Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Davos - részletesen - Peresz k
  2009-02-04 22:02:30, szerda
 
   
  Davos - részletesen - Peresz kontra Erdogán!
2009-02-03. 16:21 Kuruc.info

Olvasónk kiegészítései Davoshoz: bocsánatért esedezett Peresz, majd megszegte a szavát

Mint már megszokhattuk, a magyar hírközlő szervek nem a valóságot adták hírül a Davosban tartott "csúcstalálkozó" Gázával foglalkozó ülésén a Recep (ejtése: Redzsep) Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke és Simon Peresz, Izrael köztársasági elnöke közt zajlott vitáról, mely után Erdogan elhagyta az üléstermet és hazament Ankarába. Peresz azonnal telefonált Erdogannak, rövid beszélgetést folytattak. A repülőtéren több tízezres ünneplő tömeg, köztük több muzulmán vallási vezető fogadta. Másnap Isztambulban - ekkor már több százezres tömeg előtt - egy újabb metrószakasz állomásainak ünnepélyes megnyitásán Erdogan beszédében rátért a davosi eseményre. Vegyük sorban a történteket.

Kapcsolódó: Erdogan Peresznek: "Önök gyermekeket ölnek Gázában!"; Isztambulban ezrek éltették a Pereszt kiosztó török kormányfőt

Erdogan beszéde

...Mi humanitárius segélyeket küldünk, amelyeket 15 napig várakoztatnak a határátkelőknél. A Vörös Félholdat is 15 napig várakoztatták... Még érdekesebb, hogy Szíriában 5-6 órát tárgyaltunk az izraeliekkel, még 4 nappal december 27-e előtt. Már csak egy-két szó (értelmezése) maradt hátra, melyről a hét végén akartunk dönteni. Olmertnek azt mondtam: mi ki tudjuk szabadítani a Hamasz keze közül a (fogoly) katonáját. Azt kérem öntől (Olmerttől), miután a Reform és Változás Pártja Palesztinában megnyerte a választást, és önök mindig azt mondták, hogy a demokrácia mellett vannak, akkor ebben a demokratikus választási küzdelemben nyertesekre nekünk (mindannyiunknak) tisztelettel kell tekintenünk. De ezek a választott képviselők, miniszterek az önök fogságában vannak. Gyerünk, készítsünk itt egy csomagtervet, a tisztelt Abbász iránt tanúsított gesztusát nekik is (a Hamásznak) mutassa ki. Ő (Olmert) azt mondta erre, ha ezt rájuk hagyom, akkor Abbász krízisbe kerül. Erre mondtam, hogy akkor legalább a fogoly gyerekeket hagyja. Erre annyit mondott, hogy ezt meg kell beszélnie a barátaival, aztán majd visszatérünk rá. Még mindig nem tért rá vissza.

Aztán mi történt? (azóta) 1400 ember meghalt, köztük sok gyermek.

Hogy az emberségességre térjünk, azt kérdezzük öntől (Peresztől): van-e egyetlen olyan fegyver, interkontinentális fegyver a palesztinoknál, mint amilyen Izrael kezében van? Ha tudnék egyet (megmondanám), de a legkisebb sincs.

A Hamász más formátumú, mint egy reformpárt. De ki hozta őket ebbe a helyzetbe? Azok, akik a választások után nem adták meg a nekik kijáró demokratikus jogaikat. Ezeket a kapukat ki kell tárni (ezt lehetővé kell tenni). Azoknak az embereknek börtönben kell élniük?... Az embereknek először az élethez való jogot kell elnyerniük. Nem azt mondják-e, hogy ne jusson be fegyver? Ha az alagutak vége Egyiptomban van, akkor zárják el ők.
Azt mondtam még Olmertnek, önök egyoldalúnak nézik ezt a tárgyalást, mert önök csak az Al Fatahhal tárgyalnak, pedig a Hamász egy része ennek (Izraelnek) az országnak.

Peresz válasza

Tisztelt Miniszterelnök! Tudjuk, mikor vártak önök. Abban az időszakban dinamit volt és halottak voltak abban az időszakban (ő ismétli). Nem akarom a televíziót követni, de önnek sokkal több részletet szükséges megismerni. Izrael 60 éves ország és harcolunk (folyamatosan). Van-e még egy ország, amelyik ennyit harcol? Tisztelt Mubarak ismeri a valós helyzetet. Tisztelt Abbász is ismeri a helyzetet, úgy, mint ön.

Mi történik itt? (Izraelt érti ez alatt.) Minden nap 1 millió személy óvóhelyen kell hogy tartózkodjon. Minden rendben van így? Napokig, hónapokig, évekig vártunk, csak vége legyen - mondtuk -, de nem ért véget.
Egy kérdésem van, és ezt nem akarom elrejteni (elhallgatni). Irán Közép-Keleten uralmat akar alapítani (hatalomra szert tenni). Fegyvert biztosítanak, bombát biztosítanak (maguknak). Mit kell tennünk? Ha minden éjjel Isztanbult rakétatámadás érné, mit tenne ön, kérdezem öntől. Amit mi akarunk tenni az ez. Mi békét akarunk, más jobb lehetőségünk nincs, ezért ezt tettük azokkal, akik rakétákat használnak, és zsidókat akarnak megölni. Nem egyszerű, de ezt a terrorszervezetet kezdetétől fogva ismerjük. Izrael senkit se akar megölni. A gyerekek a legmagasabb fokon fontosak. Az összes pénz, amit mi gyűjtöttünk, a gyermekközpontoknak ment (a palesztinokhoz). Például 5 évig nem volt kórház. Például 5.500 gyereknek segítettünk. Arab doktoraik se voltak, Izraelben gyógyítottunk.

Ha ártatlan családokra támadnak, abból mi lesz? Például mi telefonáltunk az embereknek, hogy távozzanak onnan. Szíveskedjenek elhagyni ezeket a helyeket, mondtuk. Ezt meg kellett tennünk. Bármely kormány mit tett volna ebben a helyzetben? Tisztelt főtitkár (ENSZ) szavait is megértem. Kérem, ne adjanak ilyen üzenetet (teljes kivonulás, tűzszünet), nem akarom. Izraelnek nincs szüksége tűzszünetre, mert nem mi kezdtük. Csak az lehet, hogy ők állítják le (a harcot). Mi nem foglalkozunk emberöléssel. A tisztelt Arab iniciatíva (?) megkezdését tartom fontosnak. Azokkal a kérdésekkel foglalkozni, amelyhez hozzáfogtunk a palesztinokkal. Tisztelt Mubarak azt mondta: a békéért ezt kell, és kellett volna megtennünk. Nekünk összetett kérdéseink vannak egymással (egymás közt?).

Erdogan viszontválasza

Tisztelt Peresz, nálam idősebb vagy, hangod nagyon hangos, tudom, hogy azért vagy ennyire hangos, mert ez a bűnösség (vétek, bűntudat) pszichológiai jele. Hogy az öldöklésre térjek, önök azt nagyon is jól tudnak. Országukban volt miniszterelnökök is szóltak erről. Van olyan (köztük) aki, azt mondta: "amikor egy tank tetején bevonultam Palesztinába, boldognak éreztem magam."
(Ekkor az ülés résztvevői tapsolni kezdtek.)

Erdogan így folytatta: Szégyellem, azt is, hogy ezt a gonoszságot megtapsolják. Most csak két szót fogok mondani, ne szakítsanak félbe. Az Tízparancsolat azt mondja: ne öljetek! Itt gyilkolás van. Van egy zsidó, aki Izrael barbár kegyetlenségéről beszél. Avi Salom a Guardianban (angliai újság) ezt mondja: Izrael rablóállam állapotába került. Számomra Davos véget ért. Önök nem engedtek beszélni. Ő 25 percet, én 12-t beszélhettem.
Többé Davosba nem jövök - mondta -, miközben elhagyta a termet. Ekkor újságírók és biztonsági őrök körülvették Erdogant és feleségét, aki sírt.

A telefonbeszélgetés

Peresz szinte azonnal felhívta telefonon Erdogant. A beszélgetésüket a török sajtó közzétette.
Peresz: Sajnálom (1. bocsánatkérés!), hogy hangosan szóltam. Barátok közt előfordul ilyesmi, ma már nagyon-nagyon sajnálom, ami történt. Mindennél előbbrevaló az, hogy a Török Köztársaság és a miniszterelnöke iránti tiszteletem és magatartásom sohasem változott meg.
Erdogan: Mindenekelőtt természetes, hogy a barátok egymás között vitatkoznak, de egy nemzetközi gyűlésen így kiabálva nem lehet még egy törzsfőnökkel sem, de (különösen) a Török Köztársaság vezetőjével beszélni.
Peresz: Felemeltem a hangom. De a barátaim azt mondták, alig hallják a hangom és nem érthető. Ennek nincs semmi köze a Török Köztársaság miniszterelnökével való kapcsolatomnak. A történteket bánom. (2. bocsánatkérés! Az angol "sorry" török megfelelője: üzgünüm.)
Erdogan: Úgy halottam, nemsokára sajtótájékoztatót fog tartani.
Peresz: Ma nem, holnap.
Erdogan: A holnapi sajtótájékoztatón az e pillanatban őszinte érzéseit kinyilatkoztathatja. Úgy vélem, hogy ez megszünteti a sajnálatos helyzetet egy bizonyos mértékben.
Peresz: Természetesen, amit (most önnek) mondtam, ugyanúgy fejezem ki a sajtónak.
Erdogan: Telefonbeszélgetésünket köszönöm, tisztelt köztársasági elnök.
Peresz: Én is köszönöm önnek, jó utazást kívánok. (Tehát még el se utazott Erdogan!)
(A másnapi sajtótájékoztatón Peresz egy szót se szólt a telefonbeszélgetés során kétszer is megismételt bocsánatkéréséről.)

Részletek Erdogannak az isztambuli metróavatáson mondott beszédéből

"Mi nem törzsfőnökök vagyunk. A Török Köztársaság miniszterelnöke vagyok. Törökország tiszteletreméltóságát, tekintélyét csorbítani..., gazdasági erejét, súlyát jól meg kell érteni, és ezeknek megfelelően kell viselkedni...
A magában és hazájában nem bízó, erejét nem ismerő, (mások előtt) hajbókoló, meghajló felfogás nem a mi karakterünk, és nem is lehet az... Azoknak a gyermekeknek megölését, az asszonyok megölését közönséges balesetként láttatni, mekkora értelmetlenség! Az átélteket meg nem hallani, meg nem látni, nem beszélni róla, át nem érezni, embertelen értelmetlenség. A kegyetlenséggel szemben érzéketlennek maradni is kegyetlenség...
Majd rátért a foszforbombákra, a távolsági rakétákra, a légibombázásokra, a tankágyúzás során kioltott gyermekéletekre, női, civil áldozatokra, és az ezek által okozott közállapotra. Izrael minden ellene irányuló kritikát antiszemitizmussal azonosít, ezt mi nem tartjuk helyesnek - mondta Erdogan.

Kérdések, tanulságok, következtetések

1./ Miért volt külön tárgyalási téma Gáza egy gazdasági fórumon, s ha már volt, ki képviselte Gázát és a palesztinokat?

2./ Erdogan, amikor Izraelt terroristának nevezte és szólt a kegyetlenségekről, akkor szakított PC (political correctness) szólásszabadságot korlátozó szabályával?

3./ Peresz "csúsztatott", amikor Erdogantól azt kérdezte, mit tenne, ha Isztambult lőnék éjjelenként rakétákkal. Tel-Avivot vagy Jeruzsálemet sohasem érte rakétatámadás a Hamász részéről.

4./ Erdogan az őt félbeszakító tapsról, és arról, hogy nem kapott több szót, nyíltan, keményen elmondta a véleményét, majd elhagyta a "konferenciát" és Svájcot.

5./ Peresz megrettent, gyorsan telefonált, bocsánatot kért kétszer is Erdogantól. Erdogan ügyesen beugratta a sajtókonferenciát említve, hogy ne csak négyszemközt egy telefonbeszélgetésben kérjen bocsánatot, hanem nyilvánosan. Peresz ígéretet tett rá, de nem tartotta meg Erdogannak adott szavát, mert a másnapi sajtótájékoztatón már egy szót se ejtett a bocsánatkéréséről.

6./ Erdogan mellett áll országa népe, hősként ünnepelték Ankarában. A transzparenseken ilyenek voltak olvashatók: A világ új vezetője (Erdogan). Isztambulban százezrek ünnepelték davosi szókimondását és magatartását.

7./ Melyik országnak van még ilyen vezetője, akit spontán tüntető tömeg fogad hazaérkezésekor? A magyar gyülekezési törvény engedélyezi-e az ilyen repülőtéri fogadást? Törökország nem "demokratikus" állam?

8./ Melyik magyar politikus merné vállalni azt a szerepet, amit Erdogan vállalt Davosban?

Bocsánat elkapkodott írásomért, döcögő, de a hitelességet óvó stílusomért. Számos török internetes sajtóforrást használtam, azokból "ollóztam". Mégis azt kérem terjesszék, barátaik és ismerőseik közt.

Tisztelettel,
Adorján Imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: transzparenseken, légibombázásokra, miniszterelnökök, kegyetlenségéről, emberségességre, gyermekéletekre, következtetések, miniszterelnöke, mindannyiunknak, beszélgetésüket, foszforbombákra, kegyetlenséggel, hazaérkezésekor, határátkelőknél, kapcsolatomnak, tízparancsolat, palesztinoknál, értelmetlenség, viszontválasza, miniszterelnök, palesztinokkal, szíveskedjenek, csúcstalálkozó, palesztinokhoz, pszichológiai, természetesen, mindenekelőtt, érzéketlennek, bocsánatkérés, telefonáltunk, törzsfőnökkel, várakoztatták, gyógyítottunk, kiegészítései, megszokhattuk, várakoztatnak, magyar hírközlő, valóságot adták, repülőtéren több, újabb metrószakasz, davosi eseményre, demokrácia mellett, demokratikus választási, választott képviselők, önök fogságában, tisztelt Abbász, fogoly gyerekeket, emberségességre térjünk, legkisebb sincs, választások után, nekik kijáró, embereknek börtönben, Tayyip Erdogan, Simon Peresz, Másnap Isztambulban, Erdogan Peresznek, Vörös Félholdat, Változás Pártja Palesztinában, Tisztelt Miniszterelnök, Tisztelt Mubarak, Tisztelt Abbász, Irán Közép-Keleten, Tisztelt Peresz, Számomra Davos, Többé Davosba, Török Köztársaság, Részletek Erdogannak, Adorján Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 17:43 Koronavírus - A pénzforgalmi szolgáltatók nem számíthatnak fel díjat a SZÉP...
04.06. 17:43 Koronavírus - Szlovákiában bejelentették a két első halálesetet
04.06. 17:42 Koronavírus - Romano Prodi: Az Európai Unió politikai túlélésre játszik, de...
04.06. 17:33 Palkovics: több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahel...
04.06. 17:33 Online videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház
04.06. 17:33 Koronavírus - Fidesz: Megdöbbentő az ellenzék viselkedése a járvány alatt
04.06. 17:32 AZ MNB 116,3 milliárd forint ajánlatot fogadott el a hétfői devizaswap-tend...
04.06. 17:23 Letartóztatták a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját
04.06. 17:22 Szent István királyról és a koordinátageometriáról is szó lesz az M5 keddi ...
04.06. 17:02 Karanténkommentátorokat keres az M2 Petőfi TV és az M4 Sport
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap ékes virágjai  Labdázó cica  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Rózsa csokor szívvel  Keresztút 2020. április 4-én a...  Üzenet a postásnak.......  Png rózsa  Bach nagyböjti zeneimája  Bohóc bíztató......  Facebookon kaptam  Happy easter  Angelo Comastri bíboros: II. J...  Urunk Jeruzsálembe való bevonu...  733 főre nőtt a beazonosított ...  Virágvasárnap  Kutyus virágokkal  Kenyértörés  KarantÉnek  Kellemes kávézást!  Rózsa csokor  Virágzó fa  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Virágvasárnapi szentmise  Képes idézet . . .  Virágvasárnap - Prohászka Temp...  Boldog csillag  Csak Isten változtathatja meg ...  Esti ima  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Kis GIF képek  Facebookon kaptam  Valóban szenvedett Jézus?  Vízcseppes rózsa  Keresztút 2020. április 4-én a...  Virágvasárnap Déván 04.05  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  És egyszer vége lesz a viharna...  Ki fogja túlélni?  Tavaszi ajtódísz  Rózsa csokor szívvel  Jó éjszakát  Gáti Gábor videója  Mire taníthatna a járvány?  Tormakrém sonkatekercsbe  Boldog csillag  Png rózsa  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Ki fogja túlélni?  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Kellemes teázást!  Labdázó cica  Kis GIF képek  Ne hagyjuk Jézust egyedül. - G...  Vízcseppes rózsa  Labdázó cica  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  Kenyértörés  Facebookon kaptam  Gáti Gábor videója  Végig itt volt az orrunk előtt...  És egyszer vége lesz a viharna...  Png nő  Urunk Jeruzsálembe való bevonu...  Dr. Kovács Gergely gyulafehérv...  Jézus pere az Írások szerint  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Focista  Károly atyával riport műsor a ...  Csak Isten változtathatja meg ...  TÚRMEZEI ERZSÉBET: Virágvasárn...  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Kámaszutra.......  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Ferenc pápa a szombat reggeli ...  Facebookon kaptam  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Kiborult  Png rózsa  Üzenet a postásnak.......  Tépjék szét az álmaimat  Facebookon kaptam  Áldott, békés Virágvasárnapot!  Facebookon kaptam  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Virágvasárnapra ima  Kis GIF képek 
Bejegyzés Címkék
magyar hírközlő, valóságot adták, repülőtéren több, újabb metrószakasz, davosi eseményre, demokrácia mellett, demokratikus választási, választott képviselők, önök fogságában, tisztelt Abbász, fogoly gyerekeket, emberségességre térjünk, legkisebb sincs, választások után, nekik kijáró, embereknek börtönben, embereknek először, élethez való, alagutak vége, része ennek, időszakban dinamit, televíziót követni, valós helyzetet, terrorszervezetet kezdetétől, legmagasabb fokon, összes pénz, tisztelt Arab, kérdésekkel foglalkozni, öldöklésre térjek, tank tetején, ülés résztvevői, gonoszságot megtapsolják, török sajtó, miniszterelnöke iránti, barátok egymás, nemzetközi gyűlésen, történteket bánom, holnapi sajtótájékoztatón, sajnálatos helyzetet, bizonyos mértékben, másnapi sajtótájékoztatón, isztambuli metróavatáson, gyermekeknek megölését, asszonyok megölését, kegyetlenséggel szemben, távolsági rakétákra, tankágyúzás során, ezek által, gazdasági fórumon, sajtókonferenciát említve, transzparenseken ilyenek, magyar gyülekezési, ilyen repülőtéri, transzparenseken, légibombázásokra, miniszterelnökök, kegyetlenségéről, emberségességre, gyermekéletekre, következtetések, miniszterelnöke, mindannyiunknak, beszélgetésüket, foszforbombákra, kegyetlenséggel, hazaérkezésekor, határátkelőknél, kapcsolatomnak, tízparancsolat, palesztinoknál, értelmetlenség, viszontválasza, miniszterelnök, palesztinokkal, szíveskedjenek, csúcstalálkozó, palesztinokhoz, pszichológiai, természetesen, mindenekelőtt, érzéketlennek, bocsánatkérés, telefonáltunk, törzsfőnökkel, várakoztatták, gyógyítottunk, kiegészítései, megszokhattuk, várakoztatnak, palesztinokat, metróavatáson, palesztinában, szókimondását, terroristának, rakétatámadás, tartózkodjon, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1044
  • e Hét: 2831
  • e Hónap: 10063
  • e Év: 241081
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.