Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kudarckormány
  2009-02-02 17:02:26, hétfő
 
  Kudarckormány
Szabó Anna 2009. január 31. 00:01 Magyar Nemzet

Eljött az igazság órája. A piacok kimondták az ítéletet az adóprés nyomásával fenntartott túlélési politika és a kormányzati képtelenség felett. A forint árfolyama elszabadult, a külföldi hitelezők nem hajlandók vásárolni a latin-amerikai kamatszintű magyar állampapírokat, és az országnak csütörtöktől még drágábban adnak hitelt. Számszerűsítve ez azt jelenti: míg a kormányfő a parlamenti válságötletbörzét félbeszakítva exkluzív interjút adott a klubrádiós Kuncze Gábornak, mintegy 100 milliárd forinttal növekedett a visszafizetendő magyar államadósság összege.

A látványos összeomlás zavartalanul folytatódik, annak ellenére, hogy Magyarország ma a Nemzetközi Valutaalap és az unió legnagyobb adósa. Nem véletlen, hogy ősszel hazánknak kellett elsőként - Pakisztánt és Ukrajnát megelőzve - az IMF-hez fordulnia, hogy elkerülhesse a tavaly novemberben majdnem bekövetkező államcsődöt.

A mai kilátástalan gazdasági helyzetet és a többgenerációs adósságterhet nem a külvilág okozta, hanem a kormányzati képtelenség. A visegrádi országok egyike sem szorult nemzetközi mentőakcióra, a régiós devizák közül a forint veszített az értékéből a legtöbbet a legrövidebb idő alatt, és nálunk várható a legnagyobb mértékű gazdasági visszaesés. A mínusz három-négy százalékos zsugorodás és a gyenge forint családok százezreinek egzisztenciáját rendíti meg: lakáshitelek dőlnek be a deviza drágulásával, virágzik az uzsorakamatozású hitelezés, és csak decemberben több mint harmincezer ember veszítette el az állását. Eközben kormányzati intézkedésnek nyoma sincs: nem született megállapodás a kereskedelmi bankokkal a devizahitelesek gyors és érdemi megsegítéséről, a felek ugyanis csak arról egyeztek meg, hogy majd megegyeznek, ettől pedig az adósok helyzete nem lett könnyebb. Felelősért kiált, hogy a munkahelymegtartó programokra sebtiben kiírt pályázatokhoz a kormány feleannyi forrást ad, mint a szakmailag teljesen megalapozatlan iskolai digitálistábla-csomagokra.

Bajnai Gordon ki tudja, hányadik alkalommal, hányadik fórumon házal az uniós források átcsoportosításával, miközben a szakmai részről évek óta követelt munkahelyteremtő programok összege csepp a tengerben, sőt a konkrét tervezeteket Brüsszel még nem is hagyta jóvá. Az adócsökkentéssel kapcsolatban Gyurcsány és pénzügyminisztere néhány hónap leforgása alatt a nullától az 1200 milliárd forintig terjedő sávban tett ígéreteket, amelyek közül mára csak az ingatlanadó, az áfaemelés és a családi pótlék megadóztatása vehető biztosra. Maradt tehát a munkavállalók terheinek növelése és az inaktívokat érintő, valóban szükséges átrendezések elodázása, mert Bajnai szavai szerint "ma ez a réteg dönti el a választásokat". A kormányzati tétlenség ma egyenlő a bizalmi, növekedési, foglalkoztatási, szociális és pénzügyi válsággal, amit konzervál a gazdasági környezet teljes mértékű kiszámíthatatlansága.

Balatonőszödön Gyurcsány igazat is mondott: az első lépést tudjuk, de a másodikról már fogalmunk sincsen - nos, ma már az első lépés fontolgatásánál kitehetik az elakadásjelzőt. A döntésképesség megragadt valahol a nyakkendőadó bevezethetőségének és a röviditalok napi standolásának a szintjén, miközben a gazdaság dinamizálása senkit sem foglalkoztat érdemben az illetékesek közül.

Tanulságos végiggondolni, mi valósult meg abból a kormány közeli programból, amelyet Utolsó esély címmel a 2006-os választások után vázolt fel a Bokros-Csillag-Mihályi-Bauer-négyes. Jóindulattal a felsorolt 12 pont közül talán az egyik első fele, nevezetesen a lakástámogatások leépítése. Az időközben meghirdetett összes többi Gyurcsány-program elemei is elsikkadtak: a száz lépéstől az olcsóbb államig. Az államreform-bizottság szétszéledt, a közigazgatás átalakításába belefásult Szetey Gábor a multikhoz igazolt, a kormányzati negyed és az Új tulajdonosi program felesleges tanácsadásai százmilliókba fájnak. A növénytermesztés és az állattartás egyensúlyát célzó agrárprogram nyomán ma roskadásig állnak a tárolók takarmánnyal, miközben már sertésből és tejből is importra szorul Magyarország. Az uniós források lehívása két esztendő alatt három százaléknál tart, sőt már a hazai önerő biztosítására is újabb hitelt kellett felvenni ezen a héten.

Az 1400 milliárdos hatásúnak mondott kis- és középvállalkozásokat mentő csomag csak papíron létezik: a hitelfelvételi kedvezmények és az állami garanciavállalások még a bankokig sem jutottak el, pedig a szektorból már most 500 milliárd forintnyi forgótőke hiányzik a bedőlési hullám elkerüléséhez. Az önkormányzatok 2011-12-es csőd közeli állapota borítékolható, hitelállományuk ugyanis az utóbbi években 800 milliárd forintra nőtt, vagyonukat felélték, és a kölcsönök jó részét a napi kiadások emésztik fel. A volt sportminiszter XXI. századi sportprogramjából semmi nem valósult meg, a Nemzeti Sporttanács két évének eredménye egyenlő a nullával, Pekingben pedig 80 év legrosszabb teljesítményét hozták az olimpikonok. Ahol kudarc van, ott kudarc van.

Tudják, mi a különbség John Thain, a világ egyik legnagyobb befektetési házának vezetője és Apró Piroska veje között? Nos, a Merrill Lynch vezére rossz döntéseivel 47 milliárd dolláros kárt okozott az azóta már állami mentőövre szoruló cégének, és a lelépése előtti napokban négymilliárd dollár prémiumot osztott szét. De az irodájának szépítésére fordított egymillió eurót "lelkiismereti okokból" most visszafizeti.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: növénytermesztés, munkahelyteremtő, uzsorakamatozású, lakástámogatások, adócsökkentéssel, visszafizetendő, devizahitelesek, fontolgatásánál, egzisztenciáját, foglalkoztatási, hitelállományuk, teljesítményét, digitálistábla, állampapírokat, számszerűsítve, nemzetihirhalo, balatonőszödön, elakadásjelzőt, döntésképesség, többgenerációs, megalapozatlan, hitelfelvételi, önkormányzatok, megsegítéséről, sportminiszter, munkavállalók, megadóztatása, félbeszakítva, standolásának, választásokat, elkerüléséhez, százmilliókba, borítékolható, lelkiismereti, végiggondolni, pályázatokhoz, igazság órája, piacok kimondták, adóprés nyomásával, kormányzati képtelenség, forint árfolyama, külföldi hitelezők, latin-amerikai kamatszintű, országnak csütörtöktől, parlamenti válságötletbörzét, klubrádiós Kuncze, visszafizetendő magyar, látványos összeomlás, unió legnagyobb, tavaly novemberben, többgenerációs adósságterhet, külvilág okozta, Szabó Anna, Magyar Nemzet, Kuncze Gábornak, Nemzetközi Valutaalap, Bajnai Gordon, Balatonőszödön Gyurcsány, Szetey Gábor, Nemzeti Sporttanács, John Thain, Apró Piroska, Merrill Lynch,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Pierrot &...  39 ígéret  Csend  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Kertem  Robert Merle tollából  jó reggelt  Esterházy Péter: Harmonia c...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanmese  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimn...  Erdei gyöngyvirág  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Mindig lesz olyan  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Sík Sándor - Ha jő a perc  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Különleges  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam Krisztina b...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az ember  Sorsunk miatt...  Bársony székben  Egyszerű  képre írva  Egyszerű  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  "Ez egy csoda"  A pitypang legendája  Paul David Tripp Április 12  Előfordul, hogy  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
igazság órája, piacok kimondták, adóprés nyomásával, kormányzati képtelenség, forint árfolyama, külföldi hitelezők, latin-amerikai kamatszintű, országnak csütörtöktől, parlamenti válságötletbörzét, klubrádiós Kuncze, visszafizetendő magyar, látványos összeomlás, unió legnagyobb, tavaly novemberben, többgenerációs adósságterhet, külvilág okozta, visegrádi országok, régiós devizák, forint veszített, legnagyobb mértékű, mínusz három-négy, gyenge forint, deviza drágulásával, uzsorakamatozású hitelezés, kereskedelmi bankokkal, devizahitelesek gyors, felek ugyanis, adósok helyzete, munkahelymegtartó programokra, kormány feleannyi, szakmailag teljesen, uniós források, szakmai részről, konkrét tervezeteket, adócsökkentéssel kapcsolatban, 1200 milliárd, családi pótlék, munkavállalók terheinek, inaktívokat érintő, réteg dönti, kormányzati tétlenség, gazdasági környezet, első lépést, első lépés, döntésképesség megragadt, röviditalok napi, gazdaság dinamizálása, illetékesek közül, kormány közeli, 2006-os választások, egyik első, lakástámogatások leépítése, időközben meghirdetett, száz lépéstől, olcsóbb államig, közigazgatás átalakításába, multikhoz igazolt, kormányzati negyed, állattartás egyensúlyát, tárolók takarmánnyal, hazai önerő, 1400 milliárdos, hitelfelvételi kedvezmények, bedőlési hullám, önkormányzatok 2011-12-es, utóbbi években, napi kiadások, volt sportminiszter, különbség John, világ egyik, lelépése előtti, irodájának szépítésére, növénytermesztés, munkahelyteremtő, uzsorakamatozású, lakástámogatások, adócsökkentéssel, visszafizetendő, devizahitelesek, fontolgatásánál, egzisztenciáját, foglalkoztatási, hitelállományuk, teljesítményét, digitálistábla, állampapírokat, számszerűsítve, nemzetihirhalo, balatonőszödön, elakadásjelzőt, döntésképesség, többgenerációs, megalapozatlan, hitelfelvételi, önkormányzatok, megsegítéséről, sportminiszter, munkavállalók, megadóztatása, félbeszakítva, standolásának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.