Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bajnai Gordon és a Velencei-tó
  2009-04-21 21:46:53, kedd
 
   
  Bajnai Gordon és a Velencei-tó
Aki még nem tudna róla...

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér. Íme a remek földterület, Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."

De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten háta mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni...

Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal...

Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe.

Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között.

Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:

"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.

"Tisztelt Joáv Blum!
Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között.

A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.

A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).

De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.

Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.

Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:

"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...

A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért...

"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" - írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.

Itt lesz majd a magyar Las Vegas

"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás.
Felháborító eljárás" - mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott - a törvény szerint - a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt...

A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.

Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni. Mit ad Isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát...

Bajnai miniszterelnökként hasonló gondossággal fog eljárni az ország érdekében?
A Velencei-tó északi partjának a 2/3-áról van szó!
Melyik másik európai ország engené ezt meg?
A Balaton még megvan?

Polgári Hírszemle

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Gigantikus zsidó területfoglalás a Velencei-tó partján (I. rész)
Izraeli és amerikai zsidó "befektetők" erős állami hátszéllel 80 hektárnyi kaszinót építenének a Velencei-tó partjára Sukorón.
2009/04/19 - 19:54 Szent Korona Rádió

A Velencei-tó partjára önkormányzati és állami támogatással négyszázmilliárd forintos beruházásra készülnek izraeli és amerikai zsidó területfoglalók. King's City néven szórakoztató központot akarnak építeni Sukoró külterületén a tó partjára, hat méterre a víztől. A helyi lakosok, a megyei képviselő, sportolók, környezetvédők, hazafiak tiltakoznak a beruházás ellen, azonban erős a kormányhátszél és a helyi testület (polgármester és képviselőtestület) támogatása.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közigazgatásilag, négyzetkilométer, négyszázmilliárd, életvitelszerűen, munkahelyteremtő, befektetőcsoport, értékkülönbözet, vagyonkezelőhöz, területfoglalás, üzletemberekből, állampolgárságú, vagyonkezelőnél, területfoglalók, hetvenhektáros, gyümölcsösében, felvevőpiaccal, magyarországon, környezetvédők, megajándékozza, értékesítésére, értékkülönbség, nemzetihirhalo, gyümölcsöséből, elhatározásara, idegenforgalmi, megkérgesedett, magyarországot, bejelentkezett, méretarányosan, kormányhátszél, üzemeltetésére, kisajátítanák, önkormányzati, gigaberuházás, rámosolyogtak, gyümölcsösért, remek földterület, gigantikus idegenforgalmi, kiszivárgott hírek, beruházás összértéke, másfél milliárd, hetvenhektáros területen, ilyen hely, egyetlen potenciális, terület Sukoróhoz, izraeli-magyar kettős, gyönyörű szép, csillogó szemű, gazdasági miniszter, belsős információt, tervezés előtt, térképet bogarászva, Bajnai Gordon, Kings City, Királyok Városa, Joáv Blum, Kóka János, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, Tisztelt Joáv Blum, Magyar Állam, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, Nemzeti Vagyonkezelő, Nemzeti Vagyonkezelőnél, Nagy Projekt, Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot, Polgári Hírszemle, Szent Korona Rádió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai napi mosoly Nektek .........  Erzsébet és Fülöp.......  Kerek templomunk  Szagosmüge és a vese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Madarak világa.....  Tavaszi kép  Változás és megújulás  Facebookon kaptam  A legjobb barát.....  Kosztolányi Dezső  Zsoltárok  Áldott - békés Vasárnapot kívá...  A költészetnapján  Jó kívánságom !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Halló Április!  Ünnepeljük a magyar költészete...  Dolomit kristály  5077 az új fertőzött, elhunyt ...  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  Facebookon kaptam  Orchidea  Zsoltárok  Hála  Költészet napja ápr.11  Orchidea  A fagyöngy és a vérnyomás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hallgatás  József Attila - Altató  Tulipànok  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsoltárok  Facebookon kaptam  Harmónia......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  József Attila - Mama  Ünnepeljük a magyar költészete...  Szép napot és hetet kívánok  Tulipànok  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon szép.......  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Imádság  Lélektől Lélekig  Facebookon kaptam  Már csak 3 év és India lesz a ...  Facebookon kaptam  Nem menthetünk meg...  Tavaszi kép  Dóró Sándor: Van úgy "Van úgy,...  A fagyöngy és a vérnyomás  Diólevél és a magasvérnyomás  A mesés India – mesék né...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mezei zsurlóról röviden  Kellemes délutánt kívánok  Zsoltárok  A veszteségeket  Lélektől Lélekig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A költészetnapján  A gyömbér vérnyomásra gyakorol...  Facebookon kaptam  Hetvenkedő lettem  Jó kívánságom !  Ibolya csokor  Tulipànok  Jó éjszakát!  Április 11 A költészet napja  Esti kép  Változás és megújulás  Hála  Tánc közben kikapcsolok  Kellemes délutánt kívánok  Ady Endre  Költészet napja ápr.11  Facebookon kaptam  Az élet velem statuált  Hajnal volt. Tavaszi hajnal. S...  Hála  Változás és megújulás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
remek földterület, gigantikus idegenforgalmi, kiszivárgott hírek, beruházás összértéke, másfél milliárd, hetvenhektáros területen, ilyen hely, egyetlen potenciális, terület Sukoróhoz, izraeli-magyar kettős, gyönyörű szép, csillogó szemű, gazdasági miniszter, belsős információt, tervezés előtt, térképet bogarászva, magyar gyümölcsnél, magyar gyümölcsösbe, frissen megszerzett, levelet gyümölcsösében, legnagyobb sajnálatunkra, birtokában lévő, első rügyek, csere jöhet, fránya szabály, ingatlan értékesítésére, különösen nagy, hatáskörébe tartozik, szerencse folytán, aznap tárgyalt, későbbiekben építendő, döntés értelmében, adott terület, egyik kommentelő, megyei közgyűlés, rendezési tervben, 2003-as sukorói, munkahelyteremtő beruházás, törvény szerint, sukorói területhez, csereüzlet előtt, környezetvédők most, gigaberuházás elzárja, polgármester mellesleg, szerencsés véletlenek, szerződést húsz, ország érdekében, helyi lakosok, megyei képviselő, beruházás ellen, helyi testület, közigazgatásilag, négyzetkilométer, négyszázmilliárd, életvitelszerűen, munkahelyteremtő, befektetőcsoport, értékkülönbözet, vagyonkezelőhöz, területfoglalás, üzletemberekből, állampolgárságú, vagyonkezelőnél, területfoglalók, hetvenhektáros, gyümölcsösében, felvevőpiaccal, magyarországon, környezetvédők, megajándékozza, értékesítésére, értékkülönbség, nemzetihirhalo, gyümölcsöséből, elhatározásara, idegenforgalmi, megkérgesedett, magyarországot, bejelentkezett, méretarányosan, kormányhátszél, üzemeltetésére, kisajátítanák, önkormányzati, gigaberuházás, rámosolyogtak, gyümölcsösért, államkasszába, sajnálatunkra, gyümölcsösről, területcserét, polgármester, külterületén, kiszivárgott, ingatlanokra, gyümölcsösét, magyarország, szórakoztató, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 1640
  • e Hónap: 6298
  • e Év: 181660
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.