Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Óriási rendőri készültség az M
  2009-04-05 11:08:48, vasárnap
 
  Óriási rendőri készültség az MSZP-kongresszus környékén

A Kongresszusi Központban tart közös ülést a Maszop aminek alkalmából háborús övezetté nyilvánították a környéket.
Anonymous, v, 2009/04/05 - 10:04

A Kongresszusi Központ környékén uralkodó eltúlzott rendőri jelenlét a délután 2 órakor, a Hősök terén kezdődő tüntetés nem épp békés jellegét sejteti.

Este 8 óráig tart hivatalosan a rendkívüli állapot a Kongresszusi Központ környékén

A police-hu-n megjelent közlemény pontos helyszínre és időtartamra vonatkozó része:

2009. április 04. nap 20.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2009. április 05. nap 20.00 óráig

a Budapest, XII. kerület Alkotás utca 63.-67 szám alatt található Novotel Budapest Congress & World Trade Center (BKK, Jagelló út 1-3.) épületének személyzeti- és művész bejárójától, a mélygarázs lejárójáig, a bevezető szerviz út vonalában a Jagelló útig, a Jagelló úton az úttest és leállósáv vonalában, a BAH csomópont felőli szerviz útig, a Hotel Novel épületét és a BKK-t összekötő épületszárny sarka által határolt terület lezárását.

Korábban írtuk:

Helyszínen tartózkodó olvasónk beszámolója szerint a Kongresszusi Központ környékén rengeteg rendőrautó és droid van jelen. Dupla kordont állítottak fel az épület körül. A rendőrök ellenőrzik a környéken mind a járókelőket, mind az autóval közlekedőket. Az Alkotás útján és a környéken közlekedő kocsikat megállítják és átvizsgálják.
Nemcsak droidok, hanem civil ruhás rendőrök is sűrűn előfordulnak a környéken. Még a MOM épületének tetején is Mátrix-klón figyel szigorúan, öltönyben, sas szemekkel.

A helyszínen jelen van csekély számú tiltakozó különféle transzparensekkel. Az egyik transzparensen a "Felelős kormányt Budapesten" felirat olvasható, amit már március 15-én is megmutattak a Kossuth téren a politikusoknak, jutalmul akkor bevitték őket a rendőrségre. Elmondásuk szerint legalább testüregi motozást nem tartottak a követelésük miatt.

Ma 14 órától a Hősök terén több civil szervezet tart tüntetést, amihez a Jobbik is csatlakozott. A Magyarok Szövetsége felhívásban jelentette ki, hogy hivatalosan nem csatlakoznak a tüntetéshez, a részvételt a tagok szabad döntésére bízzák. A civilek és a Jobbik az előre hozott választásokért vonul az utcára, de lehet ennél többet is követelni. Aki teheti csatlakozzon a tüntetéshez és fejezze ki követeléseit a rendőrállammal szemben.
A rendezők békés tüntetésre készülnek és a rendőrséggel való egyeztetésük nyomán azt nyilatkozták, hogy a rendőrség együttműködik a szervezőkkel a békés jelleg megtartására. A Kongresszusi Központnál levő rendőri készültség egyelőre egyáltalán nem békés jelleget sejtet a mai tüntetésen, hiszen az MSZP-kongresszus környékén (ahol pártelnököt "választanak" a jól bevált pártállami módszerrel az egyetlen jelölt közül) közel hadiállapot uralkodik a "magyar" rendőrség jóvoltából.

Már nem egyszer támadtak kék ruhába öltözött terroristák a békés tüntetőkre, így a rendőrállam nyilvánvaló jelei mellett egy tüntetés békés jellegét hangsúlyozni jobb esetben is naivitásról árulkodik.

A Magyar nemzet Online interjúja a "jó hangulatú, békés" Fritz Tamással, a délután 2 órakor kezdődő tüntetés szervezőjével.

A vasárnapi tüntetéshez eddig 500 civil szervezet csatlakozott, de folyamatosan növekszik a támogatók száma, a jövő héten fogjuk összesíteni a szervezetek listáját - mondta Fritz. Úgy tűnik, hogy hatalmas népszerűségnek örvend a pártoktól független civil kezdeményezés, amely hosszabb távon is erőt kíván felmutatni - hangsúlyozta a politológus. Fritz Tamás azt is kiemelte, hogy e civil megmozdulásnak kettős célja van: egyrészt hogy szervezett, intézményesített formában adjon teret a civil társadalom véleményének, másrészt hogy az anarchiába hajló indulatokat, feszültségeket is kezelje.

A tüntetés szervezője azt is hangsúlyozta, hogy akár családostul is várják a csatlakozni kívánókat, nem kell számítani az elmúlt évekből ismert kordonokra, vízágyúkra és rohamrendőrökre. ,,Egy jó hangulatú, békés tüntetés a célunk" - fogalmazott Fritz. Az MNO azt is megtudta a szervezőtől, hogy 500 fős rendezői gárda dolgozik a tüntetés békés lebonyolítása érdekében, illetve hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) jogászai előzetesen tárgyaltak a rendőrséggel, és hangsúlyozva a tüntetés békés jellegét, sikerült elérni, hogy kordonoktól mentesen fejezhessék ki véleményüket a tüntetésre látogatók. Ezenfelül a civil összefogás múltja is garancia a rendezvény békéjére, különösen, hogy a szervezők kizárják a rendbontásban érdekelt politikai köröket.

Mindenhonnan, buszokkal érkeznek vasárnap a Hősök terére a demonstrálók, ahol 14 órakor kezdődnek az események, de már 13 órától zene fogadja a résztvevőket. Beszédet mond Makovecz Imre, Jókai Anna, Bíró Ildikó, Bencze Izabella, Szöőr Anna, Simon János, Eperjes Károly és Fritz Tamás is. Ezt követően a szervezők által megfogalmazott petíciót olvassák fel, amelyet egy küldöttség visz el a köztársasági elnöknek. A dokumentum a társadalmi akaratnak megfelelően felkéri Sólyom Lászlót, hogy javasolja a parlament feloszlatását és az előre hozott választásokat - mondta el Fritz. A politológus azt is tudatta, hogy ha az akció nem járna sikerrel, akkor nem a vasárnapi lesz az első és utolsó tömegtüntetés: április 14-re a Kossuth térre hívják az állampolgárokat, a vasárnapihoz hasonló megmozdulásra.

Arra a kérdésre, mennyiben volt tudatos választás, hogy éppen virágvasárnapra esik a tömegtüntetés, Fritz azt válaszolta: alapvetően politikai okok tették szükségessé az időpont megválasztását, hiszen a szocialisták vasárnap tartják kongresszusukat, ám a húsvéti ünnepek közeledtével még inkább szimbolikussá válik a demonstráció. A feltámadás ünnepe azt az üzenetet közvetíti számunkra, hogy az ország újra feltámadhat ebből a megnyomorított állapotból.

(MNO, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: intézményesített, szakszervezetek, állampolgárokat, virágvasárnapra, rohamrendőrökre, kongresszusukat, megválasztását, transzparensen, együttműködési, megmozdulásnak, feszültségeket, politikusoknak, nyilvánították, választásokért, népszerűségnek, rendőrállammal, megnyomorított, megfogalmazott, kezdeményezés, szervezőjével, választásokat, szimbolikussá, együttműködik, megmozdulásra, tömegtüntetés, rendbontásban, lebonyolítása, feloszlatását, kongresszusi, csatlakozzon, véleményüket, közlekedőket, hangsúlyozta, véleményének, csatlakozott, vasárnapihoz, rendkívüli állapot, police-hu-n megjelent, szükséges ideig, mélygarázs lejárójáig, bevezető szerviz, épület körül, rendőrök ellenőrzik, környéken mind, autóval közlekedőket, környéken közlekedő, helyszínen jelen, egyik transzparensen, követelésük miatt, tagok szabad, előre hozott, rendőrállammal szemben, Kongresszusi Központban, Kongresszusi Központ, Novotel Budapest Congress, World Trade Center, Hotel Novel, Magyarok Szövetsége, Kongresszusi Központnál, Fritz Tamással, Fritz Tamás, Szakszervezetek Együttműködési Fórumának, Makovecz Imre, Jókai Anna, Bíró Ildikó, Bencze Izabella, Szöőr Anna, Simon János, Eperjes Károly, Sólyom Lászlót, Szent Korona Rádió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Nevem  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gonosz démon-álarc  Albert Einstein gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png kutya  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Akarat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Bertolt Brecht -től idézet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Paul David Tripp Április 19  Png virág  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Egy lelki imádság  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  210 éve született a SZÓZAT meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Tavaszi kép  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Akarat  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Nevem  Fehér virág  Nevem  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Akarat  Sose bánj semmit  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
rendkívüli állapot, police-hu-n megjelent, szükséges ideig, mélygarázs lejárójáig, bevezető szerviz, épület körül, rendőrök ellenőrzik, környéken mind, autóval közlekedőket, környéken közlekedő, helyszínen jelen, egyik transzparensen, követelésük miatt, tagok szabad, előre hozott, rendőrállammal szemben, rendezők békés, rendőrséggel való, rendőrség együttműködik, békés jelleg, egyetlen jelölt, békés tüntetőkre, rendőrállam nyilvánvaló, tüntetés békés, vasárnapi tüntetéshez, támogatók száma, jövő héten, szervezetek listáját, pártoktól független, civil társadalom, anarchiába hajló, tüntetés szervezője, csatlakozni kívánókat, elmúlt évekből, tüntetésre látogatók, civil összefogás, rendezvény békéjére, szervezők kizárják, rendbontásban érdekelt, szervezők által, küldöttség visz, köztársasági elnöknek, társadalmi akaratnak, parlament feloszlatását, vasárnapi lesz, vasárnapihoz hasonló, időpont megválasztását, szocialisták vasárnap, húsvéti ünnepek, feltámadás ünnepe, üzenetet közvetíti, ország újra, megnyomorított állapotból, intézményesített, szakszervezetek, állampolgárokat, virágvasárnapra, rohamrendőrökre, kongresszusukat, megválasztását, transzparensen, együttműködési, megmozdulásnak, feszültségeket, politikusoknak, nyilvánították, választásokért, népszerűségnek, rendőrállammal, megnyomorított, megfogalmazott, kezdeményezés, szervezőjével, választásokat, szimbolikussá, együttműködik, megmozdulásra, tömegtüntetés, rendbontásban, lebonyolítása, feloszlatását, kongresszusi, csatlakozzon, véleményüket, közlekedőket, hangsúlyozta, véleményének, csatlakozott, vasárnapihoz, csatlakoznak, demonstrálók, épületszárny, résztvevőket, mindenhonnan, köztársasági, szervezőkkel, rendőrséggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.