk kell! Január 27 a Nemzetközi Holokauszt Emléknap. Egy Holokauszt emléknap a ki tudja mennyiből. Megértem, hogy sokat kell emlékezni, hisz' van is mire. Például a kommunizmus áldozataira. Bár úgy látszik, nekik elég egyetlen nap is. Nem maradna több nap "egyéb emléknapokra". Közel 100.000.000 ember nem annyi, mint 6.000.000. Mert hát vannak egyenlőek és vannak egyenlőbbek. Ki-ki maga döntse el, melyik-melyik. Ami szöget üt az ember fejébe, hogy miért érzékenyebb téma az egyik, mint a másik? Miért lehet az egyiket relativizálni, vagy egyenesen letagadni, míg a másikért börtön jár?

Vallás. Fontos dolog az ember életében. Ezért is van ennyi "ünnep" egy évben. Január 27. is egy ilyen nap. Nehogy elfelejtsük! Még a végén "eretnekek" leszünk! Egyébként is tombol az "eretnekség" Magyarországon, ki akarná még növelni az ilyesmi boszorkányok számát!?

Védeni kell a vallást. Ezért, akár a legszentebb ünnepen is megindítható a "keresztes háború". Az eszközök nem számítanak. A "vallásalapítóknak" mindent lehet, némi dorgálás a legnagyobb büntetésük. Még azt is elkövethetik másokkal, amit velük tettek, rájuk nem vonatkozik törvény. Pedig ha Goebbels és Himmler ma élnének ott állnának valamelyik Gázán kívüli dombocskán és ,,hórát" járnának az ott bámészkodó, ünneplő közönséggel.

Tehát emlékezni KELL! Ha, nem akkor máglyára kerül minden sátánfattya. De miért is emlékezzen bárki egy olyan dolog áldozataira, akik most kifinomultabb módszerekkel egy bűnös, gyilkos rezsim manifesztációjaként gyilkolja le módszeresen az "őslakosokat"? Nem ezekre kell emlékezni! A Radnóti Miklósokra kell emlékezni.

Ez nem "vallás", hiába akarják sikerrel azzá emelni. Üzlet ez és nem több. Pajzs, páncél, védőburok. Nem az ő fájdalmuk a legnagyobb, hiába tűnik úgy. Nem ők a világ bántalmainak elszenvedői. Mindenki az, aki hasonlóképpen járt Auschwitz-től, Szibérián át, Ruandáig. Senki halottja nem lehet értékesebb a másikénál. A háborúban meggyilkoltakat kivétel nélkül tisztességgel eltemetik. Rokonaiknak, tisztelőiknek ugyanis joguk van ehhez. Aztán ki-ki kedve és ízlése szerint elzarándokolhat ahhoz a sírhoz, amelyikhez akar. Mert nem szabad őket elfelejteni. És nincs kiválasztott, megkülönböztetett és bűnösnek kikiáltott nép, akiknek mások bűneiért kell felelni. A bűnösöket, a pribékeket és a strómanokat kell bűnösnek kikiáltani, elítélni és megbüntetni. A II. világháborúnak akkor lesz vége, ha a háborús bűnösként meggyilkoltakat kivétel nélkül tisztességgel eltemetik. Rokonaiknak, tisztelőiknek ugyanis joguk van ehhez. Aztán ki-ki kedve és ízlése szerint elzarándokolhat ahhoz a sírhoz, amelyikhez akar. Rehabilitálásukra pedig nincs szükség.

Ennek kell megtörténnie Izraelben is, a bűnösökkel. Addig pedig egyikük se prédikáljon a holokauszt borzalmairól. Nincs rá erkölcsi alap.
Bejegyezte: Ágoston Dániel dátum: 9:59 1 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Címkék: ellenkultúra, holokauszt, II. Világháború, Izrael, palesztin holokauszt, Palesztína
Palesztin holokauszt - Az emlékezés és a tanítás kötelessége
1945. január 27-én szabadult fel az auschwitzi haláltábor, amely az emberiség egyik legbrutálisabbnak tartott gyilkosságainak szimbólumává vált és a mai napig a holokauszt egyik legtöbbet emlegetett stigmája. Auschwitz felszabadulását az ENSZ-Közgyűlése, 2005. november 1-jén a Holokauszt Emléknapjává nyilvánította.

Én sohasem tartoztam azon emberek közé, akik megkérdőjelezték volna a II. világháború bűneinek drámai tényét, annak ellenére, hogy a mai napig heves viták folynak a holokauszt megtörténte kapcsán, illetve az áldozatok számait illetően. A szememben azonban már az is bűn, ha ,,csak" száz, vagy ezer embert mészároltak le ártatlanul, egy elnyomó, népirtó rezsim nevében! A részvétem és az elkövetett bűnök súlyossága nem számoktól függ! Más kérdés, hogy azokat is mélyen megvetem, akik az áldozatok emlékét, a saját nyerészkedésükre használják fel és talán pontosan ezért, érdekeltek a holokauszt ,,számháborújában", mert a több halott, magasabb árfolyamot jelent. Gyomorforgató belegondolni, hogy a halálkufárkodás ipara, még 60 év után is virágzik. Én nem mondom azt, hogy ne kapjon kárpótlást az, aki túlélte a náci borzalmakat, aki elvesztette a szeretteit, akit megnyomorítottak egy életre, vagy elvették tőle évek kemény munkáját! Ezeknek az embereknek, igenis tartozik a Világnak azon fele, amelyiket felelősség terhelhet az elkövetett bűnökért, de azt viszont mélységesen elítélem, hogy halottak nevében, szervezetek, vagy akár egy állam kapjon halálpénzt, illetve a történelem egyik tragédiáját, politikai létjogosultságára és érinthetetlenségére használja fel!

A 2005-ös ENSZ határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a Világ soha el ne feledhesse a nácizmus által elkövetett tömeggyilkosságokat.

Most pedig 2009-ben, igencsak ironikusnak találom, hogy miközben már-már szinte kényszerítve tudatosítják bennünk a főként zsidók ellen elkövetett borzalmakat, addig ma pont a zsidók államát, Izraelt kellene a leginkább emlékeztetni arra, hogy egy nép kiirtása, emberiség ellen elkövetett bűnnek számít!Izrael, ma pont ,,az emlékezés és a tanítás kötelességét" hagyja figyelmen kívül, mikor minden erejével azon van, hogy a palesztinok létezését teljes mértékben ellehetetlenítse, életüket kioltsa!

Bár az izraeli hadsereg kivonult a palesztin nép által lakott Gázai-övezetből, továbbra is blokád alatt tartja a Vatikán szerint is, koncentrációs táborhoz hasonlatos területet, akadályozva a civilszervezetek segélyakcióit. A humanitárius adományok gyűjtése is nehézségekbe esik. Napokkal ezelőtt a brit BBC és a Sky televízió is megtagadta, hogy az izraeli brutális - főként a civil lakosságot súlytó - támadás áldozatainak megsegítését célzó jótékonysági felhívást közreadja.


"Újságírói elkötelezettségünk az, hogy megalkuvást nem ismerő tárgyilagossággal bemutatjuk ennek a történetnek minden oldalát." - Sky News

,,Nagyon alapos mérlegelés után ezért döntöttünk úgy, hogy a gázai segélyfelhívás sugárzása ez idő szerint nem egyeztethető össze azzal a szereppel, hogy kiegyensúlyozottan és tárgyilagosan számoljunk be hallgatóinknak a helyzet alakulásáról" - BBC

Persze, ha szeretünk összeesküvés-elméleteket gyártani, és ki merjük magunkat annak a veszélynek tenni, hogy lenácizzanak Minket, akkor ezeknek a mondatoknak a hátterében, az izraeli politika és annak tőkéjének befolyását is sejthetjük.

Érdekes belegondolni abba, hogy mi lett volna, ha 1945-ben is ehhez hasonló álláspontok születnek. Talán elmaradt volna a nürnbergi per, mint ahogy most elmarad az izraeli háborús bűnök felderítése is?

Na persze a nürnbergi-per esetében, már nem létezett egy stabil náci állam, amely megvédte volna a szörnyetegeit, mint most Izrael állam, melynek miniszterelnöke, Ehud Olmert, biztosított minden, a Gázai hadműveletekben résztvevő katonát, hogy megvédik Őket, az esetleges vádakkal szemben, melyek háborús bűneiket vizsgálnák. Hiába, győztesek írják a történelmet...

De Izrael valóban győzelmet aratott volna? Aligha! A Világ nagy részének szemében, még, ha ebben a különböző kormányok álláspontja politikai okokból nem is egyezik az általuk képviselt népek véleményével, az emberek többsége szerint, Izrael ma nem egy zsidó állam, hanem egy bűnös, gyilkos rezsim manifesztációja, mely véglegesen lelepleződött! Itt nem arról van szó, hogy minden zsidót gyűlölni kell, vagy a gyilkosokkal kell azonosítani, illetve, hogy a zsidó népet nem illeti saját ország, itt sokkal inkább arról van szó, hogy az emberiség nem tűrhet el még egy holokausztot, akármelyik nép ellen is irányul, akármelyik nép által!

Az emlékezés és a tanítás, kötelessége Izraelnek is! Történelmi tény, hogy azoknak, akik lábbal tiporják más emberek, embercsoportok jogait, egy nap el kell számolniuk a tetteik miatt! Kívánom, hogy Izrael számára is eljöjjön az a nap, hogy megfizesse a palesztin holokauszt árát, hogy gyermekei számára kötelező tanterv legyen a Gázai-övezetben meglátogatni a palesztin nép ellen elkövetett háborús bűnök stigmáit, megismerve államuk, országuk szörnyűséges tetteit! Kívánom, hogy az izraeli hadsereg brutalitásának kitervelőit, végrehajtóit, ítéljék el, emberiség ellen elkövetett bűnökért, ahogy az megtörtént a náci gyilkosok esetében, Nürnbergben is!

A Világnak emlékeztetnie kell Izraelt, bűneinek súlyosságára, ahogy Mi Nekünk is szembe kell néznünk a nácik által elkövetett szörnyűségekkel!

Mindannyiunknak emlékeznünk és tanunlnunk kell!


http://ellenkultura.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyerészkedésükre, megkérdőjelezték, megnyomorítottak, civilszervezetek, ellehetetlenítse, hadműveletekben, miniszterelnöke, meggyilkoltakat, elzarándokolhat, manifesztációja, gyilkosságainak, halálkufárkodás, számháborújában, mindannyiunknak, szörnyűségekkel, felszabadulását, világháborúnak, segélyfelhívás, hallgatóinknak, embercsoportok, brutalitásának, magyarországon, lelepleződött, relativizálni, kifinomultabb, segélyakcióit, tárgyilagosan, tisztelőiknek, koncentrációs, nyilvánította, szörnyetegeit, tisztességgel, gyomorforgató, emlékeztetnie, hasonlóképpen, tudatosítják, lehető legrosszabb, kommunizmus áldozataira, ember fejébe, egyiket relativizálni, másikért börtön, ember életében, ilyesmi boszorkányok, legszentebb ünnepen, legnagyobb büntetésük, olyan dolog, világ bántalmainak, háborúban meggyilkoltakat, strómanokat kell, háborús bűnösként, holokauszt borzalmairól, bejegyzésre mutató, Wass Albert, Nemzetközi Holokauszt Emléknap, Radnóti Miklósokra, Ágoston Dániel, Holokauszt Emléknapjává, Ehud Olmert,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus szeretete  Png férfi  Méltóságnak hívják  Jézus szeretete  Hiába telt már el  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel kedves Látogatóimn...  Facebookon kaptam  3706 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Teremtő  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Árak  Konikalcit  Jó reggelt  A túlvilág is  Facebookon kaptam  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Png nő  Kapkodjuk a fejünket!  A túlvilág is  Facebookon kaptam Annuska bar...  A jövőnek élek  A Nemzet fája, melynek van tör...  Madárvilág......  Tulipànok  Javulnak a járványügyi adatok  Szeretettel kedves Látogatóimn...  Tulipánok  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Jézus Krisztus  Isten  Piromorfit kristály  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Árak  Facebookon kaptam  Szerbiában tízezer beoltott  Jézus szeretete  G.Hajnóczy Rózsa tollából  Nárciszok pillangóval  Szeretet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Amint mozdulsz, a világ is moz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A divatos világ........  Kislány virágkosárral  A túlvilág is  Meghitt - áldott Vasárnapot kí...  A kutyák 96 százalékos pontoss...  Png nő  Rózsa üvegben  Aranyosi Ervin: Szeretnél?  Az Úr az én oltalmam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány cicával  Kalkofyllit  Méltóságnak hívják  Facebookon kaptam  A divatos világ........  Amint mozdulsz, a világ is moz...  Örültem a látogatásodnak, gyer...  Az egyensúly a kulcsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Egy -szép jó reggelt !...........  Png férfi  Azur andara kristály  Facebookon kaptam  Hiába telt már el  Egészségünkért-érdemes megfont...  Horváth Piroska - Bábu vagy...  A Nemzet fája, melynek van tör...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Te akkor érsz haza  Kellemes napot kívánok!  Tavaszi csokor  Szép mai napot.........  Fekete gólyák......  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Jézus szeretete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy mondat  Jó reggelt 
Bejegyzés Címkék
lehető legrosszabb, kommunizmus áldozataira, ember fejébe, egyiket relativizálni, másikért börtön, ember életében, ilyesmi boszorkányok, legszentebb ünnepen, legnagyobb büntetésük, olyan dolog, világ bántalmainak, háborúban meggyilkoltakat, strómanokat kell, háborús bűnösként, holokauszt borzalmairól, bejegyzésre mutató, tanítás kötelessége, auschwitzi haláltábor, emberiség egyik, holokauszt egyik, holokauszt megtörténte, áldozatok számait, szememben azonban, elkövetett bűnök, áldozatok emlékét, saját nyerészkedésükre, holokauszt &#8222, több halott, halálkufárkodás ipara, náci borzalmakat, elkövetett bűnökért, állam kapjon, történelem egyik, 2005-ös ENSZ, tanítás kötelességét, nácizmus által, főként zsidók, zsidók államát, leginkább emlékeztetni, palesztinok létezését, izraeli hadsereg, civilszervezetek segélyakcióit, humanitárius adományok, izraeli brutális, civil lakosságot, történetnek minden, gázai segélyfelhívás, helyzet alakulásáról, veszélynek tenni, izraeli politika, izraeli háborús, nürnbergi-per esetében, stabil náci, esetleges vádakkal, különböző kormányok, általuk képviselt, emberek többsége, zsidó állam, gyilkosokkal kell, zsidó népet, tetteik miatt, palesztin holokauszt, náci gyilkosok, nácik által, nyerészkedésükre, megkérdőjelezték, megnyomorítottak, civilszervezetek, ellehetetlenítse, hadműveletekben, miniszterelnöke, meggyilkoltakat, elzarándokolhat, manifesztációja, gyilkosságainak, halálkufárkodás, számháborújában, mindannyiunknak, szörnyűségekkel, felszabadulását, világháborúnak, segélyfelhívás, hallgatóinknak, embercsoportok, brutalitásának, magyarországon, lelepleződött, relativizálni, kifinomultabb, segélyakcióit, tárgyilagosan, tisztelőiknek, koncentrációs, nyilvánította, szörnyetegeit, tisztességgel, gyomorforgató, emlékeztetnie, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1808
  • e Hét: 6291
  • e Hónap: 16719
  • e Év: 192081
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.