Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkos jelentés az igazi kommu
  2009-02-05 18:03:50, csütörtök
 
  Titkos jelentés az igazi kommunistákról


2009. február 5., csütörtök 6:49 InfoRádió

K. elvtárs húsz évvel ezelőtt ingerülten szólalt fel: "Pozsgay 1960-ban tanított a pártfőiskolán. Akkor még tudta, mi volt 1956-ban. Én megnéztem az értelmező szótárt. Abban az áll: népfelkelés egyenlő forradalom." Az ultrabalos Münnich Ferenc Társaság gyűlésének mérges közönsége közbekiabál: "Akkor mi vagyunk az ellenforradalmárok? Küldjünk tiltakozó táviratot a központi bizottságnak!" Az amúgy nyilvános esemény jegyzőkönyvét titokban akarták tartani, ám az értékes és nagyon érdekes dokumentum megtalálta a szabad utat.
Hirdetés

Az utóbbi két évtizedben rengeteg szó esett a kommunistákról. De tudjuk-e, milyen egy vérbeli kommunista? Egy húsz évvel ezelőtti dokumentumból megismerhetjük, hogyan gondolkodtak, miként reagáltak az "ellenforradalom" tabujának megdöntésére az egyik legutolsó kommunista szervezet, a jelenleg más néven működő Münnich Ferenc Társaság tagjai.

Húsz évvel ezelőtt az SZDSZ szegedi csoportjának tagja, Jankó Attila részt vett a Münnich Ferenc Társaság nyilvános gyűlésén. Mivel ennek jegyzőkönyvét nem tették közzé egy hét után sem, a dokumentumot Jankó odaadta az egyetemi lapnak. A szövegből izgalmas részleteket közölt 1989. február 6-án a Szabad Európa Rádió, az elhangzottakat pedig az MTI szó szerint közreadta.

A kordokumentumból megtudhatjuk, milyenek voltak az igazi kommunisták 1989-ben. Aki netán azt hitte, hogy Bacsó Péter Tanújának Virág elvtársa csupán fikció, tévedett.

"Rendbe kell tenni a politikai légkört"


"B. elvtárs, a Münnich Ferenc Társaság helyi titkára: Tiszta közéletet akarunk. Két hete itt, ugyanebben a teremben volt egy találkozó, a népfront szervezte. Kérem, itt rendszerellenes megnyilvánulások is voltak!"

A bevezető felszólalásokból kitűnik, hogy a történelmi átalakulás kellős közepén, az összeomlás előtt álló rendszer részeként a társaság tagjai még visszafordíthatónak, "rendbe tehetőnek" gondolták a folyamatokat.

"Első lépésként a saját sorainkat kell rövidre zárni"

"C. elvtárs, az MSZMP megyei titkára köszönti az egybegyűlteket és előadást tart a pártról:
Itt a hatalomban való részesedésért folyik a harc. Ráadásul kívülről. Igaz, áttételesen támadják a pártot. A költségvetés, a Munkásőrség ügyére gondolok. Nekünk széles politikai bázis kell. Meg lehetne állapodni a Magyar Demokrata Fórummal. Az országos vezetőségükben igen sok a széles látókörű européer. Közös programunk lehet az Új Március Fronttal. Itt helyben az új Galilei Körrel. Első lépésként a saját sorainkat kell rövidre zárni. Mielőtt elkezdtük a tanácskozást, már többen említették a szombati Pozsgay-nyilatkozatot".

Érdemes figyelni C. elvtárs szofisztikált szóhasználatára: "européer". Mit gondolhatott erről I. elvtárs, aki ugyanezen a gyűlésen arról nosztalgiázott, amikor a munkások 1947-ben felpofozták az akadékoskodó polgári tüntetőket... C. elvtárs elemzése azonban nem vált ki különösebb reakciókat egészen addig, amíg elő nem rántja a vörös posztót, vagyis a híres Pozsgay-bejelentést az ellenforradalom - népfelkelés témában.

Pozsgay: "Nem tűrhetjük! Ezt elrendezzük! Disznóság!"

A hallgatóság felzúg - olvashatjuk a jegyzőkönyv nyomán a húsz évvel ezelőtti MTI hírben. Többen közbekiabálnak: "Nem tűrhetjük! Ezt elrendezzük!" B. elvtárs felszólalása, kiabálva: "Ez a Pozsgay milyen alapon nyilatkozik? Népfelkelés? Ezt döntse el a KB! Disznóság, amit egyesek megengednek maguknak!"

H. elvtárs: "Hol volt a Pozsgay 1956-ban? Látta a Köztársaság teret? Állítólag ezek történészek!" Valaki közbekiabál: "Láttam a tévében. 40 évesek. Hogy lennének azok történészek!" Folytatja: "Az ilyennek nincs helye a pártban! Ki vele!" Heves, de nem ütemes taps.

Itt elhangzott a pártállami kulcsmondat: "Népfelkelés? Ezt döntse el a KB!" A történelmi tények kimondását tehát nem a történelmi tények, és azok tudományos vizsgálata határozza meg, hanem az állampárt csúcsszerve. A történelmet - visszamenőleg - a párt írja, ez az alapállás természetes a Münnich Ferenc Társaságban.

(Nép)köztársaság: "Ha nincs jelző, akkor a köztársaság polgárit jelent"

H. elvtárs tovább folytatja: "A másik kérdés: mi az, hogy ne legyen népköztársaság, csak köztársaság! Ha nincs jelző, akkor a köztársaság polgárit jelent." K. elvtárs: "Pozsgay 1960-ban tanított a pártfőiskolán. Akkor még tudta, mi volt 1956-ban. Én megnéztem az értelmező szótárt. Abban az áll: népfelkelés = forradalom." Közbekiabálás: "Akkor mi vagyunk az ellenforradalmárok? Küldjünk tiltakozó táviratot a KB-nak!"

H. és K. elvtársak ideológiailag nagyon fejlettek, és emellett előrelátóak. Világosan látták, hogy amennyiben nem "a párt" írja a történelmet, valamint a mindennapok forgatókönyvét, akkor az ő szempontjukból végzetes "zűrzavar" keletkezik: forradalom lesz az ellenforradalomból, és polgári köztársaság a szocialista népköztársaságból.

A munkás kijön a gyárból, és jól felpofozza a tüntetőket

I. elvtárs felszólalása: "Elkényelmesedtünk. Az utcát mi uraljuk - mondta Grósz Károly. De én most nem tudom, 1947-ben, amikor itt, a fakultatív hitoktatás miatt tüntettek, akkor kijöttek a munkások kendergyárból! A Hősök Kapujánál jól felpofozták a tüntetőket és a dolog el volt intézve."

A Kádár-korszakban gyakran elhangzott a "szocialista demokrácia" kifejezés. Pontos jelentése sokak számára ismeretlen volt, inkább azt lehetett tudni, mit nem jelent. I. elvtárs kristálytisztán elmagyarázza a szocialista demokrácia lényegét: ha a munkásoknak nem tetszik a másik véleménye, akkor lepofozzák az illetőt.

Cikkünk folytatódik, lapozzon! 1 2

Íme, a hozzávetőleg hatezer tagot számláló Münnich Ferenc Társaság is meg akarja menteni a szocializmust, sőt vállalkozni kíván a múlt hibáinak kritikai elemzésére - hangzott el a fenti dokumentum kapcsán Szép Zoltán elemzése a Szabad Európa Rádióban 1989. február 6-án. Mindez nem baj. Ott, ahol vélemények csapnak össze, mindenkinek helyet kell biztosítani a nyilvánosság, előtt. Így az ultrabalos Münnich Ferenc Társaságnak is - idézte az MTI a Szabad Európát.

A baloldal ólomnyomatéka

"Demokráciában ez nemcsak lehetséges, de egyenesen szükséges. Ám a magyarországi közállapotainkról - különösen pedig demokráciánkról - aligha merné még a kevésbé tájékozott ember is azt állítani, hogy van az olyan erős már, hogy kibírja a széteső baloldali tömörülés ólomnyomatékát. Ha pedig demokráciánk még ennyire törékeny - s ki tudja, meddig marad az - a Münnich Ferenc Társaság közreműködését nem üdvözölhetjük aggodalom nélkül. Ők ugyanis - hangoztassanak bármit, szóljanak a reformretorika legelbájolóbb szirénhangján - nem békés párbeszédre, hanem az ultima rátióra szervezkednek - mint tette ezt eddig a Kun Béla-, a Rákosi-, vagy a Kádár-társaság is - rendíthetetlenül."

Biszku Béla, Gáspár Sándor, Cservenkáné és a többiek már bontogatják az ő vörös-vörös zászlójukat - mondta Szép Zoltán. Már készen van kommunista tudatukban a mindent helyére tevő ideológiai recept annak jogán, hogy a szocializmus egyedül az övék. Ők építették fel, ők hoztak érte véráldozatot, és mindezért meg is fogják védeni.

Óvatosság!

Óvakodjunk, mint illik óvakodnia a nyugati demokráciáknak is a mostani magyarországi demokratizálódás tudomásul vételekor. A Münnich Ferenc Társaság ugyanis szinte ugyanazt a nyelvet beszéli, amit például Pozsgay Imre és támogatói. De ugyanezekkel a fogalmakkal zsonglőrködik Berecz János, Németh Miklós, Lukács János és a többi közvélemény-formálást remélő potentát is.

S mindez még csak halvány lenyomata a tényleges demokráciának, ha az említetteket osztrák, nyugatnémet, vagy egyesült államokbeli politikusokkal vetjük össze. Pedig hát a mi balközéputasaink - frakcióikkal együtt - csupán résztartalmakat rakosgatnak az össznépi türelemjáték kerekasztalára vélekedett 20 évvel ezelőtt a Szabad Európa Rádió elemzője.


A Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány fegyveres erők és közbiztonsági ügyek minisztere

Münnich Ferenc (1886-1967) az érettségi után jogot tanult Eperjesen, a doktorátust Kolozsváron szerezte meg 1910-ben. Az első világháborúban, 1915 októberében egységével orosz fogságba esett. A tomszki hadifogolytáborba került, ahol részt vett a hadifoglyok szocialista szervezésében. 1917 májusában belépett az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártba, később az Oroszországi Kommunista (bolsevik) Párt tomszki szervezetének lett a tagja. A Szlovák Tanácsköztársaság hadügyi népbiztosává nevezték ki. A Tanácsköztársaság bukása után Bécsbe emigrált, ahol a Kun-frakcióhoz csatlakozott.
A Szovjetunió elleni német támadást követően partizánkiképző tiszt lett. Később Sztálingrádnál harcolt. 1942 novemberétől 1945-ig a Moszkvai Állami Rádió Magyar Osztályának a főszerkesztője. Itt került kapcsolatba Rákosi Mátyással és Gerő Ernővel. 1945 szeptemberében hazatért Magyarországra, és Pécs város főispánjává nevezték ki. 1946 májusától 1949-ig Budapest rendőrfőkapitányaként átszervezte a kapitányságot: létrehozta a gazdasági rendészeti osztályt, és megszervezte a riadóosztagokat. 1954 szeptemberétől 1956 augusztusáig moszkvai nagykövet, 1956. augusztus 8-ától október 25-ig belgrádi nagykövet volt. 1949 és 1953 között országgyűlési képviselő. 1956 szeptemberében beválasztották a Rajk László és társai újratemetését előkészítő bizottság tagjai közé. A temetésen beszédében a 'személyi kultusz mocsarából napfényre kúszott szadista bűnözőknek' nevezi Rajkék elítélőit. 1956. október 27-étől november 3-ig Nagy Imre nemzeti kormányának belügyminisztere. Október 28-án bekerült a párt irányítására létrehozott elnökségbe. November 1-jén Kádár Jánossal titokban Moszkvába utazott. November 2. és 4. között Moszkvában részt vett az SZKP KB elnökségének ülésein és az ellenkormány megalakításában. November 4-én szovjet katonai géppel szállították Szolnokra. 1956. november 4-étől a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányban a fegyveres erők és a közbiztonsági ügyek minisztere, miniszterelnök-helyettes. Részt vett a karhatalmi zászlóaljak és a munkásőrség megszervezésében. 1957. február 28-ától a kormány első elnökhelyettese, 1958 és 1961 között pedig a Minisztertanács elnöke. 1961 és 1965 között államminiszter.


Szöveg: Kovács András István



Münnich Ferenc Társaság

A Münnich Ferenc Társaság 1988. november 11. alakult. 1991. március 9-én a társaság neve Május Elseje Társaságra változott. A társaság legutóbbi (tizenhetedik) Országos Közgyűlését 2008. június 7-én tartotta. A Május Elseje Társaság jelenlegi ügyvezetői: Aggod József (elnök), Szebeni András (főtitkár), Kovács György, Pataki Mihály, Tóth Miklós (alelnökök), Csizmazia Pál (FEB elnök).
"A. elvtárs a Münnich Ferenc Társaság helyi elnöke: Máris több, mint százan vagyunk, csak Szegeden. A helyzet sajnos nem jó. Mindenféle elképesztő fórumok lépnek fel, hazugságokat terjesztenek. Rendbe kell tenni a politikai légkört".


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-254993/2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megnyilvánulások, szociáldemokrata, rendíthetetlenül, balközéputasaink, megszervezésében, demokratizálódás, felszólalásokból, belügyminisztere, kordokumentumból, résztartalmakat, riadóosztagokat, szóhasználatára, rendszerellenes, kristálytisztán, ellenforradalom, partizánkiképző, demokráciánkról, elnökhelyettese, minisztertanács, megalakításában, szeptemberétől, kommunistákról, népköztársaság, kerekasztalára, közbekiabálnak, főszerkesztője, magyarországra, világháborúban, nosztalgiázott, szeptemberében, forgatókönyvét, ólomnyomatékát, demokráciáknak, szempontjukból, elhangzottakat, megismerhetjük, igazi kommunistákról, értelmező szótárt, ultrabalos Münnich, központi bizottságnak, amúgy nyilvános, szabad utat, vérbeli kommunista, húsz évvel, egyik legutolsó, dokumentumot Jankó, egyetemi lapnak, szövegből izgalmas, elhangzottakat pedig, kordokumentumból megtudhatjuk, igazi kommunisták, politikai légkört, Münnich Ferenc Társaság, Jankó Attila, Szabad Európa Rádió, Bacsó Péter Tanújának Virág, Magyar Demokrata Fórummal, Március Fronttal, Galilei Körrel, Münnich Ferenc Társaságban, Grósz Károly, Hősök Kapujánál, Szép Zoltán, Szabad Európa Rádióban, Münnich Ferenc Társaságnak, Szabad Európát, Biszku Béla, Gáspár Sándor, Pozsgay Imre, Berecz János, Németh Miklós, Lukács János, Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány, Münnich Ferenc, Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspártba, Oroszországi Kommunista, Szlovák Tanácsköztársaság, Később Sztálingrádnál, Moszkvai Állami Rádió Magyar Osztályának, Rákosi Mátyással, Gerő Ernővel, Rajk László, Nagy Imre, Kádár Jánossal, SZKP KB, Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányban, Kovács András István, Május Elseje Társaságra, Országos Közgyűlését, Május Elseje Társaság, Aggod József, Szebeni András, Kovács György, Pataki Mihály, Tóth Miklós, Csizmazia Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 27  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Humor is meg nem is szerinted?  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Sadhguru idézet  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  A szeretetről  Az út  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Szívet megérintő . . .  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Inkább ad  Esti Ima !  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor még kicsi voltál...  Képes idézet !  Boldogság  Facebookon kaptam  Levél lány  képre írva  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márciuzs 24.  Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Játékos kis cicák  A haj állapotának javítása egy...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Sok ember olyan,  Az út  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Szép estét  Inkább ad  képre írva  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Táplálékok a máj egészségének ...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Szép estét kedves látogatóimna...  J. Donald Walters  Sok ember olyan, 
Bejegyzés Címkék
igazi kommunistákról, értelmező szótárt, ultrabalos Münnich, központi bizottságnak, amúgy nyilvános, szabad utat, vérbeli kommunista, húsz évvel, egyik legutolsó, dokumentumot Jankó, egyetemi lapnak, szövegből izgalmas, elhangzottakat pedig, kordokumentumból megtudhatjuk, igazi kommunisták, politikai légkört, teremben volt, népfront szervezte, bevezető felszólalásokból, történelmi átalakulás, összeomlás előtt, társaság tagjai, saját sorainkat, hatalomban való, országos vezetőségükben, széles látókörű, gyűlésen arról, munkások 1947-ben, akadékoskodó polgári, vörös posztót, hallgatóság felzúg, jegyzőkönyv nyomán, ilyennek nincs, pártállami kulcsmondat, történelmi tények, állampárt csúcsszerve, párt írja, alapállás természetes, köztársaság polgárit, másik kérdés, mindennapok forgatókönyvét, szocialista népköztársaságból, munkás kijön, fakultatív hitoktatás, munkások kendergyárból, szocialista demokrácia, másik véleménye, hozzávetőleg hatezer, múlt hibáinak, fenti dokumentum, baloldal ólomnyomatéka, magyarországi közállapotainkról, kevésbé tájékozott, olyan erős, széteső baloldali, reformretorika legelbájolóbb, ultima rátióra, mindent helyére, szocializmus egyedül, nyugati demokráciáknak, mostani magyarországi, nyelvet beszéli, fogalmakkal zsonglőrködik, tényleges demokráciának, említetteket osztrák, össznépi türelemjáték, érettségi után, doktorátust Kolozsváron, első világháborúban, tomszki hadifogolytáborba, hadifoglyok szocialista, gazdasági rendészeti, temetésen beszédében, párt irányítására, ellenkormány megalakításában, fegyveres erők, közbiztonsági ügyek, karhatalmi zászlóaljak, munkásőrség megszervezésében, kormány első, társaság neve, társaság legutóbbi, helyzet sajnos, megnyilvánulások, szociáldemokrata, rendíthetetlenül, balközéputasaink, megszervezésében, demokratizálódás, felszólalásokból, belügyminisztere, kordokumentumból, résztartalmakat, riadóosztagokat, szóhasználatára, rendszerellenes, kristálytisztán, ellenforradalom, partizánkiképző, demokráciánkról, elnökhelyettese, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 2382
  • e Hónap: 19175
  • e Év: 152092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.