Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izrael-barát szekták térítenek
  2009-03-08 20:11:05, vasárnap
 
   
  Izrael-barát szekták térítenek az általános iskolákban? Utánajártunk.
2009-03-08 16:21 barikád.hu


Ez a palánta
nem az a palánta...
A Jobbik budapesti szervezetének két tagját is megkereste egy aggódó édesanya az iskolai hittanoktatásba beszivárgó Palánta Misszió miatt. Gyermeke, a tudta nélkül iskolai bábelőadáson vett részt, ahonnan gyanús ajándékokkal tért haza. Iskolájukba az egyik baptista tanár meghívására érkezett a Palánta Misszió, ami nem véletlen, hiszen a baptista egyházzal is együttműködő szervezetről van szó. A gyermek elmondta, hogy az előadás végén felírták a tanárok adatait.

Az édesanya információi szerint a Budapest VI. kerületében működő Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskolában is megjelent a Palánta Misszió. A terézvárosi katolikus egyház kérésére az elmúlt évben először kirakták az iskolából a "hittérítőket", de később az önkormányzat kifejezett utasítására vissza kellett a szervezetet engedni. A szülők sokszor nem is tudják, hogy milyen hittanra jár a gyermekük.


Az egyház neve: Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezet (TEKK Mahanaim), a társadalmi szervezeté: Palánta Sorsfordító Alapítvány, a bábelőadásokat és iskolai bibliaismeretet tartó szervezeté: Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió, a könyvesbolt neve pedig Sorsfordító Könyvesbolt. A mahanaim szó héber eredetű, jelentése Isten tábora.

A szervezet Budapest VI.-VII. kerületéből nőtte ki magát. A honlapjuk 2007 novemberi tájékoztatása szerint eddigi "palántás" területek: Budapest (III., IV., VII., VIII., IX., X., XIII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX., XXI. kerületek) és további 18 település (Békés, Békéscsaba, Farmos, Győr, Győrújbarát, Hajdúszoboszló , Hatvan, Inárcs, Kerecsend, Nyíregyháza, Örkény, Petőfibánya, Polgárdi, Selyp, Székesfehérvár, Velence, Vác, Zagyvaszántó) mintegy 100 általános iskolája.

Az iskolákba eleinte azzal az ajánlattal "szivárognak be" a "missziót teljesítők", hogy bábelőadást tartanak a tanulóknak. Az előadás után ingyenes színes kiadványokat és mesés-zenés CD-t osztogatnak a gyerekeknek, amelyet hazavihetnek. A tájékozatlan szülő azt sem tudja, hogy milyen előadáson vett részt és milyen hittanra jár a gyermeke, van, ahol az órarendbe beépítve "életmód-óraként" tartják a foglalkozásokat. Mivel felekezetközinek (felekezet semlegesnek) hirdetik magukat, leginkább azok a gyermekek vannak veszélyben, akik egyik történelmi egyházhoz sem tartoznak és így a szüleik - bár a legjobbat akarva - mégis úgy döntenek, hogy a drogprevenció val is foglalkozó, bibliaismeretet tanító misszióra bízzák gyermekeik lelki épülését. A honlapon, csak angol nyelven megtalálható információ szerint, a 2008-as tervek között szerepelt: 130 ezer gyermek, egy évben kétszeri bábelőadáson és 4800 gyermek bibliaismeret oktatáson való részvétele, 50 ezer gyermekhez Jézusról szóló CD-k, ajándékok, kiadványok eljuttatása. Állításuk szerint 2008-ban 45 bábcsoportjuk volt, 200 bábcsoporttal viszont minden második 6-10 év közötti gyermeket el tudnának érni.

A hazavitt "álkeresztyén" ajándékok gyanút keltettek az édesanyában és kisebb oknyomozásba kezdett, még a misszió könyvesboltját is meglátogatta. A döbbenet nem maradt el.

A Sorsfordító "keresztyén" könyvesboltban még az internetes áruháznál is nagyobb választékát találjuk a zsidó témájú könyveknek. A kiadványok negyede ebbe a körbe tartozik, a többi csak közvetetten. De nézzünk más témát is. Idézet Kovács Géza: Lelkipásztor, Lelkimunkások az Újszövetségi Gyülekezetben (Menedék Alapítvány 2003.) című könyvéből, melyben a gyermekek megkeresztelé sét az alábbiakkal magyarázza: "A hitélet felhígult, hiszen ettől kezdve társadalmi és politikai előnyt jelentett keresztyénné lenni. Gyorsan terjedt a gyermekek keresztelése. Ebben sokat segített a nép tudatlansága és babonás félelme, meg az Egyháznak az a törekvése, hogy egyetemessé tegye befolyását és uralmát"

A Sorsfordító Könyvesboltban és annak internetes oldalán is megtalálható az Éjféli Kiáltás Misszió két lapja, a Hírek Izraelből és az Éjféli Kiáltás.

"Missziónk szándéka ma is az, hogy Jézus Krisztusnak mint Messiásnak a szeretetét tevőlegesen nyilvánítsuk ki a zsidó nép iránt"

"Célunk továbbá a zsidó nép, Isten választott népének erkölcsi támogatása és az antiszemitizmus lerombolása, továbbá az, hogy ezáltal felhívjuk a zsidók figyelmét legnagyobb testvérükre és Messiásukra, Jézus Krisztusra, akinek visszajövetele a küszöbön áll"

Azzal már nem is törődnek, hogy Jézus Krisztust a zsidók nem fogadják el messiásuknak!

Ha kell, fenyegetnek is. "Aki Izraelt bántja, az az Úr szeme fényét bántja. Ha majd egyszer Isten elé kerülünk az is elbírálás alá fog esni, milyen volt a zsidó néphez való hozzáállásunk."

A Hírek Izraelből című lap februári száma teljes egészében az izraeli gázai offenzíva helyesléséről szól, a több missziót egyesítő Budapesti Autonóm Gyülekezet lelkipásztora, Görbicz Tamás közöl egy terjedelmes cikket, melyben - a lap állítása szerint - igei alapokon álló indokokkal támasztja alá kiállását Izrael mellett (mármint a gázai vérengzés mellett.) A cikk szerint világunkat a Sátán és démonai a kozmoszból uralják. Természetesen a Magyar Gárda és a magyar nép gyalázását sem hagyja ki.

Ilyen és ehhez hasonló kiadványokkal találkozhat az, aki a Palánta Misszió szórólapján vagy a gyerekeknek szánt színes foglalkoztató kon szereplő Sorsfordító Könyvesboltot felkeresi. A cél, belenevelni a gyerekekbe a zsidó nép kiválasztottsá gát, amit ők felsőbbrendűségké nt értelmeznek. A Messiás, Jézus Krisztus közeli, újbóli földi eljövetelét sugallják az embereknek. Így próbálják meg a "misszionáriusok" elfogadtatni az Új Világrendet, amely azonban csak egy Antikrisztust adhat az emberiségnek.

Eddig az emberek tudatában csak a rettegett HIT Gyülekezete és a Szcientológiai Egyház élt, az Izrael-barát "kisegyházakkal" senki nem foglalkozott. Sajnos még ennél is többen vannak, ha a korábbi cikkünkben felsorolt, a gázai mészárlást helyeslő szervezetek honlapjait meglátogatjuk és onnan még tovább kattintgatunk, döbbenetből döbbenetbe esünk. Mindenhol ugyanazzal találkozunk: felekezetközi, evangelizáló, messiás újabb eljövetele kifejezések, buta zene, felemelt kezű, rángatózó emberek. Semmiben sem különböznek a HIT Gyülekezetétől, csak eddig háttérben maradtak. A Palánta Misszió terve ördögi, minden második magyar gyerekből elbutított, engedelmes Izrael-barát, agymosott kisbirkát akarnak formálni. A könyvesboltban a kiadványokat is önköltségi áron árusítják, ingyen járják az országot a bábelőadásokkal, tartják a biblia ismeretet, a nyári táborokat, fizetik a zenekart, a terembérletet. Vajon kik és honnan finanszírozzák ezeknek a magyar néplelket célba vevő misszióknak a költségeit?

Nézzük tovább.

Az Omega Misszió a határokat sem kíméli, Székelyudvarhelyre is ellátogatott és a következőkkel "fenyegette" sűrű rángatódzások mellett a várost: "Új Jeruzsálem jellegzetessé gei jelenjenek meg Székelyudvarhelyen"


A szintén Izrael-barát Budapest Autonóm Gyülekezet is betette a lábát Székelyföldre, annak is rögtön négy városába. Takács Ferenc az izraeli vérengzéssel kapcsolatosan az MTV2 vallási műsorában a következőket mondja: "Az ítéletnek a trónján a Názáreti Jézus Krisztus, a Messiás fog ülni és nekünk és mindannyiunknak egy körülmetélt zsidóval kell majd szembenézni, amikor majd odaállunk"

Az ügyben a Fidesz felelőssége is megállapítható. Miért nem akadályozta meg a VI. és a VII. kerületben a szervezet iskolákba való bejutását, akár ellenzékben is? Kitől várjuk el a keresztény értékek képviseletét, talán az ateista MSZP hívő tagozatától? Miért nem tájékoztatták a szülőket? Vagy ha nem látták át a helyzetet, mégis miért veszik fel a fizetésüket a képviselők? Balog Zoltán református lelkész a Magyar Országgyűlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke nemrégiben a TEKK Mahanaim egyházat méltatta.

A www.internetdetekti v.hu oldalán található az alábbi cikk.

"2009. január 26-án 15 órakor Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke fogadta dr. Kováts Györgyöt a Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezetének lelkipásztorát, aki a Palánta Gyermek és Ifjúsági Misszió vezetője.

Tárgyalásuk során hangsúlyozták, hogy az ehhez hasonló munkákra nagy szükség van. Mint kiderült, a misszió rendszerváltás óta végzi a bibliai hitoktatást az egyházi oktatásban részt nem vevő gyermekek számára"

Az APEH oldalán 170 bejegyzett egyház található, melyeknek felajánlhatjuk adónk 1 %-át, de ezek a "missziók" még különböző alapítványokat is létrehoznak, hogy a társadalmi szervezetek részére felajánlható 1 %-ból is részesülhessenek.

A 2007-es adatok alapján a Palánta Missziót is fenntartó TEKK Mahanaim a 23. a támogatottak listáján. A MAZSIHISZ számára 5624-en ajánlották fel adójuk 1 %-át, a Krisna-Tudatú Hívőket ellenben 11 163-an támogatták.

Az azért némi megnyugvásra ad okot, hogy a történelmi keresztény egyházak támogatottsága a magyarországi adómorált tekintve még így is kimagaslik a mezőnyből.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: részesülhessenek, felekezetközinek, hittanoktatásba, bibliaismeretet, bábelőadásokkal, foglalkozásokat, antiszemitizmus, misszionáriusok, mindannyiunknak, internetdetekti, szcientológiai, finanszírozzák, kisegyházakkal, gyülekezetének, lelkipásztorát, könyvesboltban, rendszerváltás, gyülekezetétől, kiválasztottsá, megállapítható, visszajövetele, székesfehérvár, hajdúszoboszló, támogatottsága, alapítványokat, felajánlhatjuk, bábelőadásokat, könyvesboltját, gyülekezetben, terembérletet, hangsúlyozták, megkeresztelé, drogprevenció, antikrisztust, hozzáállásunk, bizottságának, általános iskolákban, aggódó édesanya, iskolai hittanoktatásba, tudta nélkül, egyik baptista, baptista egyházzal, gyermek elmondta, előadás végén, tanárok adatait, édesanya információi, terézvárosi katolikus, elmúlt évben, önkormányzat kifejezett, szervezetet engedni, szülők sokszor, egyház neve, Palánta Misszió, Budapest VI, Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskolában, Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezet, TEKK Mahanaim, Palánta Sorsfordító Alapítvány, Palánta Gyermek-, Ifjúsági Misszió, Sorsfordító Könyvesbolt, Idézet Kovács Géza, Újszövetségi Gyülekezetben, Menedék Alapítvány, Sorsfordító Könyvesboltban, Éjféli Kiáltás Misszió, Hírek Izraelből, Éjféli Kiáltás, Jézus Krisztusnak, Jézus Krisztusra, Jézus Krisztust, Budapesti Autonóm Gyülekezet, Görbicz Tamás, Magyar Gárda, Sorsfordító Könyvesboltot, Jézus Krisztus, Szcientológiai Egyház, Omega Misszió, Izrael-barát Budapest Autonóm Gyülekezet, Takács Ferenc, Názáreti Jézus Krisztus, Balog Zoltán, Magyar Országgyűlés Emberjogi, Kisebbségi Bizottságának, Kováts Györgyöt, Teljes Evangéliumi Keresztény Közösség Mahanaim Gyülekezetének, Palánta Gyermek, Palánta Missziót, Krisna-Tudatú Hívőket,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.10. 21:52 Koronavírus - New York-i kormányzó: több millió vírustesztet kellene elvége...
04.10. 21:42 Koronavírus - Dokumentumokat hozott nyilvánosságra az idősotthonok ügyében ...
04.10. 21:32 NHL - Matthews élvezi, hogy Ovecskinnel versenyez a gólkirályi címért
04.10. 21:12 Koronavírus/Illegális bevándorlás - Bakondi: Görögország kritikus helyzetbe...
04.10. 21:12 Koronavírus - Franciaországban csaknem ezerrel 13 ezer fölé emelkedett a ha...
04.10. 21:02 Koronavírus - Törökországban úja rekordmértékben nőtt az újonnan igazolt fe...
04.10. 21:02 Koronavírus - Egy nap alatt 980-an haltak meg Nagy-Britanniában
04.10. 21:02 Koronavírus - Újabb 56 embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból
04.10. 21:02 Koronavírus - Putyin a kijárási korlátozások szigorúbb betartatására utasít...
04.10. 20:12 Cimitirul militar Valea Uzului - Dărmăneşti a pierdut în primă instanţă pro...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszer talán majd mégis vége ...  Korhatár nélkül  Ferenc pápa a mai Júdásokért i...  Hímes tojás ragyogd  Virágzó fa  Kellemes délutánt  fejlesztés alatt  Kádár Hajnalka: Húsvét  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  Ki vagy te  Idén csak az írásbeli érettség...  Tojás pofák  Facebookon kaptam Maroka barát...  Facebookon kaptam  A kereszt mindig felemel ̵...  Ibolyák pohárban  Szép estét kedves látogatóimna...  Idén csak az írásbeli érettség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kun Magdolna: Segíts Uram va...  Nyári emlékek  Adjunk új esélyt minden napnak...  Áldott Húsvéti készülődést!  fejlesztés alatt  Nő virág csokorral  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Isten mindig méltó a szeretetü...  Nagyszerda esti szentmise Vesz...  Facebookon kaptam  Bagamér * Nagycsütörtök  Facebookon kaptam  Házi krémes  Isten bajnoka Pio atya - Dévai...  Diadalmaskodni mindenen  fejlesztés alatt  Nyuszi tojásokkal  Facebookon kaptam  Bányász József, székely parasz...  Veletek vagyok! - üzeni Jézus ...  Ferenc pápa a mai Júdásokért i...  Boldog Ünnepi készülődést!  Nyuszi ünnep  Húsvét  Állítsd meg a vírust.  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Szentmise Nagyszerda este 04.0...  Kijárási korlátozás - megszűné...  Bányász József, székely parasz...  Kellemes délutánt kívánok  A kereszt mindig felemel ̵...  fejlesztés alatt  Krizma szentelési szentmise Ka...  Mit szeretnék húsvétra kérni -...  Rózsaszín virág  Isten nincs karanténban  Velünk lakó Szent Ostya - Szen...  Kutya meleg van  Szombathely mise időpontok nag...  Ki vagy te  Tavaszi virágok  Húsvét  Diadalmaskodni mindenen  A jóságot azért nem veszik ész...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fahéj gyógyhatásairól  fejlesztés alatt  980 főre nőtt a beazonosított ...  Tamkó Sirató Károly: Bíztató  Facebookon kaptam Krisztina ba...  A fahéj gyógyhatásairól  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Magas vérnyomás ellen természe...  Facebookon kaptam  Jeremiás próféta siralmai  Bányász József, székely parasz...  Egyszer talán majd mégis vége ...  Tavaszi ajtódísz  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Maroka barát...  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  Nagycsütörtökön az utolsó vacs...  Kellemes délutánt  Kun Magdolna: Amíg nem késő ...  Facebookon kaptam  Magas vérnyomás ellen természe...  Bányász József, székely parasz...  Facebookon kaptam  Az igazak lakóhelyét megáldja ...  Andrea Bocelli húsvétvasárnapi...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A járványban elhunyt Teréz any...  Facebookon kaptam  A betegek kenete: - Böjte Csa...  Nyuszi ünnep 
Bejegyzés Címkék
általános iskolákban, aggódó édesanya, iskolai hittanoktatásba, tudta nélkül, egyik baptista, baptista egyházzal, gyermek elmondta, előadás végén, tanárok adatait, édesanya információi, terézvárosi katolikus, elmúlt évben, önkormányzat kifejezett, szervezetet engedni, szülők sokszor, egyház neve, társadalmi szervezeté, könyvesbolt neve, szervezet Budapest, honlapjuk 2007, iskolákba eleinte, előadás után, tájékozatlan szülő, órarendbe beépítve, gyermekek vannak, legjobbat akarva, 2008-as tervek, évben kétszeri, misszió könyvesboltját, internetes áruháznál, zsidó témájú, kiadványok negyede, körbe tartozik, többi csak, gyermekek megkeresztelé, alábbiakkal magyarázza, hitélet felhígult, gyermekek keresztelése, szeretetét tevőlegesen, antiszemitizmus lerombolása, zsidók figyelmét, zsidó néphez, izraeli gázai, több missziót, terjedelmes cikket, gázai vérengzés, cikk szerint, kozmoszból uralják, gyerekeknek szánt, emberek tudatában, korábbi cikkünkben, gázai mészárlást, biblia ismeretet, nyári táborokat, magyar néplelket, szintén Izrael-barát, lábát Székelyföldre, izraeli vérengzéssel, következőket mondja, körülmetélt zsidóval, szervezet iskolákba, keresztény értékek, ateista MSZP, alábbi cikk, ehhez hasonló, misszió rendszerváltás, bibliai hitoktatást, egyházi oktatásban, társadalmi szervezetek, 2007-es adatok, támogatottak listáján, azért némi, történelmi keresztény, magyarországi adómorált, részesülhessenek, felekezetközinek, hittanoktatásba, bibliaismeretet, bábelőadásokkal, foglalkozásokat, antiszemitizmus, misszionáriusok, mindannyiunknak, internetdetekti, szcientológiai, finanszírozzák, kisegyházakkal, gyülekezetének, lelkipásztorát, könyvesboltban, rendszerváltás, gyülekezetétől, kiválasztottsá, megállapítható, visszajövetele, székesfehérvár, hajdúszoboszló, támogatottsága, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1282
  • e Hét: 8978
  • e Hónap: 16210
  • e Év: 247228
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.