Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Memento 1989,Előre mosva kezei
  2009-10-23 17:32:36, péntek
 
 
Előre mosva kezeit...
Memento 1989
Íme a Fidesz programja!
Gondola 2009. október 23. 07:26

"Az új kormány nem tehető majd felelőssé azért a csődtömegért, amelyet a bukott rendszertől örökölt. Rajta majd csak azt kérhetjük számon, hogy a reá bízott mandátum birtokában megtett-e minden lehető politikai és gazdasági lépést a válság leküzdésére." - A Gondola ezennel közzéteszi a Fidesz választási programjának preambulumát.

EGY ÚJ MAGYARORSZÁGÉRT

A FIDESZ programjának preambuluma

A negyven éve uralkodó rendszer csődbe juttatta az országot. A kommunista kormányok a nemzet gazdasági és politikai érdekeit a mindenkori szovjet érdekek alá rendelték, s ezzel országunkat gyarmati függőségbe taszították.

Miközben a piacgazdaságra és parlamentáris demokráciára épülő nyugati polgári társadalmak a jólét és szabadság soha nem tapasztalt szintjét érték el, nálunk a jóléti állam helyett a pártállami gyámkodás súlyos válságot idézett elő.

A diktatúra évtizedei alatt, miközben Magyarország a világ egyik legeladósodottabb országává vált, gazdaságunk ipari múzeummá züllött, természeti környezetünk szinte jóvátehetetlenül tönkrement. Hazánkban ma minden ötödik ember szegénységben, a létminimum alatt él. A kommunista párt jobbító ígéreteit soha nem igazolták a tettek.

Az állampárt szomszédos testvérpártjaival szövetkezve őrködött azon, hogy a kelet-közép-európai népek szabadságküzdelmeinek egyike se járhasson sikerrel. 1956-ban behívta az orosz csapatokat. 1968-ban csatlakozott a Csehszlovákia népei ellen intézett katonai megszálláshoz, 1981-ben támogatásáról biztosította a lengyel Szolidaritást eltipró katonai puccsot, 1987-ben szó nélkül hagyta a brassói munkások felkelésének vérbefojtását. A hatalmon lévő párt ugyanakkor évtizedek óta képtelen megvédeni a határainkon túl élő magyar kisebbségeket saját szövetségesei elnyomásával szemben.

Az uralkodó párt jogfolytonos elődje az ötvenes években internálta, bebörtönözte, és külföldre üldözte az ellenállókat, megfélemlítette a magyar társadalmat. Az uralkodó párt idegen tankok segítségével jutott hatalomra 1956 novemberében, elfojtva a nemzet forradalmát, letörve az emberek szabadságvágyát. Menekültek százezrei, meggyilkoltak százai jelzik útját, temetői kopjafák őrzik megtorlása emlékét.

Szocializmus még nem jött létre a társadalom akaratából. Ahol megvalósult, ott az emberek hallgatásra vannak kényszerítve; ott nem csak a népek, de az emberek közé is falat emeltek; ott az emberek nem élni, hanem túlélni szeretnének. Ahol megvalósult, onnan tömegek menekülnek.

Az a feladatunk, hogy megszabadítsuk az állampolgárokat a beléjük égetett félelemtől, hogy közreműködjünk egy új, emberközeli politika megteremtésében. Az a feladatunk, hogy most, a diktatúra bomlása idején, elgondoljunk egy szabad társadalmat, amelyben szabad emberek élnek. Nekünk eddig nem adatott meg, hogy ilyen társadalomban élhessünk. Ma már rajtunk is áll, hogy megteremtjük-e.

Az utóbbi évtizedben a rendszer elmélyülő válságával egy időben lassan újraindult a polgárosodás, fokról fokra teret nyertek a civil szabadság értékei. Az ellenzéki mozgalom útját házkutatások, elbocsátások, lapelkobzások, útlevélbevonások és rendőri felügyelet kísérték. A rendszer vezetői minden hatalmuk ellenére mégis meghátrálásra kényszerültek. Az emberek közül egyre többen ismerték fel és leplezték le a politikai hazugságokat.

A nemzet elérte forradalma áldozatainak méltó eltemetését, a többpártrendszer politikai elismerését. A társadalom megérzett valamit saját erejéből: még nem a parlamentben, hanem utcai tüntetéseken. Elérte a nagymarosi vízi erőmű építésének felfüggesztését. Rákényszerítette az uralkodó pártot a tárgyalásra, eljutott a szabad választások küszöbéig.

Ez a választás új fejezetet nyithat a magyar történelemben, és reményeink szerint nemcsak politikai döntés lesz, hanem a magyar nép erkölcsi ítélete a kommunista rendszer fölött.

De vajon megoldhatják-e a nemzet problémáit a szabad választások?

A FIDESZ válasza a következő: a szabad választás lehetősége önmagában semmit sem old meg, de nélküle semmi sem oldható meg. A választások megteremthetik a gazdasági válság felszámolásához szükséges feltételeket azáltal, hogy létrehozzák a társadalom demokratikus politikai képviseletét. Lehetőséget nyújthatnak a nemzet akaratát kifejező kormányzásra.

A társadalom azonban csak két feltétel egyidejű teljesülése esetén szabadulhat alávetettségéből.

Először is meg kell szabadulnunk az állampárt uralmától. Történelmünkben most első ízben nyílt lehetőség arra, hogy a kéretlen és erőszakos népboldogító politikát békés eszközökkel a közéletben őt megillető helyre szorítsuk.

Másodszor, a választásokon győzelemre kell vinni azokat a politikai szervezeteket, amelyek képesek lesznek olyan kormányt alakítani, amely úrrá lehet az országot sújtó csődtömegen. Erre csak határozott programmal rendelkező, a társadalom bizalmát bíró politikai erők lesznek képesek. Az elnyomó hatalom pártjának, illetve utódpártjainak negyven év hazugságai után érthetően nincs és nem is lehet hitele előttünk. Az emberek bizalmát semmilyen szociális demagógia nem pótolhatja.

A FIDESZ senkit sem akar áltatni a gyors fellendülés ígéretével. Tisztában vagyunk a gazdasági válság komolyságával. Tudjuk, hogy az elkövetkező években nem várhatjuk az eladósodás mértékének csökkenését, az életszínvonal emelkedését. Látjuk, hogy a kommunista vezetés pazarló módon felélte a jövőt, amikor hitelfelvételekkel és álreformokkal próbálta elfedni a rendszer megreformálhatatlanságának tényét. Ezzel a mai és az utánunk következő nemzedékek vállára rakott nehezen viselhető terheket.

A FIDESZ egyetlen lehetőséget lát a válság leküzdésére: az előrelépést a nyugati polgári demokráciák piacgazdasága felé. A gazdasági és politikai diktatúrához való visszatérés csak súlyosabbá tenné már meglévő krízisünket, a harmadik út pedig bizonytalan és veszélyes illúzió. Központi állami újraelosztás helyett az állami beavatkozás radikális csökkentését kívánjuk. Vállalkozók nélkül nincsen piac, magántulajdon nélkül nincsen vállalkozás. Az államot nem lehet versenyképessé tenni a piacgazdaságban. Az államnak nem-piaci feladatait kell elsősorban ellátnia, polgárai megelégedésére. Csak a megerősödő polgárság nyújthat hosszú távú gazdasági biztosítékot a politikai visszarendeződés ellen.

Az új kormány nem tehető majd felelőssé azért a csődtömegért, amelyet a bukott rendszertől örökölt. Rajta majd csak azt kérhetjük számon, hogy a reá bízott mandátum birtokában megtett-e minden lehető politikai és gazdasági lépést a válság leküzdésére. Először az életszínvonal csökkenését kiváltó okokat kell megszüntetnie ahhoz, hogy később az életszínvonal ismét emelkedhessék. Az életszínvonal emelkedésének pedig feltétele a gazdasági szerkezet következetes átalakítása, a tudatos szociálpolitika egyidejű megszervezésével.

A FIDESZ csak olyan kormányt támogat, amely vállalja ezt a felelősséget, ugyanakkor nem gerjeszt kielégíthetetlen várakozásokat, aminek csak egy újabb társadalmi méretű csalódás és az ígérgető kormány gyors bukása lehetne a vége.

A FIDESZ programja radikális program: ezért reális. Hamis kompromisszumok vagy utópikus légvárak helyett olyan programok tapasztalataira épül, amelyek más országokat már kivezettek a válságból.

Páratlan történelmi lehetőségünk van arra, hogy magunk mögött hagyjuk a szovjet típusú rendszert és kiépítsük a nyugati típusú demokrácia kereteit. Ezt az esélyt nem szalaszthatjuk el.

Küzdelmünkben nem számíthatunk másra, mint a magyar nép szabadságvágyára, tenni akarására, az elnyomott kelet- és közép-európai nemzetek és a demokratikus államok szolidaritására.

Hiszünk abban, hogy Magyarországon is megteremthető a polgárok békés, szabad, független életét biztosító demokratikus kultúrájú társadalom.

1989. október 15.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alávetettségéből, rákényszerítette, visszarendeződés, kielégíthetetlen, szabadságvágyára, többpártrendszer, jóvátehetetlenül, útlevélbevonások, megszervezésével, piacgazdaságban, szociálpolitika, megteremtésében, megfélemlítette, kompromisszumok, tapasztalataira, felszámolásához, felfüggesztését, magyarországért, állampolgárokat, szolidaritására, szabadságvágyát, történelmünkben, utódpártjainak, piacgazdaságra, szalaszthatjuk, megelégedésére, magyarországon, közreműködjünk, megteremthetik, nemzetihirhalo, megszabadítsuk, versenyképessé, életszínvonal, csehszlovákia, társadalomban, támogatásáról, bukott rendszertől, válság leküzdésére, kommunista kormányok, nemzet gazdasági, mindenkori szovjet, jóléti állam, pártállami gyámkodás, diktatúra évtizedei, világ egyik, létminimum alatt, kommunista párt, állampárt szomszédos, orosz csapatokat, lengyel Szolidaritást, brassói munkások, hatalmon lévő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Tanmese  Az ókori görögök sebkezelésre ...  39 ígéret  Ott van  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Segíts neki dicsérni Téged  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Alvó cicák  39 ígéret  Latinovits Zoltán tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  40 felett  Horváth Szilvia tollából  Otthon  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tanácsok egy pszichológustól  Vito Giaquinto gondolata  Magyar költészet napja  Müller Péter tollából  Jó nap volt  Tanmese  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos gondolata  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 15  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila – Keresek ...  Pitypang szökőkút  Ott van  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Különleges  Jázmin  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jázmin  különleges  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kertem  Tavaszi este  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bukott rendszertől, válság leküzdésére, kommunista kormányok, nemzet gazdasági, mindenkori szovjet, jóléti állam, pártállami gyámkodás, diktatúra évtizedei, világ egyik, létminimum alatt, kommunista párt, állampárt szomszédos, orosz csapatokat, lengyel Szolidaritást, brassói munkások, hatalmon lévő, uralkodó párt, ötvenes években, magyar társadalmat, nemzet forradalmát, emberek szabadságvágyát, társadalom akaratából, emberek hallgatásra, emberek közé, beléjük égetett, diktatúra bomlása, szabad társadalmat, utóbbi évtizedben, rendszer elmélyülő, időben lassan, civil szabadság, ellenzéki mozgalom, rendszer vezetői, emberek közül, politikai hazugságokat, nemzet elérte, többpártrendszer politikai, társadalom megérzett, nagymarosi vízi, uralkodó pártot, szabad választások, magyar történelemben, kommunista rendszer, nemzet problémáit, szabad választás, választások megteremthetik, gazdasági válság, társadalom demokratikus, nemzet akaratát, társadalom azonban, állampárt uralmától, választásokon győzelemre, politikai szervezeteket, országot sújtó, társadalom bizalmát, elnyomó hatalom, emberek bizalmát, gyors fellendülés, elkövetkező években, eladósodás mértékének, életszínvonal emelkedését, kommunista vezetés, utánunk következő, nyugati polgári, állami beavatkozás, államnak nem-piaci, megerősödő polgárság, politikai visszarendeződés, életszínvonal csökkenését, életszínvonal ismét, életszínvonal emelkedésének, gazdasági szerkezet, tudatos szociálpolitika, újabb társadalmi, ígérgető kormány, szovjet típusú, nyugati típusú, elnyomott kelet-, demokratikus államok, polgárok békés, alávetettségéből, rákényszerítette, visszarendeződés, kielégíthetetlen, szabadságvágyára, többpártrendszer, jóvátehetetlenül, útlevélbevonások, megszervezésével, piacgazdaságban, szociálpolitika, megteremtésében, megfélemlítette, kompromisszumok, tapasztalataira, felszámolásához, felfüggesztését, magyarországért, állampolgárokat, szolidaritására, szabadságvágyát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.