Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lovas István nyílt levele Gyur
  2009-02-13 15:16:33, péntek
 
   
  Ami a Demokratából kimaradt - Lovas István nyílt levele Gyurcsány Ferencnek
2009-02-13 09:28 barikád.hu Küldje el ismerősének!


Demokrata: forrás: reakcio.blog
Gyurcsány Ferenc
miniszterelnök

Miniszterelnök Úr!

,,Hazug, ócska trükknek nevezte a bizalmi szavazást Orbán Viktor, aki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a koalíciós pártokat, hogy 72 órán belül menesszék Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A Fidesz elnöke szerint ellenkező esetben pártja péntekre a Kossuth térre nagygyűlést szervez, amelyet több követhet, egészen addig, amíg a kormányfő hivatalban van".

Így kezdődött az akkor még Kossuth Rádiónak nevezett közszolgálati rádió 2006. október 3-i tudósítása.

Azóta nem 72 óra, de két évnél is több telt el.

Ön nem távozott, hanem erőt mutatott.

A legújabb felmérés szerint az ország állapotában megmutatkozó, döbbenetesen rossz teljesítménye ellenére még növelte is pártja rokonszenvezőinek táborát, míg a Fidesz vesztett támogatottságából.

Önnek a saját szempontjából egyértelműen igaza volt mind abban, hogy nem távozott, mind pedig abban, hogy erőt mutatott, ami lényeges a táborának, de minden politikai vezető követőinek is.

Én eddig e helyen csupa rosszat írtam önről. Igaz, lemondását másokkal ellentétben sohasem követeltem, mert azért annyira ismerem magát.

De ez sem vezetett semmire.

Így itt az ideje, hogy szembe nézzünk a tényekkel.

Nem is beszélve arról, hogy teljesen átértékeltem az ön szerepét.

Ugyanis csak mi váltunk nevetségessé.

Azok, akik önről ezredszer is leírják, hogy mennie kell és alkalmatlan az ország vezetésére. Amit mindenki tud. Beleértve saját pártját és önt is.

Ön akkor kinevette az ultimátumot, és kineveti az alkalmatlanságát bizonyító, illetve lemondására naponta felszólító cikkeket.

Szinte már tudja a menetrendet: Fricz Tamás a jövő héten is követelni fogja távozását, új választások kiírását öntől, netán a köztársasági elnököt erre noszogatva, az erkölcs, a politikai legitimitás, az alkotmányos jog és még ki tudja mire hivatkozva. Amin ön szintén jót mosolyog.

Holott ön nem ezekben a kategóriákban gondolkodik, hanem befolyásban, gazdasági hatalomban, zsarolási potenciálban, támogatási matematikában, politikai haszonelvűségben és tömeglélektanban.

Mennyire igaza van.

Az idő is önt igazolja.

A hatalmat megtartotta.

Ami a politikában a dolgok alfája és omegája.

Az is önt igazolja, hogy ön pontosan tudja, hol és kinél kell mit tennie támogatása fenntartásához.

Nem hogy csak tudja, de mestere annak.

Tudja, egyszer a Magyar Nemzet vasárnap megjelenő Képeslapjában írt vezércikkemre, amely arra figyelmeztetett, hogy ön sokkal veszélyesebb, mint amit az ellenfelei sejtenek, egy hölgytől bíráló levelet kaptam. Azt írta, hogy miként írhatok ilyeneket, amikor ön egy ,,senki".

Nagyon elszomorodtam a levélen, mert az nem csak azt igazolta, hogy a jobboldalon sokan egy képzeletbeli világban élnek, de amiatt is, hogy bennünket, ,,valakiket" ezek szerint egy ,,senki" állandóan le tud győzni.

Akkor mi mik vagyunk?

Tovább megyek. Ennél ugyanis rosszabb a helyzet.

Mivel minden levelemet olvassa, emlékszik arra, hogy egy hónappal Orbán Viktor ultimátuma után és vele ellentétben én arra kértem itt, hogy folytassa!

Abból indultam ki, hogy akkor az ultimátum idején a választani tudó biztos szavazók esetében a Fidesz még csak hat-nyolc százalékkal vezetett az ön koalíciója előtt.

Vagyis ha akkor lett volna választás, a Fidesz messze nem nyert volna olyan nagy különbséggel, ami szükséges lett volna egy ,,paradigmaváltás" létrehozásához.

Itt persze három dologban tévedtem.

Az egyik az volt, hogy azt hittem - az alapvető politikai ésszerűséget várva -, hogy a Fidesz az önök által teremtett katasztrófális helyzetnek és törzsszavazói ebből fakadó igényének megfelelően kemény politikát folytat, azaz nem csak arra kívánja alapozni saját népszerűségét, hogy önöket nagyon megutálják.

A másik tévedésem az volt, hogy azt hittem, valóban ,,paradigmatikus" változás elé nézünk a 2010-es választások után, ha ott nagy arányú ellenzéki győzelem születik.

Ilyenfajta várakozásaimról nálam talán bővebbet mondanak a Fidesz egyre inkább apatikussá váló, és fejüket értetlenül kapkodó, mai vagy már egykorinak nevezhető támogatói, baráti körben.

A harmadik dolog, amiben tévedtem, az volt, hogy ön nem csak annál jóval okosabb és ravaszabb, valamint jobban ért a politikai játszmához, mint ahogyan azt az ellenzék és vele sokan mások hitték, de annál is, aminél én gondoltam, pedig sohasem becsültem le képességeit.

És persze azt sem felejtettem el, hogy mit jelent az önt mindenen át támogató sajtó hatalma, ami egyébként nem perdöntő: gondoljon csak arra, hogy Fico kollégája a sajtó szinte teljes egészének ellenében nyerte a választásokat.

Ön valóban bámulatos politikai játékos.

Ahogyan folyamatosan meg tudja tartani a külföld támogatását, kisebb hullámvölgyektől eltekintve. Függetlenül attól, hogy mit tesz az országgal, milyen mértékben vagyonosodik ön és környezete a közpénzekből, vagy milyen gazdaságpolitikát folytat.

Bizonyíték erre a nyugati sajtó is.

Amelyik - és ezt meglehetősen nyugodtan ki merem jelenteni - soha, egyetlen általam ismert esetben nem választja annyira ketté egy személy értékelését és teljesítményét, mint teszi azt az ön javára elfogultan.

Gondoljon csak arra, a csődig és az életmentő hitelfelvételig e sajtó azzal mentegette a magyar gazdaság riasztó eredményeit, hogy Magyarország most a ,,reformok árát" fizeti meg.

Miközben ön semmiféle néven nevezhető szerkezeti reformot nem vezetett be.

És ha a hiteleknél tartunk: micsoda elképesztő sebességgel tudott elintézni, három helyen koordináltan, 20 milliárd euró kölcsön nyújtását! Ami önmagában mutatja, hogy önt a globális intézetek nélkülözhetetlennek tartják, és nem csak azért, mert így húzzák ki a bajból a válságot okozó külföldi bankok helyi lerakatait. Jellemző: Izlandnak könyörögnie kellett néhány ócska milliárdért és futkosnia Nyugat és Moszkva között.

De van még valami, ami az ön produkcióját még látványosabbá teszi, és erre egyesek talán nem gondolnak.

Arra, hogy ezek a nyugati intézmények azután dobtak az egyébként ön által tönkretett országnak mentőkötelet, miután ön igen keményen Washington ellen menetelt és menetel más téren akkor, amikor az ön ellenlábas pártja jó ideje mást nem tesz, mint Amerika kegyeit keresi, noha eddig ennek fejében kézzelfogható, a nyilvánosság előtt is bemutatható ellentételezést nem kapott.

Természetesen a Nabucco/Déli Áramlat gázvezetékre gondolok.

Amit ön egy hibával indított, amikor az International Herald Tribune-nak tavaly márciusban kikotyogta, hogy az Európai Unió által prioritásként kezelt Nabucco földgázvezetéket ,,álomnak" tekinti, amivel lakásokat fűteni nem lehet, és ön ezzel szemben az orosz Kék Áramlatot (ekkor még ez volt a neve) támogatja.

Micsoda címet is kapott az erről szóló írás: Magyarország a Gazpromot választja az EU-val szemben.

Ekkor írta e lap - a New York Times globális kiadása - három részből álló sorozatát arról, hogy mennyire nagy hiány van Magyarországon demokráciából, az egészséges gazdaságból és a józan észből. Ami sokkolta önt, mert kivételesen belekóstolt a támadó nyugati sajtó ízébe.

Ennek hatására ön igen gyorsan észbekapott, piruettezett, Nabucco-konferenciákat rendezett, Nabucco-nagykövetet nevezett ki, vagyis nagyokat indexelt atlantista irányba, miközben - és ez volt az elképesztő - Putyinnal megkötötte az új nevén Déli Áramlatnak nevezett földgázvezeték magyarországi szakaszára szóló szerződést, fütyülve arra, hogy ez az amerikaiaknak nem tetszik. Akkor, amikor Washington szemében a Gazprom stratégiai fenyegetés.

Mindennek ellenére - és ezt a teljesítményét is tanítani kellene - kapcsolatai Washingtonnal nagyon jók maradtak, noha politikai ellenfelei ennek az ellenkezőjét igyekeznek bizonygatni. A Fidesz pedig most idegesen várja az új amerikai nagykövet kinevezését, míg ön nyugodtan.

Ön okosan nem ment el az elnökválasztási kampány idején sem a demokratapárti politikusokhoz, mert nem tudhatta, hogy ki lesz a befutó és nem akart magának felesleges hátrányt ledolgozni.

E közben melegen tartja kapcsolatait Oroszországgal és persze Kínával, a Kelet nagy, feltörekvő hatalmával is.

Szintén nagyon helyesen ön mindig néma marad, amikor a legjobb a hallgatás, a pragmatikus kapcsolatépítés, és nem kezd más országok és társadalmak ideologikus elítélésébe, vagy bírálatukba.

Arról nem is szólva, hogy sikerült a jobboldali Sarkozy francia elnökkel is megtalálnia a hangot. Emlékszik még arra, hogy a Fidesz vezetők milyen gyakran és milyen hévvel idézték őt mielőtt Sarkozy Budapestre látogatott?

Azóta ez megszűnt. Akár Berlusconi dicsérete azután, hogy a jobboldali, konzervatív olasz miniszterelnök annak idején Medgyessy Péter miniszterelnököt látta vendégül szardíniai villájában.

Ön ugyanakkor nem feledkezik meg média- és értelmiségi holdudvaráról sem, ami különösen fontos.

Nem hogy őrült módra a másik oldal embereinek kegyét keresné, hanem a sajátjainak nyújt milliókat, milliárdokat.

Mert ön tudja - és ők is tudják -, lehet, hogy a Fidesz megnyeri a 2010-es választásokat, de az ön által példátlan mértékben, pusztán magán- és csoportérdekből teljesen kifosztott országon senki nem tud segíteni.

Vagyis azt is tudja: ha ellenfele győz, győzelme talán egy évig tart. Önök a kézből etetett, dédelgetett médiájuk és értelmiségük segítségével - nem beszélve a szakszervezetekről - a jobb életre vágyók csalódottságát meglovagolva ismét visszajönnek úgy, hogy a jobboldal ezután talán egy nemzedékre sem kap esélyt. Közben az egy év kormányzati ,,szünetben" ön és teljes csapata a bespájzolt milliárdokból remekül ellesz.

Sőt, nagyokat nyaralva, frissen, kipihenve látnak hozzá munkájuk folytatásához, amelyben politikai ellenzéke még az eddiginél is jóval marginálisabb szerepet játszik majd. A magyar nemzettel, pedig mint olyannal, már nem lesz dolga. Akkor már a szemeket se kell kilőni.

Lovas István

barikád.hu

http://barikad.hu/node/23962
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: haszonelvűségben, alkalmatlanságát, miniszterelnököt, tömeglélektanban, földgázvezetéket, hullámvölgyektől, kapcsolatépítés, várakozásaimról, ellentételezést, elnökválasztási, figyelmeztetett, paradigmaváltás, hitelfelvételig, csoportérdekből, miniszterelnök, teljesítményét, konferenciákat, magyarországon, fenntartásához, földgázvezeték, demokratapárti, oroszországgal, politikusokhoz, katasztrófális, paradigmatikus, létrehozásához, csalódottságát, demokráciából, washingtonnal, milliárdokból, szempontjából, prioritásként, folytatásához, vezércikkemre, népszerűségét, magyarországi, bizalmi szavazást, koalíciós pártokat, kormányfő hivatalban, legújabb felmérés, ország állapotában, saját szempontjából, ország vezetésére, alkalmatlanságát bizonyító, jövő héten, köztársasági elnököt, politikai legitimitás, kategóriákban gondolkodik, hatalmat megtartotta, dolgok alfája, ellenfelei sejtenek, hölgytől bíráló, Lovas István, Gyurcsány Ferencnek, Gyurcsány Ferenc, Miniszterelnök Úr, Orbán Viktor, Kossuth Rádiónak, Fricz Tamás, Magyar Nemzet, Déli Áramlat, International Herald Tribune-nak, Európai Unió, York Times, Déli Áramlatnak, Sarkozy Budapestre, Akár Berlusconi, Medgyessy Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.11. 22:32 Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megold...
11.11. 21:42 Szakértő: rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
11.11. 21:42 Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
11.11. 21:22 Júniusban úszik legközelebb Mányoki Attila, akiről dokumentumfilm készült
11.11. 21:11 Katalán válság - Függetlenségpárti tüntetők alkotnak útzárat a határ franci...
11.11. 20:52 Jövőre Sopron rendezi az U20-as női kosárlabda Eb-t
11.11. 20:22 Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
11.11. 20:22 Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésr...
11.11. 20:12 Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történés...
11.11. 19:51 Daróczi Csaba: a nagy fotópályázatokon rendre jól szerepelnek a magyar term...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Hit  Kellemes teázást  Szépséges estét kívánok !  Facebookon kaptam  Őszi levelek  Őszi naplemente  Személyi edző  Őszi csokor  Esti kép  Áprily Lajos: A csavargó halá...  Esti kép  A Szűzanyát kérjed_tan mese  Hit  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Őszi csokor  Facebookon kaptam  Egy kirándulási cél lehet - te...  Love  Hit  Facebookon kaptam  Egész nap ülnék, ülnék szüntel...  Hit  Kavicsportál - Kavicsképek - P...  Facebookon kaptam  Őszi kép  Ablakban  A Paktum  Mókus  Nem szabad finnyásnak lenni, a...  Rózsa csokor vázában  Jó kívánságom !  Facebookon kaptam  Mírjam barátnőmtól kaptam  Alvó cica  Bánatos tekintetű cicus .  Cumizó cica  Őszi csokor  Őszi kép  Kislány cicával  Tészta szűrő  Szíves üdvözlet  Jó reggelt , szép napot  Őszi levelek  Romantikus szép estét  Őszi levelek  Margaretták  Gázláng  Hit  Nincs Cím  Narancs fagylalt pezsgővel  Étel hordó  Őszi levelek  Cukor tartó  Bánatos tekintetű cicus .  Naplemente  Őszi kép  Mókus  Hit  Kellemes délutáni időtöltést  Hit  Facebookon kaptam  Valami váratlan boldogságra vá...  Jó reggelt , szép napot  Tejes kannák  Facebookon kaptam  Nem volt több . . .  Koncz Zsuzsa: „Anyukánk ...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Nyári mikulás  Őszi levelek  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Bánatos tekintetű cicus .  Mai harmónia kártyám  Őszi kép  Őszi csendélet  Istent szeretni  2019. november 12.  Ámor elvétette  Facebookon kaptam  Napraforgó csokor  Facebookon kaptam  Könyv  Kellemes délutánt kívánok!  20191111_Szent Márton Ünnepe S...  Facebookon kaptam  Hit  Kellemes délutáni időtöltést  Pihenő nő  Isten gyermekei és ellenségei  Hit  Jó reggelt , szép napot  Facebookon kaptam  Őszi kép  Szép napot, virágokkal  Facebookon kaptam  Alvó cica  Kellemes teázást 
Bejegyzés Címkék
bizalmi szavazást, koalíciós pártokat, kormányfő hivatalban, legújabb felmérés, ország állapotában, saját szempontjából, ország vezetésére, alkalmatlanságát bizonyító, jövő héten, köztársasági elnököt, politikai legitimitás, kategóriákban gondolkodik, hatalmat megtartotta, dolgok alfája, ellenfelei sejtenek, hölgytől bíráló, jobboldalon sokan, képzeletbeli világban, hónappal Orbán, ultimátum idején, választani tudó, alapvető politikai, önök által, másik tévedésem, 2010-es választások, harmadik dolog, politikai játszmához, sajtó szinte, külföld támogatását, nyugati sajtó, személy értékelését, életmentő hitelfelvételig, magyar gazdaság, hiteleknél tartunk, globális intézetek, válságot okozó, nyugati intézmények, nyilvánosság előtt, hibával indított, erről szóló, egészséges gazdaságból, józan észből, támadó nyugati, elképesztő &#8211, ellenkezőjét igyekeznek, elnökválasztási kampány, demokratapárti politikusokhoz, pragmatikus kapcsolatépítés, jobboldali Sarkozy, másik oldal, sajátjainak nyújt, 2010-es választásokat, évig tart, kézből etetett, jobb életre, jobboldal ezután, bespájzolt milliárdokból, magyar nemzettel, haszonelvűségben, alkalmatlanságát, miniszterelnököt, tömeglélektanban, földgázvezetéket, hullámvölgyektől, kapcsolatépítés, várakozásaimról, ellentételezést, elnökválasztási, figyelmeztetett, paradigmaváltás, hitelfelvételig, csoportérdekből, miniszterelnök, teljesítményét, konferenciákat, magyarországon, fenntartásához, földgázvezeték, demokratapárti, oroszországgal, politikusokhoz, katasztrófális, paradigmatikus, létrehozásához, csalódottságát, demokráciából, washingtonnal, milliárdokból, szempontjából, prioritásként, folytatásához, vezércikkemre, népszerűségét, magyarországi, képeslapjában, törzsszavazói, közszolgálati, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 250
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 19738
  • e Év: 417674
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.