Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkos jelentés az igazi kommu
  2009-02-05 18:03:50, csütörtök
 
   
  Titkos jelentés az igazi kommunistákról


2009. február 5., csütörtök 6:49 InfoRádió

K. elvtárs húsz évvel ezelőtt ingerülten szólalt fel: "Pozsgay 1960-ban tanított a pártfőiskolán. Akkor még tudta, mi volt 1956-ban. Én megnéztem az értelmező szótárt. Abban az áll: népfelkelés egyenlő forradalom." Az ultrabalos Münnich Ferenc Társaság gyűlésének mérges közönsége közbekiabál: "Akkor mi vagyunk az ellenforradalmárok? Küldjünk tiltakozó táviratot a központi bizottságnak!" Az amúgy nyilvános esemény jegyzőkönyvét titokban akarták tartani, ám az értékes és nagyon érdekes dokumentum megtalálta a szabad utat.
Hirdetés

Az utóbbi két évtizedben rengeteg szó esett a kommunistákról. De tudjuk-e, milyen egy vérbeli kommunista? Egy húsz évvel ezelőtti dokumentumból megismerhetjük, hogyan gondolkodtak, miként reagáltak az "ellenforradalom" tabujának megdöntésére az egyik legutolsó kommunista szervezet, a jelenleg más néven működő Münnich Ferenc Társaság tagjai.

Húsz évvel ezelőtt az SZDSZ szegedi csoportjának tagja, Jankó Attila részt vett a Münnich Ferenc Társaság nyilvános gyűlésén. Mivel ennek jegyzőkönyvét nem tették közzé egy hét után sem, a dokumentumot Jankó odaadta az egyetemi lapnak. A szövegből izgalmas részleteket közölt 1989. február 6-án a Szabad Európa Rádió, az elhangzottakat pedig az MTI szó szerint közreadta.

A kordokumentumból megtudhatjuk, milyenek voltak az igazi kommunisták 1989-ben. Aki netán azt hitte, hogy Bacsó Péter Tanújának Virág elvtársa csupán fikció, tévedett.

"Rendbe kell tenni a politikai légkört"


"B. elvtárs, a Münnich Ferenc Társaság helyi titkára: Tiszta közéletet akarunk. Két hete itt, ugyanebben a teremben volt egy találkozó, a népfront szervezte. Kérem, itt rendszerellenes megnyilvánulások is voltak!"

A bevezető felszólalásokból kitűnik, hogy a történelmi átalakulás kellős közepén, az összeomlás előtt álló rendszer részeként a társaság tagjai még visszafordíthatónak, "rendbe tehetőnek" gondolták a folyamatokat.

"Első lépésként a saját sorainkat kell rövidre zárni"

"C. elvtárs, az MSZMP megyei titkára köszönti az egybegyűlteket és előadást tart a pártról:
Itt a hatalomban való részesedésért folyik a harc. Ráadásul kívülről. Igaz, áttételesen támadják a pártot. A költségvetés, a Munkásőrség ügyére gondolok. Nekünk széles politikai bázis kell. Meg lehetne állapodni a Magyar Demokrata Fórummal. Az országos vezetőségükben igen sok a széles látókörű européer. Közös programunk lehet az Új Március Fronttal. Itt helyben az új Galilei Körrel. Első lépésként a saját sorainkat kell rövidre zárni. Mielőtt elkezdtük a tanácskozást, már többen említették a szombati Pozsgay-nyilatkozatot".

Érdemes figyelni C. elvtárs szofisztikált szóhasználatára: "européer". Mit gondolhatott erről I. elvtárs, aki ugyanezen a gyűlésen arról nosztalgiázott, amikor a munkások 1947-ben felpofozták az akadékoskodó polgári tüntetőket... C. elvtárs elemzése azonban nem vált ki különösebb reakciókat egészen addig, amíg elő nem rántja a vörös posztót, vagyis a híres Pozsgay-bejelentést az ellenforradalom - népfelkelés témában.

Pozsgay: "Nem tűrhetjük! Ezt elrendezzük! Disznóság!"

A hallgatóság felzúg - olvashatjuk a jegyzőkönyv nyomán a húsz évvel ezelőtti MTI hírben. Többen közbekiabálnak: "Nem tűrhetjük! Ezt elrendezzük!" B. elvtárs felszólalása, kiabálva: "Ez a Pozsgay milyen alapon nyilatkozik? Népfelkelés? Ezt döntse el a KB! Disznóság, amit egyesek megengednek maguknak!"

H. elvtárs: "Hol volt a Pozsgay 1956-ban? Látta a Köztársaság teret? Állítólag ezek történészek!" Valaki közbekiabál: "Láttam a tévében. 40 évesek. Hogy lennének azok történészek!" Folytatja: "Az ilyennek nincs helye a pártban! Ki vele!" Heves, de nem ütemes taps.

Itt elhangzott a pártállami kulcsmondat: "Népfelkelés? Ezt döntse el a KB!" A történelmi tények kimondását tehát nem a történelmi tények, és azok tudományos vizsgálata határozza meg, hanem az állampárt csúcsszerve. A történelmet - visszamenőleg - a párt írja, ez az alapállás természetes a Münnich Ferenc Társaságban.

(Nép)köztársaság: "Ha nincs jelző, akkor a köztársaság polgárit jelent"

H. elvtárs tovább folytatja: "A másik kérdés: mi az, hogy ne legyen népköztársaság, csak köztársaság! Ha nincs jelző, akkor a köztársaság polgárit jelent." K. elvtárs: "Pozsgay 1960-ban tanított a pártfőiskolán. Akkor még tudta, mi volt 1956-ban. Én megnéztem az értelmező szótárt. Abban az áll: népfelkelés = forradalom." Közbekiabálás: "Akkor mi vagyunk az ellenforradalmárok? Küldjünk tiltakozó táviratot a KB-nak!"

H. és K. elvtársak ideológiailag nagyon fejlettek, és emellett előrelátóak. Világosan látták, hogy amennyiben nem "a párt" írja a történelmet, valamint a mindennapok forgatókönyvét, akkor az ő szempontjukból végzetes "zűrzavar" keletkezik: forradalom lesz az ellenforradalomból, és polgári köztársaság a szocialista népköztársaságból.

A munkás kijön a gyárból, és jól felpofozza a tüntetőket

I. elvtárs felszólalása: "Elkényelmesedtünk. Az utcát mi uraljuk - mondta Grósz Károly. De én most nem tudom, 1947-ben, amikor itt, a fakultatív hitoktatás miatt tüntettek, akkor kijöttek a munkások kendergyárból! A Hősök Kapujánál jól felpofozták a tüntetőket és a dolog el volt intézve."

A Kádár-korszakban gyakran elhangzott a "szocialista demokrácia" kifejezés. Pontos jelentése sokak számára ismeretlen volt, inkább azt lehetett tudni, mit nem jelent. I. elvtárs kristálytisztán elmagyarázza a szocialista demokrácia lényegét: ha a munkásoknak nem tetszik a másik véleménye, akkor lepofozzák az illetőt.

Cikkünk folytatódik, lapozzon! 1 2

Íme, a hozzávetőleg hatezer tagot számláló Münnich Ferenc Társaság is meg akarja menteni a szocializmust, sőt vállalkozni kíván a múlt hibáinak kritikai elemzésére - hangzott el a fenti dokumentum kapcsán Szép Zoltán elemzése a Szabad Európa Rádióban 1989. február 6-án. Mindez nem baj. Ott, ahol vélemények csapnak össze, mindenkinek helyet kell biztosítani a nyilvánosság, előtt. Így az ultrabalos Münnich Ferenc Társaságnak is - idézte az MTI a Szabad Európát.

A baloldal ólomnyomatéka

"Demokráciában ez nemcsak lehetséges, de egyenesen szükséges. Ám a magyarországi közállapotainkról - különösen pedig demokráciánkról - aligha merné még a kevésbé tájékozott ember is azt állítani, hogy van az olyan erős már, hogy kibírja a széteső baloldali tömörülés ólomnyomatékát. Ha pedig demokráciánk még ennyire törékeny - s ki tudja, meddig marad az - a Münnich Ferenc Társaság közreműködését nem üdvözölhetjük aggodalom nélkül. Ők ugyanis - hangoztassanak bármit, szóljanak a reformretorika legelbájolóbb szirénhangján - nem békés párbeszédre, hanem az ultima rátióra szervezkednek - mint tette ezt eddig a Kun Béla-, a Rákosi-, vagy a Kádár-társaság is - rendíthetetlenül."

Biszku Béla, Gáspár Sándor, Cservenkáné és a többiek már bontogatják az ő vörös-vörös zászlójukat - mondta Szép Zoltán. Már készen van kommunista tudatukban a mindent helyére tevő ideológiai recept annak jogán, hogy a szocializmus egyedül az övék. Ők építették fel, ők hoztak érte véráldozatot, és mindezért meg is fogják védeni.

Óvatosság!

Óvakodjunk, mint illik óvakodnia a nyugati demokráciáknak is a mostani magyarországi demokratizálódás tudomásul vételekor. A Münnich Ferenc Társaság ugyanis szinte ugyanazt a nyelvet beszéli, amit például Pozsgay Imre és támogatói. De ugyanezekkel a fogalmakkal zsonglőrködik Berecz János, Németh Miklós, Lukács János és a többi közvélemény-formálást remélő potentát is.

S mindez még csak halvány lenyomata a tényleges demokráciának, ha az említetteket osztrák, nyugatnémet, vagy egyesült államokbeli politikusokkal vetjük össze. Pedig hát a mi balközéputasaink - frakcióikkal együtt - csupán résztartalmakat rakosgatnak az össznépi türelemjáték kerekasztalára vélekedett 20 évvel ezelőtt a Szabad Európa Rádió elemzője.


A Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány fegyveres erők és közbiztonsági ügyek minisztere

Münnich Ferenc (1886-1967) az érettségi után jogot tanult Eperjesen, a doktorátust Kolozsváron szerezte meg 1910-ben. Az első világháborúban, 1915 októberében egységével orosz fogságba esett. A tomszki hadifogolytáborba került, ahol részt vett a hadifoglyok szocialista szervezésében. 1917 májusában belépett az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártba, később az Oroszországi Kommunista (bolsevik) Párt tomszki szervezetének lett a tagja. A Szlovák Tanácsköztársaság hadügyi népbiztosává nevezték ki. A Tanácsköztársaság bukása után Bécsbe emigrált, ahol a Kun-frakcióhoz csatlakozott.
A Szovjetunió elleni német támadást követően partizánkiképző tiszt lett. Később Sztálingrádnál harcolt. 1942 novemberétől 1945-ig a Moszkvai Állami Rádió Magyar Osztályának a főszerkesztője. Itt került kapcsolatba Rákosi Mátyással és Gerő Ernővel. 1945 szeptemberében hazatért Magyarországra, és Pécs város főispánjává nevezték ki. 1946 májusától 1949-ig Budapest rendőrfőkapitányaként átszervezte a kapitányságot: létrehozta a gazdasági rendészeti osztályt, és megszervezte a riadóosztagokat. 1954 szeptemberétől 1956 augusztusáig moszkvai nagykövet, 1956. augusztus 8-ától október 25-ig belgrádi nagykövet volt. 1949 és 1953 között országgyűlési képviselő. 1956 szeptemberében beválasztották a Rajk László és társai újratemetését előkészítő bizottság tagjai közé. A temetésen beszédében a 'személyi kultusz mocsarából napfényre kúszott szadista bűnözőknek' nevezi Rajkék elítélőit. 1956. október 27-étől november 3-ig Nagy Imre nemzeti kormányának belügyminisztere. Október 28-án bekerült a párt irányítására létrehozott elnökségbe. November 1-jén Kádár Jánossal titokban Moszkvába utazott. November 2. és 4. között Moszkvában részt vett az SZKP KB elnökségének ülésein és az ellenkormány megalakításában. November 4-én szovjet katonai géppel szállították Szolnokra. 1956. november 4-étől a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányban a fegyveres erők és a közbiztonsági ügyek minisztere, miniszterelnök-helyettes. Részt vett a karhatalmi zászlóaljak és a munkásőrség megszervezésében. 1957. február 28-ától a kormány első elnökhelyettese, 1958 és 1961 között pedig a Minisztertanács elnöke. 1961 és 1965 között államminiszter.


Szöveg: Kovács András IstvánMünnich Ferenc Társaság

A Münnich Ferenc Társaság 1988. november 11. alakult. 1991. március 9-én a társaság neve Május Elseje Társaságra változott. A társaság legutóbbi (tizenhetedik) Országos Közgyűlését 2008. június 7-én tartotta. A Május Elseje Társaság jelenlegi ügyvezetői: Aggod József (elnök), Szebeni András (főtitkár), Kovács György, Pataki Mihály, Tóth Miklós (alelnökök), Csizmazia Pál (FEB elnök).
"A. elvtárs a Münnich Ferenc Társaság helyi elnöke: Máris több, mint százan vagyunk, csak Szegeden. A helyzet sajnos nem jó. Mindenféle elképesztő fórumok lépnek fel, hazugságokat terjesztenek. Rendbe kell tenni a politikai légkört".


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-254993/2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megnyilvánulások, szociáldemokrata, rendíthetetlenül, balközéputasaink, megszervezésében, demokratizálódás, felszólalásokból, belügyminisztere, kordokumentumból, résztartalmakat, riadóosztagokat, szóhasználatára, rendszerellenes, kristálytisztán, ellenforradalom, partizánkiképző, demokráciánkról, elnökhelyettese, minisztertanács, megalakításában, szeptemberétől, kommunistákról, népköztársaság, kerekasztalára, közbekiabálnak, főszerkesztője, magyarországra, világháborúban, nosztalgiázott, szeptemberében, forgatókönyvét, ólomnyomatékát, demokráciáknak, szempontjukból, elhangzottakat, megismerhetjük, igazi kommunistákról, értelmező szótárt, ultrabalos Münnich, központi bizottságnak, amúgy nyilvános, szabad utat, vérbeli kommunista, húsz évvel, egyik legutolsó, dokumentumot Jankó, egyetemi lapnak, szövegből izgalmas, elhangzottakat pedig, kordokumentumból megtudhatjuk, igazi kommunisták, politikai légkört, Münnich Ferenc Társaság, Jankó Attila, Szabad Európa Rádió, Bacsó Péter Tanújának Virág, Magyar Demokrata Fórummal, Március Fronttal, Galilei Körrel, Münnich Ferenc Társaságban, Grósz Károly, Hősök Kapujánál, Szép Zoltán, Szabad Európa Rádióban, Münnich Ferenc Társaságnak, Szabad Európát, Biszku Béla, Gáspár Sándor, Pozsgay Imre, Berecz János, Németh Miklós, Lukács János, Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány, Münnich Ferenc, Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártba, Oroszországi Kommunista, Szlovák Tanácsköztársaság, Később Sztálingrádnál, Moszkvai Állami Rádió Magyar Osztályának, Rákosi Mátyással, Gerő Ernővel, Rajk László, Nagy Imre, Kádár Jánossal, SZKP KB, Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányban, Kovács András István, Május Elseje Társaságra, Országos Közgyűlését, Május Elseje Társaság, Aggod József, Szebeni András, Kovács György, Pataki Mihály, Tóth Miklós, Csizmazia Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.09. 07:04 Koronavírus - Meghalt 8 beteg, 980-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyar...
04.09. 07:04 Amerikai képviselők levélben sürgetik Szaúd-Arábiát olajkitermelése csökken...
04.09. 07:04 Egyesült Államok: elhunyt a Clinton-Lewinsky botrányt kirobbantó Linda Trip...
04.09. 07:04 Koronavírus/Húsvét - OKSZ: elmarad az ünnepi vásárlások értéke a korábbiaké...
04.09. 07:04 Húsvét - Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények
04.08. 23:03 Koronavírus - A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkal...
04.08. 22:13 Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a re...
04.08. 21:43 Koronavírus - Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vét...
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyszerda 04.08  Facebookon kaptam  10. Hittanóra: Hiszek a test f...  Nagyszerda 04.08  Kis GIF képek  Tavaszi kép  Vízcseppes rózsa  Betlehemi pásztorok  Tavaszi csokor  9. Hittanóra: Hiszem a bűnök b...  Alább szállni  Mosolyka  Tulipán csokor  Az alacsony káliumszint jelei  Steampunk nők  Az én nemzedékem fiataljai  Tavaszi ajtódísz  Kellemes kávézást!  Húsvét  Kilenc hónap  Adjunk új esélyt minden napnak...  Április 8.- Az Emberszeretet v...  Egyszer talán majd mégis vége ...  Tett és szó  Png nő  Mai harmónia kártyám  9. Hittanóra: Hiszem a bűnök b...  Plüss nyuszi  Húsvéti dísz  Szép napot kívánok!  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két kutya beszélget  SzKirián: Húsvét  Élettörténeted  Bozsó Imre - A bezártság  Tulipánfa  Facebookon kaptam  Adjunk új esélyt minden napnak...  A legnagyobb győzelem  Húsvéti tojások  Rózsaszín virág  Bánattól megterhelt szívvel  Facebookon kaptam  Alább szállni  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Facebookon kaptam  Húsvéti csokor  Ibolya csokor  Isten óvja népünk!  Nő csokorral  Alább szállni  Steampunk nők  Ne fordíts semmit időt arra...  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Plüss nyuszi  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Facebookon kaptam  Rózsaszín virág  Mosolyka  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Adjunk új esélyt minden napnak...  Ibolya csokor  Alább szállni  Tamkó Sirató Károly: Bíztató  Lehulott a Jézus vére  Tulipán csokor  Mai napi mosoly!  Egyszer talán majd mégis vége ...  Tavaszi csokor  A Golgotán áll a Kereszt..  Bozsó Imre - A bezártság  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Jel  Budapest góccá válhat, ha nem ...  Facebookon kaptam  Az igazak lakóhelyét megáldja ...  Egészségügyi Világnap  Rövid ideig  Kukucs  Készülődés nagyhétre  Steampunk nők  Nagyszerda 04.08  Png nő  Retro autók  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Santa Marta Mass, Pope Francis...  Húsvéti dísz  Passió Szent Máté evangélista ...  Az Isten nem emberszámba, hane...  Autós mozi  Készülődés nagyhétre  Csodálatos Félszigetünk Tihany  Nyuszi csokorral  Tadam...  Facebookon kaptam  Húsvéti csokor  Isten óvja népünk! 
Bejegyzés Címkék
igazi kommunistákról, értelmező szótárt, ultrabalos Münnich, központi bizottságnak, amúgy nyilvános, szabad utat, vérbeli kommunista, húsz évvel, egyik legutolsó, dokumentumot Jankó, egyetemi lapnak, szövegből izgalmas, elhangzottakat pedig, kordokumentumból megtudhatjuk, igazi kommunisták, politikai légkört, teremben volt, népfront szervezte, bevezető felszólalásokból, történelmi átalakulás, összeomlás előtt, társaság tagjai, saját sorainkat, hatalomban való, országos vezetőségükben, széles látókörű, gyűlésen arról, munkások 1947-ben, akadékoskodó polgári, vörös posztót, hallgatóság felzúg, jegyzőkönyv nyomán, ilyennek nincs, pártállami kulcsmondat, történelmi tények, állampárt csúcsszerve, párt írja, alapállás természetes, köztársaság polgárit, másik kérdés, mindennapok forgatókönyvét, szocialista népköztársaságból, munkás kijön, fakultatív hitoktatás, munkások kendergyárból, szocialista demokrácia, másik véleménye, hozzávetőleg hatezer, múlt hibáinak, fenti dokumentum, baloldal ólomnyomatéka, magyarországi közállapotainkról, kevésbé tájékozott, olyan erős, széteső baloldali, reformretorika legelbájolóbb, ultima rátióra, mindent helyére, szocializmus egyedül, nyugati demokráciáknak, mostani magyarországi, nyelvet beszéli, fogalmakkal zsonglőrködik, tényleges demokráciának, említetteket osztrák, össznépi türelemjáték, érettségi után, doktorátust Kolozsváron, első világháborúban, tomszki hadifogolytáborba, hadifoglyok szocialista, gazdasági rendészeti, temetésen beszédében, párt irányítására, ellenkormány megalakításában, fegyveres erők, közbiztonsági ügyek, karhatalmi zászlóaljak, munkásőrség megszervezésében, kormány első, társaság neve, társaság legutóbbi, helyzet sajnos, megnyilvánulások, szociáldemokrata, rendíthetetlenül, balközéputasaink, megszervezésében, demokratizálódás, felszólalásokból, belügyminisztere, kordokumentumból, résztartalmakat, riadóosztagokat, szóhasználatára, rendszerellenes, kristálytisztán, ellenforradalom, partizánkiképző, demokráciánkról, elnökhelyettese, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 661
  • e Hét: 6673
  • e Hónap: 13905
  • e Év: 244923
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.